Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Apollo

Recommended Posts

• Operater, 77 postova
  • Motocikl: Apollo RX 250cc

Evo mene malo odmarah posle Moto skupa u Bijeljini. U pravu si Mali3maj baš smo ne druželjubivi  :) mogli bi da organizujemo nešto neki možda i World Tour ako treba  ;D Šalim se ali neka druženja po Srbiji bi mogli lagano Apollo prevaljuje lepe kilometraže bez da oseti. To nam je Gliga pokazao a i ja sam se sam uverio.

Samo napred sa koferima i korpama skupljam ideje polako i ja moram nešto da pravim što pre.

Evo malo slikica sa Moto skupa u Bijeljini ali imam samo ove slike apolla iz kampa jbg.

Apollo.jpg

Neka mala iz šatora mi merači motor  ;)

Apollo%20i%20devojcica.jpg

A ovde ta mala oće da ga ukrade e nedam  :D

Apollo%20i%20Ja.jpg

Evo ja se kur.im na mašini uspeo sam da joj ga otmem  :P

Nego extra me poslužio tamo i nazad crkao mi samo zadnji desni žmigavac jer je motor bio na kiši 2 dana non stop ali je za to vreme palio svaki put na prvu bolje od nekih tamo skupljih mašina  ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Operater, 77 postova
  • Motocikl: Apollo RX 250cc

Nije tajna ali nemogu sad tačno da se setim ima kući na kutiji sutra ti javim znam da je bila neka metalik crna VW 9CX i body lak.

Izgleda bolje nego sa nalepnicama ali i nije toliko moćno uživo kao na slikama. E sad bilo bi to i lepše da sam ja nesreća naneo lak kako treba mora se to uskoro još jednom lakirati 8)

Evo izmena Boja je VW C9X Deber ima na prethodnim stranama i kako sam nanosio slojeve boje.

• Svrati ponekad, 134 postova

Здравствујте другари!

Данас сам био код колеге у гостима, а он има онај комплет са снижења из Louis-a: танк торба и бисаге за 60Е.

Ево како то чучи на Аполу:

2z56fs4.jpg

Мало на брзину набацано и сликано, али јбг види се солидно.

Запремина уопште није мала како се чини на сликама у каталогу, а танк трба може солидно да се искористи на гепеку.

• Svrati ponekad, 469 postova

Jeee nema kraja dubiozama...najzad uplatio registraciju (to jest vlasnik potpisao ugovor) i sad na opstini gde se placa porez (B.Brdo-Cukarica), poreznik nema u katalogu ovaj model, i mora negde u 29.Novembar na procenu da bi znali koliko crvenih da ga racunaju...Kakva je ovo glupost? Kako je prvi put to uradjeno? Znaci, svaki put kad se radi prenos vlasnistva mora da se utvrdjuje "identitet" motorcikla na tom specijalnom mestu? I naravno plati+...

Edit- procenjena vrednost motora oko 130.000 din, pa 2,5 posto valjda, sto mu dodje oko 3.500 din. I rega obavljena, kao i prenos vlasnistva.

Davno bese 1.maj kad sam ga doterao kuci, i kad je pocela saga sa majstorima, reklamacijama i komplikacijama, koje cak i danas nisu zavrsene izmedju Delije Urbana, Bosketa, Mastehnika i mene...

Нисам, свратио сам до другара који је купио. Попуст важи само ако узмеш и танк торбу и бисаге, појединачно су по 40Е.

И још нешто, мислим да бисаге не могу да се носе преко седишта због ауспуха. Уколико се одлучиш да узмеш мораћеш да правиш нешто као ја.

• Advanced Member, 1966 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Нисам, свратио сам до другара који је купио. Попуст важи само ако узмеш и танк торбу и бисаге, појединачно су по 40Е.

И још нешто, мислим да бисаге не могу да се носе преко седишта због ауспуха. Уколико се одлучиш да узмеш мораћеш да правиш нешто као ја.

Moze samo preko sedista, samo treba smisliti gde da se zavezu. Imam ja te bisage i uspeo sam da ih isprobam, jednom davno dok sam imao na cemu :)  Bocna konstrukcija za nosenje svakako pomazi al' nije neophodna. Doduse ja sam imao nosac kufera (topkejsa :) ) tako da sam njega mogao iskoristiti za vezivanje. Moram napomenuti da sam i pored toga uspeo sje***i bisage jer ih naravno nisam pricvrsitio kako treba pa je guma uspela da ih dohvati. A trajale su skoro 15km :D

Nego drugari kako vas slusaju amortizeri? Jel neko nasao adekvatnu kvalitetnu zamenu? I kako je sa semeringom na prednjoj viljusci, jel jos ko imao problema?

Hmmm, petak 13. Sinoc se vracam u Zemun i par puta pre cilja osetim kad stanem miris benzina, al sve mislim od nekih kola. Kad poce da gubi snagu pomalo. Stanem u dvoriste maltene se gasi, skidam kacigu i vidim tek onda da lipti gorivi na sve strane, po vrelom motoru! Zavrnem slavinicu i crevom zalijem sve vodom, za svaki slucaj. I danas se bacih u akciju sam da skinem karburator. Ustanovio sam da je sajla gasa nekako cudno zalomljena na samom ulazu u karb, to jest da je zaglavio plovak i zato samo naliva nonstop. Ceo dan mi je trebalo da nabudzim "djuntu sa sitnim nutom", i -neuspesno. Ne znam da li je patent sa luster klemom dobar, da li je dovoljno okretaja rucice gasa isti kao pre, i ne mogu da uguram nazad karb kako je bio...Sad otvorih vopi posle hladnog tusha i ne znam sta da radim ujutru, a bas mi treba motor.  :(

@ Tamanitu

Незнам дали си имао прилике да гледаш како мајстори праве сајле, па ћу да напишем поступак, свеједно.

За нужду можеш да искористиш и сајлу задње кочнице за монтибајк, и то највише због оног дела који улази у ручицу гаса. То највероватније мора мало да се ошмиргла и то је пола сајле. Ону половину која иде на шибер мајстори праве од цеви. Танке цеви која се уклапа у рупицу шибера. Спајају је са сајлом са неким клештима чији отисак личи на неуспело сечење сечицама, и то све личи на крај сајле на монтибајку. Онда га ошмирглају на тоцилу и то је 500дин ако ти је променио и кошуљицу сајле (која је пак иста као на монтибајку и то она са тефлонском цевчицом испод оног металног омотача. Пробај да нађеш неки шраф рецимо М4 тврдоће 5,5 и кроз њега разбуши рупу по уздужној оси рецимо 1,5 или 2,0мм, зависно од дебљине сајле, а затим га обради на тоцилу до потребног спољног пречника, навуци на крај сајле и добро га стегни сечицама на два места, а затим све то поново пребруси на тоцилу да лепо легне у шибер.

Заборавих да опишем како се прави онај други део сајле, онај што иде у ручицу гаса. Пронађеш ексер одговорајуће дебљине, избушиш попреко рупицу за дебљину сајле, одсечеш непотребне делове лево и десно од рупице, увучеш крај сајле, поставиш то на наковањ и удариш снажно по оси тог ваљчића. Да не поверујеш, тај ударац смањи пречник рупе и чврсто стегне сајлу. После, наравно обрадиш на тоцилу док не уђе лепо у ручицу.

Свемирска технологија, а ја мислио да су потребне неке незнам ни ја какве машине за то. Када сам видео како се то напредно ради у радионици, решио сам да им следећи пут само махнем... ;D

Ако ти је помогло ово што сам написао - одлично, а ако није бар није нашкодило никоме.

Надам се да ћеш сутра да решиш проблем.  ;)

@brickmann

Fala, sta drugo reci. Ne mogu ja to da izvedem sad i ovde.

Pitanje 1- gde kupiti sajlu gasa za apola, relacija Zemun-Nbgd, blize-dalje?

Pitanje 2- da li neko hoce (i zna) da dodje u Zemun i ugradi tu sajlu, placam gorivo, ruke, a castim pivo, kafu, ljutu il sokove?

Sve (skoro) je rasklopljeno, alat je tu, al ja se zabagovah...

Danas je nedelja, moze sutra posle 16h... Laka kinta nekome ko zna i moze to da obavi opusteno.

• zaludan, 383 postova

Imas Boban-a po uzorku doduse na Dusanovcu je. Ugradi je sam, rado bih ti pompgao bez placanja ali sam druga, ako nenadjes nikog do vikneda rado cui t pomoci.

• Svrati ponekad, 140 postova

Pomenuti Boban sajla na Dusanovcu, ili Zika sajla na Karaburmi.... Inace meni je riknula sajla kvacila i nabucio sam je i nikako nemogu da nadjem momenat da mi neproklizava lamela, jer ima neko neku ideju kako da nastelujem sajlu kvacila??

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Sajlu kvacila stelujes tako da nema veliki luft kad je pritiskas tj kad pritisnes par mm treba da ide bez opterecenja i posle da uhvati. Ako je pretegnuta onda ce proklizavati.

• zaludan, 383 postova

Pa ove orginalne su riknjavale ( i kvacila i gasa ) sto su bile suve kao barut em jos sto je sajla kvacila cesala u buzir dole na deklu mora malo da se ispravi nosac da bude u pravcu. Nadjete ulje za sivace masine pa sunete sa gornje strane druga prica totalno. Posle toga precicete sigurno 10000 km bez menjanja.

Ја сам је подмазивао на 300км отприлике са свим и свачим почев од ВД па преко војног уља за пушке и траје ми већ око 4000км (оригинална)

Што се тиче штеловања квачила може да се штелује у методом узалудних покушаја. Ја сам пробао све своје знање и идаље ми не ради квачило како треба (пред крај попуштања ручице затресе) и мислим да је то због ређег уља, ал нисам сигуран (још). Сада ових дана треба да мењам уље па ћу да ставим 15-50 па ћемо видети.

• zaludan, 383 postova

WD nije od pomoci ali ulje za puske i slicne stvari jesu, meni netrese ali npr. nikad nisam siguran gde ce da odvoji tj. zagrize a sto se tice trzanja to je verovatno do lanca, u vecoj meri nadjes nekog od 100+ kila da sedne pa onda vidis koliko je otegnut- zategnut kad ga stelujes na stendleru nije merodavno jer lanac zategne donji gumeni spaner i redovno zaprskujte srafove jel imaju teneciju ka rdji i to oni na visim delovima.

@ mali3maj

Ма, све је од помоћи, па и вода понекад, ако немаш ништа друго при руци.

А што се тиче ланца још не могу да провалим када је добро затегнут јер ме је страх и за затегнутост приликом потпуног растерећења, односно када рецимо одскочиш са неког превоја. Тада постоји онај други екстрем - када га опруга затегне. Додуше нисам гледао дали задња виљушка има граничник, али у сваком случају опруга амортизера је граничник. А и могао би и шпанер да подмажем... :(

А оно што рече за 100+ кила, имам ја, нетрба ми нико са стране  ;D

Ljudi moji, ja cu popi**eti, narucio sam sajlu gasa iz NS, za 2 dana mi danas stigla, i NE MOGU da je instaliram. Sve na svom mestu, a preveliki luft u samoj rucici gasa. Simptomaticno je-kakogod da obrnem-okrenem-namestim, uvek kad kresnem masinu ode u najvise obrtaje, kao pun gas. Da li je originalna sajla predugacka, ili u cemu je fora sa namestanjem na ulazu u karburator te sajle gasa? Ima li ko blizu da sutra dodje do mene i namesti gas? U Prvomajskoj je i majstor za sajle ako neko ustanovi da nesto mora da se modifikuje...dajem limenku od 5 litara piva+...Onaj plovak lepo namestim u zljeb, mada sve mi se cini da nesto jos postoji sto mozda nisam provalio...

HELP!  :(

evo i moj mob ako neko ima ideju neku, il ako moze da dodje u Zemun sutra posle 16:30h (cak i Apolom pa da prekopiram patent)

064/8829830

• Drug član, 3087 postova
А што се тиче ланца још не могу да провалим када је добро затегнут јер ме је страх и за затегнутост приликом потпуног растерећења, односно када рецимо одскочиш са неког превоја.

Погле' шта мећу на ендуро мотоцикле, на задњој виљушци, испред ланчаника. Можеш и ти нешто тако да оправиш.

• Svrati ponekad, 140 postova

Karburator preliva??? Sta da radim?  ??? u voznji ide normalno, radi, ubrzava, sve je ok. kada stanem isto ok. posle pola sata pocinje da curka na oba polozaja slavinice, stim sto na on curi ko blesavo ??? pomagajte ::)

pa i meni je prelivao, a isao...iz centra BG do Zemuna,stao a ono lipti samo tako! Izgleda da je zaglavljivala sajla gasa u ulazu na karb i tako je stalno dobijao full gorivo. Sve sam rasklopio,i vise ne preliva, al se yebavam sa sajlom gasa sad...ne znam kako da sklopim sve da radi kao pre.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja