Jump to content

Moto Zajednica

Honda GL500 SilverWing Interstate

Recommended Posts

• Nemanja Stojanović, 1709 postova
  • Motocikl: Honda GL 500 Interstate + Honda NX500

V Twin.

Kardan.

Honda.

500cc.

Šta? 😂

Honda GL500 SilverWing Interstate.

Honda-GL500-Silver-Wing-Left-Side-Featur

Honda%20GL500%20SilverWing%20-%20%20(3)-

Honda%20GL500%20SilverWing%20-%20%20(5)-

Honda%20GL500%20SilverWing%20-%20%20(4)-

Honda%20GL500%20SilverWing%20-%20%20(6)-

Honda%20GL500%20SilverWing%20-%20%20(2)-

GPT kaže:

Honda GL 500 Silver Wing je touring motocikl srednje zapremine koji se proizvodio početkom 1980-ih, kao deo proširenja Gold Wing serije. Namenjen je vozačima koji žele touring karakteristike u kompaktnijem i lakšem formatu od velike GL serije.

Model GL 500 pokreće V-twin motor zapremine 497 cm³, sa cilindrima postavljenim pod uglom od 80 stepeni. Motor je vodeno hlađen, sa elektronskim CDI paljenjem i razvija približno 50 konjskih snaga. Pogon se prenosi preko petostepenog menjača na zadnji točak putem kardanskog prenosa, što doprinosi nižim troškovima održavanja i dugotrajnosti.

Motocikl je konstruisan na čeličnoj cevnoj šasiji, sa teleskopskom viljuškom napred i duplim amortizerima pozadi. Kočioni sistem čine dva diska napred i zadnji bubanj. Ukupna težina motocikla iznosi oko 225 kg, a rezervoar goriva ima kapacitet od približno 17 litara.

GL 500 je bio dostupan u dve osnovne varijante:

Standardna verzija, sa klasičnim sedištem za dve osobe.
GL 500 Interstate, koja dolazi fabrički opremljena velikim vetrobranom, bočnim koferima i zadnjim koferom umesto suvozačkog sedišta, kao i dodatnim ukrasnim i zaštitnim elementima za duža putovanja.
Zahvaljujući modularnom dizajnu zadnjeg dela, standardni model je mogao lako da se konvertuje u touring konfiguraciju zamenom zadnjeg sedišta fabričkim koferom.

GL 500 deli mnoge tehničke komponente sa modelima CX serije (npr. CX 500), uključujući motor, pogonski sistem i osnovnu šasiju, ali je prilagođen za veću udobnost i duže vožnje. Kao takav, predstavlja spoj robusne mehanike i touring funkcionalnosti u tadašnjoj srednjoj klasi.

Nemanja kaže:

David ( @House ) i ja smo uzeli skoro zajedno 2 komada od gastosa iz Nemačke, prevezli ih u SRB i sada ćemo valjda lagano da ih sredimo da budu kao sa ovih fotografija gore.

b8nFVSc.jpeg

gB1xT7X.jpeg

On ima ovaj treći kofer, ja imam duplo sedište, al nabaviće se, kao i bočni koferi koji isto nisu original :) 

Ima neko iskustva sa ovim agregatom, bilo na GL ili CX?

• Sviđa mi se 12

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 356 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900

Vrhunski, ne znam šta drugo da kažem.

Ovo je ozbiljan gas terati. Pravi klasik.

Baš mi je drago da ste realizovali kupovinu.

Čekam temu kompletne restauracije 😁

• Hvala 2

• BJB Maxi Scooter Club, 757 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Ja se nadam da će restauracija da potraje dugo.. u suprotnom će Nemanja da ga zameni za Ninju 636 sa offroad vešanjem i 3 kofera. 

Baš zanimljiv motor, u ovoj kombinacija s 3 fabrička kofera :ljubav:

Jovan Dašić ima/je imao CX-500, verovatno vredi njega iscimati oko agregata, verujem da će rado dati savete.. a ima ponešto i na YT od njega

• Sviđa mi se 1
  • Haha 3

• Zainteresovan, 304 postova
  • Motocikl: Gas Gas ES 700

Ideja za moju je da je vratim u fabriku koliko god je moguće. Mehanički deluju obećavajuće, estetski ima da se sredi svašta, ali ne bi trebalo da bude previše stvari. 

Najveći problem će biti naći ove fabričke bočne kofere.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 247 postova
  • Motocikl: pantelija
2 hours ago, Skittles said:

V Twin.

Kardan.

Honda.

500cc.

Šta? 😂

Honda GL500 SilverWing Interstate.

