Jump to content

Moto Zajednica

Ozivljavanje Honda CB750 Seven Fifty

Recommended Posts

• Hronični Motociklopata, 7859 postova
  • Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom

Mislim da sam pričao pre neki dan sa dotičnim čovekom, zvao me u vezi oglasa za Fazer, ispričali se 15 minuta, i kad mi je rekao da je friško položio na kraju sam mu predlagao da umesto Fazera bolje uzme neku 500-tku sa dva klipa, to su idealni motori za početnike/povratnike.

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 179 postova
  • Motocikl: Tomoskaisar
Pre sat vremena, bajker71 je napisao:

Jeste težak ali je nizak, sa niskim težištem, pa nije problem. Nije ni previše snažan (tu negde kao SV) i verujem da će mu pasovati.

Želim mu puno bezbednih kilometara a ti si se ovim humanim gestom pokazao kakav si čovek!   :care:

On je nekih 1.70-73 visine,slazem se bit ce taman noge dole stopalima,takodje i ja mu zelim,pa vidi prosao sam podosta,ali situacija iz 90 tih ostavila traga,skontao sam da se svi rodimo bez icega i odlazimo bez icega,meni je kasnije uspelo,a ruku na srce mnogima ne nazalost,hteo je on da uzme nov,neznam koji ali je kao i materijalno(kao domar u skoli msm ako ima 60k),i krednitno je nesposoban posto nije u stalnom radnom odnosu jos uvek!Jedina mana mu je kad nesto smisli u glavi neodustaje😂

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

pre 39 minuta, Disko Nindža je napisao:

Mislim da sam pričao pre neki dan sa dotičnim čovekom, zvao me u vezi oglasa za Fazer, ispričali se 15 minuta, i kad mi je rekao da je friško položio na kraju sam mu predlagao da umesto Fazera bolje uzme neku 500-tku sa dva klipa, to su idealni motori za početnike/povratnike.

E pa kazem ja da sam dobro obavesten od strane njegovog buraza,kad je reko moramo u akciju sto pre(uzeo u glavu fazere),nego hvala ti sto si mu objasnio stvari,totalno podrzavam

• BJB Maxi Scooter Club, 1281 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Sad sam iščitao celu temu, promakla mi je ranije. Svaka čast za radove,a pogotovo za gest!

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1936 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Kako je reagovao drugar kada je shvatio da ima motor, registrovan sveže na njegovo ime? Opiši nam malo situaciju!  :D

• Sviđa mi se 2

Pre 2 sati, andrej. je napisao:

Sad sam iščitao celu temu, promakla mi je ranije. Svaka čast za radove,a pogotovo za gest!

Hvala ti🙂

Pre 1 sat, bajker71 je napisao:

Kako je reagovao drugar kada je shvatio da ima motor, registrovan sveže na njegovo ime? Opiši nam malo situaciju!  :D

Uglavnom,parkirali smo ga pored 2 kuce kod komsije,i naravno ja nisam bio u tom trenutku prisutan kad je stigo kuci,ali zeni i burazu svom koji su se nalazili u kuci pa cak i sinu od buraza skim su isli po motor je reko sledece"onaj me od gore stvarno voli hebat,em neam motor,em mi smestio komsiji jedan skoro isti sto sam imao"

I tu dolazi do drame,ulazim ja i buraz mu rece "ovog puta onaj od gore te stvarno zahebao",i dalje mu nije skroz jasno,ali krecemo napolje i prodje

o kraj kuce prema komsijama,eee tad je skontao...rece "ovo je moj Black Betty bio,siguran sam

Ja mu reko,eee ovo jeste tvoj BB,al bukvalno samo tvoj!

Morali smo ga otpratiti u kucu,bukvalno na kolena pao ispred motora

• Sviđa mi se 14
  • Hvala 4

• Integrisan, 8498 postova
  • Motocikl: TDM 900

Lepa i nesvakidašnja priča :)

CB750 je prelep, klasika, neprolazna. Ko ne voli okrugli far, taj ne voli ni motore.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 3

Bit ce jos nekih sitnih upgrade a,mislim prvenstveno na zastitu hladnjaka ulja u seven fifty stilu,nazalost nije mi stiglo na vreme,takodje ostalo da proverimo sve,pa i lanac ako treba da se dotegne,i naravno jos neke fotke motora da postavim!

Od delova ostali njegove prednje kocnice,kompletan(u fulu cak i membrane)nov hondin set za sva 4 karburatora!

• Sviđa mi se 1

Jedino sto sam mu preporucio ako zeli drugi motor jednom,neka sacuva(ili barem da proba tih 2000e),pa cena motora i jos cu pozajmiti koliko trebalo,i neka uzme nov!

• Drug član, 1472 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri

Svaka cast za gest! Nisam do kraja ispratio, sta bi sa agregatom? Znam da nije imao kompresiju? 

• Sviđa mi se 1

Pre 10 sati, Zarkela je napisao:

Svaka cast za gest! Nisam do kraja ispratio, sta bi sa agregatom? Znam da nije imao kompresiju? 

Hvala ti,sto se tice kompresije tako i jeste stoje stvari,sve je snimljeno,pa cak i snimio sam sa montiranim karbom i uradjenim sinhronom,krece se na svim izmedju 8-8.5bar a

Inace motor radi dosta pristojno,nebi nikad reko da kad skines karb i hladnog ga izmeris da je tek 6-6.5bar a na 2 cilindru!

E sad kako ide,ide skroz ok,ali opet nisam ja bas merodavan za preformanse(reko bih da je slabije nego sto bi ta snaga zapravo trebala da pruzi),ja sam vise za takve kojima mozes na sluh brojati obrtaje

Kako ce se nositi u vrelim danima ostaje da vidimo,za sad po ovom vremenu je ok,temp ulja kroz grad subotica do 90c,van grada dok sam dolazio sa njim 70-80c

Sve ispod 110-115c ako bude leti bit ce ok,mada odu oni pa cak i iznad 120 lagano!

Pali na zub i hladan(malcice teze ali uhvati)i zagrejan

Cuje se neki od lezaja u sklopu menjaca,nije bas izrazito ali prisutno!

Lupkanja metalnog sto mi bilo receno nema

Korman jeste glavi u sredini(kad je podignut motor)ali kad se vozi je neprimetno

Ako se jos necega setim napisat cu

e i da cim se budu video zapisi up na yt podelit cu linkove

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

E i da🤣

Njega da pitate ide ko blesav...top-top

Utuko 67km,umorio se ko da je cepao drva celi dan,koliko si ga razvuko,paa tu 70-80km/h,jer lako zaobilazit sa njim i prolazit pored kolone kod semafora,neam pojma,ja pratim saobracaj

Tako da njemu cak i neznam koji motor da vozi,sve dobro

Al razumem ga,vozi radi svoje duse,zbog vetra i osecaja slobode,sve sto pruza jedan motocikl

Sve sto mu fali ljudi,samo da se obuce kako treba

• Sviđa mi se 3

• Hronični Motociklopata, 7859 postova
  • Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom

I taj manjak kompresije ne mora značiti kraj sveta, možda je samo kompresiona karika na klipu otišla, ili ventil ne zaptiva kako treba, to nisu neke ultra skupe stvari da se srede

• Podržavam 1

pre 15 minuta, Disko Nindža je napisao:

I taj manjak kompresije ne mora značiti kraj sveta, možda je samo kompresiona karika na klipu otišla, ili ventil ne zaptiva kako treba, to nisu neke ultra skupe stvari da se srede

Po merenjima karike su problem,nije strasno u sustini(kako kome da budemo realni),cene org honda 7438rsd po klipu,plus naravno svi ti dihtunzi

• Drug član, 1472 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri

Pa nek ga vozi ove godine tako. Pa onda nek proba da ulozi u njega. Realno posle svih odradjenih stvari sad je na korak od cilja. Valja ga srediti do kraja. 

• Podržavam 1

Slazem se,sad ga vec zna od glave do pete,ja bih isto radio

Al ostaje na njemu,ne mesam se vise,stvari sam objasnio,neka polako stane na noge(ali obozava ga)🙂

Stigle su jos dve stavke,al nekom drugom prilikom cemo ugradjivati,diht poklopca ventila sam za svaki slucaj narucio,al zasad se dobro drzi

IMG_5829.jpeg

IMG_5830.jpeg

IMG_5831.jpeg

• Sviđa mi se 2

Dostavio sam mu danas literature

user manual

repair manual

i kompletan katalog delova

zatim sve sto je ostalo kod mene

IMG_5841.jpeg

IMG_5843.jpeg

IMG_5842.jpeg

• Sviđa mi se 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja