Blaza 16192 Napisano juče u 18:51 Integrisan, 3357 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, BokyBoy je napisao: Akrep... Šta bre, akrep ? Valjala svima na moto festu , tebi ne valja ? 3 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5846 Napisano juče u 20:07 Drug član, 1985 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Koliko su mi smešni ovi što se lože na klubove i boje u smislu neke posebnosti i tajanstvenog udruženja. Čuj, da pitaš da li smeš nešto Hahahahhahah 12 14 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 6576 Napisano pre 13 sati Drug član, 1542 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Skyrunner je napisao: Koliko su mi smešni ovi što se lože na klubove i boje u smislu neke posebnosti i tajanstvenog udruženja. Čuj, da pitaš da li smeš nešto Hahahahhahah Kao mene kad su zvali u klub, pa dodeliće mi obaveze... Molim? Hajde vi završite sve moje obaveze kući, pa ću ja tako zaludna da se bavim vašim klubom, muk. Ne znam koja fora sa tim, što mora negde da se pripada, nekom, nečemu? Vozim motor jer ih volim od kad znam za sebe. Neću valjda sad nekog da pitam za neku dozvolu, zadnji put sam roditelje pitala pre 15 godina. 11 1 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 513 Napisano pre 13 sati Zainteresovan, 464 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: V-Strom DLA 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro, ali treba poštovati i ljude koji to žele Samo ne treba smarati jedne druge 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 3407 Napisano pre 13 sati Vozac A kategorije :D, 1079 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, Skyrunner je napisao: Koliko su mi smešni ovi što se lože na klubove i boje u smislu neke posebnosti i tajanstvenog udruženja. Čuj, da pitaš da li smeš nešto Hahahahhahah Има и то неку своју драж. Бити члан клуба је добра ствар, поготово ако је клуб стабилан и ако то све функциониште како треба. Чак и улазак у велики МЦ клуб има своју драж, али има и своја правила и обавезе. Теби је то смјешно, некоме је то занимљиво. Ја сам био дио клуба и било је одлично, а сада сам "соло" возач и то ми је сасвим ок. Низ околности је утицао и на једну и на другу одлуку. Не треба бити искључив. Код нас има доста тралала клубова али томе смо, као и за опште стање у држави крви ми и нико други. Не треба прозивати ни оне који неће да буду дио клуба нити оне који хоће. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2364 Napisano pre 13 sati (promenjeno) Drug član, 1633 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan @draki Mislim da poenta izrečenog nije bila o samim članovima kluba koji vole da se voze pod nekom zastavom već o tome da uzimaju sebi za pravo da ograničavaju da neko drugi osnuje klub i nazove ga kako želi (i prišiva po svoojoj garderobi šta želi). Svakako da postoje zakonske regulative kod osnivanja ovakvih udruženja (mislim da su to neka "udruženja građana") koja propisuju da ne možeš isto ime ili tako nešto. Ali problem je u tome što neko daje sebi a mimo zakonskih okvira za pravo da drugome to ograničava po sopstvenom nahođenju. Promenio pre 13 sati član Bojan_Jgd 2 1 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nightrider Z 842 Napisano pre 12 sati (promenjeno) Zainteresovan, 599 postova Motocikl: ZZR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Smesna je cinjenica da u 2026. godini, na najuredjenijem kontinentu na svetu, neko (ko je obican gradjanin) treba da dozvoli nekom drugom da usije parce tkanine na ledja. Jer ako on to uradi bez dozvolje onda sta? Ziveti u tom filmu, nemam reci... Da ljudi od 40+ godina funkcionisu na tom nivou je najblaze receno doskutabilno. Sam sam prosao kroz to pre nekih 15 godina, ali racunam na nezrelost kao na neki izgovor za sebe. Pouzdano znam da sto vise ljudi putuju, druze se i voze, manje imaju potrebe da se dokazuju i budu silni. Totalno obrnuto proporcionalno. Edit: Bojan je napisao isti post samo drugim recima, duplirao sam bezveze istu misao posle 2 minuta jer nisam video Promenio pre 12 sati član Nightrider Z 6 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 6576 Napisano pre 12 sati Drug član, 1542 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, Bojan_Jgd je napisao: @draki Mislim da poenta izrečenog nije bila o samim članovima kluba koji vole da se voze pod nekom zastavom već o tome da uzimaju sebi za pravo da ograničavaju da neko drugi osnuje klub i nazove ga kako želi (i prišiva po svoojoj garderobi šta želi). Svakako da postoje zakonske regulative kod osnivanja ovakvih udruženja (mislim da su to neka "udruženja građana") koja propisuju da ne možeš isto ime ili tako nešto. Ali problem je u tome što neko daje sebi a mimo zakonskih okvira za pravo da drugome to ograničava po sopstvenom nahođenju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 3407 Napisano pre 12 sati Vozac A kategorije :D, 1079 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Bojan_Jgd je napisao: @draki Mislim da poenta izrečenog nije bila o samim članovima kluba koji vole da se voze pod nekom zastavom već o tome da uzimaju sebi za pravo da ograničavaju da neko drugi osnuje klub i nazove ga kako želi (i prišiva po svoojoj garderobi šta želi). Svakako da postoje zakonske regulative kod osnivanja ovakvih udruženja (mislim da su to neka "udruženja građana") koja propisuju da ne možeš isto ime ili tako nešto. Ali problem je u tome što neko daje sebi a mimo zakonskih okvira za pravo da drugome to ograničava po sopstvenom nahođenju. У свакој сфери постоје правила игре. Закон је изнад свега али постоје и правила која нису законом прописана али јесу унутар те сфере. Могу да издвојим вријеме и напишем све шта знам, а знам много јер сам дуго времена провео истраживајући свијет мото клубова. Запрепастио би се када би знао шта све ту има. АКо постоји неко правило и тог правила се приджава већина, не могу да разумијем потребу некога да, условно речено блати и вријеђа, постојање тих правила. Ја сам мишљења да ако човјек жели да буде дио неке организације, да прије него што крене у тај поход да се добро распита о свему. Један примјер из мог искуства, 2013. године оснивамо МК Бијељина. Многи су тада причали да треба да имамо тродјелне боје а онда смо сјели и разговарали са доста искуснијим људима од нас и рекли су нам како ствари функционишу. Ја сам био заговорник да мора постојати приравнички стаж за свакога ко жели да уђе у клуб јер врло лако може да се деси, а и десило се то, да неко дође у екипи сав ентузијастичан покаже вољу, која после само пар мјесеци нестане и тог човјека више нема у клубу, а клуб је рачунао на њега. И као члана и као пријатеља. Углавном, побјегли смо далеко од теме. Као што сам већ написао, тужно је све ово. Трибали су направили себи проблем што нису довољно процијенили ситуацију и сами себе довели до овога. Али хришћански је праштати. Возити мотор се може и без боја, ићи на скупове се може и без боја. Али ако си лош човјек џаба ти све. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9706 Napisano pre 12 sati (promenjeno) Ne silazi, 3292 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 25 minutes ago, Bojan_Jgd said: Mislim da poenta izrečenog nije bila o samim članovima kluba koji vole da se voze pod nekom zastavom već o tome da uzimaju sebi za pravo da ograničavaju da neko drugi osnuje klub i nazove ga kako želi (i prišiva po svoojoj garderobi šta želi). Svakako da postoje zakonske regulative kod osnivanja ovakvih udruženja (mislim da su to neka "udruženja građana") koja propisuju da ne možeš isto ime ili tako nešto. Ali problem je u tome što neko daje sebi a mimo zakonskih okvira za pravo da drugome to ograničava po sopstvenom nahođenju. Apsolutno se slažem, i ja sam tako shvatio orginalni post. I apsolutno ništa ne znam o tom svetu ali mi deluje da su ta pravila nešto što su ovi naši pokupili sa zapada, pa se lože po malo. Koliko znam tamo su u početku moto klubovi najčešće bile bande. A probaj ti i sada tamo da uradiš tetovažu (maltene oznaku) neke ozbiljnije bande a da nisi član. Ne bi se lepo proveo. Promenio pre 12 sati član živke 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9706 Napisano pre 12 sati Ne silazi, 3292 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 12 minutes ago, draki said: Возити мотор се може и без боја, ићи на скупове се може и без боја. Али ако си ћаци џаба ти све. Evo popravio sam ti ovo 8 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2364 Napisano pre 12 sati Drug član, 1633 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan @draki Opet to o čemu ti pričaš su pravila unutar jednog kluba i to je sve ok jer su ljudi tu svojom voljom. Ovo o čemu je reč nema veze sa tim šta rade ljudi unutar kluba. 7 minutes ago, živke said: A probaj ti i sada tamo da uradiš tetovažu (maltene oznaku) neke ozbiljnije bande a da nisi član. Ne bi se lepo proveo. Tako je. E sad, da li mi pričamo o kriminalnoj bandi ili o legalnom moto klubu? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9706 Napisano pre 12 sati Ne silazi, 3292 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Mi legalno imamo organizovanu kriminalnu grupu na vlasti, tako da toliko o tome. 6 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2364 Napisano pre 12 sati Drug član, 1633 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan To ne može da opravda da neko osim države ima monopol nad upotrebom sile. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 3407 Napisano pre 12 sati Vozac A kategorije :D, 1079 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, živke je napisao: Evo popravio sam ti ovo Изражавам дивљење 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 3407 Napisano pre 12 sati Vozac A kategorije :D, 1079 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 13 minuta, Bojan_Jgd je napisao: @draki Opet to o čemu ti pričaš su pravila unutar jednog kluba i to je sve ok jer su ljudi tu svojom voljom. Ovo o čemu je reč nema veze sa tim šta rade ljudi unutar kluba. Tako je. E sad, da li mi pričamo o kriminalnoj bandi ili o legalnom moto klubu? Кад човјек неће нешто да разумије џаба му причат. Држ'се ти пријатељу свог размишљања и уживај у животу. Ја се одјављујем из ове теме. Имам паметнија посла 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 763 Napisano pre 12 sati Zainteresovan, 597 postova Lokacija: Nis Motocikl: Apn 6 Prijavi odgovor kao problematičan Nemam vise lajkovaSve se slazem sa vama,svako radi kako mu je volja.Postujem ako neko zeli pripadnost necemu,stvar izbora. Poznajem po par ljudi iz Nisa koji su pripadnici jednog ozbiljnog mk i jos jednog ozbiljnijeg mc,sutra bi mogao da udjem ali to jednoatavno nije za mene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 17665 Napisano pre 11 sati Integrisan, 8702 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam se uvek trudio da idem u klubove i mesta gde ima sisatih i guzatih devojaka pre nego bajkera. Ne znam, nekako mi to uvek bilo lepše. 4 5 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suarez 41 Napisano pre 11 sati U prolazu, 38 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Peda TEK 250 2025 Prijavi odgovor kao problematičan 2 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 8388 Napisano pre 10 sati Drug član, 3165 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Imam si bre najbolji klub na svijetu i najzajebaniji nas pozdravljaju.Problema s prilivom clanstva nikakvih nemamo Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока 6 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 6576 Napisano pre 9 sati Drug član, 1542 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan Odosmo daleko... Nego, oni što su bili, kako je ispao voL na ražnju (da citiram promoterku skupa)? 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 9485 Napisano pre 9 sati -, 1964 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljivo je to da svako ko sprema vola na raznju ima neke veze sa sns... Jel to nesto da bi se pokazalo da su brzi? Jaci? Bolji? 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 6576 Napisano pre 9 sati Drug član, 1542 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan pre 37 minuta, ser je napisao: Zanimljivo je to da svako ko sprema vola na raznju ima neke veze sa sns... Jel to nesto da bi se pokazalo da su brzi? Jaci? Bolji? Vo sigurno nije, bio je i brži i jači i bolji dok ga nisu ukokali... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 25164 Napisano pre 9 sati Vozim motor, nisam BAJKER, 3002 postova Lokacija: BGD-ŽKV Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R Performance Sport Prijavi odgovor kao problematičan pre 42 minuta, ser je napisao: Zanimljivo je to da svako ko sprema vola na raznju ima neke veze sa sns... Jel to nesto da bi se pokazalo da su brzi? Jaci? Bolji? ...mislim da ima neke veze sa inteligencijom...poistovecuju se valjda... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 9485 Napisano pre 8 sati -, 1964 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Jes stvarno, jedan im cak stalno preskace ogradu na Fruskoj gori 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...