Honda-GL500-Silver-Wing-Left-Side-Featur

Honda%20GL500%20SilverWing%20-%20%20(3)-

Honda%20GL500%20SilverWing%20-%20%20(5)-

Honda%20GL500%20SilverWing%20-%20%20(4)-

Honda%20GL500%20SilverWing%20-%20%20(6)-

Honda%20GL500%20SilverWing%20-%20%20(2)-

GPT kaže:

Honda GL 500 Silver Wing je touring motocikl srednje zapremine koji se proizvodio početkom 1980-ih, kao deo proširenja Gold Wing serije. Namenjen je vozačima koji žele touring karakteristike u kompaktnijem i lakšem formatu od velike GL serije.

Model GL 500 pokreće V-twin motor zapremine 497 cm³, sa cilindrima postavljenim pod uglom od 80 stepeni. Motor je vodeno hlađen, sa elektronskim CDI paljenjem i razvija približno 50 konjskih snaga. Pogon se prenosi preko petostepenog menjača na zadnji točak putem kardanskog prenosa, što doprinosi nižim troškovima održavanja i dugotrajnosti.

Motocikl je konstruisan na čeličnoj cevnoj šasiji, sa teleskopskom viljuškom napred i duplim amortizerima pozadi. Kočioni sistem čine dva diska napred i zadnji bubanj. Ukupna težina motocikla iznosi oko 225 kg, a rezervoar goriva ima kapacitet od približno 17 litara.

GL 500 je bio dostupan u dve osnovne varijante:

Standardna verzija, sa klasičnim sedištem za dve osobe.
GL 500 Interstate, koja dolazi fabrički opremljena velikim vetrobranom, bočnim koferima i zadnjim koferom umesto suvozačkog sedišta, kao i dodatnim ukrasnim i zaštitnim elementima za duža putovanja.
Zahvaljujući modularnom dizajnu zadnjeg dela, standardni model je mogao lako da se konvertuje u touring konfiguraciju zamenom zadnjeg sedišta fabričkim koferom.

GL 500 deli mnoge tehničke komponente sa modelima CX serije (npr. CX 500), uključujući motor, pogonski sistem i osnovnu šasiju, ali je prilagođen za veću udobnost i duže vožnje. Kao takav, predstavlja spoj robusne mehanike i touring funkcionalnosti u tadašnjoj srednjoj klasi.

Nemanja kaže:

David ( @House ) i ja smo uzeli skoro zajedno 2 komada od gastosa iz Nemačke, prevezli ih u SRB i sada ćemo valjda lagano da ih sredimo da budu kao sa ovih fotografija gore.

b8nFVSc.jpeg

gB1xT7X.jpeg

On ima ovaj treći kofer, ja imam duplo sedište, al nabaviće se, kao i bočni koferi koji isto nisu original :) 

Ima neko iskustva sa ovim agregatom, bilo na GL ili CX?

ja sam svojevremeno vozio cx 500,kasnije preradio istu.ostala je kod drugara u Lapovu.agregat dobar sit sam se navozao.njemu je ventilator vezan na bregastu teko da što se hlađenja tiče radi non stop.zna da se zezne osovina na kojoj je al to sam čitao po forumima,nisam doživeo.ima cdi al su to jednostavni i retko se kvare,instalacije jednostavna.

• Hvala 1

• BJB Maxi Scooter Club, 6332 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Verujem da ste se raspitali pre pazara ali reko' da pitam, zbo onih koji bi krenuli istim putem: HOće li biti problema za homologaciju (da li se uopšte radi na polovnim/ovako starim motorima) zbog cajgera u miljama? Da li to uopšte igra neku ulogu prilikom uvoza?

Inače podržavam akciju maksimalno i želim vam svu sreću da ovaj/ove projekat/te izgurate do kraja najkvalitetnije moguće.

49 minutes ago, alexanto said:

Verujem da ste se raspitali pre pazara ali reko' da pitam, zbo onih koji bi krenuli istim putem: HOće li biti problema za homologaciju (da li se uopšte radi na polovnim/ovako starim motorima) zbog cajgera u miljama? Da li to uopšte igra neku ulogu prilikom uvoza?

Inače podržavam akciju maksimalno i želim vam svu sreću da ovaj/ove projekat/te izgurate do kraja najkvalitetnije moguće.

Iz Nemačke su motori, EU tržište, sve u KM. Amss odrađen uredno.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1275 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Koliko mi se svidja motor!

Nek je sa srecom sredjivanje i voznja obojici! 

• Nemanja Stojanović, 1709 postova
  • Motocikl: Honda GL 500 Interstate + Honda NX500

Motori su prošli carinu i AMSS, i stigli kod Davida u garažu.

Pošto sam ja na moru do 25. 07. on taman lepo ima vremena da prepakuje sve šta valja sa mog na svoj 😂

A mene čeka i GL i NX kad se vratim, oba kupio preko telefona...

• Sviđa mi se 2
  • Haha 4

Provozao Nemanjin motor. Mogu vam reći da me je iznenadio, ali prijatno. Udoban je prilično, agregat ima fenomenalan zvuk, fabrički auspuh je tamanica. Osim karburatora koji piša na sve strane i prednje kočnice koje kao da nema je super. 🤣

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja