Jump to content

Moto Zajednica

Zontes 368E

Recommended Posts

• Ne silazi, 4951 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

12Ah bi trebalo kao da obezbedi veću fleksibilnost, tj. mogućnost da motorin duže izdrži u mirovanju, pošto već ima te parazite koje mu arče bateriju. Ali, stabilnost napona bi trebalo da obezbedi i kvalitetan 10Ah model. 

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 275 postova
  • Motocikl: Yamaha Tricity 300
On 3/18/2026 at 9:29 AM, boza_kg said:

Naponi koji moj skuter prijavljuje na displeju:

Pri paljenju: 12,4-`12,6V

Pri verglanju: 11,7-11,8V

U leru: 13,9-14V

U vožnji: 14,3-14,4 V

Nisu ti senzori ekstra precizni, ali otprilike ovako bi trebalo da se kreću vrednosti, na svakom skuteru, +- nešto sitno.

Ni moj nije Zontes, ali čitam ovu prepisku i rekoh da pogledam, nisam nikada do sada obraćao pažnju jer biram nešto drugo za prikaz na ekranu, a ne napone 😄.

Išao sam na pauzu i svratih do motora na parkingu upsut, cifre su:

Paljenje, kontakt 12.1

Verglanje je trajalo prekratko, nisam video promenu

U leru na centralnom 13.7 - 14.4, ali posle 10-ak sekundi stabilizvao se na 14.1 - 14.3

Nisam vozio 😄

Inače akumulator je samo 7Ah, motor je kupljen 2023., vozi se skoro svakodnevno.

• Sviđa mi se 1

Sve je to super. Sledeći put, obrati pažnju šta piše pri verglanju, najbolje ujutru kad je nezagrejan. Tad je najveći pad napona, ne sme da šljone ispod 10V, a treba da teži što bliže ka 12V. To je najbolji pokazatelj zdravlja baterije.

Nekada se znalo, najbolji su fabrički OEM i najduže su trajali. Kad počnu da slabe, primeti se, daju ti do znanja jer umiru lagano. Novi jeftiniji akumulatori sad često znaju da daju i idealne napone, al gecrktnu naglo i bez upozorenja, što je mnogo gore.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 445 postova
  • Motocikl: Apn 6

Meni na yamahi je crkao aku posle 8 meseci,pokusao da reklamiram.Odgovor Koji Sam dobio je sledeci:garancija na aku je 6 meseci.

Tugaljiv osećaj, al možda je tako i bolje, nego da su ti zamenili za isto novo sra*e, koje će opet uskoro da crkne.

• Zainteresovan, 456 postova
  • Motocikl: Čekam...

Ali vidiš, niko osim Srbe se do sada nije žalio, bar da sam video negde, čak ni oni koji su prešli i po 20k km. Nadam se da je to izolovan slučaj i da će se malo većim angažovanjem servisa rešiti. Nije ni rešenje kupiti nov aku ako je problem u grešci koja izaziva povećano pražnjenje.

Promenio član sale-kum

• U prolazu, 88 postova
  • Motocikl: Zontes 368E, Honda Forza 350

Mozda se i ja zalim bez nekog razloga, mozda ovako treba...jednostavno ne znam
Postoji razlika u onome sto pise u uputstvu, onome sto je moje iskustvo sa Hondom, vasa iskustva i ono sto pokazuje displej. Naravno da sam sumnjicav, kinez je to...P.s. meni sve te dziza bidze i gedzeti apsolutno ne trebaju,ali nemam opciju....jos jedna stvar me recimo danas opet smorila- skinuo Zontes Smart aplikaciju na mobilni, i opet isto sra..e. Pise da skeniram QR kod na displeju motora da se poveze sa motorom. Ja skeniram,on javi da ne prepoznaje...pa jbt, skeniram u paketomatu,on od 40 sanducica otvori samo moje. Cemu onda sva ta elektronska sranja,ako treba da nalazim zilion kombinacija da bi nesto radilo. Eto zato ne verujem ni tim senzorima i davacima, prosto. Smatrajte da sam mator i zaostao,al smara brate za medalju...golf dvojka zakon-lampica za ulje, migavce i farove...sve ostalo ima u gvozdjari...

p.s. i da ne bude da se samo ja zalim natrčah na netu na isti problem, negde u brazilu

Hello, today I am removing the 368E, problems with logging into the app. I get the error in Chinese. Beautiful

Inace, saznao u medjuvremenu da se aplikacija povezuje samo preko BT, i da ima dve opcije-paljenje motora i otvaranje sedista...znaci, necemo je koristiti...

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Promenio član dr.srba

Što se tiče aplikacije, poznato je da tu ima mnogo problema, osim za kineske korisnike. Kolliko sam shvatio, jedino je upotrebljiva da zameni ključ za ograničenu primenu ukoliko ključ  nije pri ruci. Sav taj "mirror" i ostalo me ne zanima i ne planiram da koristim, već sam kupio nosač za telefon🤣

Ja, ustvari, samo filozofiram, motor nisam ni video, juče sam na sajmu dobio obećanje da ću ga imati 15.04.

• Sviđa mi se 1

pre 1 minut, dr.srba je napisao:

Nosac dobio, kofer kupio...

Vidiš kako čovek pogreši, oni nisu oglasili da daju nosač i ja sam zato otišao u Autopromet koji nije imao tada belu boju koju sam hteo, pa zato još uvek čekam. 

Ko zna zašto je to dobro, možda bih dobio tvoj primerak🤣

Izvini na šali.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 88 postova

U trenutku kada sam ih zvao rekli su da je motor na akciji i da uz njega ide nosač. I kofer je bio sa 15% popusta, pa sam kompletirao...

Citiraj

koji nije imao tada belu boju koju sam hteo, pa zato još uvek čekam. 

..imali plavi sa onom žutom...nije me dojmio...

...pravo da ti kažem jedva čekam da ga uzmeš, pa da vidiš da li se isto ponaša kao kod mene...

Promenio član dr.srba
  • Sviđa mi se 1

Taj kofer meni ne paše, treba mi za 2 kacige, biće verovatno SH48.

Samo ne kod njih, skupi su. Kod njih je sad na akciji 29200, a kod Xmoto iz Subotice 23700. Karbon poklopac i naslon mi ne trebaju.

Promenio član sale-kum

Ovaj Zontes valjda ima mesta pod sedištem za dve kacige? Tako je i kod mene, više volim tu da ih stavljam, a u kofer onda idu leba i mleko, ne mora da bude prevelik :) A i kad negde trkneš sam, bolje da je druga kaciga ušuškana u ležištu ispod sedišta, nego da skače po koferu...

Opet o struji....

Do skoro sam imao Apriliju Scarabeo koja je takodje imala indikaciju napona koja se ponašala potpuno nelogično. Pokazivala je i do 1V manje sa napon je padao sa dodavanjem gasa. Kontrolom sam utvrdio da sve radi normalno, da je problem u tabli.

Mislim da bi morao da nadješ način da izmeriš napone unimerom, bilo na akumulatoru, bilo na konektoru za punjenje koji bi morao biti direktno povezan sa akumulatorom.

Čudi me da se na javlja još neki vlasnik Zonte.

• U prolazu, 88 postova
Ovaj Zontes valjda ima mesta pod sedištem za dve kacige?
Ima, na delu bliže repu komotno staje fullface za moju glavu, koja je 16XL, ali bliže rezervoaru veličina dosta diktira, jer postoji amortizer sedišta, koji malko uzima od prostora gde bi trebala da legne kaciga. Ima načina da se on prelocira, medjutim, žale se neki korisnici po svetu, da je tim premeštanjem, amort brzo izgubio potisak i d'izvineš crko...

7dc23867805d55db8986efd0c8205540.jpg  

Mislim da bi morao da nadješ način da izmeriš napone unimerom, bilo na akumulatoru, bilo na konektoru za punjenje koji bi morao biti direktno povezan sa akumulatorom.
planiram, ali ne stižem...za sada vozim svakodnevno i pratim...vrednosti su se ustalile. Ujutru na kontaktu pre punjenja 12.2, u trenutku verglanja pada na 11,7-11.2, napon punjenja 13,9-14V i ne prelazi ni za stotu...

Promenio član dr.srba
  • Sviđa mi se 1

pre 7 minuta, boza_kg je napisao:

Ovaj Zontes valjda ima mesta pod sedištem za dve kacige? Tako je i kod mene, više volim tu da ih stavljam, a u kofer onda idu leba i mleko, ne mora da bude prevelik :) A i kad negde trkneš sam, bolje da je druga kaciga ušuškana u ležištu ispod sedišta, nego da skače po koferu...

U pravu si skroz, ali ne znaš ti šta sve moja žena nosi😀. Nije pitanje kaciga, samo sam ilustrovao veličinu kofera potreban za neki kraći put. Na Scarabeu sam imao onaj kineski kofer od 68 litara. Unutra kaciga, lubenica, hleb, paradajz... kao u Punta🤣

Promenio član sale-kum
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 88 postova

Pošto je ova priča o struji udavila sve u okolini, na kraju mi ostaje da se opredelim prema ovom iz uputstva, dok ne uhvatim momenat da izmerim aku instrumentom...

Indikator napajanja baterije:
- Kada je motor isključen, a detektovani napon baterije manji od 11.8 V signalni simbol će upozoravati trepćući frekvencijom 1Hz. 
- to mi radi svako jutro kad ga palim

Kada je napon veći od 12.1V, upozorenje se automatski isključuje- i to uradi kad upalim motor, pa posle 1-2sekunde
- Kada je motor uključen i detektovani napon manji od 12.4V, signalni simbol će upozoravati trepćući  frekvencijom 1Hz -
ovo ne pokazuje, pošto ga podigne na 13.6 i više

Kada se poveća napon iznad 12.5V, upozorenje se automatski isključuje.
- Kada indikator baterije trepće znači da je napon ispod nominalne vrednosti. - 
od ovoga je sve krenulo sa pričom o struji...

Ako indikator ostane da neprekidno svetli duži vremenski period, znači da je došlo do neke nepravilnosti u sistemu i kontaktirajte ovlašćenog servisera radi inspekcije.- ja sam kontaktirao  servis pre ove faze

Punjenje baterije obično vrati sistem u normalu - napunjen u servisu

Ako je došlo do oštećenja baterije, potrebno je zameniti - obećali da će da odrade, ako bude trebalo

Na kraju ostaje samo da procenim kad je taj trenutak: kad bude trebalo...

Promenio član dr.srba

Možda je bolje da snimiš to ponašanje, da se lepo vidi problematika, pa da im pošalješ link s videom. Tako će i njima značiti, da lakše mogu da opravdaju zamenu akumulatora. A i ako nije aku, da se onda ozbiljnije posvete problemu, konsultuju fabriku ako je potrebno.

Ja sam tako uradio kad sam imao feler sa WiFi bravom. Nekad nije hteo da ukači keyless, a nekad je htelo. Naravno, kad odeš u servis to onda zainat radi. Vratiš se kući, onda zaebava... Bolje imati dokazni materijal u takvim slučajevima.

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 2

pre 52 minuta, sale-kum je napisao:

Pokazivala je i do 1V manje sa napon je padao sa dodavanjem gasa. Kontrolom sam utvrdio da sve radi normalno, da je problem u tabli.

To su bili old-scool skuteri, pa sve i da su na tabli prikazane pogrešne vrednosti, on i dalje radi bez problema. Ovo sad je tupavo, jer se sve pravi tzv. "smart". Sad kao drljavi senzor od par evra kontroliše makinu. Pa pišti, svetli na tabli, upozorava, lupa random greške... na kraju ti  ne da da upališ ispravnu makinu koliko je pametan. A tek oni senzori pritiska i temperatura guma, e to ti tek treba ko rupa u glavi. Da te zaluđuje i pravi anksioznost, umesto da uživaš u vožnji i bezbrižno teraš svoje sokoćalo...

• U prolazu, 88 postova

Ja poslah pismo i proizvodjaču pravac u Guandong...pa da vidimo...

Promenio član dr.srba

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja