Gile 2414 Napisano Subota u 17:38 (promenjeno) Drug član, 1038 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: V-Strom 650 '24; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Zajebah se, odose dva ista posta. Promenio Subota u 17:39 član Gile Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 22886 Napisano Subota u 18:05 Integrisan, 7297 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan 450MT bi mogao da pravi vise verzija, tj. paketa opreme za svaciji dzep i cudno mi je da to za sada ne rade? Npr. grejaci rucki, sedista, crash bar, sediste, maglenke i tako dalje. Znaci doplatis sta zelis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 10280 Napisano Subota u 18:35 BJB Maxi Scooter Club, 6678 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: AA500/MT450 Prijavi odgovor kao problematičan Biće da su ipak dobro proračunali u kakvoj formi da ga daju Aftermarket opreme ima na kile, nije skupa, za svakog po nešto pa ko koliko voli... Onaj ko će ga koristiti uglavnom van puta staviće krešove, ozbiljniji skidplejt, pozadi soft torbe ili centralnu i peglaj. Ko hoće lajt tourer može da mu nabaci sva 3 alu kofera, ima i sedište sa grejanjem/gelom, grejači ručki, veći vizir, maglenke, tank torbe, navigacije, svašta nešto. Dovoljno je jeftin/povoljan da i sa debelom ugradnjom periferija - opet se isplati i vraća to sve sa kamatom... 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gago12 18 Napisano Nedelja u 17:26 U prolazu, 77 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Suzuki V strom 650 2012 Prijavi odgovor kao problematičan Andrej_Hotstepper hvala ti na trudu i detaljnom odgovoru, ima prednosti na strani MT-a, ali ima i mana kao sto su mnogi pisali o trzanju, o maloj putnoj brzini itd, s druge strane KLE-a jos niko nije probao, recenzije novinara ne gledam, za sad je samo na njegovoj strani kvalitet brenda, ali definitivno treba sacekati i probati oba. Kod mene je jako suzen broj motocikala koji mi odgovaraju zbog moje visine od 194cm. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 906 Napisano Nedelja u 18:45 Svrati ponekad, 468 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE Prijavi odgovor kao problematičan @gago12 na osnovu onog sto sam ja video i probao, pre ces se spakovati na KLE nego na 450mt. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 22886 Napisano Nedelja u 19:31 (promenjeno) Integrisan, 7297 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan KLE deluje visi, tj. sedenje je vise ali je mrsaviji. 194cm si pa pretpostavljam da nisi lagan. Fabricki su mu preload dotegli do jaja tako da motor potone kad sednes i verujem da neces moci jos puno podesiti preload. .Treba probati. Nazalost kod nas kawasaki dileri nemaju nikad test primerke? Promenio Nedelja u 19:31 član Motorcyclist Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 22886 Napisano pre 19 sati Integrisan, 7297 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Vest stizu aftermarket delovi i dodaci. IXIL MANIFOLD FOR KAWASAKI KLE 500 / SE 2026 (LE500C) - KIT7120C1 US $324.14 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 22886 Napisano pre 19 sati Integrisan, 7297 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 497 Napisano pre 18 sati Drug član, 1205 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan @gago12 Na Moto Morini alltrhike 450 modelu, koji ima isti agregat kao i MT, su rešeni ti trzaji, tako da nije isključeno da će i sa MT-om biti slična situacija sa nekim updateom mapa paljenja. Alltrhike bi takođe trebalo da bude nešto bolji po asfaltu i nešto lošiji van njega, pa ako ti je putovanje prioritet, pogledaj i njega. Meni se lično dizajn jako dopada ovako sa slika. Kako sam pročitao u temi (nisam vlasnik) veću putnu brzinu možeš da dobiješ sa drugim lančanikom, ako ti je to prioritet, međutim verujem da ni MT ni KLE nisu za neke velike brzine a opet verujem da će oba dohvatiti i održavati 120km/h, jer je i moj matori KLE to mogao ali opet nije im to prirodno okruženje čini mi se. Ja sam 192cm i bojim se da nijedan od ovih motora neće biti fabrički bez nekih modifikacija ko skrojen za nas, a ako ti je samo asfalt u opticaju nešto mi se čini da će tvoj Strom iz potpisa uz manje modifikacije biti mnogo bolji od bilo kog motora iz ove klase od 400-500ccm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1767 Napisano pre 17 sati (promenjeno) Drug član, 942 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da nije lancanik problem na 450MT, moze malo pomoci oko komfora - mada niza snaga i stabilnost tu oko 120/130kmh postaju bas problem, iako ima jos obrtaja i cela 6. brzina. To je ipak malo skromno za 35KW (A2). Sa vecim lancanikom ce biti samo losije ubrzanje. KLE tu mislim da ce imati prednost, ubrzanje i agregat deluju bolje. Promenio pre 17 sati član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 16313 Napisano pre 16 sati Integrisan, 8371 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Motorcyclist said: Jooj koje proseravanje, 400 dolara za sedište. ERGO FIT! Ne mogu da vozim bez ERGO FIT. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8981 Napisano pre 16 sati Drug član, 3080 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 28 minutes ago, Blackened said: Mislim da nije lancanik problem na 450MT, moze malo pomoci oko komfora - mada niza snaga i stabilnost tu oko 120/130kmh postaju bas problem, iako ima jos obrtaja i cela 6. brzina. To je ipak malo skromno za 35KW (A2). Razmišljah dal da se javljam ili ne, pa ću ipak napisati, čisto da pojasnim. Nije netačno ovo napisano, ali ipak je to subjektivni osećaj i nijanse mogu kod nekoga da stvore pogrešnu sliku. Dakle moj utisak je da sa većom gumom i sa 15T lančanikom mogu ceo dan da vozim 120 - 130kmh (sa fabričkim lančanikom taj prosek pada za 10kmh). Mogu i da ubrzam do nekih 140 lagano, za neko preticanje. Ali to je kraj, može on da nabije i 150, 160 sam jednom video kad su uslovi povoljni, ali to je mučenje i rizično je. Jer zaista postoji ta nestabilnost prednjeg kraja. Ali opet - ja to ne primećujem do 130. Tek možda od 135 - 140, kako kad. Taj osećaj može malo da se ublaži pravilnim podešavanjem ogibljenja. Verovatno to @Blackened više primećuje i više mu smeta jer verujem da je na NX to mnogo bolje, i da će na KLE da bude isto - jer ipak su oba motora više orjentisana ka asfaltu od emtejca. Ali u suštini da, slažem se da je taj osećaj nestabilnosti prednjeg kraja na većim brzinama veći problem nego maksimalna brzina kod emtejca. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 7036 Napisano pre 14 sati (promenjeno) Advanced Member, 2415 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan 142-143km/h u trenutku kada uđe u crvene obrtaje sa fabričkim prenosom, gumama i vizirom. Ni naznake nestabilnosti. Ovo je sa natovarenim motorom (15-20kg u bočnim torbama), sa fabričkim podešavanjem ogibljenja. Recimo da su gume bile na 2.2 bara ali ne sećam se tačno. Mož' biti da je nestabilnost u oku posmatrača. A i da zavisi od naših težina, visina i koječega... EDIT: dosta prethodnih postova se odnosi na MT450, pa tako i ovaj moj Promenio pre 13 sati član Gliga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8981 Napisano pre 13 sati Drug član, 3080 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ti voziš Kove 450 Rally sa daskom umesto sedišta i kramponkama na AP. Nisi merodavan da pričaš o stabilnosti i udobnosti 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 7036 Napisano pre 13 sati Advanced Member, 2415 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ni obratio pažnju u kojoj se temi piše. Ono gore se odnosi na MT450. Kove nije u crvenom na 143km/h, a jeste stabilan čak i na kramponima (dok se ne potroše) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 10280 Napisano pre 13 sati BJB Maxi Scooter Club, 6678 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: AA500/MT450 Prijavi odgovor kao problematičan Ja naravno nEsam nešto stručan, uprkos preko 150 K km predjenih do sada. Par maxiskutera i MT pa ovo moje zapažanje nemojte uzeti kao nešto bitno ali ja stvarno nisam primetio nikakve naznake nestabilnosti na brzinama preko 130 kmh. Motor se ponaša odlično i kad sam sam i sa suvozačicom i sva 3 kofera + torbe na njima Nisam dirao ogibljenje, planiram da malo dotegnem oprugu pozadi, to se valjda zove taj SAG, jbm li ga. Gde pogledam motor ide, za ove 2 godine nisam sa njim doživeo neku nervozu na kormanu a ni pod sedištem... Naravno da ostavljam prostor da žustri vozači, mnogo veštiji od mene primete te stvari 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 3618 Napisano pre 13 sati BJB Maxi Scooter Club, 1186 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan pre 29 minuta, Gliga je napisao: Mož' biti da je nestabilnost u oku posmatrača. A i da zavisi od naših težina, visina i koječega... Pa ja zamalo da otpišem moj motor skroz zbog utisaka odavde. Putna brzina 85kmh, vibracije, nestabilnost.. bar 7000km sam odradio na otvorenom sa 110-115, ništa ne fali ni meni ni njemu. Tako da čitam sve utiske, gledam sve recenzije, ali jedini čovek kom verujem je ovaj što ga vidim u odgledalu, koliko god da je nestručan 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1767 Napisano pre 12 sati (promenjeno) Drug član, 942 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Pa da, sve je relativno, mozda i navika. Mislim i na skretanje pri tim brzinama 120-130km+, promene pravca, nije bas siguran. Tipa slalom malo ili naglo nesto zaobici. Ali i pravo ici, prednji kraj je malo nesigurniji bio, a road gume. Navikao sam u ovoj klasi oko 35kw da je 120-160 poprilicno stabilno, i lako voziti. Promenio pre 12 sati član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 7036 Napisano pre 12 sati Advanced Member, 2415 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, andrej. je napisao: Pa ja zamalo da otpišem moj motor skroz zbog utisaka odavde. Putna brzina 85kmh, vibracije, nestabilnost.. bar 7000km sam odradio na otvorenom sa 110-115, ništa ne fali ni meni ni njemu. Tako da čitam sve utiske, gledam sve recenzije, ali jedini čovek kom verujem je ovaj što ga vidim u odgledalu, koliko god da je nestručan Nije to dobar pristup. Internet iskustva drugih ljudi služe upravo da ti (ja ili bilo ko) ne moraš da razmišljaš, primećuješ ili osećaš. Lepo pogledaš dva plaćena YT videa koji ti kažu iste stvari i tvoje iskustvo je oblikovano. #sarkazamkraj 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 22886 Napisano pre 11 sati Integrisan, 7297 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Sa slika sto je poslao kolega neki dan, one iz blizine, 450MT deluje i kvalitetnije od KLE, bar preko slika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 22886 Napisano pre 11 sati Integrisan, 7297 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2424 Napisano pre 11 sati Drug član, 1651 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Realno zaglavio bi i sa vecim klirensom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 22886 Napisano pre 11 sati Integrisan, 7297 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Znam al eto malo zanimljivih slika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 3085 Napisano pre 10 sati Andragog, 5630 postova Lokacija: On off road Motocikl: MV AGUSTA 1000 EXC450 Prijavi odgovor kao problematičan On 14. 3. 2026. at 16:19, Andrej_Hotstepper je napisao: ...nisam probao kle, pa ne mogu da tvrdim, pa tako da uzmi ovo kao mudroseranje... Po ovim klipovima što sam gledao i po samoj logici kle agregat je iz trkalice, a verovatno kao i versys 300 traži obrtaje. U vožnji svaki dan to znači da ćeš da radiš ko u rudniku, non stop da šaltaš i tražiš power band, tj deo gde ima snage, a po svemu sudeći to je poprilično u visokim obrtajima. Sa druge strane, detalji i oprema. CFmoto kad staneš pored njega prosto ne možeš da veruješ da motor u tom cenovnom rangu tako izgleda, ima takve ručice, prekidače, vešanje.. Detalji: Skontaj gornji most, ručice, polugice kočnice i kvačila i njivov oblik, dugmiće, plastiku, posudu za dot, varove, kako je sve uklopljeno. To je motor od 5700e?!? Imam negde sliku versys 1100 u salonu u NS, otišao sam da ga vidim.. I na agregatu ugledao i slikao sivi silikon u višku koji viri celom dužinom spoja na bloku. Takođe išao sam pre koju godinu da vidim ktm 390adv u salonu jer sam hteo da ga kupim, kad sam video varove i boju na ramu (kao zorka 3u1, na kapiju što sam meto), okrenuo se i izašao. Meni je i to bitno. Sa druge strane, ponavljam, mani šta BILO KO PRIČA, ne gledaj ni je jedan YT klip i review (znam, Svi to radimo kad istražujemo motore), svi lažu, idi sedi i probaj. Polako. Svaki vikend drugi. Slikaj sebi detalje. Onda pusti da prenoći. Jedno je probati motor 15min, drugo je živeti s njim. Kad ga kupiš shvatiš da je centralni štender vau, da je to što imaš štelovanje ručica vau, da vizir možeš da spustiš leti... Vešanje, kočnice... Meni trenutno najviše nedostaje keyless na skuteru, imao sam ga na PCX, sad nemam na sym200.. Glupost, ali svaki dan 5x sednem siđem, jer tako se skuter koristi, 5min pa siđeš ispred radnje... To gledaj, za šta I kako ćeš ga koristiti. MT450... Dođeš kući i onda dodaš.. Šta? Gorivo i gas. Promasio si temu brate Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 906 Napisano pre 3 sati Svrati ponekad, 468 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, Alekre said: Jooj koje proseravanje, 400 dolara za sedište. ERGO FIT! Ne mogu da vozim bez ERGO FIT. Ono malo uokvireno R... e to dize cenu za 300€ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...