Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki V-Strom 800DE

Recommended Posts

• Ne silazi, 5321 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Prosto ne mogu da verujem da nema posebna tema za V-Strom 800DE. Ako ima, a nisam je video izvinjavam se i molim da se spoje teme.

Testirao sam 800DE. Pošto sam pre oko 2 godine vozio putni V-Strom 800, iskreno nisam očekivao puno od DE verzije. Mislio sam da je sličan kao putni, s tim da ima drugo ogibljenje i felne.

Međutim V-Strom 800DE me je oduševio. Sve je na svom mestu, sve radi kako treba, ukratko - jedan kompletan motocikl. Sad imam neku teoriju da je Suzuki možda prvo razvijao DE, pa onda obični putni. Kako god, potrudili su se.

Agregat: taman dovoljno snage, najbolji opseg rada mu je između 4.000 - 7.000 o/min. Čini mi se da su na DE verziji manje izražene vibracije na 5.500 o/min nego što je to bio slučaj na putnoj verziji. Da li zbog drugačijih nogostupa ili ne znam čega, ali manje su osetne.

Kao manu agregatu bih naveo potrošnju koja se kretala 6 litara. Da napomenem da sam vozio autoput, testirao max brzinu i ubrzanje, vozio off.

Ogibljenje odlično. Potpuno podesiva Showa, baš lepo radi. Iako je reč o ogibljenju predviđenom i za off, prilikom brzog prebacivanja iz krivine u krivinu na asfaltu, točkovi su uvek zalepljeni za zemlju. Nema onog "kašnjenja" pri brzo prebacivanju levo - desno.

Kočnice odlične: zaustavni put sa 80 - 0 km/h za 20,6 metara.

Kontrola proklizavanja dobra na najmanje osetljivom nivou. Pušta da zadnji točak malo vrti da se ubrzanje nastavi. Na trenutke ne bih primetio da TC radi, da ne trepti lampica na ekranu.

Mane:

Potrošnja od 6 litara
Vibracije na 5.500 o/min
Masa od 230 kg sa svim tečnostima

Uglavnom, za 10.660 EUR dobije se jedan kompletan motocikl za sve puteve. Suzuki sad daje 6 godina garancije, tako da je i to dodatni plus. Skuplji je od ostale nekineske konkurencije, a jeftiniji od Evropljana i Japanaca

Koga zanima detaljnije, opisano sve u tekstu:

BJBIKERS.COM

V-Strom 650XT penzionisan je, a pre njegovog odlaska pripremljena mu je zamena u vidu V-Strom 800DE modela, koji se pokazao kao dostojna zamena i sposobniji motocikl...

• Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1273 postova
  • Motocikl: NEMAM

Ja kad kažem da je motor savršenstvo, meni niko ne veruje. Odmah krenu teorije to 21 napred, to nije za krivine, to se teško prebacuje iz krivine u krivinu... itd. Pa čak su i kolege bili skeptučni, dok nisu videli kad smo se vraćali sa Stromijade kako pegla krivine preko Cera. 1050 sam pratio u stopu a ćerali smo se baš pošteno, kolega koji je vozio 1050 baš baš ozbiljno vozi. Posle par dana kad je uzeo 800DE, kez od uva do uva, kaže bio si u pravu, stvarno pokriva sve što treba. 

Meni definitivno omiljeni motor. Ne bi bio na profilnoj da nije tako :)

Može u kaljugu a na putu je i više nego dobar.

DSC_5234.JPG

Promenio član slobasuper9
  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja