brankoXM 858 Napisano pre 16 sati (promenjeno) MK SO Zandarmerije, 688 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC Prijavi odgovor kao problematičan kako naslov kaze-slatka trilema dosao sam do nekih parica i kupio bih novo,iz radnje. izbor mi je spao na strom 650,trejser7 i kawu versus 650...tim redom kako je napisano,tako` i preferiram... o stromu znam dosta,o versusu ponesto,o trejseru nista sem da je lep. on malo odskace sa cenom ali moglo bi da se nategne. imam fore do marta da odlucim i na sajmu da vidim svu trojicu i da padne odluka. kupovina je na duze vreme,preko 5 godina svakako. trejser mi je najlepsi, strom je dokazan kao svajcarski nozic, turer,versus vise vozacki motor. moje ture su 500 tinak km,solo,jedan kofer. sa novim motorom,kilometraza bi narasla sigurno. imam 178 cm ,90 kg . motor vozim uglavnom na tim duzim voznjama, za grad posao itd bih gledao da zadrzim trenutni motoric posto sam zadovoljan ali nije neki turer. vredi li platiti trejsera vise od ove druge dvojice ? generalno,sve me zanima . naravno svaki bih probao. nisam ni brz vozac ni krivinar. mogu i predlozi van ova tri motora. izvolite,zbunite me Promenio pre 15 sati član brankoXM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 6006 Napisano pre 15 sati Ne silazi, 5101 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Moj glas za Versys 650. Udoban, solidne karakteristike. Bolji na ogibljenju od V-Strom 650, udobniji od Tracer 7 od kojeg je i jeftiniji. 1 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 8063 Napisano pre 13 sati Drug član, 2233 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Samo izbaci stroma iz trileme pa se dvoumi malo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MrWhite 5 Napisano pre 12 sati U prolazu, 10 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Tracer 7 Prijavi odgovor kao problematičan Istu sam imao dilemu pre 3 godine i odlucio se za tracer 7, nisam se pokajao evo gazim 70 000k. 198cm 100kg. Ja i supruga 60kg + puni koferi nemam zamerku. Da se razumemo nisam zahtevan po pitanju snage. Meni je izgled presudio, mada kawa je tada imala onaj stariji izgled a strom da ne pricam. Tracer vs Kawa mrtva trka. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1985 Napisano pre 4 sati Drug član, 2938 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Sledeće godine verovatno neće biti da se uzme nov strom 650 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Korto Malteze 357 Napisano pre 4 sati Svrati ponekad, 207 postova Lokacija: Svuda po svetu, gde god me puste. Motocikl: SYM CRUiSYM α 300, Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan I ja bih izbacio Stroma, ne zato što mislim da je loš motor, već jednostavno zato što mi je ružan. Pored ova druga dva, da ne bude dileme, ubacio bih i Tiger Sport 660, čisto da bude zanimljivije. Trenutno imaju i akciju sa gratis bočnim koferima, što nije loše. Meni je to najlepsi motor u ovoj klasi. Sam vozim NC750X, pa mozes i to da razmotris, ako ti se vizuelno svidja. Na kraju, najbolje je da sedneš, ako možeš i provozaš ono što ti se sviđa. Nisam sad otkrio toplu vodu, ali rekoh da i ja nešto kažem za TV dnevnik. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 8063 Napisano pre 4 sati Drug član, 2233 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Ma lep/ruzan je individualna stvar. Izbacio bih ga jer je tehnicki ispod konkurencije dosta. Vesanja bez .. Ovoga bez .. Onoga bez .. Versys je motorcina za stroma 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 860 Napisano pre 3 sati Drug član, 802 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan @brankoXM Ako si već u prilici da izdvojiš novac za nov motor učini još malo dodatnog napora, potraži i pogledaj ih uživo, sjedni, provozaj... jer kupuješ nov motor za sebe i na duže vrijeme. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Korto Malteze 357 Napisano pre 3 sati Svrati ponekad, 207 postova Lokacija: Svuda po svetu, gde god me puste. Motocikl: SYM CRUiSYM α 300, Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan 51 minutes ago, Darko Mihajlovic said: Ma lep/ruzan je individualna stvar. Izbacio bih ga jer je tehnicki ispod konkurencije dosta. Vesanja bez .. Ovoga bez .. Onoga bez .. Versys je motorcina za stroma A moze i tako da se kaze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
max80 3173 Napisano pre 3 sati Drug član, 763 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam isto bio skoro u toj trilemi i Stroma sam brzo izbacio. Pored svega što su kolege navele meni nije legao ni u niskim obrtajima. Jedina prednost u odnosu na druga dva čini mi se nijansu udobniji, na to kratko što sam probao. Versys lep, zabavan, upravljiv, nisam mogao skroz da svarim sam rad i zvuk motora u leru. Na kraju uzeo Tracer 7. Najmanji od ova 3, daleko da je mali. Ubedljivo najzabavniji u ovom trilingu, najjači, najlakši, odličan u svim opsezima i uslovima vožnje. Meni lično i najlepši. Našao odličnog 2 godine starog po dobroj ceni, tako da mi je i to olakšalo izbor. I nisam se pokajao. Opet nisam siguran da bih dao i da vredi 2000+ evra više u odnosu na Versysa, kada bih uzimao novo, ako poredimo odnos plaćeno-dobijeno. Svi smo različiti i imamo različite potrebe i očekivanja. Probaj, vidi, štipni, pa gde srce zaigra. Nećeš pogrešiti ni sa jednim što se tiče pouzdanosti. Ostalo je na tebi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DAR'C NS 145 Napisano pre 3 sati (promenjeno) Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Južno-bački okrug Motocikl: APN6, CTX80, gpz500s, gsxr1100, Honda Shadow VLX 600 ,xmax 300 Prijavi odgovor kao problematičan Imam jedno pitanje za predlagaoce versusa, da li nije nikakav “hendikep” što nije japanac. Meni to realno najviše smeta u poređenju sa modelima koji to nisu. Pre bih “progutao” sipanje ispod sedišta ili ružan izgled nego to. U salonu nećete to čuti, sigurno… jedino ako sami ne spomenete, kao da se to gura pod “tepih” od samog zastupnika..mislim i gura se, niko neće istaći da to nije japanac. Tako sam i ja bio dočekan kod Culeta. Nema govora gde se pravi mali versus kao da i to nije bitno. Mislim, treba reći pa ako je tolko dobar i ako mi je toliko lep uzeću ga pa bio i iz kine. Mislim, kinez ne nikad naravno! Promenio pre 3 sati član DAR'C NS 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
max80 3173 Napisano pre 3 sati Drug član, 763 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu Prijavi odgovor kao problematičan @DAR'C NS mudro zboriš. Daleko od toga da sam ga precrtao zbog toga, ali slagao bih ako bih rekao da mi nije malo bolo oči i smetalo. Možda nema osnova za brigu, ali ima i ono ako već plaćam dosta hoću i vodu sa izvora. Ista situacija da sam dobio odgovor tek na moje insistiranje. Takođe u Trio sam se prijavio za test vožnju, kao potencijalni kupac. Rekli sada je gužva zovite za desetak dana. Zovem opet, jao znate prodali smo demo model i ako je bila sredina sezone. Ostavite podatke pa ćemo vas zvati. Nikada me pozvali nisu i ako sam zvao još par puta u naredna dva meseca i dobijao isti odgovor, naravno ne pričajući da sam već na spisku. Snašao se na drugoj strani, ali od mene veliki minus za poslovnost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 8063 Napisano pre 2 sati Drug član, 2233 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 16 minuta, DAR'C NS je napisao: Imam jedno pitanje za predlagaoce versusa, da li nije nikakav “hendikep” što nije japanac. Meni to realno najviše smeta u poređenju sa modelima koji to nisu. Pre bih “progutao” sipanje ispod sedišta ili ružan izgled nego to. U salonu nećete to čuti, sigurno… jedino ako sami ne spomenete, kao da se to gura pod “tepih” od samog zastupnika..mislim i gura se, niko neće istaći da to nije japanac. Tako sam i ja bio dočekan kod Culeta. Nema govora gde se pravi mali versus kao da i to nije bitno. Mislim, treba reći pa ako je tolko dobar i ako mi je toliko lep uzeću ga pa bio i iz kine. Mislim, kinez ne nikad naravno! Cek cek , sta pokusavas da nam kazes ? Da je Verys zapravo Tajlandjanin ?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2814 Napisano pre 2 sati (promenjeno) Strucnjak, 1675 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L, Versys650 Prijavi odgovor kao problematičan Nedavno bio u dilemi Strom 650 / Versys 650. Bez mnogo analize i razmisljanja uzeo versys 2025. najvise iz razloga sto svi oko mene imaju stroma, pa malo da kontriram Evo nekih misljenja o Versys posle skromnih 4000km na njemu. Cinjenice: Potrosnja oko petice. Tesko ide ispod, ne ide mnogo ni preko toga. Nista na motoru spolja gledano ne ukazuje na los kvalitet izrade. Cak obrnuto. Ne zanima me da li je fabrika fizicki u Japanu ili bilo gde drugde. To danas ne igra toliku ulogu kao mozda nekad. Ima dovoljno aftermarket opreme za njega. Givi ima bas stabilan i jak nosac kofera npr. Postoji i fabricki poviseni vizir kome treba. Prednosti: Okretnost. Iako je visok, prilicno je okretan. Manje od tracera, ali sasvim dovoljno. Dosta radije "ulazi u krivinu" od stroma, ali takodje znacajno manje agilan od tracera. Sa druge strane, zbog visokog tezista, posebno sa punim rezervoarom, manevrisanje u mestu nesto teze od stroma. U pokretu je skroz druga prica. Ogibljenje sasvim korektno. Nisam nista podesavao, fabricki mi odgovara sa mojih 85kg. Tvrdje od stroma, ali i dalje mozete da opusteno "preletite" preko lezeceg policajca, a nigde nece zaljuljati ili prooscilovati. U krivini stabilan. Motor nece neprijatno "potonuti" ni sa laksim suvozacem. Kocnice na Kawasakiju su jako dobre. Vrlo direktan osecaj, linearan. Na stromu se oseca kao da kocite kroz sundjer. Za yamahu ne znam. Zgodni konektori za dodatnu elektricnu opremu. Kako za fabricku, tako i za aftermarket. Ima predvidjeno mesto za relej, koji kad bocnete gde treba (standardni, 5e kosta) na konektoru dobijete 12V koji vec imaju osigurac i napon se dobija na kontaktu. Mane i stvari na koje treba obratiti paznju: Ume da upali check engine lampicu kada se sipa jeftinije gorivo. Ne bi trebalo da je problem. Ne desava se sa skupljim gorivom. Sediste. Nagnuto blago napred. Ko je nizi, mošnice ce mu biti neprijatno stisnute uz rezervoar direktno na metal. Resio sam jastucetom. Polozaj sedenja je malo visok. Kao da sedite na motoru a ne u motoru. Ko to ne voli, treba da obrati paznju. Jake vibracije (skoro pa trzanje) na malim obrtajima. Motor nije napravljen da se vozi ispod 4k. Strom mnogo ugladjeniji od versisa po tom pitanju. Ovo se lako izbegne tako sto vozite u brzini nize nego sto je to slucaj kod stroma. Meni najlepse 5-7krpm. Tu je vec uzivanje. fabricke gume dojavljuju da ne vole i najmanje klizavu podlogu. Ume biti neprijatno na uglacanom asfaltu u krivini, ali do sad nije izleteo. Mozda je samo osecaj takav, nisam siguran da li utice na bezbednost. Zvuk je malo cudan. Nisam siguran da li je u pitanju usis ili nesto drugo, ali treba da ga cujes pre kupovine ako ti je zvuk bitna stavka. E sad, kontraverzna satvka. LED farovi... Fabricki dobio neustelovane. Nekoliko ljudi me posteno opsovalo na ulici zbog toga. Nakon igranja u nekoliko sesija podesio sam ih jedva. Zasto jedva? Zasto sto kad ih spustite dovoljno da ne smetaju drugima, u krivini ne vidite unutrasnji deo krivine jer naginjanjem motora osvetljeno polje pada previse nisko. Sad mislim da sam nasao neku sredinu, ali i dalje to nije savrseno. Mozda bi dodatno osvetljenje pomoglo. Jacina svetla nije nista bolja od solidne halogene sijalice. Ovo je za mene samo bespotrena novotarija koja moze debelo da kosta. Nekad sam menjao sijalicu za 5 evra, a kad ovo crkne pre ce biti hiljadarka sto je suludo za jeb*no svetlo. Jedina stavka kod ovog motora koja me nervira su upravo ovi farovi. Vise se plasis da ti crkne sijalica nego da ti zatreba generalna. Vrv nisam rekao sve sto te zanima, ali otvoren sam za sva pitanja, pa pisi slobodno. PS, u kontekstu originalnog pitanja, ovo bi bilo neko moje razmisljanje. Ako ti je vazna upravljivost i okretnost - kawa. Ako hoces i najzabavniji agregat uz to, a da to platis vise - yamaha. Ako ti treba "automobil" za (marginalno) najmanje pare i udobnije putovanje na magistrali - strom. I najvaznije za kraj: Od svih nabrojanih motora, ipak su mi najlepse voznje na CRF300L. CRF-a nije sramota sto je tajlandjanin Promenio pre 1 sat član DjordjeMijailovic 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveti Atila 873 Napisano pre 1 sat Svrati ponekad, 382 postova Lokacija: Zemun / Žarkovo Motocikl: Versys 650, Monkey Prijavi odgovor kao problematičan Uzmi onog za kojim se okreces par puta nakon sto ga parkiraš, da ga ponovo pogledaš. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1989 Napisano pre 44 minuta (promenjeno) Drug član, 1363 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Nem' pojma sto ti govore da odmah precrtas Stroma. Defitivno probaj sva 3 motora pa sam odluci. Ja sam zbog foruma isto mislio da je motor los, da nema kocnice, da ne ide, probao ga i otisao u salon da kupim nov. Uzmi u obzir svoju kilazu doduse. Ja imam nesto ispod 75kg i nemam apsolutno nikakav problem sa ogibljenjem, da prednji amorti su mekani tacno ali nijednog momenta pri brzoj voznji po krivinama nisam imao problem da gubim kontrolu nad motorom. Tezi vozac, 100+kg ce defitivno imati problem sa prednjim amortizerima. Zadnji je sasvim dobar. Motor klot jeste ruzan. Ja sam se sa mojim poigrao izmenjao par stvari i sad mi se bas svidja, sto ga vise vozim to mi se sve vise svidja. Za godinu dana 12.000+km. Svidja mi se jer sedim u motoru a ne na njemu. V twin agregat je toliko ugladjen da u sestoj do 140km/h nema nijedne jedine vibracije, sto na kormanu sto na fuzasterima. Mene vibracije na Versys-ovom agregatu nerviraju a tek zvuk... Pre Stroma sam vozio Afriku i sto se tice ciklistike, Strom mi vise lezi na asfaltu. Nista manje udoban nije, cak sta vise mozda i udobniji od nje. Osvetljenje je halogeno, ja sam to izmenjao sve na LED, ne zato sto je lose nego eto lepse mi izgleda motor. I sa fabrickim sijalicama motor ima jako dobro osvetljenje, mnogo bolje od bilo kog fabrickog LEDa na motorima koje sam ja vozio. Meni tracer 7 nije legao iz razloga jer je malen, imam osecaj kao da vozim Nakeda. V strom je budget touring motor , sa mogucnosti da sidje van asfalta na blagi off i kao takav je odlican. Kod Atile je 8000 nov, mislim da je jeftiniji i od tracera i od honde nc i od versysa. Poredjenja sa duplo skupljim motorima nemaju poentu. U sustini da ne tupim mnogo, probaj sva 3 motora i vidi sta ti najvise lezi. Evo kako meni sa 181cm stoji. Ja sam od malena zaljubljen u Hondu i eto provuce se ovaj put Suzuki nekako. Promenio pre 40 minuta član Rider000 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 15210 Napisano pre 33 minuta Integrisan, 8048 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nema tu loš motor. Svi su dobri. Samo da "ubodeš" koji ti karakterno i po potrebama najviše leži. U nekoliko postova gore su baš lepo objašnjenje razlike. Maks i Đole su korektno napisali. Strom 650 je redak i pošten primer motocikla koji je punih gabarita a da ne košta neke lude cifre i da mogu dvoje da se voze komotno na njemu. Po meni to je njegov najjači adut. Ako voziš solo, pre bih gledao Versys ili Tracer 7. Trebalo bi da je Tracer 7 živahniji motocikl a sa obzirom da je derivat od MT07, ima pun vrag delova za njega. kvikšifteri, izduvi, svašta nešto. Taj agregat je pomalo "drčan" i nervozan. Sa kvikšifterom, mislim da je onako, zabavna spravica. A Versys ko Versys, ima tu sudbinu kao i svi univerzalni motocikli koji nisu specijalizovani. Rade sve, mogu sve, ali nisu specijalizovani za neke akcije. Pa često kao takvi budu ispod radara. Ja sam za taj motocikl još od prve generacije koji je imao ona ružan far pričao da je to odličan motocikl, čak sam jednog zamalo i kupio ali eto, otišao sam odmah sa 500 na 900 kubika. Čak sam jednom otišao u salon da vidimo novog Tracera... Kako sam ga video uživo sa vrata tako sam se okrenuo. Za mene od 190cm i 110kg baš mali motocikl. Ako ti je bitno, onda pre Versys. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1989 Napisano pre 29 minuta (promenjeno) Drug član, 1363 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, Alekre je napisao: Nema tu loš motor. Svi su dobri. Samo da "ubodeš" koji ti karakterno i po potrebama najviše leži. U nekoliko postova gore su baš lepo objašnjenje razlike. Maks i Đole su korektno napisali. Mislim da je ovo sustina cele price oko odabira motora. Tracer 7 je definitivno zivahniji i ima ubedljivo najbolji zvuk od sva 3. Yamaha je pokidala sa tim CP2 agegatom. Promenio pre 26 minuta član Rider000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...