cezarpa 12871 Napisano Nedelja u 04:56 Ne silazi, 3121 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125,E bike Prijavi odgovor kao problematičan Meni u nov skuter servis vec dve godine sipa Ipon.Iranije u skutere sam ga sipao bez problema. Taj lik ko zna sta je sipao?Mozda neki fals kopiju? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejanac 135 Napisano Nedelja u 05:07 (promenjeno) U prolazu, 88 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: Honda NX500, BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Ipone je preozbiljan proizvodjač, ima i ozbiljnog uvoznika koji uvek ima siroku gama proizvoda, sama Katana je na estarskoj bazi i spada u vrhunsko ulje na uzorku celog sveta, a ne Srbije. E sada u Srbiji postoji problem jer cesto ima falsifikovanih ulja, ako ih kupujete na tezgama buvljaka, od raznih prodavaca na KP i slicno.Takodje specifikacija Katane jeste takva da se sipa u novije motore sa malim zazorima u sklopovima, tako da ako je motor vec odradio dobar deo zivotnog veka ne mozete sipati Katanu 10W30 jer ona i nije za taj motor i slicno. Katana je tako dizajnirano ulje da menjac sa njom jeste nesto grublji jer je dizajnirana da izvuce maksimalne karakteristike iz agregata, pod uslovom da je isti relativno novije generacije i u odličnom stanju, dok je sa druge strane Motul 7100 vise orijentisan ka neznijem radu menjaca.I da ne ispadne da sam ja neki predstavnik uvoznika, i ja cu uvek radije sipati Motul 7100 pre Katane, ali bi mi Katana bila izbor pre Motula 5100... Promenio Nedelja u 05:13 član Dejanac 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7346 Napisano Nedelja u 07:32 Ne silazi, 5281 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan A koliko puta je već pisano... moguće je da postoje razlike između različitih ulja, ili različitih proizvođača, a istih tehničkih specifikacija. Ali su one uglavnom suptilne. Proizvođači koriste različite bazne komponente i aditive. Jedno može dati "mekši" osećaj pri šaltanju, drugo "oštriji" ili precizniji. Ako jedno ulje bolje zadržava viskoznost tokom nekoliko hiljada kilometara, menjač će duže ostati gladak. Neka druga imaju vrhunske karakteristike, ali se brže razbiju. Neka se bolje ponašaju vrela, a druga kad su hladnija... Zavisi i od stanja menjača i sklopa, načina vožnje... mnogo je tu činioca u jednačini. Ništa nije neobično da nekom sasvim odgovara ovo ulje, a nekom drugom možda neko drugo. Proizvođači motora brend često ni ne navode, ili navedu jedan zato što imaju komercijalni ugovor. Da je jedan idealan i taj jedini koji valja, napisali bi samo taj, a ostali ne bi imali razloga ni da postoje. Sve je to logično, kao što je i logično da Ipone ne uništava agregate zato što je jedan lik prijavio havariju motora na nekom portalu i za to okrivio ulje, a isto se sipa u stotinama hiljada drugih širom sveta, pa oni rade... Najbolje je, pronađi ulje koje "leži" tebi, tvom agregatu i menjaču, i to i koristi. Najkorisniji savet. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 13035 Napisano Nedelja u 09:27 (promenjeno) Ne silazi, 2237 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, boza_kg je napisao: Najbolje je, pronađi ulje koje "leži" tebi, tvom agregatu i menjaču, i to i koristi. Najkorisniji savet. Možeš tražiti proizvođača koji ti najviše odgovara, ulje mora biti po standardu i sa oznakama koje je proizvođač predvideo za taj agregat, pa makar se ono zvalo i "ZLY pederi international" Promenio Nedelja u 09:27 član ProMaster 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 15141 Napisano Nedelja u 09:45 Ne silazi, 1514 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Više od pola tih osećaja da ulje "odgovara" tvom agregatu je placebo efekat. Evo sad posle ove "kampanje" protiv Ipone ulja ja garantujem da će procenat onih kojima ova ulja nisu "legla" skočiti za duplo iako do sad nisu osetili ništa. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7346 Napisano Nedelja u 09:50 Ne silazi, 5281 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan To pre svega. Nekome menjač "mnogo bolje radi" kad plati skuplje, a neko opet uživa u osećaju kad je uštedeo, a ono "bolje nego Motul" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 13035 Napisano Nedelja u 09:52 Ne silazi, 2237 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Interceptor BP je napisao: Više od pola tih osećaja da ulje "odgovara" tvom agregatu je placebo efekat. Evo sad posle ove "kampanje" protiv Ipone ulja ja garantujem da će procenat onih kojima ova ulja nisu "legla" skočiti za duplo iako do sad nisu osetili ništa. Žalosno je što će firma koja je stvarno uvek bila prijateljski nastrojena prema "nama", fino ispaštati zbog nečije sujete.. Moto Bike je uvek važio za radnju koja ima odličan odnos sa klijentima.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7346 Napisano Nedelja u 09:55 Ne silazi, 5281 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Moguće je da nisu podmazali gde, tj. koga treba. Ne mislim na ulje naravno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uketic 509 Napisano Nedelja u 10:13 Zainteresovan, 516 postova Lokacija: novi bgd i zvezdara,united blok 70 kineska četvrt Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f Prijavi odgovor kao problematičan Jutros vozio motor sa sveže sipanim uljem 10w40 - 10.4 i zamenjenim filterom , menjač radi lepo kao i sa starim prethodnim istim uljem koje sam zamenio. Bilo je još žućkasto posle 4000km i godinu dana , mašina tiha sve je ok za sada.Videću i pratiti , ali svakako mi ovaj hajp sa FB deluje u krajnju ruku čudno i sumnjivo.Vidim da se sve javljaju neki polupismeni i bez trunke argumenta pljuju. Zakucao motor u 48h kod deset ljudi... ma važi.Poznajući naš mentalitet i način izražavanja tih individua sa FB ne mogu da ne primetim da je u najmanju ruku pre svega zlonamerno iz nekih samo njima znanih razloga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 10719 Napisano Nedelja u 10:13 (promenjeno) Ne silazi, 2818 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Ma onaj klinac iz Vranja , iz Jagodine , ili ne znam odakle bese , od njega pocelo. Zvao ga je neko iz Moto bike , Mislim da ga ceka I tuzba. Usput , iskocili snimci sa skupa gde drzi u blokadi taj Suzuki. Promenio Nedelja u 10:32 član Darko Mihajlovic 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 3278 Napisano Nedelja u 10:28 Andragog, 5819 postova Lokacija: On off road Motocikl: MV AGUSTA 1000 EXC450 Prijavi odgovor kao problematičan Blokada ni Vinjalesu nije dobro prošla 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 13035 Napisano Nedelja u 10:31 Ne silazi, 2237 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, Darko Mihajlovic je napisao: Ma onaj klinac iz Vranja , ili me znam odakle bese , of njega pocelo. Zvao ga je neko iz Moto bike , Mislim da ga ceka I tuzba. Usput , iskocili snimci sa skupa gde drzi u blokadi taj Suzuki. Šta ti je, pa bio neki car koji je @abarth_maniac, napisao da nema pojma i da ne bi vozio motor nikad kod njega, kad je Ranko pokušao nešto da objasni.. Ozbiljan skup je u pitanju, na tim objavama 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 10719 Napisano Nedelja u 10:48 Ne silazi, 2818 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Klinac iz Jagodine. Zapravo , on je admin grupe motomanijaci. Kaze mi kako treba da istocim ipone antifriz i sipam eneos. Ja ga pitam zasto to misli ? Kaze , probaj, sipaj eneos , ipone i jos neki , vozi gradom i sve ce ti se samo kasti... Ja mu kazem , da ne bih bacao pare , trosio vreme , a verujem da si ti to sve isprobao - objasni mi , sta ce se desiti u gradu , ako vozim ipone antifriz ? Lik mi kaze kako se pravim pametan , i izbaci me i blokira iz face grupe motomanijaci . Toliko o tome.... Meni dosta... 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tibor 676 Napisano Nedelja u 11:10 Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Temerin Motocikl: TDM 850, DKW RT175 Prijavi odgovor kao problematičan Svoje remeni je pre desetak godina bila slična kampanja i protiv motul-a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 10719 Napisano Nedelja u 11:10 Ne silazi, 2818 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Hahahah... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 15141 Napisano Nedelja u 11:11 (promenjeno) Ne silazi, 1514 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan @Darko Mihajlovic Samo se ti zaje*avaj i vozi sa Ipone antifrizom i videćeš kako će da ti istekne registracija a posle će neko drugi biti kriv... Promenio Nedelja u 11:12 član Interceptor BP 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 13035 Napisano Nedelja u 11:34 (promenjeno) Ne silazi, 2237 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan @Jovan Ristic Imaš li mogućnost da kontaktiras Moto Bike, pošto sam stekao utisak da sarađujete, pa da čujemo šta se dešava. Navodno je neko od njih bio kod izvesnog Floyda, koji je započeo celu ujdurmu.. Promenio Nedelja u 11:34 član ProMaster Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12871 Napisano Nedelja u 11:35 (promenjeno) Ne silazi, 3121 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125,E bike Prijavi odgovor kao problematičan caci dele teritoriju,ko sta uvozi to se fali.Ostalo kude. Promenio Nedelja u 11:36 član cezarpa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 10719 Napisano Nedelja u 11:44 Ne silazi, 2818 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, ProMaster je napisao: @Jovan Ristic Imaš li mogućnost da kontaktiras Moto Bike, pošto sam stekao utisak da sarađujete, pa da čujemo šta se dešava. Navodno je neko od njih bio kod izvesnog Floyda, koji je započeo celu ujdurmu.. Meni je u celoj priči nekako najviše žao njih , jer su generalno carevi , i odnos prema nama mušterijama im je na zavidnom nivou, na kakav ne mogu da se pohvale ni mnogo veće "kuće" od njih. Osećam potrebu da im se oduzim, zahvalim,pomognem, ne znam ni sam koju reč da upotrebom... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 24644 Napisano Nedelja u 11:44 Integrisan, 7977 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Kad se ulje razbije na 2000km i menjac postane koscat, to ulje vise ne sipam. Ili taj konkretan artikal. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 10719 Napisano Nedelja u 11:55 Ne silazi, 2818 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, Motorcyclist je napisao: Kad se ulje razbije na 2000km i menjac postane koscat, to ulje vise ne sipam. Ili taj konkretan artikal. To isto radi i npr Motul 5100 , pa nisam primetio onoliku hajku protiv tog ulja . Ok, ne odgovara ti, ne sipas ... Ne ides okolo sa slikom letecih lezajeva , malo i zardjalih , govoreci kako ti je motul 5100 pokvario motor ... Sve ok, mozda naisla fake ulja , mozda ovo , mozda ono , ali , ovde je pozadina nesto drugo.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 17727 Napisano Nedelja u 11:58 Integrisan, 8717 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Da neko ne popije neku tužbu pa će da bude veselo. Uzorak ulja laboratorija lako obradi i da izveštaj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7346 Napisano Nedelja u 12:02 Ne silazi, 5281 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Voleo bih da je tako. Ali kleveta je, kažu, kao kad pustiš perje iz jastuka po vetru, ne vraća se lako nazad. Šteta ostaje. Koliko je samo Žuti dobio tužbi protiv kleveta na sudu, pa ga opet svako malo prozivaju da je ukrao 619 miliona... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 24644 Napisano Nedelja u 12:05 Integrisan, 7977 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan 9 minutes ago, Darko Mihajlovic said: To isto radi i npr Motul 5100 , pa nisam primetio onoliku hajku protiv tog ulja . Ok, ne odgovara ti, ne sipas ... Ne ides okolo sa slikom letecih lezajeva , malo i zardjalih , govoreci kako ti je motul 5100 pokvario motor ... Sve ok, mozda naisla fake ulja , mozda ovo , mozda ono , ali , ovde je pozadina nesto drugo.... Slazem se. Da li podmazuje dobro, verovatno ali ja mogu jedino da osetim menjac i eventualno ako tise radi sto nije znak kvaliteta. Ipone i Bardahl cu izbegavati. Sva ostala pa i Mannol su mi ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12871 Napisano Nedelja u 12:23 Ne silazi, 3121 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125,E bike Prijavi odgovor kao problematičan Kad sipas original nema problema.Samo treba naci original. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...