Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki GSX-8T i GSX-8TT

Recommended Posts

• Ne silazi, 5057 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Nenajavljeno, prijatno iznenađenje iz Suzukija. Stižu GSX-8T i GSX-8TT u modernom retro stilu. U principu oba modela su urađena na bazi GSX-8S/GSX-8R serije, sa kojim dele agregat i elektroniku, a po izgledu se razlikuju. GSX-8T podseća malo na nekadašnji GSR600, dok je GSX-8TT oklopljeniji sa prednjom maskom, nešto više bočne oplate i sa donjom ralicom.

Oba modela trebala bi u Srbiju da stignu već u avgustu ili septembru. Poznate su i cene i one će iznositi:

Cena za GSX-8T iznosiće 10.400 EUR
GSX-8TT dolazi po ceni od 10.900 EUR

BJBIKERS.COM

Suzuki nam je predstavio lepo osveženje u vidu dva retro modela u vidu GSX-8T i GSX-8TT zasnovanim na postojećim rednim dvocilindrašima

• Sviđa mi se 7

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3383 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

Fenomenalno! 

Ja sam oduševljen, jer pre svega ne želimo svi motore koji izgledaju kao bogomljka, svemirska letelica ili nešto iz filma budućnosti. 

I sad skoro svi proizvođači imaju neki neo-retro model. 

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 2

• Svrati ponekad, 112 postova
  • Motocikl: '93. VFR750F

Ovi su bili nenajavljeni i pravo osveženje, lako mogu da se zamislim na TT.

A svojevremeno sam video da je negde podnet patent i za turing verziju, tj. nešto kao gsx-8gx fazon. Možda @slobasuper9 zna nešto i o tome? 🙂

• Podržavam 1

• Drug član, 1278 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Uhh sto ovaj TT dobro izgleda. Bruka dobro! Rado bih posedovao. Malo jaka cena doduse.

• Sviđa mi se 2

• Hronični Motociklopata, 7603 postova
  • Motocikl: Frezer 600ccm Plavi Grom

Sem onih idiotskih nefunkcionalnih retrovizora, najzad nešto prijatno za oko od Suzukija, tu mislim na 8TT model.
@Motorcyclist i ovaj model ima isti taj novi 776cc paralelni twin agregat kao ostali modeli te kubikaže.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1278 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Jos kad se nakalemi ovakva topcina, naravno da ne bude preglasan, mene nekako zvuk twina 270° i V twina 90° dosta ume da podseti na V8 u autima. 

• Sviđa mi se 1

• Slow rider, 972 postova
  • Motocikl: Honda NC750X 2021, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987

Isto oduševljenje kao kad je Honda izbacila CB650R i CB1000R. Motori baš kakve želim da izgledaju, da ne mora da prepravljam neke druge da bih dobio željenu formu. Od kupovine me deli jedino cena 🙂

• Drug član, 1122 postova
  • Motocikl: NEMAM
Ovi su bili nenajavljeni i pravo osveženje, lako mogu da se zamislim na TT.
A svojevremeno sam video da je negde podnet patent i za turing verziju, tj. nešto kao gsx-8gx fazon. Možda @slobasuper9 zna nešto i o tome? 
Meni se ovi sviđaju. Pravi update GSX 8S serije :)

Što se tiče touring verzije, na se nadam da će je izbaciti. Rano je još zvanično i nezvanično pričati o tome ali ja bi voleo da u GSX S1000GX-u vidim agregat 800 kubika. Mislim da bi to bio baš pogodak.

• U prolazu, 77 postova
  • Motocikl: apn4 T15 - CBF500
Pre 3 sati, Yanco je napisao:

Isto oduševljenje kao kad je Honda izbacila CB650R i CB1000R. Motori baš kakve želim da izgledaju, da ne mora da prepravljam neke druge da bih dobio željenu formu. Od kupovine me deli jedino cena 🙂

Ma ce kupimo polovan :)

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 356 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900

Sportska verzija Gsx 8r, košta 9.990e, i ima podešavajuće prednje vile, tako da ne zna šta kod ovog modela opravdava cenu od 10.400e. Retro izgled, udobnije sedište i udobniji položaj sedenja? Drugih razlika koliko vidim nema.

Da je cena 9k, ne bih razmišljao, otišao bih verovatno odmah da ga rezervišem.

Definitivno najjača oprema u odnosu na konkurente, ali to i košta.

Npr. Cf moto 675nk košta 6.990e, oprema je manje-više konkurentna. To je razlika od 3.400e. Po izgledu nisu za poređenje, ali Boga mi ni po performansama ni težini.

• Drug član, 1248 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Ono što mene strašno nervira su ta sedišta i rep motora, praktično neupotrebljivo za suvozača. Sve ostalo je lepo i dopadljivo, ali zadnji deo uzas.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 1730 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Oni samo ispunjavaju želju kupcima. Ko god kastomizuje stariji model motocikla pravi ga tako da bude osakaćen. Proizvođači osluškuju želje kupaca i ujedno štede na materijalu.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

Pre 4 sati, bajker71 je napisao:

Oni samo ispunjavaju želju kupcima. Ko god kastomizuje stariji model motocikla pravi ga tako da bude osakaćen. Proizvođači osluškuju želje kupaca i ujedno štede na materijalu.

Mozemo da debatujemo samo o tome. Da li se ,,osluskuje" ili namece odredjeni trend da bi kupci imali osecaj da su pitani. 

• Podržavam 1

• Integrisan, 6266 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Slazem se. Plus sto je neprakticno, nije nista ni lepse nego normalno sediste. Ko je uopste dosao na tu ideju da skracuje zadnji kraj...

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1730 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600
pre 37 minuta, Motorcyclist je napisao:

Ko je uopste dosao na tu ideju da skracuje zadnji kraj...

Pa ko god radi neku "restauraciju" motocikla za "svoju dušu" pravi nešto slično i misli da je mnogo originalan ako skrati zadnji deo i stavi mesto sedišta tapaciranu lopatu, uz neizostavne romboidne štepove. Namota one zavoje oko izduvnih cevi (lakše nego hromirati i glancati), branike minimizuje, stavi led far i one grozne viseće retrovizore. Na drumske motore montiraju neupotrebljive naduvane kramponke na krosaljke isto tako neupotrebljive slik gume i svi su ubeđeni kako je taj skaradni frankeštajn nešto jedinstveno. Došlo je vreme da i fabrike počnu to da nude, da se ljudi ne muče sa sečenjem "viška" delova.

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1
  • Podržavam 2

Pa ljudi su sekli nosace tablica pa fabrika nije cula zelje kupaca, dobro to se malo kosi i sa zakonom. Svakako vec postoje scrambler modeli, cafe racer modeli, custom modeli... Zasto bi svaki model morao da ima minijaturu od sedista ili mozda da ne bi bili konkurencija adventure motorima. Plus stave malo sediste i inda nakace plastiku od nosaca pola metra, svakako motor ne bude nista kraci. No dobro, da ne idemo u off temu. Da ima sediste kao nekadasnji Bandit ili gsr, bio bi stvarno savrsen motor. I kako bi tu stavili top case? 

Promenio član Zarkela

• Svrati ponekad, 112 postova
  • Motocikl: '93. VFR750F
Pre 7 sati, Motorcyclist je napisao:

Slazem se. Plus sto je neprakticno, nije nista ni lepse nego normalno sediste. Ko je uopste dosao na tu ideju da skracuje zadnji kraj...

Neki Continuous improvement manager... Osluškivanje je prazna priča za one koji se lože, iza svega je samo bezočna ušteda...

I da, taj "manager" je za to dobio maaasni godišnji bonus i referencu uspeha kad se bude prodavao u sledećoj firmi da za još veće pare tamo krati sedišta...

• Zainteresovan, 503 postova
  • Motocikl: ZZR 1400

Secenje repa je krenulo kada su poceli da izlaze motori sa visokim i kratkim repom, pa su ljudi stare motore poceli da seku da bi licili na nove :) Tako da su fabrike postavile trend.

E sad, zasto su ljudi od preko 180cm toliko osakaceni i ograniceni sto se tice izbora motora, to je pitanje.

Nazalost trend je da se prave ovi trotineti (koji lepo izgledaju, ovaj TT je prelep) ali mi je dzaba kad su mu dimenzije kao Tomos ATX.

• Podržavam 2

• U prolazu, 77 postova
  • Motocikl: apn4 T15 - CBF500

I posle kazu tomos nije kumovao izgledu modernih motocikala,ako nista bar je dimenzije zadao :)
Na T15 iz potpisa je neko staro sediste kao sa NSU Pretisa , ali je to  sediste poprilicno pase gluteusima , mnogo vise neko ova "kao tapacirana na rombove". Malo nervira kada posle kupovine odmah moras da razmisljas sta bi se doradilo.

• Integrisan, 6266 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Kad se mi potrosaci ne bunimo pa nas jebu. Kupis motor odmah radis sediste i vizir... 

Sad zamisli kupis auto pa cupas sedista ili preradjujes a i soferka bas ne dihtuje dobro pa da je doradimo...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja