Jump to content

Moto Zajednica

Kupujem GoPro + savet oko iste

Recommended Posts

• Drug član, 2070 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400

Kupio bih GoPro kameru . 

Ujedno, moze u ovoj temi i koji savet sta mi treba , sta je dovoljno, jer , nisam se susretao sa tim do sada ..

Treba mi za licne snimke , sa voznjica , sa letovanja, sa ronjenja sa klincem sa mora , tako, nista wow , nista spec , nikakav editing profi , zapravo , ne bih ni da provedem 38h obradjujuci video , ali ne bih ni da je neka socijala bas...

Moze polovna od nekog kolege s foruma 

Moze i savet koji bi mi model trebao , pa da jurim i na KP ili novo, ako nije papreno nesto

Hvala svima unapred

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 1829 postova
  • Motocikl: Bmw R1200Gs

Bata Dare sto Gopro, sto ne insta 360,msm da je bolja varijanta u svakom smislu, a možda malo ili ni malo skuplja. Ja sam svu opremu kupio za insta da montiram na motor, i sad vrebam prililu ako izleti nesto povoljno. Bilo sta da uzmes mora da se baviš time, nije samo snimim i to je to. Čisto da znas

Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka

• Podržavam 1

pre 10 minuta, Nole Bg je napisao:

Bata Dare sto Gopro, sto ne insta 360,msm da je bolja varijanta u svakom smislu, a možda malo ili ni malo skuplja. Ja sam svu opremu kupio za insta da montiram na motor, i sad vrebam prililu ako izleti nesto povoljno. Bilo sta da uzmes mora da se baviš time, nije samo snimim i to je to. Čisto da znas

Moze li insta pod vodu ? 

Ma bavicu se , nije problem, nego htedoh da kazem , ne treba mi sad neka obrada u 7383ultra mega giga K rezoluciji ... Sta znam , 4kn , HD je skroz ok, kucna upotreba

• BJB Maxi Scooter Club, 1829 postova
  • Motocikl: Bmw R1200Gs

Može sve sa njom, tvoje je samo da uključiš i isključiš, i ona je sve snimila, ti posle okrećes p, riblizavas, udaljavas, izvlačiš slike itd. Ja sam resio da uzmem, dodatke sam već uzeo, nova je oko 350e trojka, a ni neki dobar Go pro nije jeftiniji.

• Svrati ponekad, 392 postova
  • Motocikl: U potrazi....

Uzmi od nekog pa je testiraj,ja imam gopro 10  i veliki problem je to sto se greje,toliko bude vrela da ruke izgoris. Mnogi su presli na Dji Osmo Action 5 pa pogledaj nju.

• Zainteresovan, 411 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer

Moja topla preporuka DJI Osmo Action 4 umesto bilo kog GoPro-a ako se traži klasična akciona kamera. U bukvalno svakom aspektu debelo šije bilo koji GoPro.

Insta 360 je ok ali ako se pomiriš sa tim da ćeš morati kasnije debelo da se baviš post podukcijom. 

Lično bih peticu prekočio iako je novije generacije iz više razloga, da sad ne elabororam previše.

• Nemanja Stojanović, 1709 postova
  • Motocikl: Honda GL 500 Interstate + Honda NX500

Imam i insta360 x3 i dji osmo action 4, nebo i zemlja kvalitet snimka u korist dji.

jednostavno ne može nikada 360 kamera da parira istoj generaciji akcione, jer je senzor podeljen na mnogo veći ugao, pa kada prekadriraš da izgleda koliko toliko normalno (da nije tiny planet), gubiš kvalitet.

Mogu da ti dam da probaš ako hoćeš.

Jako je bitno da nam kažeš koji ti je budžet, al mislim da možeš za dvestotinak evra da nađeš na nemačkom amazonu osmo action 4, i 20€ dostava, bolje od toga ne verujem da ti treba.

• Podržavam 3

Ahaaa...e pa eto, onda imam model sta jurim. To smo resili ✔️

Sta bi trebalo da znam za taj dji 4 ?

Treba li mi nesto od opreme , dodatne baterije , nesto, ili ne ?

• Drug član, 2464 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Moji klipovi su sa Osmo 1,uzeo od Skittlesa, meni top. 

Treba ti nosac, toga imas gde god, valjalo bi baterije ako nemas usb na motoru ili da kupis prenosu bateriju neko ok i da ima gura par sati, ove na kameri mogu od 40-60 min, zavisno od vremena. 

Mikrofon ako hoces bolji zvuk i da glasovno palis i gasis. 

Ovako lako mozes da ne uključis ili da ne isključis, 

pre 2 minuta, RankoBg87 je napisao:

Moji klipovi su sa Osmo 1,uzeo od Skittlesa, meni top. 

Treba ti nosac, toga imas gde god, valjalo bi baterije ako nemas usb na motoru ili da kupis prenosu bateriju neko ok i da ima gura par sati, ove na kameri mogu od 40-60 min, zavisno od vremena. 

Mikrofon ako hoces bolji zvuk i da glasovno palis i gasis. 

Ovako lako mozes da ne uključis ili da ne isključis, 

Daj neki klip , bas da vidim kako izgleda

pre 1 minut, ProMaster je napisao:

Kao da ti je jedan čovek (dobro ne baš čovek...) ponudio GoPro5 .. 🤔

Još na poklon... 😁

Ti ?!?

Meni ?!

Ne secam se jbt...ili , nisam cuo , ne znam

• Drug član, 2097 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm

Tebi bre, amzo.. 😂 

Još kad si spomenuo pred put da bi kupovao.. Da imam peticu koja mi stoji, skuplja prašinu..

• Haha 1

• Svrati ponekad, 251 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

Eto, umesto da kupiš kvalitetan osmo, dobićeš gopro koji se pregreva i isključuje po svom nahođenju 🙂

• Haha 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 767 postova
  • Motocikl: će si bude

That's what friends are for ! 😀

Promenio član RaS
  • Sviđa mi se 2
  • Haha 1

• Drug član, 2097 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm
pre 16 minuta, markommarko je napisao:

Eto, umesto da kupiš kvalitetan osmo, dobićeš gopro koji se pregreva i isključuje po svom nahođenju 🙂

Nije mi se petica nikad gasila...

Osmica jeste, čak i formatirala sama karticu i korigovala boje, petica nikad..

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• 4_tocka_i_karoserija, 2173 postova
  • Motocikl: -

Kad je već tema oko kamera, da pitam...

@Mr_Wolf je spomenuo kako je nasnimao terabajte zapisa, a @Гоша spomenuo nešto čega se i ja sećam od pre 10+ godina, ali kao da niko više ne spominje.

Elem, kamere su ranije imale opciju da ne snimaju non-stop, nego su imale neku memoriju gde drže poslednjih npr 30 sekundi, pa dok se vozi, kamera stalno drži u memoriji poslednjih 30 sekundi, a ako se nešto zanimljivo desi, uključite snimanje, i tih 30 sekundi biva trajno snimljeno, i snimanje se nastavlja dok se ne isključi.

Ovo više niko ne spominje, a bilo je jako zgodno da se ne prave sati i sati snimaka, i ne gube dani u postprodukciji u traženju malih interesantnih delova.

Onda su se pojavile i neke kamere koje su imale g-senzore - ako se desi udes, automatski sačuva tih poslednjih 30 sekundi bez ičije intervencije itd...

Ima li to na današnjim action kamerama?

• Drug član, 924 postova
  • Motocikl: Honda NT1100

Pa relativno su nove i dalje. Prošlogodišnji model.

Trebalo bi da idem do Nemačke sledeće nedelje pa mogu da pogledam negde da ti uzmem. Koliko vidim tamo su oko 220€ 

• Drug član, 1657 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650
Pre 19 sati, ProMaster je napisao:

Nije mi se petica nikad gasila...

Osmica jeste, čak i formatirala sama karticu i korigovala boje, petica nikad..

Meni se sedmica pokvarila, osmica preterano grejala i brzo praznila bateriju, sada imam 12 i odlicna je. Baterija drzi prilicno dugo. Evo, skoro se vratili sa mora, punili je jednom u 2-3 dana. Dok na hero 8 nisam mogao da povezem 15 min...

Hero 12 je odlicna

• Svrati ponekad, 196 postova
  • Motocikl: Yamaha Tricity 300

Ni mene GoPro12 za sada nije izneverila, imam i koristim dve kartice od 64 i 256GB, ne snimam stalno, samo kada uključim. Da, krivo mi što nešto dobro ne snimim, promakne, ali opet ne pregledavam sate, nemam više živaca za to 😃.

Da sam na veme znao da Osmo ima to "snimanje unazad", ne bih kupio GoPro. Opet GoPro mi preživeo čak i gaženje kamere motorom 😃. Dok radi, radi, kad crkne, prelazim na Osmo zbog te opcije @zaludan, jer neću sigurno snimati stalno ceo put.

Gaženje GoPro-a, štap i kanap postavljanje je posustalo, pa sam ga testirao na 250kg 😃

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1269 postova

Ja imam Hero 11, greje se ako snimas 120f u 4k ili 5k duze vreme. Ima fora da se ugase nepotrebna podesavanja kada ti ne trebaju i ja sada kada hocu da snimam sat vremena u kontinuitetu spustim na 2.7k 60f, i to tera lagano.

Moj glas ide za gopro, ali spremi se za sate prebacivanja i uredjivanja ako sve peglas u 4k.

ali sto kaze kolega iznad, ja sam se presaltao na snimanje nekih momenata, upalim, ugasim. To mi je ekstra. Ja je koristim za pecanje i za more. Ali poslusaj ostale koji to koriste skoro svakodnevno, kao npr @Skittles

Promenio član Zille-nbg

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja