Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Princ 250 (Jinlun 250-5) i Princ 125(Jinlun 125-11)

Recommended Posts

• U prolazu, 15 postova

Cena pelepih izduva je oko 40e (po komadu) U louisu,a pitanje je mogu li se napraviti od prohromskih cevi (kao na gelenderima i ogradama).Imaju visok sjaj ali ne znam zbog temperature,da li je neko probao!Pozdrav!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2265 postova

Prohroma ima raznih, a najbolje resenje bi bio onaj "kuhinjski" koji se koristi za serpe. On trpi temperaturu, a lepo i izgleda.

Oznake razlicitih prohroma ne znam, ali verovatno zna Google.

• U prolazu, 94 postova

Za 40e stvarno ne bih ni pomisljao da pravim prohromski auspuh, OSIM ako to ne bi trebalo po zamisli da bude unikat i nesto sto ima vecu spiritualnu vrednost nego materijalnu. Onda tu na pare zaboravis i na svo utroseno vreme oko toga...

• Svrati ponekad, 107 postova
  • Motocikl: kawasaki el-250

e ovako,imam jedan mali problemcic, imao sam saobracajku i polomio mi se far na princu to je neki plasticni far i nov se moze nabaviti (original) po ceni od 2500 din.e sad mene interesuje dali je neko probao da stavi neki drugi far od bilo cega a da je pasent i da to lici na nesto i da je normalno malo jeftinije nego ona plastika.pa jos kad bi mogla i slika bilo bi sasvim ok.

• U prolazu, 21 postova
  • Motocikl: Sprint Princ 125

e ovako,imam jedan mali problemcic, imao sam saobracajku i polomio mi se far na princu to je neki plasticni far i nov se moze nabaviti (original) po ceni od 2500 din.e sad mene interesuje dali je neko probao da stavi neki drugi far od bilo cega a da je pasent i da to lici na nesto i da je normalno malo jeftinije nego ona plastika.pa jos kad bi mogla i slika bilo bi sasvim ok.

Ima o ovome na drugim temama.Na mom princu je far od Golfa 2 i zadovoljan sam.Melcor ga je "montiro" dok je vozio:)

• Svrati ponekad, 249 postova
  • Motocikl: HD Sportster 1200

Da ne bude zabune, ja sam promenio samo far , a ne i plastichno kucjishte.

U postojecje plastichno kucjishte sam ubacio far od Golfa 2.

Pogledaj u Louisu, moze da se nadje ok metalni far za relativno pristupachnu cenu,

u odnosu na ove plastichne kineske.

Nadam se da je samo far stradao u saobracjajki i da si ti ok.

POZ!!!

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

• Svrati ponekad, 107 postova
  • Motocikl: kawasaki el-250

ma dobro sam ja nego izlomi bisage malo sam ulubio rezervoar i polomio far e sad video sam negde ida su stavili i far od traktora samo sto je on crn i tamo je sijalica od 55 o originalna je 35w.i prikljucak je drugaciji,tako da sam mislio da je neko vec probao nesto slicno

ma dobro sam ja nego izlomi bisage malo sam ulubio rezervoar i polomio far e sad video sam negde ida su stavili i far od traktora samo sto je on crn i tamo je sijalica od 55 o originalna je 35w.i prikljucak je drugaciji,tako da sam mislio da je neko vec probao nesto slicno

Da stavljali su ulozak od traktora u vecj postojecje kucjishte, koje je tebi puklo

• U prolazu, 21 postova
  • Motocikl: Sprint Princ 125

Pozdrav bratjo:)

Evo ja sam iskoristio jutro da malo plaknem masinu:) i provozam se po okolini (sledece nedelje uzimam L tablu pa ce biti malo duzih voznjica do polaganja,nadam se i od tada:))

post-6501-031224500 1289648545_thumb.jpg

Dok sam bio u garazi primetio sam da fali jedna matica sa rollbara (donja),sva sreca sraf je jos uvek bio tu a ja sam nasao u garazi jednu kao da je skinuta sa njega:)

Vec sam pricao sa Melcorom,Aleksom i Vidovnjakom o problemu koji imam trenutno sa motorom ali reko da stavim to i ovde mozda ga lakse otklonim.

Primetio sam da su dva srafa na zadnjem lancaniku malo olabavljena,reko da stegnem kao ono idu u prazno.Melcor mi je rekao da dok je bio kod njega on je vec menjao silen blokove,ali nije nemoguce da su vec otisli.Ne ulazim u to kako se ovo desilo,motor je skoro dve nedelje kod mene,samo me interesuje da to sredim.Koliko sam shvatio ovi srafovi se ne odvijaju vec se vadi u celosti nakon skidanja tocka.Nemam skoro nikakvog iskustva do sada oko tehnickih i meganickih delova,ali zelim da naucim.

Da li predlazete da odem odmah kod nekog majstora ili da probam to sam da proverim ako je uopste moguce?Naravno ne prija mi da vozim sa tim,stalno mi je u glavi pa vozim dosta,dosta lagano.

Pozdrav svima

• U prolazu, 24 postova
  • Motocikl: Prince jl 125-11, Transalp XL 600 V

Jedno pitanje, jer se jos nekom desavalo da kada pali motor motor upali bez problema i nastavi da vergla kao da i dalje drzim taster za paljenje, cak sam probao i da ugasim motor na prekidac izvusem kljuc on i dalje vergla, jedino resenje je da ga ubacim u 5. i ugusim motor inace nece da stane da vergla, to mi se ne desava stalno ali desilo mi se vec 7-8 puta ne znam dali je poblem sa alnaserom ili sta vec moze da bude problem?

• Svrati ponekad, 420 postova
  • Motocikl: Suzuki DL650 Vstrom a Honda XRV 750-RD04 u lepom sećanju

Jedno pitanje, jer se jos nekom desavalo da kada pali motor motor upali bez problema i nastavi da vergla kao da i dalje drzim taster za paljenje, cak sam probao i da ugasim motor na prekidac izvusem kljuc on i dalje vergla, jedino resenje je da ga ubacim u 5. i ugusim motor inace nece da stane da vergla, to mi se ne desava stalno ali desilo mi se vec 7-8 puta ne znam dali je poblem sa alnaserom ili sta vec moze da bude problem?

problem je sa automatom za paljenje, nalazi se odmah pored akumulatora dovoljno je samo da ga cuknes i kontakti ce odvojiti i nece verglati u prazno, i meni se to desava nekad i nekad...

• Svrati ponekad, 420 postova
  • Motocikl: Suzuki DL650 Vstrom a Honda XRV 750-RD04 u lepom sećanju

drugari evo i mene posle duzeg vremena da se oglasim...

zima u toku, majstorije i sredjivanje motora za sezonu je takodje u punom jeku... posto svi kuburimo sa losim osvetljenjem, resio sam da probam da resim problem ugradnjom ksenona u far. kupio sam neku polovnu varijantu i za sad sam fiksirao sijalicu u far (u pitanju je bi-ksenon sijalica), u jos jedan dodatni far cu da postavim jos jednu ksenon sijalicu... sad cekam odgovor forumasa da bih nastavio sa radom oko postavljanja balasta, da znam dal da ih stavim onde gde bi cucnuli kao guza na nosu ili da bunarim neko mesto na motoru gde bi ih cuvao zatvorene... u planu mi je da ugradim i releje! cim zavrsim ubacicu slicice... i javljam vam utiske, mada onako na prazno kako sam ih probao mi izgleda neuporedivo bolje nego klasicna varijanta sa obicnom sijalicom!

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: VN 750 custom

Dodje lepo vreme, istera ja moega kineza da vidi sunce, kad ono zuto sunce, a pn jos gori! sav nazovi hrom pozuteo, srecom skida se snegom kog ima u izobilju! Malo je zeznuto da se pridje svim delovima pa idemo na rasturanje deo po deo!

Ako bih neko mogao da objasni sinhronizaciju karbova sa skidanjem bez crevaca i ostalog?

Znaci sta da gledam i kako treba da izgleda?

sad krecem napolje da skidam karburatore i vidim kako to uopste izgleda,kako radi....

koliko sam gledao ta sinhronizacija je vrlo bitna stvar na jacim motorima i mm su u pitanju, cak i manje!

Kod nas na 125cc tek nakod 10 krugova sam primetio neku razliku u otvaranju leptira i to minimalnu.

Jel neko probao da nadje neki odijentir za sinhronizaciju, npr kad je gas do kraja kako treba da izgleda ili koliko mm da bude razmak izmedju plekcicica koje razmice sraf z sinhronizaciju... ako bi to neko mogao sublerom da izmeri pa da stavi....

Na Princu na ususnim lulicama ne postoje otvori za sinhronizaciju. Na Raptoru ih ima ali se su skuplji a i nisu se pokazali bas nesto dobro, kod mene ispucali a nije puno vozen. 95% mislim da se hvataju od Princa tako da planiram uskoro da ih zbudzim.

koliko sam ja video onaj sraf za sinhronizaciju, tj onaj od gore regulise sinhronizovanost otvaranje leptira (oba)izmedju karba i motora!

Kako u oba karba da bude ista smesa ne znam, osim sto sam po svecicama gledao da bude ista boja!

Kad sam bio u ovlascenom "servisu" majstor je nastelovao jedan karb da ima bogatiju smesu da kako rece "bolje ide".....

• Drug član, 2265 postova

To da bolje ide, nema nikakvog smisla, osim ako si ga pitao zasto su svecice drugacije boje. :zvizduk::D

Sinhronizujes tako sto skines karburator i namestis da leptirovi budu jednako otvoreni vizuelnom metodom. :)

• U prolazu, 12 postova

Na Princu na ususnim lulicama ne postoje otvori za sinhronizaciju. Na Raptoru ih ima ali se su skuplji a i nisu se pokazali bas nesto dobro, kod mene ispucali a nije puno vozen. 95% mislim da se hvataju od Princa tako da planiram uskoro da ih zbudzim.

Bogdo pobratime ne li ti se cini da se ljudi malo previshe zanose tim stelowanjem u dlaku, idealne sinhronizacije, raspitivanjem o boji ochiju pradede od proizvodjaca ulja, primeni kvantne fizike prilikom ciscenja lanca i uticaja saturna na sagorewanje bezolovnog. Dajte da se dogovaramo i planiramo kad cemo u neku voznju. Ja sam se ranije tako zanosio a na kraju se sve svelo na sipanje benzina i brojanju srafova. Aman ljudi ajmo na piwo i rostilj i da ganjamo zenske !!!

• Podržavam 4

Bogdo pobratime ne li ti se cini da se ljudi malo previshe zanose tim stelowanjem u dlaku, idealne sinhronizacije, raspitivanjem o boji ochiju pradede od proizvodjaca ulja, primeni kvantne fizike prilikom ciscenja lanca i uticaja saturna na sagorewanje bezolovnog. Dajte da se dogovaramo i planiramo kad cemo u neku voznju. Ja sam se ranije tako zanosio a na kraju se sve svelo na sipanje benzina i brojanju srafova. Aman ljudi ajmo na piwo i rostilj i da ganjamo zenske !!!

I meni se tako cini :). Dok ide dobro je. Meni Raptor zbog difuzora uvlaci fals vazduh, moracu da zbudzim sada nekada od Princa jer su jednostavniji, jeftiniji i a fino su se pokazali kod mene. Nadam se da cu to srediti do marta. Imas moj br pa slobodno zovi za neke voznjice.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja