alex r6 193 Napisano Mart 31, 2009 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan hteo bi da znam na koliko se bara pompaju gume,npr bt002,003 danlop rr,metzeler 3,itd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Mart 31, 2009 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Pa to valjda zavisi od motora do motora? Tezina itd...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alex r6 193 Napisano Mart 31, 2009 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan evo naprimer na mojoj jami r6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Mart 31, 2009 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan evo naprimer na mojoj jami r6 Imash temu ovde na forumu na kojoj se nalaze linkovi za skidanje USER MANUAL-a za razlichite motore.... Pretraga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aca035 36 Napisano Mart 31, 2009 Svrati ponekad, 423 postova Lokacija: Cuprija Prijavi odgovor kao problematičan Sve zavisi od gume a i od motora.A obicno imas zalepljeno(ti na novoj r6-ici 99 posto imas) na braniku ili tako negde koliko treba i do koliko kg itd itd....) I u users manual takodje imas ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bata gpz 5 Napisano Mart 31, 2009 Svrati ponekad, 264 postova Lokacija: Banovo Brdo Prijavi odgovor kao problematičan Na svakoj gumi pise na koliko se pumpa (npr.4.1 PSI) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6424 Napisano Mart 31, 2009 Enduraš, 6391 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan To sto pise na gumi je max pritisak na koliko sme da se pumpa, a ne onaj koji treba da bude. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Mart 31, 2009 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan To sto pise na gumi je max pritisak na koliko sme da se pumpa, a ne onaj koji treba da bude. tako je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Mart 31, 2009 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan pitanje nije naivno. pritisak zavisi od gume i nacina voznje. citao sam da nove trkacke dunlop gume idu na veoma mali pritisak, cak i kad se zagreju rade na malom pritisku (mislim da je oko 1,5 bara ali nisam siguran). u svakom slucaju pogledaj preporuku proizvodjaca gume. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9952 Napisano April 1, 2009 Drug član, 4472 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan ako vozis na stazi zadnja je uvek manje od prednje,ja pirelli pumpam zadnu na 28psi,a prednju na 29psi-30psi.Ali Michelin se pumpa skroz drugacije od svih drugih guma Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alex r6 193 Napisano April 1, 2009 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan ja vozim bridgestone 002rs,promenio sam gume i zato mi je konfuzija.Vozio sam bt002pro i tu sam bio siguran,ali ovo je slicna guma ali sastav je ipak drukciji.Konsultovao sam razne likove sa dosta foruma u inostranstvu i svi otprilike kazu 30/30psi. pa bi voleo da vidim nasa misljenja,Caca uvek ima neku ideju,hvala u napred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6798 Napisano April 1, 2009 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Pritisak u gumama zavisi od dimenzije.Jeli guma ovog ili onog proizvodjaca,to nije tako bitno.Postoje neke sitne razlike.Naj vaznije je da kontrola bude NA HLADNO (pre voznje) i da je guma uvek,uvek,uvek propisno naduvana.Vrednosti uzeti iz "uputstva za upotrebu" gde znaju vrlo cesto da budu napisani podaci za svakog proizvodjaca ponaosob.Vrlo cesto (ne uvek) na zadnjoj viljusci,stitniku za lanac,itd.stoji nalepnica na kojoj su vrednosti.Npr. za 120-70-17 (58W) 2,2-2,5 bar,za 180-55-17 (73W) 2,5-2,9 bar. CIZMA GLAVU CUVA(a i kaciga) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alex r6 193 Napisano April 1, 2009 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan DA ALI ZA ORGINAL GUMU,NAPISaO SAM KOJU GUMU IMAM.ZNAM i JA Sam PROCITATI, NISAM OD JUCE,ALI GUMA JE NESTO NAJ BITNIJE ZATO SAM OVU TEMI POKRENUO(NEVICEM) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6798 Napisano April 1, 2009 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ako vec nisi od juce, kako kazes,zasto ti je onda toliko bitno misljenje drugih?Probaj,igraj se malo, nesto sto je drugome o.k. tebi mozda nece odgovarati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alex r6 193 Napisano April 1, 2009 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan ajmo ljudi nesto konkretno,bez rasprave,mozda ce nekom jos trebati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9952 Napisano April 1, 2009 Drug član, 4472 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan ako ti je to za ulicu onda pumpaj ovako 27psi zadnja i 29psi prednja.Polse dobre i ostre voznje guma ce se ugrejati i pritisak ce porasti za 2psi-3 psi.E da bi izmerio tacni pritisak moras imati manometar u PSI(pressure pre squer inch),ako nema da se kupi kod nas reci mi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mata16v 15 Napisano April 1, 2009 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Mladenovac N44.26.967 E020.42.012 Prijavi odgovor kao problematičan za ulicu ide fabricki 2.5 prednja, 2.9 zadnja.. a za stazu 2.2 prednja, 1.8-2.0 zadnja, ali to napumpas azotom 2.3 prednju i zadnju na 2.2 i pun gas.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Happyface 0 Napisano April 1, 2009 U prolazu, 30 postova Lokacija: Zemoon city Prijavi odgovor kao problematičan Ja na mom FZRu1000 prednju 2.1 zadnju 2.9 i tako mi je odlicno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alex r6 193 Napisano April 1, 2009 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan ako ti je to za ulicu onda pumpaj ovako 27psi zadnja i 29psi prednja.Polse dobre i ostre voznje guma ce se ugrejati i pritisak ce porasti za 2psi-3 psi.E da bi izmerio tacni pritisak moras imati manometar u PSI(pressure pre squer inch),ako nema da se kupi kod nas reci mi ma samo podelimo sa 14 i to je to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9952 Napisano April 1, 2009 Drug član, 4472 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan ako ti je to za ulicu onda pumpaj ovako 27psi zadnja i 29psi prednja.Polse dobre i ostre voznje guma ce se ugrejati i pritisak ce porasti za 2psi-3 psi.E da bi izmerio tacni pritisak moras imati manometar u PSI(pressure pre squer inch),ako nema da se kupi kod nas reci mi ma samo podelimo sa 14 i to je to ovo je foruma za racunjanje psi x 0.069 = bara bara x 14.5 = psi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1238 Napisano April 2, 2009 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Posto sam iz prethodnih postova shvatio da se vozis sam, a vozis sporcke gume duvaj 2.1 prednju 1.9 zadnju. Ja sam za stazu metceler i pireli duvao 2.1 prednju, 1.9 zadnju.Racunaj da ih ti po ulici neces moci zagrejati dovoljno, a svi znamo da sa temp. raste i pritisak. Takodje sam vozio i bt002 i primetio da bi ona trebala nesto manje da se duva jer se guma dosta habala.(mozda sam trebao i malo da smanjim rebound na ogibljenju). Za mesec dana idem u Madjarsku pa cete cuti kako su se ponasale bt003 (imam 2 para u garazi) he he. Medjutim kao sto je Caca rekao, guma se meri kada je vruca, naravno onda ove vrednosti ne vaze. Ali sobzirom da je ulicna voznja u pitanju duvaj sa gornjim podacima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marisav 7 Napisano April 2, 2009 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: atar Stare Pazove Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene prednja 1,7, zadnja 2,1. MC2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosmtt 598 Napisano April 17, 2009 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene u manualu piše da se i zadnja i prednja duvaju na 2.5 bara ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alex r6 193 Napisano April 17, 2009 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan nasao sam idealu bar za mene 2.1pr i 2.2 zadnja i ide lepo na koleno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Malonja 16 Napisano April 17, 2009 U prolazu, 31 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki ZRX 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan U globalu za duvanje guma je presudna mera gume kao i tezina vozaca i dali putuje suvozac.Za gumu 120/70-17,pritisak je od 2,3 do 2,5 bara,dok za gumu 180/55-17,pritisak je od 2,5 do 2,9 bara,opet u zavisnosti od tezine na motoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...