ПИпезос 8641 Napisano Jul 5 Drug član, 595 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA NT1100 DCT ES (2025), BMW C400 GT (2020), ex HONDA Africa 1000 DCT (2016) Prijavi odgovor kao problematičan Teška saobraćajna nezgoda na Sentandrejskom putu, na licu mesta smrtno stradao vozač motocikla dok je njegova saputnica teško povređena. Prema rečima portparola Zavoda za urgentnu medicinu doktora Zorana Krulja njihova ekipa intervenisala je po prvom prioritetu u 18 časova i 12 minuta. Kod muškarca starosti (35) lekarska ekipa mogla je samo da konstatuje smrt na licu mesta. U nezgodi je povređena i ženska osoba starosti (23) koja je nakon inicijalnog zbrinjavanja sa višestrukim politraumatskim povredama u hemodinamski nestabilnom stanju kolima hitne pomoći prevezena u Urgentni centar KCV-a. Izvor: serbialive_novisad Eto opet ništa lepo iz Novog Sada, vreo vazduh, vrući asfalt, žestoki momci, lepe devojke ... kao da je to neki recept za nesreću, užas jedan !!! 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladimir_Jelikic 17 Napisano Jul 5 U prolazu, 2 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CB500F Prijavi odgovor kao problematičan Ovo već postaje strašno, svaki drugi dan ovakve vesti. Mnogo je novih vozača u zadnjih par godina, mnogo bespotrebno jakih motora na ulicama, malo edukacije i previše agresije. Treba svi komplet malo glavu da smirimo, i da se setimo zašto smo uopšte počeli da vozimo. 2 1 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aleksuzuki 650sv 659 Napisano Jul 6 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: suzuki sv 650 s,kawasaki z750,honda nsr 125 f2,cf450atv Prijavi odgovor kao problematičan Dzabe im 32 ljudi u grupi i uvek neko zeli da obara i ruga se kockastim gumama i svaka druga voznja mu ke 200+kao ono vozim brzo da me vetar drzi jer kad vozim sporo bolu ruke ,i dzabe jednostavno nemozes ih opasuliti. 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 217 Napisano Jul 6 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Znate šta se tačno desilo ili pišete napamet? Druga stvar. Svake godine je isto od kad znam za sebe. Da svaki drugi treći dan neki bajker pogine. Ova godina nije ništa posebnija od drugih. A broj stradalih može da se smanji jedino: Dobro obukom, stazom, mnogo strožim kaznama kako za vozače motora tako i za vozače automobila i vrhunskom opremom. Autoškola te ništa ne nauči a baciš 1000e Škole vožnje su generalno skupe i retko ko ide da usavrši svoju vožnju. Mada ja sam bio i razočarao sam se. Nisam ništa novo naučio niti sam postao bolji vozač a naplaćeno mi je kao da mi Valentino Rossi lično pokazivao vežbe. Stazu imamo jednu na koju je retko kad dozvoljeno za motocikle. Od opreme se jedino nosi kaciga iz lidla, polovna ili neka do 150e. Čisto da policajac nebi pisao kaznu. Na AirBag prsluk se i ne pomisli a mnogima bi spasio život da su ga imali. Gume se koriste mitas ili se kupe polovne u "dobrom stanju" Ali je bitno da motor košta 5.000+e O vozačima automobila da se ne ponavljam. Prepuno je retarda koje nije briga za motoriste. I to bi se rešilo kad bi kazne bile mnogo veće. Policija ne radi svoj posao kako treba. Kažnjavaju da pune budžet a ne da smanje broj nezgoda i stradalih. Putevi užaš. Odeš negde 100km motorom. U tih 100km naiđeš na 243 rupe, 39 različitih asfalta, 21 osobu koja je isekla krivinu, u 7 krivine imalo peska u 2 ulja, 5 vozača se uključila u saobraćaj kao muva bez glave i isekla te, 4 psa ti izletela i naišao si na jednog dekicu koji ide na otvorenom putu 20 km/h i ima sporije reakcije nego što tvoj motor može od 0-100. 10 3 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 848 Napisano Jul 6 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Vozilo skretalo u levo,udarac u suvozacka vrata. Oduzimanje prava prvenstva,brzinu i ostale uzroke nek vestaci vestak. Coveka nema... 1 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 2312 Napisano Jul 6 (promenjeno) Drug član, 1184 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, Patriota said: Vozilo skretalo u levo,udarac u suvozacka vrata. Oduzimanje prava prvenstva,brzinu i ostale uzroke nek vestaci vestak. Coveka nema... Klasika i opet isto i uvek isto i nista da se promeni. Mislim da i ne moze jer vise nije toliko ni do kazni i zakona koliko do bahatosti koja je usla u svaku poru ovog drustva. Prosle nedelje neka glupaca zamalo da pokupi drugara sa zenom (inace clan foruma je covek). Zaobilazio, blicao, svirao, iskusan vozac i kada su bili pored njenih vrata, ona resila da skrene da obidje vozilo, bez da je pogledala bilo gde, bez zmigavca itd. Voziti po gradu, a i magistrali je ruski rulet bukvalno. Kapiram da je Navak privatno vlasnistvo i ne moze im se zameriti nista realno, ali bas nedostaje neka nazovimo staza, sta god na koju bi moglo da se ide svakog vikenda i da je neka simbolicna cena. A likovi koji idu 150-200kmh kroz grad, jos i bez kacige da bi celo selo videlo ko su... realno koliko god odvratno zvucalo, sve je bolje nego u ni krivog i duznog pesaka. Malo je off, mozda vise za analizu, ali bas mi je muka koliko ljudi gine svakodnevno. Ovde je skoro poginuo "klinac", jos jedinac... Promenio Jul 6 član Abi 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srki77 2 Napisano Jul 6 U prolazu, 0 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Patriota je napisao: Vozilo skretalo u levo,udarac u suvozacka vrata. Oduzimanje prava prvenstva,brzinu i ostale uzroke nek vestaci vestak. Coveka nema... Sve stoji. Ali udariti u nesto sa 60 ili sa 100 pa cak i vise nije sve jedno. Na zalost poznajem oboje. Njoj zelim da se oporavi a porodici nastradalog saucesce 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 8334 Napisano Jul 6 (promenjeno) Drug član, 3392 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Napiši molim te ime, i koji je motor... Promenio Jul 6 član Andrej_Hotstepper Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vicent 11 Napisano Jul 9 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre svega saucesce porodici preminulog momka, i nadam se da ce devojka biti dobro. Ne volim da pisem u temama crne hronike, ali moram posto ima par zanimljivih komentara koji se ticu obuke, opreme itd. 90% vozaca ne pokriva prednju kocnicu (osnova) . Kada vide da im neko sece put, prvo odvrnu gas do kraja da se cuju, pa blicaju (sto je tek apsurd pogotovo ako je dan), pa onda sirena. Znaci prednja kocnica je na cetvrtom mestu, a svaka milisekunda znaci. Nekome bi i tih mozda 10-ak km na sat manja brzina, ukoliko je bas neko izleteo blizu, sacuvala zivot. Pricam u globalu, ne aludiram na voznju preminulog. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tesko_je 4 Napisano Jul 11 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 6. 7. 2025. at 10:31, Dušan PN je napisao: Znate šta se tačno desilo ili pišete napamet? Druga stvar. Svake godine je isto od kad znam za sebe. Da svaki drugi treći dan neki bajker pogine. Ova godina nije ništa posebnija od drugih. A broj stradalih može da se smanji jedino: Dobro obukom, stazom, mnogo strožim kaznama kako za vozače motora tako i za vozače automobila i vrhunskom opremom. Autoškola te ništa ne nauči a baciš 1000e Škole vožnje su generalno skupe i retko ko ide da usavrši svoju vožnju. Mada ja sam bio i razočarao sam se. Nisam ništa novo naučio niti sam postao bolji vozač a naplaćeno mi je kao da mi Valentino Rossi lično pokazivao vežbe. Stazu imamo jednu na koju je retko kad dozvoljeno za motocikle. Od opreme se jedino nosi kaciga iz lidla, polovna ili neka do 150e. Čisto da policajac nebi pisao kaznu. Na AirBag prsluk se i ne pomisli a mnogima bi spasio život da su ga imali. Gume se koriste mitas ili se kupe polovne u "dobrom stanju" Ali je bitno da motor košta 5.000+e O vozačima automobila da se ne ponavljam. Prepuno je retarda koje nije briga za motoriste. I to bi se rešilo kad bi kazne bile mnogo veće. Policija ne radi svoj posao kako treba. Kažnjavaju da pune budžet a ne da smanje broj nezgoda i stradalih. Putevi užaš. Odeš negde 100km motorom. U tih 100km naiđeš na 243 rupe, 39 različitih asfalta, 21 osobu koja je isekla krivinu, u 7 krivine imalo peska u 2 ulja, 5 vozača se uključila u saobraćaj kao muva bez glave i isekla te, 4 psa ti izletela i naišao si na jednog dekicu koji ide na otvorenom putu 20 km/h i ima sporije reakcije nego što tvoj motor može od 0-100. Šta fali Mitas gumama? 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1056 Napisano Jul 11 Drug član, 3016 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja se baš pitam..... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pejdli 15 Napisano Jul 11 U prolazu, 10 postova Lokacija: Srbobran Motocikl: Honda vt 750 c Prijavi odgovor kao problematičan prvo i najvažnije je da prilagodimo brzinu uslovima saobraćaja, što se nedovoljno potencira u autoškolama ili mi (vozači motora) ne želimo da shvatimo. Možemo očekivati od vozača automobila svašta, ali vidimo da je od toga malo koristi, dakle, u se i u svoje kljuse. Nekako moramo da shvatimo da su obični regionalni putevi namenjeni za saobraćaj u oba smera, da su u lošem stanju i da se tu nalaze i vozači koji ili su početnici ili nemaju osećaja za vožnju. E, sad , šta uraditi, da li tražiti da se izgrade nove staze, da se rezervišu neke deonice povremeno samo za vozače koji jure adrenalin, koji su željni dokazivanja? Možda da se otvori neki forum na tu temu sa nekim predlozima a da ne krivimo samo druge učesnike saobraćaja. 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 217 Napisano Jul 11 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, tesko_je je napisao: Šta fali Mitas gumama? Mnogo bolji grip 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tesko_je 4 Napisano Jul 11 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 44 minuta, Dušan PN je napisao: Mnogo bolji grip Vozim na Mitas-sporttouring i za moj stil voznje i ponasanje je top guma...al misljenja,stilovi su razliciti....svako trazi sta mu odg.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 13053 Napisano Jul 11 Ne silazi, 2982 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Našli ste temu za palamuđenje o gumama... 3 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 217 Napisano Jul 11 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan pre 42 minuta, tesko_je je napisao: Vozim na Mitas-sporttouring i za moj stil voznje i ponasanje je top guma...al misljenja,stilovi su razliciti....svako trazi sta mu odg.. Što me onda pitaš šta joj fali ako su mišljenja različita u temi koja nije ni namenjena za to? Kad naiđeš na zebru, pesak, mokar deo, kad je ispod 15 i preko 35 stepeni, lišče, klizav asfalt, kad ti izleti neko. Stil nije bitan, bitno je kako će guma da reaguje. Ne pričam o vožnji na laktu itd.. Ta guma je jedino tražena i odgovara pojedinima zbog cene i ništa više. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan Cirkovic 40 Napisano Jul 11 U prolazu, 25 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR 650R 2025 eclutch Prijavi odgovor kao problematičan Hajde pls reci koja guma ce sve ovo sto si pobrojao da “prezivi”, idem odmah da je kupim. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Efendija Skalin 783 Napisano Jul 11 Zainteresovan, 361 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan ajde od*ebite s gumama iz ove teme... imate li ic srama?! 1 1 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1957 Napisano Jul 11 Drug član, 2912 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pogotovo trolovi bez motora 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tesko_je 4 Napisano Jul 11 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se kolegama....nije ni vreme,ni tema... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vex 5444 Napisano Jul 11 Drug član, 554 postova Lokacija: v.gradiste Motocikl: V2- americki Prijavi odgovor kao problematičan Saucesce porodici i prijateljima, siroki mu putevi nebeski. Samo da znate proporcionalno povecanje broja ucesnika u saobracaju dovodi do eksponencijalnog broja nezgoda 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav Gajic 187 Napisano Jul 14 (promenjeno) Svrati ponekad, 171 postova Motocikl: Kawasaki ZX-12R, Yamaha FZS 1000, BMW R1200GS, BMW S1000RR, Kawasaki ZX10R, Suzuki GSXR1000, Suzuki GSXR1300 Hayabusa Prijavi odgovor kao problematičan . Saucesce porodici Promenio Jul 14 član Miroslav Gajic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...