dexex 233 Napisano April 9 (promenjeno) Svrati ponekad, 190 postova Lokacija: Bgd Motocikl: Vivacity50,Medley125,Beverly300HPE, C400... Prijavi odgovor kao problematičan Znam da je kriza i da ne može svako da plati ovlašćeni. Šta mislite koliku platu mora ima dobar majstor da bi ostao da radi u servisu a da ne krene da radi za sebe? Pretpostavljam da ima bar dva glavna i još par pomoćnika. Sat 100evra dakle 800 evra dnevno x 24, negde 20k evra. Ostane kinta ali ne baš tolika a tu se čupaju. Ne znam kako stoje stvari sa motorima ali znam pouzdano za kola, vrlo poznata i kvalitetna marka gde su marže mizerne na prodaji novog vozila (par stotina evra) ali se čupaju na servisima i dodatnoj opremi. I nisi svi naprasno podigli kvalitet delova pa produžuju garanciju nego im je to easy money, način da te vežu na duže i imaju stabilne prihode. Pa svako ko je nešto napisao ovde rekao je, jedva čekam da prođe garancija. Dakle vide te kad ti prodaju mašinu i još par puta i posle? Pa koliko ljudi može da priušti novu mašinu. A gde je mrtvi period zimi? Drpaju nas svi gde stignu, najmanje mi je žao da platim nekog ako ozbiljno radi... Promenio April 9 član dexex 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 23932 Napisano April 9 Integrisan, 7742 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, RankoBg87 said: Samo ne znam od kog zlata im je ovo ulje, uzimam za auto neko trkacko Mobil nije skupo, ovi ga bas deru. Neko rebrendirano verovatno i nepotrebno skupo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2117 Napisano April 9 Drug član, 1552 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Prelep motor. Moram da priznam da me je baš iznenadio izbor. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 3477 Napisano April 9 (promenjeno) Drug član, 1108 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1300 RS Prijavi odgovor kao problematičan Inače, ulje je jeftinije nego za Hondu: Ali je i jedno i drugo kurac u odnosu na cenu ulja za kola. A auto, za razliku od Honde (a nadam se i BMW-a) troši ulje. Sreća pa fakturišem firmi pošto je auto službeni. pre 1 minut, Bojan_Jgd je napisao: Prelep motor. Moram da priznam da me je baš iznenadio izbor. Hvala. Iako deluje na prvi pogled, i nije toliko iznenađenje Promenio April 9 član Mr_Wolf 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanRadivojev 1193 Napisano April 10 (promenjeno) Svrati ponekad, 315 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: XL750 / Tomos Tori / GL500 / VFR750 / NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Kako ti se dopada rad menjaca? Ako te ne smara malo napisi detaljnije kako radi u realnoj upotrebi.. Daj paralelu sa hondinim Edit. Znam da su potpuno drugacije tehnologije, nego iz tvog ugla korisnika kako radi u realnom vremenu. Promenio April 10 član SrdjanRadivojev 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 3477 Napisano April 10 Drug član, 1108 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1300 RS Prijavi odgovor kao problematičan Naravno. Ukratko, sa Hondom nisam ni jednom pomislio - bolje bi bilo da sam uzeo manuelca a ovde jesam. Prvi utisak kada sam seo na BMW-a je bilo da mnogo mekše kreće od Honde. DCT deluje da brže pušta kvačilo pa se daje manje gasa a brže kreće dok ASA blago podseća na skuter i to je najveći problem pri sporim manevrima. Siguran sam da je samo stvar navike ali je ovo utisak za prvih 1000km. Što se vožnje tiče, šaltanje je skoro pa podjednako brzo - tu nema nikakvih problema ali, pre svega kada je u automatskom režimu, cima pri šaltanju više od Honde, pogotovo u nižim brzinama. Osećaj je identičan šaltanju sa quick shifterom bez puštanja gasa. Mislim da je to otprilike to od nekih opštih utisaka. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 3477 Napisano Maj 8 Drug član, 1108 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1300 RS Prijavi odgovor kao problematičan Da se vratimo na temu. Približavam se završetku planiranih modifikacija. Stigli su napokon nosači bočnih kofera. Ovako izgleda u punom kapacitetu: Ovako izgleda proširen kofer u odnosu na skupljen: Nažalost nosači kvare izgled, ali sam to i očekivao. Jebi ga, tako je kako je. Svakako sve može da se vrati u fabričko stanje. Sledeća modifikacija mi je stigla u firmu, nadam se da donosim sledeće nedelje: U pitanju su crash barovi. I to je to, ostalo je samo još risere da stavim ako se vunderlich udostoji ikada da ih izbaci. 9 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 4295 Napisano Maj 8 (promenjeno) Drug član, 1959 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Koja je razlika u ceni fabrički setap ,OEM nosača i kofera u odnosu na shad? Promenio Maj 8 član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 3477 Napisano Maj 8 Drug član, 1108 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1300 RS Prijavi odgovor kao problematičan Fabrički nosači: Tražio sam ponudu samo za bočne kofere: A pritom su i bočni koferi i top case vrlo ograničeno upotrebljivi (39+26+29l) Shad me je koštao: 464€ bočni 255€ top case 65€ naslon za top case 40€ nosač top casea Oko 18000 RSD nosači bočnih kofera. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 3477 Napisano Maj 14 Drug član, 1108 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1300 RS Prijavi odgovor kao problematičan Stigao i crash bar 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 10216 Napisano Maj 14 Ne silazi, 2738 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 20 minuta, Mr_Wolf je napisao: Stigao i crash bar Prosao si danas neko doba pored VMA ? Na primer , izmedju 12 - 14h mozda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 3477 Napisano Maj 14 Drug član, 1108 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1300 RS Prijavi odgovor kao problematičan Jok, u to vreme sam baš montirao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 3477 Napisano Maj 30 Drug član, 1108 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1300 RS Prijavi odgovor kao problematičan Sa pra-pra-pra čukun dedom 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Thechoki 41 Napisano Jun 1 U prolazu, 35 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Multristrada V2S MY26 Prijavi odgovor kao problematičan Svak čast za motor,neka je sa srećom !!! Meni sigurno najlepši BMW!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 3477 Napisano juče u 15:56 (promenjeno) Drug član, 1108 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1300 RS Prijavi odgovor kao problematičan Odradio sam i poslednju modifikaciju od planiranih. U pitanju su podizači upravljača Sa levom stranom je išlo dosta lako. Skinuo sam nosač navigacije, skinuo stare šrafove i heblu, ubacio distancer i zašrafio gornji šraf. Ovo je otprilike razlika između podignute leve i standardne desne strane: Međutim, uputstvo oko desne heble postaje retardirano. Loše je objašnjeno skidanje konektora za amortizer a tek vraćanje nikako nije objašnjeno, međutim pravi problem je nastao oko toga što nigde nisu ni pomenuli da šraf ne može da se odvrne zbog kočionog creva. Na kraju sam morao da skidam crevo pa su mi sad kočnice pune vazduha. Usput se naravno kočiono ulje isprolivalo i po spoljašnjosti motora što sam odmah morao da perem. Na kraju je umesto 20ak minuta ova zajebancija trajala skoro 3 sata. Ostalo je dovoljno sile u kočnicama da mogu da stanem, pa ću u ponedeljak oterati negde da mi to reše. Neću sam da čačkam da ne sjebem još nešto. Sve u svemu, ovako izgleda sada: Osećaj u vožnji za krug po kraju je sličan, pa ću morati malo duže da ga provozam da vidim da li ima i kakvih promena. Promenio juče u 16:24 član Mr_Wolf 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 7782 Napisano pre 23 sati Ne silazi, 3429 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan A zar nisi mogao samo da skines posudu sa heble ili da zakrenes da bi dosao do srafa? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 3477 Napisano pre 22 sati Drug član, 1108 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1300 RS Prijavi odgovor kao problematičan Da zakrenem ne, a da skinem posudu sam verovatno mogao nego sam pokušavao sa blagim popuštanjem. Malo po malo i onda, kako to obično biva, popizdeo i skinuo skroz 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 17187 Napisano pre 21 sati Integrisan, 8595 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pusti mi PP kad zaglaviš sa nekim konektorom. Čačkao sam skoro svaki koji ide u Volvo ili Skaniju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 3477 Napisano pre 21 sati (promenjeno) Drug član, 1108 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1300 RS Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ti, rešio sam ga na kraju, samo sam ga skidao na skroz drugačiji i po meni 3 puta lakši način nego što je Wunderlich preporučio. Moram priznati da sa njima imam najgore iskustvo od svih proizvođača ili dobavljača sa kojima sam ikada radio. Totalni su debili. Promenio pre 21 sati član Mr_Wolf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...