boza_kg 7518 Napisano Avgust 8 (promenjeno) Ne silazi, 5367 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Šra biK rekao, onda lepo vozi po Balkanu i uživaj, šta ćeš tamo koi moi, da se mučiš Čitam po temama, dođu stranci u naše krajeve, da voze Tet, šta god, i seljaci ih gađaju kamenjem što im krše puteve i prave buku.... Valjda je bolje kad se zna red, šta se i gde može? Promenio Avgust 8 član boza_kg 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 24959 Napisano Avgust 8 Integrisan, 8100 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Vec sam rekao, ne bih ni ja voleo da mi neko gazi po mom posedu ili njivi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7518 Napisano Avgust 8 Ne silazi, 5367 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Kroz memorijalni park Šumarice u Kg, tamo gde su streljani đaci, a spomenici podsećaju na strahote rata, ide put, koji je poslednjih godina zatvoren za motorna vozila. Ranije je bilo katastrofa od prdećih motorista i gedžovana koji odvrnu narodjake iz kola... Sad mogu tuda pešaci i biciklisti. Mnogo je bolje! 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 8150 Napisano Avgust 8 Ne silazi, 6856 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Gajo Sevojno je napisao: Ово прижељкујете? Apsolutno ne...ali poštovanje važećih propisa da! Pisao sam ja i u toj temi gde se pominje ovo što ilustruje ovaj znak. Poenta priče je da.... ako postoji propis, on mora da se poštuje, a država da ga sprovodi....redovnim mehanizmima, ni po babu ni po stričevima. Problem je što se to ovde ne radi i što je primena više nego elastična. Na sve to dodaj i karakter nas kao naroda....u stvari on je i polazna tačka za sve moguće peripetije. Argument da " svi tako" je još neverovatnije opravdanje. Ne samo u vezi ovog, čest je to slučaj....da će neko ko poštuje red, propise i zakone pre da bude etiketiran kao pizda, uopšte kao neko ko u stvari nije o.k.....a ovi drugi su normalni, uvezani, snašli se...i X drugih afirmativnih izraza. Ovo kažem baš zbog priče kako klinci svi listom to rade, jer ne daj bože da si drugačiji....pa u tom smislu smatram da je veći problem roditelj koji to odobrava, čak i sponzoriše ili prosto okreće glavu. Onda kada dođe sankcija, koja realno postoji...nema kukanja....ili, neka nađe vezu, podmaže, snađe se...jer je tako očigledno bolje. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 2543 Napisano Avgust 8 Drug član, 1570 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, boza_kg je napisao: Valjda je bolje kad se zna red, šta se i gde može? Да, само што се у Немачкама, Аустријама и сличним казаматима унапред зна да ништа не може. Све је уређено до последњег детаља — да случајно не падне некоме на памет да живи мало слободније, да нешто импровизује или, не дај Боже, да уради нешто на своју руку. Тамо имаш правила за све: шта смеш, шта не смеш, кад смеш, где смеш и, најважније, зашто не смеш. И онда ти то продају као „уређен систем“ и „квалитет живота“, а ти срећан што си добио дозволу да дишеш у прописано време. А што се тиче моје вожње по Балкану, наравно да возим и у задњих 10 година и искључиво на Балкану. Ово сам сада прошао јер су се тако сложиле коцкице да сам морао да одвезем мотор у Белгију на точковима..иначе далеко им лепа кућа. А ајде сад чувено питање, што се ме вратиш кад је кад нас тако лепо ајде гађајте... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 24959 Napisano Avgust 8 (promenjeno) Integrisan, 8100 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Beograd Danas (@beogradanas) • Instagram reel WWW.INSTAGRAM.COM 4,476 likes, 628 comments - beogradanas on August 7, 2026: " POLJOPRIVREDNIK ZAORAO... Nije kod nas. Promenio Avgust 8 član Motorcyclist Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bor-i-slave 8985 Napisano Avgust 8 Ne silazi, 1719 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Gajo Sevojno said: Какав смисао, вукојебина тешка, једино што су добре кривине за мотор. И мало им овај знак већ су у апексу сваке кривине повукли линију преко целе ширине пута 1цм висине и пар цм ширине таман да ти предњи точак изгуби пријањање са асфалтом у највећем нагибу, али невероватно како је прецизно постављено баш на правом месту. Иначе ово је у Баварској Гармиш..а у Аустрији имају ово плус звучне радаре, мери буку сваког мотора и ако пређеш ниво слика као класична камера за брзину. Извините али мени ово није нормално и не бих никада волео да Балкан постане овакав. Pa vrati se amo, i deli ove blagodeti sa nama. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7518 Napisano Avgust 8 Ne silazi, 5367 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Gajo Sevojno je napisao: Све је уређено до последњег детаља — да случајно не падне некоме на памет да живи мало слободније, Ma grozno, bljak. Mnogo je bolje kod nas Na primer, svako jutro kad krećem na posao, izmučen jer su mi po celu noć ispod prozora tatini sinovi prdeli pokvarenim auspusima, pojma nemam dal ću moći da dođem do garaže ili se neki slobodnjak opet parkirao tu "na pet minuta". Pa na dalje. Živela sloboda! 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1855 Napisano Avgust 8 (promenjeno) Drug član, 2161 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan . Promenio Avgust 8 član bopk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 2543 Napisano Avgust 8 Drug član, 1570 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Па добро, брате, нико овде не каже да је нормално да ти неко свако јутро под прозором турира мотор са пробушеним ауспухом, нити да треба да се паркира где му падне на памет. То није слобода него безобразлук. Моја поента је нешто друго. Не бих волео да решење за сваки безобразлук буде још једна забрана, још једна камера, још један радар и још један пропис који ће да одређује до ког децибела човек сме да постоји. А што се тиче оног „па врати се овамо и дели благодети са нама“ па није баш тако једноставно. Ја сам из Србије отишао пре 30 година. Тада се радило за 5 марака и није било ни жваке да се купи, а данас је Србија, колико год ми волели да је пљујемо, у односу на оно време друга планета. Млађи то не памте и нормално је да им данашња Србија изгледа лоше јер немају са чим да је упореде. Ја сам за ових 30 година направио живот тамо где сам отишао. Као што ти немаш потребу да одеш у Немачку да уживаш у њиховој „уређености“, тако ни ја немам потребу да сада све што сам направио бацим кроз прозор и кренем испочетка. Кад човек негде створи живот, онда гледа да из тренутне ситуације извуче најбоље што може. А Србији ћу се, кад дође време, вратити. Само не зато што ми је неко на форуму рекао „па врати се“. И још нешто , мислим да поједини људи уопште нису свесни колико Балкан, са свим својим манама, још увек пружа слободе које су на Западу одавно почеле да се губе. Отприлике је пре тридесетак година живот на западу, конкретно у Белгији изгледао као сада тренутно у Србији, то чека и Србију за пар деценија.. Тамо је све уређено, прописано и регулисано до те мере да човек понекад више не зна да ли живи или само поштује правилник. Не кажем да је то лоше у сваком погледу, али мени лично та врста „уређености“ није увек синоним за квалитет живота... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7518 Napisano Avgust 8 Ne silazi, 5367 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Isto priča i moj šurak, koji živi i radi u Holandiji. Mnogo voli da dođe ovde da se zeza, ali se ipak uvek vrati u HL. A davno je mudar čovek rekao, kad su ga pitali šta je najbolje kod nas, aj da kažemo na Balkanu. On kaže - ljudi, nigde nema takve duše i srca. A najgore? Ljudi, reče. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 2543 Napisano Avgust 8 Drug član, 1570 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Слажем се у потпуности Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bor-i-slave 8985 Napisano Avgust 8 (promenjeno) Ne silazi, 1719 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan 59 minutes ago, Gajo Sevojno said: Па добро, брате, нико овде не каже да је нормално да ти неко свако јутро под прозором турира мотор са пробушеним ауспухом, нити да треба да се паркира где му падне на памет. То није слобода него безобразлук. Моја поента је нешто друго. Не бих волео да решење за сваки безобразлук буде још једна забрана, још једна камера, још један радар и још један пропис који ће да одређује до ког децибела човек сме да постоји. А што се тиче оног „па врати се овамо и дели благодети са нама“ па није баш тако једноставно. Ја сам из Србије отишао пре 30 година. Тада се радило за 5 марака и није било ни жваке да се купи, а данас је Србија, колико год ми волели да је пљујемо, у односу на оно време друга планета. Млађи то не памте и нормално је да им данашња Србија изгледа лоше јер немају са чим да је упореде. Ја сам за ових 30 година направио живот тамо где сам отишао. Као што ти немаш потребу да одеш у Немачку да уживаш у њиховој „уређености“, тако ни ја немам потребу да сада све што сам направио бацим кроз прозор и кренем испочетка. Кад човек негде створи живот, онда гледа да из тренутне ситуације извуче најбоље што може. А Србији ћу се, кад дође време, вратити. Само не зато што ми је неко на форуму рекао „па врати се“. И још нешто , мислим да поједини људи уопште нису свесни колико Балкан, са свим својим манама, још увек пружа слободе које су на Западу одавно почеле да се губе. Отприлике је пре тридесетак година живот на западу, конкретно у Белгији изгледао као сада тренутно у Србији, то чека и Србију за пар деценија.. Тамо је све уређено, прописано и регулисано до те мере да човек понекад више не зна да ли живи или само поштује правилник. Не кажем да је то лоше у сваком погледу, али мени лично та врста „уређености“ није увек синоним за квалитет живота... U startu si se zezno. Ja sam pre vise od 30 godina bio u NL i radio, pa se 2009 vratio konacno. Ono sto sam prvo tamo naucio je da je Nl mala zemlja, sa puno stanovnika, i da se propisi moraju postovati. Znaci prvo obaveze, pa licna prava. Ono sto sam naucio tada, da mahom svi, da nas bez uvrede nazovem gastosi, su otisli uglavnom zbog para, a manji broj skolovanih i strucnih i zbog uredjenog i pravednog sistema. Naklonjenog gradjanima. Svi gastosi vole da je ovde u Srbiji losije, jer je njima sa parama i boljim vozilima itekko lepse. Pogotovo sto ne mora nista da postuje, ili plati veliku kaznu. Jer moze da podmiti. A sto se tice vracanja, mislim da neces ti pre penzije, a i to delimicno. Pogotovo ako imas tamo decu. Ne znam za Belgiju, bio sam jednom, ali u NL je onda bilo jos i bolje nego danas. Iskvarise je migranti, pa polako popustaju. U Srbiji nikada nije izgledalo kao u Nl, niti ce izgledati. Drzava nam dosla do dna, a ti bi da je poredis sa uredjenim drzavama. Sta da ti kazem, dok tako razmisljate da je ovde dobro, nece se stanje na bolje menjati. A gledaj da sacuvas zdravlje tamo, jer ako se u starosti vratis amo, uverices se i u blagodeti naseg zdravstva. Nista licno, ali ja cu ovako odgovarati svakom , ko kaze da je ovde dobro ili bolje/isto kao u uredjenim drzavama. Svakako se nasim krajevima lepse voziti, samo nije zivot samo voznja. Svako dobro. Promenio Avgust 8 član Bor-i-slave 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7518 Napisano Avgust 8 Ne silazi, 5367 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan U Holandiji, smrtnost učesnika u saobraćaju - 34 lica na 1 milion stanovnika, a u Srbijji je to 78 duša. Ta uređenost je stvarno bezveze 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5898 Napisano Avgust 8 Drug član, 1990 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Hajde pošalji mi predlog za pokretanje prekršajnog postupka kad mu stigne poziv na sud. Pa da vidimo da ga izvlačimo od kazne 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 2543 Napisano Avgust 8 Drug član, 1570 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan pre 40 minuta, Bor-i-slave je napisao: U startu si se zezno. Ja sam pre vise od 30 godina bio u NL i radio, pa se 2009 vratio konacno. Ono sto sam prvo tamo naucio je da je Nl mala zemlja, sa puno stanovnika, i da se propisi moraju postovati. Znaci prvo obaveze, pa licna prava. Ono sto sam naucio tada, da mahom svi, da nas bez uvrede nazovem gastosi, su otisli uglavnom zbog para, a manji broj skolovanih i strucnih i zbog uredjenog i pravednog sistema. Naklonjenog gradjanima. Svi gastosi vole da je ovde u Srbiji losije, jer je njima sa parama i boljim vozilima itekko lepse. Pogotovo sto ne mora nista da postuje, ili plati veliku kaznu. Jer moze da podmiti. A sto se tice vracanja, mislim da neces ti pre penzije, a i to delimicno. Pogotovo ako imas tamo decu. Ne znam za Belgiju, bio sam jednom, ali u NL je onda bilo jos i bolje nego danas. Iskvarise je migranti, pa polako popustaju. U Srbiji nikada nije izgledalo kao u Nl, niti ce izgledati. Drzava nam dosla do dna, a ti bi da je poredis sa uredjenim drzavama. Sta da ti kazem, dok tako razmisljate da je ovde dobro, nece se stanje na bolje menjati. A gledaj da sacuvas zdravlje tamo, jer ako se u starosti vratis amo, uverices se i u blagodeti naseg zdravstva. Nista licno, ali ja cu ovako odgovarati svakom , ko kaze da je ovde dobro ili bolje/isto kao u uredjenim drzavama. Svakako se nasim krajevima lepse voziti, samo nije zivot samo voznja. Svako dobro. Нема љутње, али мислим да си промашио поенту. Нигде нисам рекао да је Србија уређенија од Холандије, Белгије или Немачке. Наравно да није. Само после 30 година живота на Западу човек научи да види и добре и лоше стране оба система. И не сматрам себе „гастербајтером“, нити имам било какав разлог да желим да Србији буде лоше. Кад дођем у Србију, поштујем правила као и свуда где живим. Ево ти конкретан пример: мој кум је доктор и отишао је у Немачку управо због уређеног и праведног система, а не због пара. После пет месеци се вратио — две плате му нису биле исплаћене, а посао му се свео на рад као на производној траци. Данас је прилично променио песму о том „уређеном систему“. Зато и кажем да није све црно-бело. Уређеност има огромне предности, али поједини људи уопште нису свесни колико слободе још увек има на Балкану. Само што слобода и уређеност нису иста ствар. А Србију не идеализујем, као што не идеализујем ни Запад. После 30 година живота тамо мислим да имам довољно искуства да видим и једно и друго. Свако добро. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 13410 Napisano Avgust 8 4_tocka_i_karoserija, 2515 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam juče došao u Jošaničku banju. Evo drugi dan svašta psujem majmunima na motorima i kvadovima. Zbog izduva, ničeg drugog. Sreća idem dalje sutra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12958 Napisano Avgust 8 Ne silazi, 3164 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125,E bike Prijavi odgovor kao problematičan Kad mi neki motoras grmi sa auspuhom,pomenem mu familiju.Familiju siru i uzu isto kad me nekim dodatnim svetlima zaslepi na putu.Da se zna. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7518 Napisano Avgust 9 Ne silazi, 5367 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Sretoh malopre našeg bivšeg forumaša @N.F.S. na putu, neka narandžasta Honda, nisam ni video koja je. Kako se to lepo čuje! Kultivisano, a opet moćno, i bez da se dernja kao budala. Oduševim se kad vidim i čujem tako nešto. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 24959 Napisano Avgust 9 Integrisan, 8100 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci vratio se kolega na Hondu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7518 Napisano Avgust 9 (promenjeno) Ne silazi, 5367 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Axa, rekao bih da je CB1000GT, al mozda i gresim. Promenio Avgust 9 član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1749 Napisano Avgust 9 Drug član, 1761 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sve to pada na sudu. Godinama je policija pisala kazne za glasnu muziku kafanama i neke su i placane. E sada su nauceni, koji uredjajem sa vazecim atestom od strane koga je urvrdjeno koliko je decibela bilo? Nije utvrdjeno, prijava buc. Za ovu situaciju samo na vanrednom tehnickom nesto da se postigne, ja koliko znam tamo se utvrdjuje homologacija i ostalo, policajcima sa meracima buke i sertifikatima za poznavanje homologacije kapu skidam, ako postoje.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7518 Napisano Avgust 9 (promenjeno) Ne silazi, 5367 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Koleginica je godinama imala problem sa kafanom, tj. bukom pored njene kuće. Postoji komunalna inspekcija kojoj možeš prijaviti problem, ali opet, kod nas zavisi čiji si, kao što već rekoh. Komunalna pošalje laboratoriju u 10 ujutru, kad ni nema buke, i naprave zapisnik da je merenjem sve OK, u toleranciji. Ne dođu naravno u 1 sat noću kad se šenluči. A opet znam za radnju koja je morala da izmesti rashladne uređaje, jer je nekom baji smetalo ispod prozora, a nije ni bilo bučno po merenju. Inače, moja kuma nije htela da potpiše zapisnik da je prošla kroz crveno, kad su je nafatali. Zainatila, se, kune životom se da nije... i na sudu se suočila sa policajcem koji tvrdi suprotno, i naravno sud joj je odrapio kaznu, jer pre veruju službenom licu. Takva smo ruina od zemlje. Sve može, i ništa ne može. Al smo zato slobodni Promenio Avgust 9 član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1749 Napisano Avgust 9 Drug član, 1761 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, boza_kg je napisao: Koleginica je godinama imala problem sa kafanom, tj. bukom pored njene kuće. Postoji komunalna inspekcija kojoj možeš prijaviti problem, ali opet, kod nas zavisi čiji si, kao što već rekoh. Komunalna pošalje laboratoriju u 10 ujutru, kad ni nema buke, i naprave zapisnik da je merenjem sve OK, u toleranciji. Ne dođu naravno u 1 sat noću kad se šenluči. A opet znam za radnju koja je morala da izmesti rashladne uređaje, jer je nekom baji smetalo ispod prozora, a nije ni bilo bučno po merenju. Inače, moja kuma nije htela da potpiše zapisnik da je prošla kroz crveno, kad su je nafatali. Zainatila, se, kune životom se da nije... i na sudu se suočila sa policajcem koji tvrdi suprotno, i naravno sud joj je odrapio kaznu, jer pre veruju službenom licu. Takva smo ruina od zemlje. Sve može, i ništa ne može. Al smo zato slobodni Nisam pravnik, ali znam to za buku oko kafana i muzike da je kod nas najbliza "ekipa za merenje", u to neko vreme za koje pricam, bila iz KG, koja naravno nikada nije angazovana nocu (ni danju). Sve to sljakalo dok je recimo kazna bila 5000 din. Policija prosledi komunalnoj inspekciji slizbeni belesku (ne rade nocu), oni sudu prijavu i ovaj plati 5000 i tera dalje. E da li su kazne povecane ili im dojadilo ne znam, poceli da angazuju advokate koji trazili sve crno na belo, ne moze prijava sa glasi "majke mi bila glasna muzika". Mora izmereno tim i tim toliko i toliko u toliko casova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
onyxia 161 Napisano Avgust 10 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd - Borca Motocikl: Liberty 125 ; Honda VFR 800 fi Prijavi odgovor kao problematičan Zato advokati mlate lovu na procenat od odšteta ili obaranja predmeta. Jer te retko kad ,,regularno,, zaustave i odrade sve po PS. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...