mick 4349 Napisano Jul 5 Drug član, 2790 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan To je pitanje kad će stići...ista priča kao sa novom Africom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 3494 Napisano Jul 6 Drug član, 1730 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Afrika koliko znam nema da se proba, u Delti makar.Sent from my 2107113SG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3513 Napisano Jul 6 Drug član, 1655 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4349 Napisano Jul 6 Drug član, 2790 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 23 sati, Džim Džarmuš je napisao: Voge 900dsx mu je i veci i teži od afrike a kazu i da greje ubija,bolje onda (ako je već voge u igri) 800 ds rally novi model. Svaki greje i ubija…euro norme su se za to pobrinule. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3513 Napisano Jul 6 (promenjeno) Drug član, 1655 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan On 5. 7. 2025. at 23:47, mick je napisao: 900GS ti je Voge ds900x samo 6000e jeftiniji, Nažalost nije isti,to je agregat koji je kopija f850,što neko reče probaj da naručiš u BMW neki deo za voge ,kao i QJ SVT 650 poređenje sa Suzukijem. Nije ni 6000k eur razlika jer je osnovni bmw f900gs model negde oko 13k eur.A na ovom koji je zaista skuplji 6000 k samo je vešanje toliko različito da tu ne vredi upoređivati.. Elem, ono najočiglednije,voge 900dsx je suvislo uporediti sa GSA ,ako je to baš neophodno,mislim na poređenje, da bi voge bio atraktivniji za budućeg kupca. GS je potpuno drugi ,enduro koncept koji vise naginje ka slabijem voge 800 ds rally..koji opet ima neki treći ,slabiji agregat ,vešanje.. Promenio Jul 7 član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1213 Napisano Jul 7 Drug član, 1171 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Manje više svi su dobri motori danas, uglavnom prevazilaze veštine vozača. Rekao si povremeni offroad, to je vrlo diskutabilno šta je. Što je motor bolji na offroad to je uglavnon lošiji na asfaltu (slabija zaštita od vetra, neudobnije sedište i sl). Pitanje je da li vredi zbog 2 izleta na makadamu žrtvovati celu godinu na asfaltu. Ako je u planu neka ozbiljnija vožnja na offu, mislim da je KTM 890 Adventure R naozbiljnija mašina. