Jump to content

Moto Zajednica

Kupujem auto

Recommended Posts

• Drug član, 3166 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

Za vece i teze automobile apsolutno, pogotovo u gradu. Za nesto lakse ipak manuelac, bar meni lezi.

Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Xtreme, 396 postova

Sto se kocnica tice imas dve opcije, original Benz ili Ate (koji i radi za Benz kocnice). Sve ostalo je kako te utrefi, ali obicno skripe i nije to to. Srecom razlika u ceni nije znacajna.

Sto se grejanja tockova tice neka majstor proveri kocnice, da li su klizaci ok (na klestima i plocicama) , ivice diskova da nisu izrazene jer hoce da jede plocice i obicno znaci da je ispod servisnog limita. Isto tako ako su skoro menjani lezajevi tockova neka proveri koja mast je koriscena, ovde mozes koristiti samo original Benz mast ili racunaj da vrlo brzo kupujes novu glavcinu i nov lezaj. I provera lufta samo i iskljucivo sa komparaterom, nikako na osecaj.

Sto se rucne (parkirna, nozna) tice obicno je potrebno samo stelovanje. Pakne traju vek automobila i najcesci uzrok zamene je sto od vremena dotraju pa se raspadnu (u sredinama gde se putevi sole do besvesti).

Kod trapa na svim Benz vozilima stabilizatori prvi stradaju, pogotovo na nasim putevima. Ramena su sledeca i nisu jeftina (jer ih ima vise nego obicno), mada znaju da traju poprilicno. Generalno Lemforder ako je stari lager (made in EU), original ako hoces da si 200% sigran u uradjeno ili Febi/SWAG - dosta ljudi ih koristi kod nas i obicno su ok. Meyle moze da gori u paklu odakle su i ispuzali

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• Zainteresovan, 264 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS
Koji biste auto preporucili srednje velicinne tipa a4,sa automatskim menjacem?

A4 je fest zahvalan auto ako se koristi za do 2 čoveka + 1 dete. Ja sam ga imao sa dvoje dece i falilo mi je prostora vrlo malo prostora. Meni je to išlo fest. Ulaganja su tu, kao i folcike. Kod mene je bio 140ks sa 16 ventila (oni imaju slabost u glavi motora) malo čipovan, mleo je asfalt. Ali sam menjao glavu. Verzija bez 16 ventila nema problem sa glavom.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 629 postova
  • Motocikl: Apn 6

Gledam svasta nesto,najvise me zanima automatski menjac zbog supruge,e sad to je veliki problem barem za mene posto nikada nisam vozio autoomobil sa automatskim menjacem.sto vise istrazujem ja manje znam,te ovakav te onakav nisam pametan😂

• Ne silazi, 3582 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Zato najbolje manuleni 🤣

Wagen dsg, dok radi super al kad ode boli jako, ostali su ok i rade posao, samo kod Forda taj šit ili kako vec nikako, radi dok je u garanciji. 

• Zainteresovan, 629 postova
  • Motocikl: Apn 6

Ja znam gde odvesti auto na punjenje ali bas na servis i da zavrsi kako treba ne bih smeo da preporucim .

• Integrisan, 8723 postova
  • Motocikl: TDM 900
26 minutes ago, Bojan_87 said:

A4 je fest zahvalan auto ako se koristi za do 2 čoveka + 1 dete. Ja sam ga imao sa dvoje dece i falilo mi je prostora vrlo malo prostora. Meni je to išlo fest. Ulaganja su tu, kao i folcike. Kod mene je bio 140ks sa 16 ventila (oni imaju slabost u glavi motora) malo čipovan, mleo je asfalt. Ali sam menjao glavu. Verzija bez 16 ventila nema problem sa glavom.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja sam se iznenadio kad sam seo u A4 B7. Očekivao sam više mesta ali ništa posebno u odnosu na gradski auto. Pozadi ulaz nikakav, Alekrina tad bila trudna i namuči se da uđe i izađe. 

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1818 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650
pre 26 minuta, RaS je napisao:

@JoeD , @MaxiS i ostali iz NI, gde oterati auto na servisiranje klime ? Ne punjenje, čišćenje i sl. nego baš servis, udaran auto.

Nine u Medosevcu. Mala garazica, ali odlican majstor. 

Takodje, Dragan na Bubnju, bivsi oficir. Vrlo pedantan, ali malo usporen. Ne nervira ga nista :D a ja sam struja, gorim  :D

Ovi ostali su samo "punjači" klima. 

Lapi, "lapa" i zaobidji ga. 

Da zakljucim, Nine, Medosevac. Evo i ja trebam ici. Prestala klima da radi...

• Hvala 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 703 postova
  • Motocikl: Honda VFR800 FI
1 hour ago, RaS said:

@JoeD , @MaxiS i ostali iz NI, gde oterati auto na servisiranje klime ? Ne punjenje, čišćenje i sl. nego baš servis, udaran auto.

Bubanj selo.
Cek da nadjem br :)

063636521

Resio drugaru calibru kojoj jedno 20 godina minimum niej radila klima.
Pola flote kamiona kod drugog drugara od kojih svi digli ruke.
Ne znam kakav je s cenama.

Promenio član JoeD
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 789 postova
  • Motocikl: će si bude

Zakazano kod Nine. :takoje: 

Koliko sam iz razgovora mogao da zaključim, korektan i realan čovek.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 334 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX

Kao nekad veliki protivnik automatika a sad korisnik, mogu da kazem samo automatik. Od japanaca aisin, od fauve dsg6 dq250. Cvt sranja zaobici u sirokom luku.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

• Sviđa mi se 4

• Ne silazi, 2825 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
pre 16 minuta, Don_Kihot je napisao:

Kao nekad veliki protivnik automatika a sad korisnik, mogu da kazem samo automatik. Od japanaca aisin, od fauve dsg6 dq250. Cvt sranja zaobici u sirokom luku.

U sirokom luku zaobici robote u PUG grupaciji , pa ondaK sve ostalo 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 334 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX

Roboti su jako dobri sto je kod velikog dela mehanicki sklop menjaca isti pa relativno lako moze da se prebaci na manuelca.

A lose je sto su smece.

• Sviđa mi se 1
  • Haha 2

• Drug član, 1758 postova
Pre 19 sati, MaxiS je napisao:

Nine u Medosevcu. Mala garazica, ali odlican majstor. 

Takodje, Dragan na Bubnju, bivsi oficir. Vrlo pedantan, ali malo usporen. Ne nervira ga nista :D a ja sam struja, gorim  :D

Ovi ostali su samo "punjači" klima. 

Lapi, "lapa" i zaobidji ga. 

Da zakljucim, Nine, Medosevac. Evo i ja trebam ici. Prestala klima da radi...

Aaaa imam ja jednog varioca, ali ostao bez strugara uradionici pa redje idem, ne krecem bez 3 bromazepama, dobar za smrt, usporeni snimak ali majstor dobar.

A za ove robot menjace procitao vise puta da su losi,  nesto kao mehanicki menjac a elektronika menja brzine umesto tebe. Zamisli da tog robota uhvati neki virus i umesto da radi nesto od samo igra moravac i to je jedina vajda od njega...

• Sviđa mi se 1
  • Haha 2

• Drug član, 1243 postova
  • Motocikl: -

Ja od automatika samo CVT ne mogu da svarim.

Nekako mi mjenjači DSG tipa najbolje leže, ali ko što neko reče, jako boli kad se pokvare.

Promenio član miki

• Drug član, 789 postova
  • Motocikl: će si bude
21 hours ago, Darko Mihajlovic said:

U sirokom luku zaobici robote u PUG grupaciji , pa ondaK sve ostalo 

Mi smo '22 napamet za kevu pazarili matorog C3, 1,6 benzinca sa robotom, i nikakvih problema s njim nismo imali.

Ni mi, ni komša koji ga je od nas pazario za ćeru.

Jeste lepo trošio, ali lepo je i išao, samo je robot bio previše entuzijastičan, šaltao je na jedva dve hiljade obrtaja. 😃

Dobra je stvar što ima šalterice iza volana, pa može po želji da se razvuče malo kad zatreba.

• Ne silazi, 2825 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
Pre sat vremena, RaS je napisao:

Mi smo '22 napamet za kevu pazarili matorog C3, 1,6 benzinca sa robotom, i nikakvih problema s njim nismo imali.

Ni mi, ni komša koji ga je od nas pazario za ćeru.

Jeste lepo trošio, ali lepo je i išao, samo je robot bio previše entuzijastičan, šaltao je na jedva dve hiljade obrtaja. 😃

Dobra je stvar što ima šalterice iza volana, pa može po želji da se razvuče malo kad zatreba.

Nisu kvarljivi....mislio sam na poklon volanu prilikom svake promene brzina...

Probao nekog pikassa sa robotom.... Posle 800m sam ga parkirao sa strane i zvao taksi

• Haha 2

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja