Andrej_Hotstepper 8965 Napisano Mart 7 Ne silazi, 3651 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan On 3/5/2026 at 6:49 PM, Gordak985 said: Da nije do organic pločica? Meni prednje škripe na Frezi ubijaju, baš me nervira to Sent from my 2107113SG using Tapatalk Nema čak ni tolko veze sa materijalom kolko sa tim da disk već ima svoje kanale jer je trošen, korišćen.. Sad je nova pločica ravna i riba se o površine, češe.. I to pravi zvuk. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.srba 127 Napisano Mart 7 U prolazu, 78 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Zontes 368E, Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Nov motor, 250km ukupno predjeno......jutros okupan u brejkklineru, zvuci nestali...hvala svima na dragocenim savetima i umanjenju moje anskioznosti...Sent from my SM-A536B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.srba 127 Napisano Ponedeljak u 07:14 U prolazu, 78 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Zontes 368E, Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan I tako...krecu decije bolesti ili neciji propusti ili kineski koncept,ko ce znati...presao ukupno 560km, svaki dan na motoru, juce napravio 160km, jutros krecem na posao, jedva upalio, blinka akumulator...nisam mogao da menjam plan, odvozio jedno tri km do posla,malo napunio...sad mesto da se vozim do placa po podne, ja se vracam da turim aku na punjac...pa jbt...nov aku na punjac...sta ce biti kad dodje zimska pauza ili npr dve nedelje odmora...pa jel svaki put moram na punjac zbog fucking keylesa i ostalih gedzeta. Na Forzi ugasi struju skroz, nema brale...mogo je i kinez to da smisli-main switch i current caput...eto, biti rob akumulatoru...znaci ili vadi ili kupi 100m produzni kabl pa spustaj rodjace sa 4.tog sprata do motora da se punis direktno svakih nedelju dana...shit..A da nisam molio Platnera da ga stave na punjac pre isporuke,jer znam da je stajao x vremena, rekose da hoce,a dal su samo nebo zna...Sent from my SM-A536B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 208 Napisano Ponedeljak u 07:50 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: V-Strom DLA 650 Prijavi odgovor kao problematičan Napuniće se u vožnji do placa, a posle stavi kući na punjač preko noći Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6822 Napisano Ponedeljak u 07:59 Ne silazi, 4918 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Moj Kymco je palio i nakon 3 meseca neaktivnosti, iako ima Wifi. Ebiga, kineska posla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1728 Napisano Ponedeljak u 08:06 Drug član, 1364 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Možda je samo taj akumulator iz prve ugradnje loš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.srba 127 Napisano Ponedeljak u 08:24 U prolazu, 78 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Zontes 368E, Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Danas teram u servis da vidimo o cemu se radi...Sent from my SM-A536B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6822 Napisano Ponedeljak u 11:21 Ne silazi, 4918 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan @dr.srba negde sam pročitao, to mi ima logike, mada ne mogu znati za sigurno: kada je skuter\motor koji ima Wifi, u mirovanju ne bi trebalo ostavljati smart ključ u dometu, tipa negde blizu u garaži. Onda Wifi stalno radi "handshake", i tako arči, što bateriju u ključu, što akumulator. Ključ treba nositi sa sobom, dalje od motorina, kada se ne vozi. Ne znam da li je to bio slučaj kod tebe, čisto teoretišem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.srba 127 Napisano Ponedeljak u 11:25 U prolazu, 78 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Zontes 368E, Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Zone stoji ispred ulaza u zgradu, kljuc je sa mnom na 4. spratu...u uputstvu stoji safe distance do 1.5m...Sent from my SM-A536B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4937 Napisano Ponedeljak u 11:38 Drug član, 3011 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, dr.srba je napisao: Danas teram u servis da vidimo o cemu se radi... Sent from my SM-A536B using Tapatalk Ako ti motor ima GPS sistem ili slično gde može GSM kartica da se ubaci najverovatnije ti to pravi problem. Ranije je na TRK502X koji su bili za EU tržište kod nas ušli bio taj modul koji je nama bio beskoristan a vukao je bateriju katastrofa...gotovo svaki vlasnik je isključivao taj modul i time bi se problem crkavanja akumulatora rešavao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.srba 127 Napisano Ponedeljak u 12:26 U prolazu, 78 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Zontes 368E, Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da nema, bar ga ne nadjoh u fabrickom uputstvu kao opciju uopste. Ostavljen u servisu da se ispita...Sent from my SM-A536B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4937 Napisano Ponedeljak u 12:41 Drug član, 3011 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan pre 13 minuta, dr.srba je napisao: Mislim da nema, bar ga ne nadjoh u fabrickom uputstvu kao opciju uopste. Ostavljen u servisu da se ispita... Sent from my SM-A536B using Tapatalk Kakvi su nam servisi možda i ne znaju da ima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.srba 127 Napisano Ponedeljak u 13:31 U prolazu, 78 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Zontes 368E, Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan E sad cu ja malko ko moj neznani drug @boza_kg da teoretisem,a da nikog ne kudim. Dakle, rekose mi u servisu da ce ispitati akumulator, pa onda i motor da vide da li negde ima neku gresku. Da sam ja neko, kako pevaju Indeksi, ja bih to malo drugacije. Dakle, ako vozim motor koji ima mogucnost da pokaze inicijalni napon akumulatora, koji trenutno iznosi 11.1V kad se da kontakt,onda znaci da je taj aku fakticki mrtav. Onda njega iskoristis dok ga ne izvadis da umetnes dijagnostiku,pa lepo prodjes kroz komp da vidis ima li neku gresku u smislu "divlje struje" sto rekose stari majstori, to resis ako ima, ako nema,onda je aku djubre, i stavis novi aku u svakom slucaju. Sta imas da ga testiras? 560km samo predjeno. I kazes musteriji: ide novi aku, da vi nemate glavobolje, jer mi nece da crknemo za 50-60 evra, Yuasu sigurno necemo staviti. I tako je musterija mirna dok ceka ishod testova. Al to bi bilo da sam ja neko...e sad videcemo epilog...Moram da naglasim da su mi ponudili i zamensko vozilo, dakle nikog ne kudim, procedura je takva...za sada nula zamerki na firmu...Jednostavno drze se uputstava zvanicnog uvoznika, tj AutoprometaSent from my SM-A536B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6822 Napisano Ponedeljak u 13:46 Ne silazi, 4918 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa neka provere, šta sve mogu da provere, to je OK. Možda je aku gecrkt, možda skuter ima neku muku. To je i njima bitno da tačno ustanove. Šta na pr. da je cela serija došla sa lošim akumulatorima, ili skuteri sa fabričkom greškom nedajbože, to nije mali trošak, ni finansijski, ni po reputaciju. Malo dečijih bolesti koje znaju sikiraju, al srediće se verujem sve. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4937 Napisano Ponedeljak u 14:36 Drug član, 3011 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, dr.srba je napisao: E sad cu ja malko ko moj neznani drug @boza_kg da teoretisem,a da nikog ne kudim. Dakle, rekose mi u servisu da ce ispitati akumulator, pa onda i motor da vide da li negde ima neku gresku. Da sam ja neko, kako pevaju Indeksi, ja bih to malo drugacije. Dakle, ako vozim motor koji ima mogucnost da pokaze inicijalni napon akumulatora, koji trenutno iznosi 11.1V kad se da kontakt,onda znaci da je taj aku fakticki mrtav. Onda njega iskoristis dok ga ne izvadis da umetnes dijagnostiku,pa lepo prodjes kroz komp da vidis ima li neku gresku u smislu "divlje struje" sto rekose stari majstori, to resis ako ima, ako nema,onda je aku djubre, i stavis novi aku u svakom slucaju. Sta imas da ga testiras? 560km samo predjeno. I kazes musteriji: ide novi aku, da vi nemate glavobolje, jer mi nece da crknemo za 50-60 evra, Yuasu sigurno necemo staviti. I tako je musterija mirna dok ceka ishod testova. Al to bi bilo da sam ja neko...e sad videcemo epilog... Moram da naglasim da su mi ponudili i zamensko vozilo, dakle nikog ne kudim, procedura je takva...za sada nula zamerki na firmu...Jednostavno drze se uputstava zvanicnog uvoznika, tj Autoprometa Neko moje iskustvo...svaki nov kinez koji sam uzeo imao je manje i manje kvalitetan akumulator. CF...nekih 13 meseci je izdržao, TRK je izdržao 2 sezone, SVT je komplet bez problema do prodaje, mada mislim da je i sad u njemu...DS900X je počeo sad preko zime da pokazuje slabosti akumulatora, najverovatnije će na zamenu. Po Viber grupama za navedene modele ima dosta kolega kojima su aku riknjavali u prvih 18 meseci od kupovine. Nekako mislim da su ti aku koji su na prvoj ugradnji fazon test modela ili slično. Čim se ubaci drugi akumulator motori progledaju. Tako da mislim da je problem samo u akumulatoru. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6822 Napisano Ponedeljak u 15:02 Ne silazi, 4918 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ako je kinezima ideja da ugrađuju sve više senzora i osetljive elektronike, a da stavljaju sve lošije baterije... ne valja im poso, da vi pravo rečem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 208 Napisano Ponedeljak u 15:12 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: V-Strom DLA 650 Prijavi odgovor kao problematičan Realno i ako je problem do "parazitskog" pražnjenja akumulatora to je svakako skratilo vek trajanja tom akumulatoru i nije loše da se zameni pod garancijom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.srba 127 Napisano Ponedeljak u 15:18 U prolazu, 78 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Zontes 368E, Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ja verujem da ce sve biti ok na kraju...samo me je potpuno izmestilo da u novom proizvodu nesto sto se podrazumeva da ce raditi kako valja iskoci iz sistema...a to znaci da se ruse oni starovremenski principi: novo je novo...sa takvom premisom, covek sedne opusteno i ide 500km na put, verujuci da nema sta da ga iznenadi,kad ono medjutim...ja sam mnogo stara garda,tesko se adaptiram na ove novovremenske trendove da sve moze i ne mora...jbg...Sent from my SM-A536B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4937 Napisano Ponedeljak u 15:37 Drug član, 3011 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan Biće to sve ok... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FreeBird 216 Napisano Ponedeljak u 20:19 Svrati ponekad, 290 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Honda, Suzuki, Yamaha, Triumph Prijavi odgovor kao problematičan Drugar kupio nov xmax 300 i posle 300-400km mu crkao akumulator. Tako da nije samo kod kineza. To je opsti trend. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.srba 127 Napisano Ponedeljak u 20:20 U prolazu, 78 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Zontes 368E, Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Eto...sta reci...Sent from my SM-A536B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomamega 468 Napisano Ponedeljak u 20:58 Zainteresovan, 461 postova Motocikl: Honda Forza 350cc Prijavi odgovor kao problematičan Meni je zimus Honda Forza 350 stajala u garaži tačno 35 dana. Skuter kupljen nov u aprilu. Nisam raskačio kleme, ništa. Lično nisam očekivao da će upaliti, poneo sam kablove za svaki slučaj. Upalio na čvrgu bez problema :mobilizator: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 1717 Napisano Ponedeljak u 21:13 Zainteresovan, 274 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Zontes 350 E Prijavi odgovor kao problematičan Исто мени сим круизим стајао у дворишту целе зиме покривен церадом, упаљен можда 2х за целу зиму. Значи сигурно по месец дана у цугу није паљен, никада аку није допуњаван, фабрички био, скутер 2022 годиште. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 8965 Napisano Utorak u 06:04 Ne silazi, 3651 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan 15 hours ago, mick said: Neko moje iskustvo...svaki nov kinez koji sam uzeo imao je manje i manje kvalitetan akumulator. CF...nekih 13 meseci je izdržao, TRK je izdržao 2 sezone, SVT je komplet bez problema do prodaje, mada mislim da je i sad u njemu...DS900X je počeo sad preko zime da pokazuje slabosti akumulatora, najverovatnije će na zamenu. Po Viber grupama za navedene modele ima dosta kolega kojima su aku riknjavali u prvih 18 meseci od kupovine. Nekako mislim da su ti aku koji su na prvoj ugradnji fazon test modela ili slično. Čim se ubaci drugi akumulator motori progledaju. Tako da mislim da je problem samo u akumulatoru. Sym 200st je 2022... Još uvek fabrički akku. Nikad čuo za brend. Da ga ne ureknem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.srba 127 Napisano Utorak u 06:18 (promenjeno) U prolazu, 78 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Zontes 368E, Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Nemojte ljudi ko Boga vas molim (svi idu preko moje njive)...suze mi krenule...pa što bre meni da zapadne vrljavo... Sent from my SM-A536B using Tapatalk Promenio Utorak u 06:28 član dr.srba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...