Jump to content

Moto Zajednica

Rezultati prodaje motocikala u 2025. godini

Recommended Posts

• Ne silazi, 5217 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Zahvaljujući CF-u, odnosno uvozniku za CFMOTO uspeo sam da dobijem podatke prodaje za 2025. godinu koje smem da objavim u određenoj meri. Nažalost, ne smem da objavim detaljno po svim brednovima i po modelima, ali i ovo je veliki napredak jer do sad nije moglo ništa da se objavi, tako da hvala CF-u što nam je ovo izboksovao.

Uglavnom trend porasta prodaje motocikala i skutera je i dalje prisutan i to osetno. Kada je reč o broju prodatih motocikala, skutera i ATV (zajedno sa UTV i SBS) tu je CFMOTO najprodavaniji brend u 2025. godini.

Kada je reč samo o motociklima, BMW vodi, ispred Pede i CFMOTO-a.

U kategoriji skutera, Peda je prva, ispred Honde, a zatim Yamahe.

P.S. Pedu i Rato uzimam kao anomalije, odnosno Pedu ne uvrštavam toliko u "velike" iako respektujem njihovu prodaju na polju motocikala i skutera manje radne zapremine, dok je Rato zaista anomalija, bar za sad.

U tekstu sam izvukao tabele pojedinačno za motocikle i skutere i rangirao ih po najprodavanijim proizvođaima u prošloj godini. Nažalost, ne smem da objavim pojedinačno koliko je koji brend prodao primeraka, kao ni koliko je prodato od kojih modela motocikala/skutera. 

Ostaje nada da ćemo u ovoj godini uspeti da dogovorimo da bar jednom godišnje obelodanimo još preciznije podatke:

BJBIKERS.COM

Rezultati prodaje motocikala u 2025. godini bili su dobri ne samo za sektor motociklizma, već i u segmentu skutera i ATV (UTV i SBS), a CFMOTO može da se pohvali da je...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 4837 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Ix, kakva konspiracija 😎. Slične podatke već godinama imamo javno na 

WWW.UVOZNICIVOZILA.RS

Statistike prodaje možete preuzeti na linku ispod. Kod korišćenja podataka, kao izvor obavezno navesti: Srpska...

• Sviđa mi se 3

• Ne silazi, 3579 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb

Srbija zemlja apsurda. 

Najprodavaniji motor je BMW (NAJSKUPLJI) pa odma zatim PEDA (NAJJEFTINIJI). 

Sve što treba da znaš i da ti bude jasno gde živimo.

Studio. 

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 4837 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Peda mislim ipak vodi, jer su i Staho, Znen, Zogngshen itd, isto neki Peda modeli. Samo loše klasifikovani.

Normalne zemlje imaju izveštaje za svaki mesec po modelima, kategorijama itd. Samo kod nas je to vojna tajna.

• Sviđa mi se 1

• Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
pre 6 minuta, boza_kg je napisao:

Samo kod nas je to vojna tajna.

Upravo je to problem, jako, ali jako je teško doći do tačnih podataka.

Jedno vreme smo imali zamisao da nam uvoznici dostave koliko su prodali po mesecima, da ne moraju ni oni skupo da plaćaju mesečne izveštaje koji dobijaju, ali nije uspelo. Neki uvoznici nisu voljni da daju tačne podatke, već daju neke pogrešne, a neki uopšte nisu voljni da daju.

Nažalost, podaci koji se vrte greše i do 20% (u zavisnosti od brenda) to pouzdano znam. 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 3306 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija, Stromčina - Šarac
1 minute ago, Jovan Ristic said:

Neki uvoznici nisu voljni da daju tačne podatke, već daju neke pogrešne, a neki uopšte nisu voljni da daju.

A zna li se zašto kriju tu "poslovnu tajnu"?

pre 48 minuta, misa-pei je napisao:

A zna li se zašto kriju tu "poslovnu tajnu"?

Ova agencija konkretno naplaćuje te podatke koja dostavlja uvoznicima. Iz MUP-a je jako teško dobiti te podatke. Jedina prava statistika je (prema mom mišljenju) direktno od uvoznika dobiti podatke.

Jer ima x motocikla koji se kupe i ne registruju se, najčešće u off road segmentu. Drugo, u ovu statistiku iz MUP-a uđu i motocikli koji su prvi put registrovani u Srbiji, pa na osnovu godine proizvodnje (mislim) i tako. Ima tu odstupanja.

Inače, kad odemo preko na neka press predstavljanja, jedno od pitanja koje neko postavi je: koliko se proda motocikakla/skutera kod vas? Uglavnom otprilike kažemo neki broj, jer je sramota što smo mi jedni od retkih (ako ne i jedini) koji te podatke nemamo javno dostupne.

Pre sat vremena, Andrej_Hotstepper je napisao:

Srbija zemlja apsurda. 

Najprodavaniji motor je BMW (NAJSKUPLJI) pa odma zatim PEDA (NAJJEFTINIJI). 

Sve što treba da znaš i da ti bude jasno gde živimo.

Studio. 

I to BMW R1300GS Adventure. Prodato skoro 200 primeraka u 2025. godini.

• Drug član, 3306 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija, Stromčina - Šarac

@Jovan Ristic

To sam i mislio. Zašto uvoznici kriju koliko su prodali? Sramota ih, uvezli nešto na crno, pa da se ne ofiraju, u čemu je štos sa njima? Da prikažu da bolje posluju nego što je istina?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja