grof 773 Napisano Avgust 7 drkadzija, 1264 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, sumo suzuki Prijavi odgovor kao problematičan Moja najveća briga je samovolja pojedinaca u uniformi, šta meni garantuje da se neću svideti nekom policajcu koji će npr da sumnja da mu natežem ženu dok je u smeni, zaustavi me na ulici jer na to ima zakonsko pravo i skine mi tablice sa auta jer mu se čini da je auto bučan npr? Lepo sam rekao da je klincu auspuh bio van standarda, čak sam i klincu to objasnio, dete ko dete, ima svoje obrazloženje "i svi drugi imaju glasan auspuh" dok je policajac pisao kaznu i potvrdu o oduzetim predmetima (tablici) prošlo je makar 3 Tmaxa sa Akrapom sa Temu, prema njima nije postupao, "jer ne mogu oni sve".... tu je problem. U Nemačkoj, Švajcarskoj stoje pored puta sa uredjajem koji meri decibele, policajci koji su posebno obučeni da uočavaju tehničke ne ispravnosti i prepravke na automobilima i motorima, zaustavljaju SVE i postupaju ka svima a ne ka samo jednom pri tome maloletnom detetu. Ako ima pravnik na forumu voleo bih da mi objasni da li policajac ima pravo da postupa ka maloletniku bez prisustva roditelja, da li ima diskreciono pravo da na osnovu onoga što on smatra neispravnošću isključi vozilo iz saobraćaja? Nastranu naša rasprava tj razmena mišljenja na temu bučnih auspuha, sprovodjenja zakona i rodteljstva, zaista nisam započeo temu da bi se svadjali na 40+ stepeni. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vex 6881 Napisano Avgust 7 Drug član, 607 postova Lokacija: v.gradiste Motocikl: V2- americki Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Luka9905 je napisao: Dovoljno je da zaključi da je na motoru izmenjen izduvni sistem da ga isključi iz saobraćaja. Decibeli nisu uopšte bitni, tako da se te priče manite Ja imam izmenjen , naravno sa papirima( knjiga cela) , al kako ce OSL znati da je homologovan? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vex 6881 Napisano Avgust 7 (promenjeno) Drug član, 607 postova Lokacija: v.gradiste Motocikl: V2- americki Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, boza_kg je napisao: Ništa ja ne mašim, Policija sme i dužna je da odmah isključi iz saobraćaja vozača koji vozi očigledno prebrzo i rizično, čak i ako u tom trenutku nema tehničko merenje brzine, na primer. Tako i u Valjevu mogu( pozvali se da klinci sa kamama u zubima kidišu na njih), isto i u Boru( jbg neće da priča što je njihovom uhu milo). To što ona sme i može knjigu da napišem. Jedino što ne mogu i neće je da stave kamere na uniformu koja mora da snima svo vreme i da primenjuju isti aršin za sve Promenio Avgust 7 član vex 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7517 Napisano Avgust 7 Ne silazi, 5366 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ako malo smirimo emocije i strasti, hajmo da probamo da pogledamo suštinu konkretne priče. Nisam pravnik, i ne znam dovoljno, ali kakva je pa suštinska razlika od "oduzimanja tablica" i "slanja vozila na vandredni tehnički pregled"? U prvom slučaju, vozilo se odmah isključuje iz saobraćaja, jer je policajac posumnjao u neispravnost. Vozač, ako ne može da odgura vozilo, treba da plati neki šlep da se vrati kući. Tehnički pregled mu svakako sleduje, a tablica mu se vraća nakon što ga uredno prođe, a pre toga vrati fabrički izduv. Ostaje da plati i prekršajnu kaznu. Što je sasvim slično, i finansijski i na svaki drugi način, kako ja kontam, i za drugi slučaj, osim što tada ima neki rok da to obavi, i može da se odveze. Vozač može naravno i da ignoriše nalog, i da vrati ispravan izduv za tehnički pregled, pa da laže da je taki i imao prilikom kontrole, da ide na suočavanje na sudu i šta sve ne.... Ali poenta je, ako već priznaje grešku, troškovi i komplikacije su poprilično slični. Bar ja tako vidim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki šef 93 Napisano Avgust 7 Svrati ponekad, 94 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW K1200s Prijavi odgovor kao problematičan Oduvek je bilo da se nekom zalomi da na j... a neko se provuče bez ičega.Još osamdesetih je bila ista fora ko nema prigušivač na ap-ncu da su skidali tablice i po koju je morao da dodje ćale lično ,da podigne ,,,,,, Ali i onda i sad klinci preteruju sa tim izduvima,kad je na jačem motoru on nekako prodje brže pa i ne boli a sa ovim malim motorima to traje i traje i traje pogotovo u brdovitom naselju nikad da prodje. I nisu oni krivi zbog želje da se čuju i budu vidjeni,zato postoje roditelji da usmeravaju ,treba da se čuju jel se ne vidi u saobraćaju ali bez preterivanja,i bez vožnje noću posle 23h. Tako da mislim da nije neko "tamo " kriv zbog ovog ,onog nego mi sami,jel smo ostali bez empatije prema drugim ljudima ,i njihovom pravu na život. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja1971 315 Napisano Avgust 7 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Члан 289, тачка 15 ЗОБС-а. искључиће се возило из саобраћаја "...које је појединачно произведено или преправљано, а није издато уверење о испитивању". Промена ауспуха - преправљање. Јбг... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 3623 Napisano Avgust 7 Drug član, 1141 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1300 RS Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, vex je napisao: Ti mašiš poentu, koliko je izmerena buka prekoračila zakonsku normu? Kojim uredjajem je izvršeno merenje? Sutra isto tako će ti napisati prijavu za brzu vožnju koju je izmerio vizuelno. Fun fact. U Austriji "posebno obučeni" policajci mogu da izdaju kaznu za prekoračenje brzine vizuelnim zaključkom da je prekoračena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vex 6881 Napisano Avgust 7 Drug član, 607 postova Lokacija: v.gradiste Motocikl: V2- americki Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Mr_Wolf je napisao: Fun fact. U Austriji "posebno obučeni" policajci mogu da izdaju kaznu za prekoračenje brzine vizuelnim zaključkom da je prekoračena Kad tamo Lenji živi ko bubac u loj svaki komentar je izlišan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 959 Napisano Avgust 7 Drug član, 849 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Pedja1971 je napisao: Члан 289, тачка 15 ЗОБС-а. искључиће се возило из саобраћаја "...које је појединачно произведено или преправљано, а није издато уверење о испитивању". Промена ауспуха - преправљање. Јбг... Tako je bilo kad su uveli atestiranje folija za stakla, nemaš atest- skidanje tablica na licu mesta 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Don_Kihot 598 Napisano Avgust 7 Svrati ponekad, 337 postova Lokacija: Kapedunum Motocikl: Voge 525 DSX Prijavi odgovor kao problematičan Bas treba biti nadaren da utrdis da je auspuh glasan...dovoljno je da imas usi i da nisi debil. Ako nije homologovan nazalost moze da mu skine tablice tj da ga iskljuci iz saobracaja. Kao ako imas plin u kolima a nemas atest. Itd. A ako imas homologovan onda opet moze da te posalje na vanredni ako je bucan previse. Kad dodje do toga vrlo lako se izmeri, proveri, nije to nauka. Kako drugi mogu je tanak argument u tim situacijama. Uvek se na nekome zalomi i nikome nije prijatno kad se zalomi na njemu. Jbg. Po Jevropi mere na licu mesta db, kao kad duvas dreger.Sent from my SM-S918B using Tapatalk 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12958 Napisano Avgust 7 Ne silazi, 3164 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125,E bike Prijavi odgovor kao problematičan Ako sam razumeo bilo bi mu lakse da su svima skinuli tablice? 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja1971 315 Napisano Avgust 7 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, cezarpa said: Ako sam razumeo bilo bi mu lakse da su svima skinuli tablice? Још само да прихватимо непријатну чињеницу да не иде у затвор ко је крао, него кога ухвате 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka9905 3395 Napisano Avgust 8 Drug član, 579 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Ducati Multistrada 1200S Prijavi odgovor kao problematičan 16 hours ago, vex said: Ja imam izmenjen , naravno sa papirima( knjiga cela) , al kako ce OSL znati da je homologovan? Neće znati, jer nemaš uverenje, atest ili nešto, tako da bi mogao da te isključi iz saobraćaja zbog prepravke. Te papire koje imaš za njih, a verujem i za tehnički, su bezvredni. Kod nas prepravke nisu dozvoljene, pa ni migavac ne bi smeo da promeniš ako nije fabrički, al' jbg, toleriše se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 24956 Napisano Avgust 8 Integrisan, 8094 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Da li policajac snosi neku odgovornost ukoliko vas uputi na vanredni tehnicki a vase vozilo bude ispravno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 7530 Napisano Avgust 8 Drug član, 2933 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S 1999, SV650S 2000, Simson SR50, Cagiva Mito 125, Simson S51, Tomos Automatic A3SL, A3... Prijavi odgovor kao problematičan U ovoj situaciji bi tehnicki pregled trebao da snosi odgovornost kada bi bilo sve po PSu. Jer je motor takav "prosao" tehnicki pregled. Ali kod nas to ide tako sto ovi sa tehnickog kazu da je bio homologovan auspuh kad je radjen pregled, pa je zamenjen naknadno. Kod nas je sve nakaradno, pa tako i ovo. A Grofe, na tvom klincu se slomilo. Standardni "jbg" momenat. Ima prava da mu skine tablice, ne zbog buke jer to ne moze da utvrdi i dokaze bez mernog uredjaja, nego zbog toga sto nema homologaciju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 24956 Napisano Avgust 8 Integrisan, 8094 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Postoji li ODGOVORNOST drzavnih ustanova i zaposlenih, to je moje pitanje? 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vex 6881 Napisano Avgust 8 Drug član, 607 postova Lokacija: v.gradiste Motocikl: V2- americki Prijavi odgovor kao problematičan pre 42 minuta, Luka9905 je napisao: Kod nas prepravke nisu dozvoljene, pa ni migavac ne bi smeo da promeniš ako nije fabrički, al' jbg, toleriše se. Auspuh specijalno za ovaj model, barovi takodjer. Odradjen AMSs sa njima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12958 Napisano Avgust 8 (promenjeno) Ne silazi, 3164 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125,E bike Prijavi odgovor kao problematičan 45 minutes ago, Motorcyclist said: Da li policajac snosi neku odgovornost ukoliko vas uputi na vanredni tehnicki a vase vozilo bude ispravno? Nije lud da salje ispravno vozilo,onda drzava placa.Panduri idu na sigurno. Ako je pokretac teme svestan greske,o cemu dalje da pricamo? Promenio Avgust 8 član cezarpa 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 24956 Napisano Avgust 8 Integrisan, 8094 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan 31 minutes ago, cezarpa said: Nije lud da salje ispravno vozilo,onda drzava placa.Panduri idu na sigurno. Ako je pokretac teme svestan greske,o cemu dalje da pricamo? Slazem se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vex 6881 Napisano Avgust 8 Drug član, 607 postova Lokacija: v.gradiste Motocikl: V2- americki Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Motorcyclist je napisao: Postoji li ODGOVORNOST drzavnih ustanova i zaposlenih, to je moje pitanje? Imaš na netu, žandar bije bivšu devojku,ženu, ljubavnicu.. Javno mesto, kamere, vadi pištolj i stavlja joj na glavu. Ništa pritvor, otkaz. Pa u PS Bor kad ubiše onog nesrećnika bilo bar 100+ policajaca i oficira. I NIŠTA. Niko ništa čuo ni video. Posle nisu svi isti, ma jok, neki istiji od ostalih. Ko bre da odgovara, osim ako slučajno objavi tvit protivu OKG, tu mu spasa nema 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 24956 Napisano Avgust 8 Integrisan, 8094 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci moze da radi sta hoce. Drzava ce pokriti eventualnu stetu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 2543 Napisano Avgust 8 Drug član, 1570 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Pre 22 sati, pronto je napisao: Nikada mi nećemo biti ni Švajcarska, ni Nemačka... Ово прижељкујете? 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12958 Napisano Avgust 8 Ne silazi, 3164 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125,E bike Prijavi odgovor kao problematičan Taman posla.Pun mi je evropskih ludih zakona. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7517 Napisano Avgust 8 (promenjeno) Ne silazi, 5366 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja da, ako ima smisla. Ako je u blizini bolnica, ili je park prirode u pitanju, ili nešto već smisleno. Nedavno sam bio u Sloveniji, i kolega mi se žali na procedure, treba mu x dozvola da dobije odobrenje da u sopstvenom dvorištu kuće smanji zelenu površinu i izgradi objekat. Ja mu reko koji ste vi srećnici, on me gleda i ne veruje. Kod nas zato sve može i ništa ne može, u zavisnosti od toga čiji si. Evo već mesecima nam zatvorena ulica Kralja MIlana u Kg, investitor probio cevi za vodu pri kopanju temelja zgrada, ulica se obrušila... i zatvoriše je. Kad će to da se reši, dal će samo da ga zabrče kao i uvek, videćemo što bi rekli slepci. Promenio Avgust 8 član boza_kg 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 2543 Napisano Avgust 8 Drug član, 1570 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan pre 19 minuta, boza_kg je napisao: Ja da, ako ima smisla. Ako je u blizini bolnica, ili je park prirode u pitanju, Какав смисао, вукојебина тешка, једино што су добре кривине за мотор. И мало им овај знак већ су у апексу сваке кривине повукли линију преко целе ширине пута 1цм висине и пар цм ширине таман да ти предњи точак изгуби пријањање са асфалтом у највећем нагибу, али невероватно како је прецизно постављено баш на правом месту. Иначе ово је у Баварској Гармиш..а у Аустрији имају ово плус звучне радаре, мери буку сваког мотора и ако пређеш ниво слика као класична камера за брзину. Извините али мени ово није нормално и не бих никада волео да Балкан постане овакав. 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...