Jump to content

Moto Zajednica

Moldavija 2026

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 163 postova

Pročitah, gde sam šta našao, što ovde, što na drugim mestima, ali opet fali informacija. 

Prvenstveno da li je neko skorije išao tačnije u toku prošle godine?

Elem, plan mi je negde polovinom juna da krenem ka Moldaviji. 

Znam da situacija nije nešto naročito povoljna, ali nije ni strašno loša. Bar za sada, a nadam se da će biti i bolje do juna meseca.

Ruta kojom bi išao je Beograd- Temišvar- Brašov (noćenje), Kišnjev (dva noćenja), pa obilazak Kišnjeva i odlazak u Pridnestovlje.

Povratak, za sad je plan istim putem, ali otvoreno je još sve za planiranje.

Alternativa ako iz nekog razloga me ne puste u Moldaviju je povratak do Sibiu i vožnja Transfagarašana. Do tada bi trebalo već da bude otovren.

Eto, ako ima predloga, ideja sugestija, rad sam ih čuti...

Hvala svima na odgovorima. 👍

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• nocni cuvar, 2599 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

U Moldaviju se ne razumem pa i nemam neki predlog sto se nje tice. Sto preko Temisvara? Planiras auto put da koristis? U tom povratku ako planiras Sibiu onda si vec promasio Transfagarasan.

• Drug član, 1448 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri

Nisam licno isao ali od drugara koji je kolima isao je imao iskustvo da su ga ozbiljno drndali na granici. Hteli su da ga i vrate. Engleski na granici nemaju pojma, pa je samim tim komunikacija otezana. 

Hvala na odgovorima. 

@aca-pnGledao sam taj serijal sa stopiranjem do Moldavije. To je već bilo onako ipak sa kamerama, pa da razumem što ga nisu pustili. Opet ima klipova gde su ljudi bili motorima.

@Mikulanac Svakako u povratku da sam već prošao Transfagarašan, nego ako iz nekog razloga me ne puste da se vratim do Sibiu tamo noćim, pa onda Transfagarašan.

@Zarkela Da, to sam čuo, zato i planiram alternativu sa Transfagarašanom, ako me ne puste. Sve je to avantura, pa i da me ne puste biće zanimljivo. Do sada sam uvek prelazio granice lako... :) 

• Drug član, 1265 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008.

U Moldaviji smo nepoželjni već neko vreme. Seti se da ni Divca nisu pustili da uđe pre godinu-dve. Da sam na tvom mestu, odmah bih pravio drugačiji plan. 

Da, poznato mi je to, zato i prikupljam informacije. Ništa još nije definitivno, a zato sam i dao opciju ako me ne puste odoh nazad pa Transfagarašan, koji isto još nisam prošao. Pasoš samo ovaj domaći... :) 

Promenio član vladags

• Drug član, 1448 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri
Pre 3 sati, Motorcyclist je napisao:

Takodje.

Ne vole konekciju Srbija-Rusija tako da bolje preskoci ili putuj na drugi pasos ako imas.

Ne cak naprotiv, ako znas ruski ili rumunski pustice te. 

• Podržavam 1

• Integrisan, 7441 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600
2 minutes ago, Zarkela said:

Ovog decka su ispitivali ima li veze sa Rusijom itd.

9 minutes ago, Zarkela said:

Pa, učio jesam al teško da mogu da ih prevarim da znam. Kao i svi, razumem jer je sličan jezik, al daleko da znam.

Nekako računam, kad vide motoriste da znaju da su to putnici i turisti. Drugo je kad ideš kolima ili kao što je Radovan Kovač išao 

stopom i još snimao.

• Drug član, 804 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu

Drugar je pravio prošle godine turu motorom ceo septembar. Malo Turska, malo Bugarska i najviše dana Pridnjestrovlje. Nikakvih problema nije imao što se tiče granica. Čak je jednom morao opet da uđe u Moldaviju i da se vrati da bi podigao novac jer kartica ne funkcioniše u Pridnjestrovlju.

Ljudi su u startu malo zatvoreni, ali posle srdačni, osećao se bezbedno, planira opet da ide. 

Jedina zamerka su putevi, ne svi ali ima užas deonica. Kaže da i to nije problem već tamo gde ima radova na nekim mestima je skinut asfalt po 20+cm, a za prelaz nisu čuli. Pošto je išao čoperom u tim situacijama je morao da izvodi gimnastiku, a par puta ni to nije upalilo pa je morao da se vraća i menja rutu. 

Ne očekuj da su granice kao na Balkanu ili spoljne u EU i to ne samo zbog nas, nego je prosto tako, ali uz malo ljubaznosti i strpljenja nećeš imati nikakvih problema. 

• Sviđa mi se 2

Hvala puno na informacijama. Računam na to da sa ljudima fino i kulturno uz osmeh i da ne bi trebalo da ima problema.

Gledao sam malo i recenzije o graničnim prelazima. Ima i dobrih i loših, kao i svugde uostalom.

Ono što je malo problem je naći hotel koji ima obezbeđen parking, a da nije na ulici. To još malo istražujem, ali verujem da može da se isčačka.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja