Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Apollo

Recommended Posts

• Drug član, 2265 postova

3 000 onda, ne znam napamet intervale, cisto sam naveo radi lakseg sporazumevanja.

Mene je takodje Apollo malo peckao, ali me je odbilo to sto je pretvrd, sto sam minimum visine za njega (175cm), a tada je bio jos novi model i malo se znalo, dok mi je Qingqi delovao bolje za svoju cenu i generalno kao kompletniji proizvod.

Medjutim sada kada je cena znatno niza, verovatno bih ga uzeo u razmatranje.

Sve u svemu, svestan njegovih mana si ga i kupio, a sto se ostalog tice mislim da ces biti zadovoljan. :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Advanced Member, 1966 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Ovo vec postaje komicno. Pre 2 nedelje su delovi navodno zavrsili sa carinjenjem i prosledjeni su u magacine. Prosle nedelje je momak koji radi delove bio u Italiji i samim tim nije radio svoj posao. Danas vise nije u Italiji ali sada razvozi nove skutere po Srbiji pa opet ne radi svoj posao. Dao mi je broj nekog drugog iz sluzbe rezervnih delova gde sam dobio informaciju da su *sad ide veliko finale* DELOVI NA CARINI!!! :D Na zalost nisam ja zvao pa se nismo mogli posvadjati... Idiotluku i neprofesionalnosti ocito nema granica.

Poceo sam ozbiljno da razmisljam da nabavim neki kvalitetan amortizer ali se pribojavam da ce ta gimnastika biti poprilicno skupa. Velike investicije mi se nikako ne isplate jer se motor prodaje... Uzivancija :)

Jos malo, jos malo. :D

Kontam da su i u frci oko sajma, ali to opet nije opravdanje, jer su do sad imali vise nego dovoljno vremena. Elem, mogao bi da pitas za cenu amortizera od Pulser-a, cisto da napises ovde, da znaju ljudi, jer ocigledno da od Apollo amortizera nema vajde. Neki drugi, aftermarket amortizeri koliko znam i nisu bas jeftini, tako da se ne-kineski najverovatnije ne isplati.

Naravno, tebi svakako nije u interesu sada da kupujes jer je ipak motor na prodaju.

Ne bi me cudilo da za par dana kazu kako su ih sve rasprodali a sledeca tura stize za "2 nedelje" :D

Za ovaj su rekli da ce kostati oko 3000 (neka bude i 4) sto nije posebno strasno.

Problem mi je sto motor ne mogu prodati bez amortizera. Zadnji put kada je bio na motoru je izgledao ovako:

j8Ly4_20100226003.jpg

Dakle niposto u voznom stanju :)

Sada izgleda malo lepse, ocistio sam ulje i stroku pa ce biti lep komad moderne umetnosti :D

1ncIo_20100227033.jpg

Nije nista puklo, samo se odvrnuli delovi u voznji... I to nakon celih 80km ove godine :)

Da je nastavio onako samo da curi ne bih se uopste nervirao posto se u voznji nije primetila nikakva razlika (osim sto je bio meksi a to je u njegovom slucaju dobra stvar)

• Svrati ponekad, 437 postova
  • Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f

Možeš da probaš kod ovih što remontuju amortizere u bg-u(zemun) imaš servis radović remontuju sve živo,samo što neznam koliko je to isplativa gimnastika s obzirom  da je amort verovatno lošijeg kvaliteta.

A što se tiče mastechniksa nemoj da se brineš evo meni od četvrtka šalju papire za motor, brzom poštom koja ide preko mongolije verovatno pošto ni danas nisu stigli u sredu će nedelju dana.Izuzetno neprofesionalno,ali ajde da urade kako treba bar da me nevraćaju kad budem registrovao.

Ako nista drugo, bar si motor dobio na vreme. Slayer je svog Princa cekao skoro mesec dana, i to mu doneli motor uvece u 22h radili prekovremeno. Prodali ih vise od 100 na BG sajmu samo.

A za papire, trebao si da se snadjes pa da ti puste FAX, onda to fotokopiras i sa tim papirima registrujes.

• Svrati ponekad, 134 postova

@ Gliga

Ајде, молим те, када си већ био толико вредан да опереш аморт, бар измери ширину у горњем и доњем делу аморта и пречнике рупа за шрафове (тамо где се монтирају на мотор) како би смо знали мере шта да тражимо. Плеасе!

Још ако бимогао да погледаш пише ли нешто на твом CDI...

@ Gliga

Ајде, молим те, када си већ био толико вредан да опереш аморт, бар измери ширину у горњем и доњем делу аморта и пречнике рупа за шрафове (тамо где се монтирају на мотор) како би смо знали мере шта да тражимо. Плеасе!

Још ако бимогао да погледаш пише ли нешто на твом CDI...

Mislis sirine na mestima gde se provlace srafovi? Izmericu i premeriti pa javljam nadam se tokom veceri.

Na CDI-u pise CDI :D Nisam skidao taj poklopac jer nije ni bilo potrebe. To bih mogao tek sutra pogledati ali ne smem nista obecavati jer radim uglavnom do mraka a motor je u neosvetljenom prostoru

Redom sa slika: br 1 24mm; 2 je 37mm; 3 20mm; 4 6.5mm

Rupa na gornjem delu je 10mm, na donjem 8.5mm sa navojem.

Ako treba jos sta tu sam :)

post-5612-12879068956396_thumb.jpg

post-5612-12879068957243_thumb.jpg

ХВАЛА брате Глиго, што си нас поштедео скидања и мерења. Сада можемо да тражимо нешто са тим димензијама а бољег квалитета. ;D

Mašina danas registrovana,odmah pao krug do Smedereva 50+50km i od kuće tridesetak ukupno 135 km za prvi dan nije loše

Uradjen prvi servis u Smederevu u servisu " Kosač" momci su super sve preporuke.

Jedno pitanje kako je vama podešen amortizer ja sam moj popustio za dva kruga i ok je osećaj kad sednem,

kad bi poustio na maximum mislim da bi bilo premekano i neusaglašeno sa prednjom tvrdom viljuškom.

Evo i nekih slika ali sa telefona

Danas sam naduvao famozni amortizer pumpom za bucikle,jedino što neznam na koliko onako od oka  ;D imam kod kuće manometar pa ću prekontrolisati kad stignem.

Čini mi se  možda je moj subjektivni osećaj da je malo mekši kad spustim svoje dupe od 105 kg onako naglo ko da zajašem konja

u vožnji  se možda malo primećuje da mekši,ali još se navikavam na motor pa nisam merodavan.Jel duvao neko amorte osim @dunje07

Apollaši javi te se :) :)

Jesi li koristio pumpu bas za amortizer ili obicnu? Obicnom ne moze jer je kolicina vazduha u amortizeru jako mala i ispusti se u trenutku kada skidas pumpu sa ventila. Za to postoje specijalne pumpe bas za amortizere, naravno u biciklistickim servisima treba traziti. Takvu pumpu sam video u prodaji za oko 2-2.5 'iljade. Znaci ni manometar ti nece koristiti jer ce sav vazduh izaci dok ga postavis i skines :)

Na KLE-u je pritisak u zadnjem amortizeru 10 bara, po servisnom upustvu. Sad ne znam koliko to moze da posluzi kao orjentir ali mi se ona prica o 0.5 bara posle ovog podatka cini nerealnom...

Koristio sam običnu pumpu,nisam znao da  postoji pumpa baš za amortizere u čemu je razlika ako možeš malo detaljnije da mi objasniš

Imam još jednu ručnu pumpu rusku za kola, koja ima navoj na samoj glavi koja ide na sisicu za naduvavanje, mora da se stavi tako što se navrne na ventil i nema mrdanja malo je zajebano skinuti ali radi posao dobro probaću ovih dana da se igram sa njom i da prekontorlišem pritisak ako uspem.Gligo nisam znao za taj podatak za kle-ja i amortizer ali ako je ta priča onda ovih 0,5-1bara deluje nerealno.

Moraću ja to da naduvam bar na pe-šes bara  :D :D :D :D da probamo moda će da drži vodu to jest ulje.

Je si li iskopao neku alternativu za amortizer,ja sam mislio da tamo negde na zimu do tad ću preći 5000km sigurno zdravlje bože, skinem moj sa motora naravno i ako bude i ako ne bude propišao pa ću dati burazu da mi po wieni u au. potraži alternativu a da nije papreno skupo neki zamenski za ktm ;D recimo.

Kako kilometraža odmiče 295km trenutno sve više mi se svidja motor odličan je za grad, provlačenje, pregledan, startan a preko ležećih polocajaca ide petom brzinom :D :D :D

Pa razlika je u tome sto pumpom za amortizer mozes naduvati amortizer a obicnom ne :D Nisam imao prilike da je koristim pa ne znam kako je tacno izvedeno to da ne ispusti vazduh. Inace kolicina vazduha koja ide u amortizer je jaaaako mala tako da jednim pritiskom obicne pumpe za bicikl nabije 5-6 bara. Te specijalne pumpe samim tim imaju i manji kapacitet...

Zamenu za amortizer nisam nasao ali zato me cene plase :)  Na Ebay-u u Americi nema ispod 100-150 $ i to za motore iz ranih '90ih. Ne mogu nigde da nadjem neki pregled amortizera sa dimenzijama pa ne znam ni od kog modela bi vredelo traziti. Ja sam ovako na blef gledao razne japanske motore od malo kubika i to uglavnom lici (isti princip kacenja) ali treba znati tacne dimenzije da bi to imalo smisla. Nov kvalitetan je bolesno skup, tipa 200-300-XXX eura.

Amortizer od Pulsera ne odgovara zbog nacina kacenja...

Gligo zvao sam danas čoveka odličnog majstora inače apsolutnog poverenja imam u njega,pitao sam ga da li može da mi naduva amortizer rekao mi je da nipošto nediram, to jest ne naduvavam zato što se on neduva kao na kleu na deset bara on se duva po potrebi na 0.5 bara

totalno me zbunio, pa ja kažem zbog čega odlaze amortizeri na praktično novim motorima kaže da treba da se odžava higijena amortizera malo češće nego na drugim motorima( čitaj japanskim) i nebi trebalo da bude problema

posle vožnje prašnjavim putevima off road itd.,zbog toga što na tom motoru taj amortizer ima vrlo mršave semeringe i ako udje malo  prljavštine on brzo ode inače je servisirao par komada apola pa zna u čemu je problematika.

Можда није лоша идеја да се за неку ситну кинту наместе квалитетнији семеринзи  ??? (док се не нађе неки бољи од којекаквог јапанца)

Јели, Уклетиц, што ниси питао мајстора дали уграђује неке боље семеринге када сервисира и колико то кошта, па да сакупљамо кинту  ;)

Заборавио сам да пријавим петљање око сајле куплунга. Установио сам да се на излазу из кошуљице (на шрафу за штеловање) превише трља и интервенисао сам папагајкама (закривио сам носач шрафа да сајла слободније излази). Резултат: скоро 50% мање боли рука  ;D

Pa pazi ja mislim da je to apsolutno moguće da se prepakuje e sad da li je to neko trajnije rešenje to bi vreme pokazalo zavisi od uslova eksploatacije itd.Treba ovih dana da navratim do njega pa ćemo na tenane da popričamo o toj problematici ako bude postojala bilo kakva mogućnost remonta, zamene semeringa ili šta već javljam pa glupo je da zbog toga motor stoji i nevozi se a vidi kakvo je vreme za vožnju :) :) :)

Ček ček Brikemane, jel beše i tebi prošoravela amort na 600km?

Iskopah ovo na netu zovem ih u ponedeljak pa ćemo videti da li postoji neka opcija

http://www.amortizeri-team.co.rs/Default.aspx

Evo i dela teksta koji nas interesuje

aaPosebno želimo da istaknemo da je "Fabrika amortizera team"  oformila posebnu ekipu koja se bavi industrijskim remontom amortizera autobuskog i kamionskog programa. Ova ekipa je osposobljena da u najkraćem mogućem periodu  (dok je Vaše vozilo na kanalu) odradi remont vaših amortizera i dostavi Vam ih na ugradnju. Napominjemo da se bavimo industrijskim remontom, a ne ’’punjenjem amortizera’’, i za remontovane amortizere

Evo jednog korisnog teksta koji se tiče održavanja viljuški i amortizera  na biciklama, naravno primenjivo je i za naše ljubimce

Najbitnije od svega je redovno čišćenje amortizera.To može više puta da produži život vašem špilujućem drugaru.Odmah posle ili najbolje pre vožnje,očistiti dobro krpom i obavezno namazati teleskope.Nikada ne smeju da budu suvi.Prljavština koja se tu hvata pa čak i onda kada je ne vidimo očtećuje semeringe.Vremenom ćete primetiti kako curi ulje,opada pritisak....ali onda već polako spremajte vaše mukom stečene parice za remont.

Ako ste vešti skinućete uputstvo sa neta i odradićete sami i uštedeti neku paru.Rock Shox daje detaljni pregled i vodi Vas postepeno u čari samorazdrndavanja i ponovne montaže.

Da do toga ne dođe(bar brzo) redovno mažite ali ne sa raznoraznim glupostima koje mogu da vam više naude i doprinesu bržem propadanju gumica.Na primer WD-40 NE KORISTITE ZA TO KAO NI ZA LANAC.Imam utisak da se WD kod nas koristi od lečenja ćelavosti,kurijih očiju pa čak mu se pripisuju i neke magijske moći!

Naravno,za sve postoji alat,sprej i način.Ne postoji univerzalna stvar.U ovom slučaju WD će vam samo odmoći na duge staze.

Na zapadu postoje specijalna maziva kao što je ovo na slici,isključivo za tu namenu i ništa više.I naravno košta kao suvo zlato.Odaću Vam malu tajnu,koja je možda čak i bolja od ovog spreja a možete to naći i koda nas.Tajna se zove-ULJE ZA KOLA ALI ISKLJUČIVO ZA AUTOMATSKE MENJAČE!Mi odavno koristimo Valvoline za tu namenu a koštalo je oko 500-600 din 1 litar.Ima odlična svojstva i za spolja i za unutra.Da ,lepo ste pročitali.Ne morate da tražite ekstra,giga ,mega specijalno ulje koje preporučuje firma koja Vam je i prodala viljusku i koja kaže da će samo to da Vas spasi muka i da će onda biti NEUNIŠTIVA!?(Da i to smo čuli na prezentaciji Rock Shox-a.Takvu glupost nismo očekivali ni od priučenih majstora a kamoli od njihovih zvaničnih servisera koji su bili tamo na obuci.Kažu"Da one ne moraju da se mažu nikad(držao je Rebu),jer ona pobogu ima ulje unutra i automatski se sama maže...hehehe.Ja i moj drug Milan smo se spontano pogledali i tek onda sa uživanjem pratili izlaganje ,trudeći se da zapišemo još neki biser.

Ovo oko čišćenja i mazanja važi i za ostale amortizere na biciklu.Čak i obično kinesko đubre voli da mu kapnete par kapi ulja,odmah pređe iz ciju-ciju režima u puflj-puflj i deluje srećnije.

Za dnevno i nedeljno održavanje Vam je potrebna neka stara krpa,malo ulja(flašica od kapljica za nos ili špric su super za to),nekoliko čačkalica za uši i dobra volja.

Pozdrav Codex Team

;D ;D ;D ;D ;D

Iskopah ovo na netu zovem ih u ponedeljak pa ćemo videti da li postoji neka opcija

http://www.amortizeri-team.co.rs/Default.aspx

Evo i dela teksta koji nas interesuje

aaPosebno želimo da istaknemo da je "Fabrika amortizera team"  oformila posebnu ekipu koja se bavi industrijskim remontom amortizera autobuskog i kamionskog programa.

;D ;D ;D ;D ;D  Овакви ће ми сигурно требати када пођем на море!

Свака част за текст.

>:( Мој је проплакао на око 600, а племениту душу још није испустио, још плаче по мало (сада је око 1400)

Jedno pitanje,koliko staje ulja u apolla? Nisam našao nigde taj podatak 1lit ili više?

Zvao sam ovu firmu za remont amortizera nažalost nerade remont amorta za motocikle  :-[ samo za teretni program.

Ulja stane 8.5-9dl, dakle uvek ostane od litre :)

Steta za amortizere, bilo bi dobro da mogu da oprave ljudski ove nase.

Evo telefona i adrese

Adresa: Auto put 27 (preko puta Laste) Jagodić

Opština: Zvezdara

Grad: Beograd

Tel: 011/ 2890 508

Mob: 063/ 221 071, 062/ 1221 071

Apollo danas kršten po popodnevnom pljusku i nevidjenoj gužvi u saobraćaju morao sam da vozim i po trotoarima i stepenicama ;D

da bih stigao kući,čini mi se da volii kišu,čak i gume nisu loše za mokar asfalt.Potrošnja je merena 2 puta i iznosi 2.9lit na 100km

Na satu je 420km baš je smor ova razrada,nesmem da ga zavrćem,skoro isto kao da mi se skine sisata riba a ja nesmem ni da pipnem ;D ;D ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja