Betta 133 Napisano Octobar 21, 2023 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, imam problem, posle vožnje, stao sam i video da je temperatura otisla u crveno, odmah sam ugasio mašinu i vidim ispod njega voda, mislio sam da je puklo crevo, medjutim, danas rasturim, creva su ok, otvorim čep za dopunu vode ono prazno, a na čepu masno i crno, ulje ? Šta mi je činiti, da li Burgman može da promeša ulje i vodu samo na dihtungu ili i na vodenoj pumpi ? Šta da radim, popravljati ili ga baciti za delove, 2001 godište ? Ako se odlučim za popravku, da li vaditi i radilicu ili samo srediti cilindar, klip, glavu ? Koliko će me to zadovoljstvo koštati ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasadoncic02 55 Napisano Octobar 22, 2023 Svrati ponekad, 105 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa verovatno je dihtung glave čim je pomešao ulje i vodu ili antifriz šta je već sipano.A što se troškova popravke tiče,dok se ne rastavi i provere delovi u kakvom su stanju to se nezna.Uglavnom možda prođeš i sa zamenom dihtunga i sređivanjem glave,što je manji trošak,a može biti i skupljeПослато са SM-A715F помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2643 Napisano Octobar 22, 2023 Drug član, 4747 postova Prijavi odgovor kao problematičan Зашто бацити? Дихтунг главе је метални(тај се спашава), најчешче у ваквим ситуацијама је само глава била за притезање. Главу поравњаш, средиш вентиле и нове гумице, поравњаш и цилиндар који је никасил и ако је било уља ништа му није, карике нове и терај. Нормално, систем за хлаџење да се очисти цакум пакум. Пропратно установиш стање фазног ланца па и њега промениш ако је растегнут и то.Sent from my SM-N960F using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 133 Napisano Octobar 22, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Ulja ima, proverio sam, skoro je menjano kao novo, nema antifriza u njemu. Da li nikasil cilindar moze da se buši, vidim da ima original Suzuki karike sa plusom u odnosu na standard ? Promenio Octobar 22, 2023 član alexanto Nema potrebe citirati 1. post iznad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2643 Napisano Octobar 22, 2023 Drug član, 4747 postova Prijavi odgovor kao problematičan Никасил се не буши, ни хонује. Кад растуриш однесеш на мерење и надам се по мом искуству да је исти у граници нормале. Код Јапанца клипови остају нетакнути сем ако не завуче, тако да само карике. Наравно не узимај ово моје здраво за готово, тачно чеш знати кад га раскомадаш.Sent from my SM-N960F using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 133 Napisano Octobar 23, 2023 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, Krokodilo je napisao: Никасил се не буши, ни хонује. Кад растуриш однесеш на мерење и надам се по мом искуству да је исти у граници нормале. Код Јапанца клипови остају нетакнути сем ако не завуче, тако да само карике. Наравно не узимај ово моје здраво за готово, тачно чеш знати кад га раскомадаш. Jeste, pogledao sam service manual, nema obrade cilindra ako je nikasil, samo merenje, ako je bez oštećenja ide novi klip sa karimaka u odgovarajućim dimenzijama, ako ima riseve onda isključivo novo...ok za to imam kolegu mehaničara, srediće se. Imam pitanje, da li kad ga rasturam vadim i radilicu na proveru ili da je ne diram ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MirchKV 9 Napisano Octobar 23, 2023 U prolazu, 26 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan On 21. 10. 2023. at 23:43, Betta je napisao: Drugari, imam problem, posle vožnje, stao sam i video da je temperatura otisla u crveno, odmah sam ugasio mašinu i vidim ispod njega voda, mislio sam da je puklo crevo, medjutim, danas rasturim, creva su ok, otvorim čep za dopunu vode ono prazno, a na čepu masno i crno, ulje ? Šta mi je činiti, da li Burgman može da promeša ulje i vodu samo na dihtungu ili i na vodenoj pumpi ? Šta da radim, popravljati ili ga baciti za delove, 2001 godište ? Ako se odlučim za popravku, da li vaditi i radilicu ili samo srediti cilindar, klip, glavu ? Koliko će me to zadovoljstvo koštati ? Pozdrav kolege. Da li smem isprskati sa kontakt sprejom ili pak nekim lubrikantom prekidac zmigavaca? Isti radi, ali kao da je zapekao, pa se teze vraca. Hvala puno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 9507 Napisano Octobar 23, 2023 Drug član, 1459 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Otvoriš kućište prekidača, naprskaš WD-om i obrišeš krpom prljavštinu. Posle toga polugicu i ostale pokretne delove podmažeš mašću i to je trajno rešen problem. Iz ličnog iskustva... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MirchKV 9 Napisano Octobar 23, 2023 U prolazu, 26 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, bajker71 je napisao: Otvoriš kućište prekidača, naprskaš WD-om i obrišeš krpom prljavštinu. Posle toga polugicu i ostale pokretne delove podmažeš mašću i to je trajno rešen problem. Iz ličnog iskustva... Hvala na brzom odgovoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ShakalVA 34 Napisano Novembar 3, 2023 U prolazu, 63 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Trenutno pešak Prijavi odgovor kao problematičan Poštovanje motoraši, Imam u planu da do januara, februara, kupim Burgmana 400 2007, 2008 godište. Svideo mi se ovako na oko kao motor, a i dosta mi je ljudi preporučilo njega. Pre same kupovine, hteo bih da ga probam, baš ovo godište. Da li bi mogao da mi se javi neko privatnom porukom, ko ima motor sa ovim godištem, da je iz Bg, da se možda dogovorimo, da se nađemo negde u Bg (Hala Pionir, poligon, na primer), da eto provozam dva tri kruga, po poligonu i da vidim kako se ponaša motor i da li mi uopšte leži. Bio bih zahvalan moderatorima, ako je moguće da ostave post. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ShakalVA 34 Napisano Decembar 21, 2023 U prolazu, 63 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Trenutno pešak Prijavi odgovor kao problematičan Kupljen Burgman 400, hvala vam svima na savetima. Kad bude lepo vreme, slikam ga i kačim slike. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mugos 195 Napisano Decembar 21, 2023 Svrati ponekad, 157 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: SYM Simphony ST 200i Prijavi odgovor kao problematičan I promeni status, nisi više pešak, Sa srećom, i meni se bugi sviđa, 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasadoncic02 55 Napisano Decembar 21, 2023 Svrati ponekad, 105 postova Prijavi odgovor kao problematičan Srećno kolega i puno km vožnje!Послато са SM-A715F помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simke023 50 Napisano Decembar 30, 2023 U prolazu, 27 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki DL650XT, Kawasaki Vulcan 900 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Ko bi rekao da ćemo 30.12. moći da uživamo u vožnji ... I prasićima ... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha2118 0 Napisano Januar 18 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav, uzeo sam burgmana 400. 2008god zanima me na koliko bari mu se duvaju gume? i kakav je to motor inace? pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasadoncic02 55 Napisano Januar 18 Svrati ponekad, 105 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prednja 1.75 zadnja 2 bara.O motoru ima ja mislim sve u ovoj temiПослато са SM-A715F помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 882 Napisano Januar 18 BJB Maxi Scooter Club, 2068 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, sasha2118 je napisao: pozdrav, uzeo sam burgmana 400. 2008god zanima me na koliko bari mu se duvaju gume? i kakav je to motor inace? pozdrav Баш леп мотор Као што рече колега за гуме, осим кад имаш сувозача онда је задња на 2.5 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha2118 0 Napisano Januar 19 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan hvala na odgovoru… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ShakalVA 34 Napisano Februar 5 (promenjeno) U prolazu, 63 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Trenutno pešak Prijavi odgovor kao problematičan Drugari moji, Na suzukiju koji sam kupio, prethodni vlasnik je izgubio desni teg na rucici. Sada ja hocu da kupim obe rucice sa tegovima, pa me interesuje gde to ima da se kupi, a da se ne narucuje sa Alija na primer? Ne bih da kupujem neke kineske rucice loseg kvaliteta. Edit: Bez grejaca rucice. 2009. godiste Promenio Februar 5 član ShakalVA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
petko.milicevic 2 Napisano Februar 6 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imam jedan teg koji mi stoji u garazi ali ne znam koja mu je tezina, mogu da izmerim. Sa Burgmana 650 je. Ako ti odgovara nosiПослато са SM-A325F помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 882 Napisano Februar 6 BJB Maxi Scooter Club, 2068 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Имам и ја неке од Либертија, немам појма где су, ону су већи и тежи од фабричких, мало сам експериментисао нешто. Ако ти је занимљиво могу их потражити 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ShakalVA 34 Napisano Februar 22 U prolazu, 63 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Trenutno pešak Prijavi odgovor kao problematičan Momci, Videh na jednom oglasu ovakav nosač. Šta vi mislite, da je li ovo dobar način, koliko vidim, ovo se šrafi za posudicu za ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1229 Napisano Februar 22 (promenjeno) BJB Maxi scooter club, 1658 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan ... i moj nosac je tu bio zakacen,radio je posao. Samo duzi sraf,dotegni oprezno, sigurno i na meru ... i nema problema. Promenio Februar 22 član DaliborBP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15783 Napisano Februar 22 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Nema tu mere Dado koja će valjano drzati jer se ti srafici stežu gotovo sa dva prsta. Svako pretezanje utiče na gumu ispod poklopca tako da ovo rešenje nije dobro. Pametnije je ići pod retrovizor sa nosačem. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MirchKV 9 Napisano Februar 22 U prolazu, 26 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Ja nikad ne bih busio niti srafio za taj poklopac bilo sta. Ima mali milion nosaca sa boljim idejama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...