Jump to content

Moto Zajednica

Shoei X-SPR Pro kaciga - Gloss Black - veličina M (57-58)cm

Recommended Posts

• U prolazu, 8 postova
  • Motocikl: CB650R

Pozdrav ljudi treba mi vaša pomoć.

Naime kupio sam pomenutu kacigu koju nisam imao gde da probam kod nas u Srbiji (barem u radnjama koje sam zvao) i odlučio sam da je poručim preko XMoto sajta.

Ali kada je stigla i kada sam je probao odmah sam video da veličina ipak nije odgovarala (bukvalno za pola cm). Hteo sam da je zamenim za L veličinu ali prodavac je rekao da je porudžbina bila specijalna za mene i da za takvu porudžbini ne rade zamenu ni povrat novca.

A sa druge strane ne znam da li imam neka prava kao kupac u ovakvoj situaciji, čitao sam na forumu ali sad ne mogu da nadjem gde se nalazi taj članak o pravima jer je jedan član foruma baš inspektor i razume se u ovakve situacije pa sam hteo da ga pitam šta raditi.

Jedino što mi pada na pamet je da prodam ovu koju imam i da poručim opet samo L veličinu.

Već sam stavio oglas na par sajtova ali nisam sigran da li je to pravi potez, pa me zanima vaše mišljenje?

IMG_4993.jpeg

IMG_4994.jpeg

IMG_4995.jpeg

IMG_4996.jpeg

Promenio član Nele96

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 473 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer

A ovaj tekst si napisao da bi na kvarno i ovde postavio oglas iako nemaš dovoljan broj postova da bilo šta prodaješ na forumu. Da ne pominjem što ti nije palo na pamet da se ljudima prvo predstaviš. Pa genijalno.

Tražiš mišljenje?

Moje mišljenje je da administrator treba ovu tvoju bruku da obriše i da te odstrani sa foruma.

• Sviđa mi se 1
  • Zbunjen 2
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 631 postova
  • Motocikl: Transalp 650

Nije prvi put da čujem za ovakve stvari koje su poručene sa X moto, nadam se da si dobio račun uz istu barem, bottom line je DA PO ZAKONU u ovakvim slučajevima se sve svodi na dobru volju prodavca i 90% prodavaca u ovom "našem" segmentu je dobre volje da će ti artikal zameniti, ako nema kacige razmisli da li ima nešto drugo što ti je potrebno, jer njemu lova svakako ostaje nije bitno šta će prodati, nerealno mi je da je jedna kaciga poručena za tebe i da nema još jedna u radnji u drugoj veličini. 😬

U slučaju da se na kacigi desi nešto, u smislu ispravnosti, pukne kaiš, otkaže mehanizam vizira-naočara, lufter i slično (ne da je olupaš 🙃 ) u tom slučaju je prodavac dužan da ponudi zamenu ili povrat novca (povrat novca je moguć samo ako je prošlo manje od 6 meseci od kupovine). 

Imao sam slučaj skoro sa jednom našom "renomiranom" prodavnicom tehnike izmišljali, zavlačili dok nisam pozvao inspekciju, posle je sve moglo 😎, u tvom slučaju ne znam koliko bi inspekcija pomogla obzirom da je @francuz69 ukratko objasnio o kome se radi

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 8 postova
pre 54 minuta, francuz69 je napisao:

Izvini sto te docekujem ovako na noz ali… jbg kupio si od ćacija, sta ocekujes…

Ne ljutim se ništa, jbg nisam znao, sad znam, hvala brate, čovek se uči dok je živ i opet umre glup :D

• Podržavam 1

• U prolazu, 8 postova
pre 50 minuta, ekozelj je napisao:

A ovaj tekst si napisao da bi na kvarno i ovde postavio oglas iako nemaš dovoljan broj postova da bilo šta prodaješ na forumu. Da ne pominjem što ti nije palo na pamet da se ljudima prvo predstaviš. Pa genijalno.

Tražiš mišljenje?

Moje mišljenje je da administrator treba ovu tvoju bruku da obriše i da te odstrani sa foruma.

Nema potrebe za mržnjom. Ja sam se lepo predstavio u delu foruma za predstavljanje. Ovde sam samo detaljno opisao kakvu situaciju imam sa kacigom, niti sam napisao cenu niti rekao da želim ovde da prodam kacigu nego da sam je već oglasio jer mi je to izgledalo kao jedino rešenje za trenutnu situaciju i da bih voleo da ako ima stručnih ljudi da mi objasne šta najbolje uraditi.

I još da dodam da su ovu objavu videli administratori i mogli su da je ne objave ako nije u skladu sa pravilima.

• Sviđa mi se 4

• U prolazu, 8 postova
pre 41 minuta, velimirjevtic je napisao:

Nije prvi put da čujem za ovakve stvari koje su poručene sa X moto, nadam se da si dobio račun uz istu barem, bottom line je DA PO ZAKONU u ovakvim slučajevima se sve svodi na dobru volju prodavca i 90% prodavaca u ovom "našem" segmentu je dobre volje da će ti artikal zameniti, ako nema kacige razmisli da li ima nešto drugo što ti je potrebno, jer njemu lova svakako ostaje nije bitno šta će prodati, nerealno mi je da je jedna kaciga poručena za tebe i da nema još jedna u radnji u drugoj veličini. 😬

U slučaju da se na kacigi desi nešto, u smislu ispravnosti, pukne kaiš, otkaže mehanizam vizira-naočara, lufter i slično (ne da je olupaš 🙃 ) u tom slučaju je prodavac dužan da ponudi zamenu ili povrat novca (povrat novca je moguć samo ako je prošlo manje od 6 meseci od kupovine). 

Imao sam slučaj skoro sa jednom našom "renomiranom" prodavnicom tehnike izmišljali, zavlačili dok nisam pozvao inspekciju, posle je sve moglo &nbsp😎, u tvom slučaju ne znam koliko bi inspekcija pomogla obzirom da je @francuz69 ukratko objasnio o kome se radi

Dobio sam samo porudžbenicu hahahah od fiskalnog računa ništa :D klasična utaja poreza.

Da sve jasno, to su neke normalne stvari tako reći, da je moguća zamena u bilo kakvom obliku ako već povrat novca nije moguć.

Hvala puno na informacijama.

• Zainteresovan, 571 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

Sve što se kupi online može da se vrati bez ikakvog objašnjenja i dobije novac nazad. Uz robu dobiješ račun i formular za vraćanje robe.

Ti si kupio u ćaci radnji koju ovde ljudi, iz očiglednog razloga izbegavaju.

Sada si im dodao još jedan.

Za prodaju kacige imaš i KP, pa probaj i tamo

• Sviđa mi se 6

• Svrati ponekad, 94 postova
  • Motocikl: BMW K1200s

Kakva negativnost od članova,koja nije primerena za ovu nedelju.

Ako ne može da se vrati ,druga opcija je da ti ostane za suprugu-devojku,ili je prodaš ispod cene da ti ne stoji 

i to je legitimno, naučio si nešto.

Oprema se nikad ne kupuje ako nisi probao šta god da je (i ja sam naučio na skuplji način) na kraju ispadne naj jevtinije u našim prodavnicama i u većini može i na rate,i ako nemaš iskustva uvek imaju dobar savet

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 3159 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
Pre 11 sati, Nele96 je napisao:

Dobio sam samo porudžbenicu hahahah od fiskalnog računa ništa :D klasična utaja poreza.

Da sve jasno, to su neke normalne stvari tako reći, da je moguća zamena u bilo kakvom obliku ako već povrat novca nije moguć.

Hvala puno na informacijama.

Pazi ako nisi dobio ništa drugo...nema veze imaš dokaz da si ti platio njima na račun? Odštampaj to, kopiraj porudžbenicu. Pošalji mejl Xmoto sa dokazima da si platio i navedi da po zakonu koji se tiče internet prodaje imaš pravo da bez pitanja vratiš robu u roku od 30 dana od kupovine (mislim da je 30...proveri sam). Navedi da ukoliko ne budu sarađivali oko toga ide prijava svim relevantnim inspekcijama.

Probaj tako...možda uspeš da ih nateraš da ako ništa zamene robu drugom. Na kraju...sedi na motor i provozaj se do radnje...ide lepše vreme pa im se uredno najebi svega.

P.S. kad kupuješ preko neta takvu robu prvo što radiš je deo gde piše veličina predmeta... ;) 

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

• Drug član, 1426 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2

Nije 30 dana već 14 dana. Za bilo koju robu kupljenu na daljinu. I to od dana preuzimanja robe.

Kao što rekoše - nebitno što nemaš račun, nisi ga dobio, nije do tebe. To je još jedan problem više za prodavca…al kad bi živeli u normalnoj državi, tj. kad ovi ne bi bili zaštićeni. A očigledno jesu kad mogu da se ponašaju kako se ponašaju.

Svakako, apsolutno imaš prava na povraćaj. To što oni pričaju je laž kojom odbiju većinu ljudi od pokušaja da ostvare svoja prava, i to im nažalost upali često.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

Pre 13 sati, velimirjevtic je napisao:

…bottom line je DA PO ZAKONU u ovakvim slučajevima se sve svodi na dobru volju prodavca…

Po kom to zakonu?

• U prolazu, 8 postova
Pre 1 sat, Deki šef je napisao:

Kakva negativnost od članova,koja nije primerena za ovu nedelju.

Ako ne može da se vrati ,druga opcija je da ti ostane za suprugu-devojku,ili je prodaš ispod cene da ti ne stoji 

i to je legitimno, naučio si nešto.

Oprema se nikad ne kupuje ako nisi probao šta god da je (i ja sam naučio na skuplji način) na kraju ispadne naj jevtinije u našim prodavnicama i u većini može i na rate,i ako nemaš iskustva uvek imaju dobar savet

Slažem se.

To sam isto razmišljao ako ne uspem da prodam ostaće devojci taman :D

Sve jasno, slažem se, hvala! :)

• U prolazu, 8 postova
Pre 1 sat, mick je napisao:

Pazi ako nisi dobio ništa drugo...nema veze imaš dokaz da si ti platio njima na račun? Odštampaj to, kopiraj porudžbenicu. Pošalji mejl Xmoto sa dokazima da si platio i navedi da po zakonu koji se tiče internet prodaje imaš pravo da bez pitanja vratiš robu u roku od 30 dana od kupovine (mislim da je 30...proveri sam). Navedi da ukoliko ne budu sarađivali oko toga ide prijava svim relevantnim inspekcijama.

Probaj tako...možda uspeš da ih nateraš da ako ništa zamene robu drugom. Na kraju...sedi na motor i provozaj se do radnje...ide lepše vreme pa im se uredno najebi svega.

P.S. kad kupuješ preko neta takvu robu prvo što radiš je deo gde piše veličina predmeta... ;) 

Da da uplatio sam jedan deo na račun a ostatak pri dospeću. Mogao bih i to da probam mada mi je on rekao da je pravno obrazovan na 4 jezika i da kada je specijalna porudžbina (u smislu samo je za mene poručena jer je to kaciga koja se ne pravi u velikim količinama) u pitanju da ne može da se radi zamena i povrat novca. Sad ne znam da li je to pravno tačno ali svakako bih trebao da imam barem neka prava.

A znam i to nego kada sam merio obim glave bilo je tačno 58cm a M veličina je (57-58)cm i nisam hteo da kupim L jer je ona (59-60)cm jer sam mislio to će mi biti sigurno veće ali na kraju ispade da sam ipak trebao L jer i da mi je bila malo veća Shoei ima onaj fitting sistem pa sam mogao to da nadomestim 😕 ali eto sad znam sve to :D

Pre 1 sat, Deki šef je napisao:

Oprema se nikad ne kupuje ako nisi probao šta god da je…

Ja kupovao više stvari online. Platim i lepo probam natenane kući. Ako ne odgovara vratim, imam pravo na to, pa to pravo i koristim, pa tražim dalje.

Ne treba biti apsolutan svakako, svaki pristup ima i neke prednosti a i mane.

• Sviđa mi se 1

pre 11 minuta, Nele96 je napisao:

…mada mi je on rekao da je pravno obrazovan na 4 jezika…

:D :D :D Koje smeške jbt.

Jesi ga pitao da li je na bilo kom od ta 4 jezika čuo za PDV i izdavanje, odnosno neizdavanje računa, i kakve to pravne posledice nosi? Ili ni to ne važi za “specijalne porudžbine”?

Vidi, od tebe zavisi da li ćeš da dozvoliš da te vozaju ili ne. Oni su očigledno donekle uspešni u svom poslu, izverzirani, imaju iskustva u ovim stvarima. Ali i to ima granica. Većinu ljudi odbiju uspešno ovakvim izjavama, zato to i rade.

• Sviđa mi se 3

I koja jbt specijalna porudžbina kad na sajtu imaš opciju da staviš kacigu u korpu i poručiš. Šta je tu “specijalno”? To je redovna ponuda…

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 8 postova
pre 4 minuta, vasa.93 je napisao:

I koja jbt specijalna porudžbina kad na sajtu imaš opciju da staviš kacigu u korpu i poručiš. Šta je tu “specijalno”? To je redovna ponuda…

Fora je što oni rade po principu poručivanja, tačnije nemaju na lageru skoro ništa i onda samim tim kaže da je to kao specijalna porudžbina i tako se ogradi pretpostavljam, i da morao sam sve preko telefona kasnije da poručim jer su morali da zapisu detalje oko boje da li sam sigurno poručio crnu sjajnu ili sam hteo mat i tako neke stvari, ali videću da angažujem nekog advokata pa da vidim šta on misli na celu ovu situaciju.

• Drug član, 589 postova
  • Motocikl: k9

Ako te kaciga ne steze, zulja, neizdrzivo, mozda treba malo da je nosis, da se naviknes. Svaka nova je dosta cvrsta, i treba da te stegne pristojno, kasnije se malo rasiri. Ako je u startu komotna posle ce da ti bude velika. To kazem zato sto si naveo da si lepo izmerio obim glave i tako izabrao velicinu.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 3

• U prolazu, 8 postova
Ako te kaciga ne steze, zulja, neizdrzivo, mozda treba malo da je nosis, da se naviknes. Svaka nova je dosta cvrsta, i treba da te stegne pristojno, kasnije se malo rasiri. Ako je u startu komotna posle ce da ti bude velika. To kazem zato sto si naveo da si lepo izmerio obim glave i tako izabrao velicinu.

Jasno sve, to sam već istražio ali probao sam da je nosim nekih sat vremena u kući i baš osećam pritisak na čeonom delu i kada sam je skinuo sve su mi ostali crveni tragovi i linije na glavi i licu. A kada je stavljam na glavu jedva je stavim moram da guram odozgo da bi ušla.
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 1285 postova
  • Motocikl: NEMAM

Pa nije kaciga mala nego si ti glavat hahahaha
Šalim se..

Mene moja steže isto. Obraze mi stegne da kada pričam ugrizem se često ali kontam to tako treba. Da sam uzeo broj vežu mogla bi da se okreće oko glave što mi opet nije ok pa ne znam...

Moja je ls2 flip back i kad je na jet režimu top mi je al na FF me steže. Naočare nosim i to mi stvara provlem obzirom da me baš zabole uši zato što me bočno pritiska i useku mi se okviri naočara u glavu.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

• Haha 1

• Zainteresovan, 631 postova
  • Motocikl: Transalp 650
6 hours ago, vasa.93 said:

Po kom to zakonu?

nisam pravnik, ali ako neko može da istakne na sajtu da je tako onda verujem da postoji zakon koji mu to dozvoljava, da ne imenujem firmu bio sam prisutan gde je momak pokušao da zameni rukavice, sa prilično drskim stavom, na kraju mu je prodavac rekao šta sam naveo, zvao je iz radnje inspekciju gde mu je potvrdjeno rečeno, ne verujem da ljudi koji se time bave 10+ godina su radi da se tek tako frljaju neproverenim informacijama 🤔

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja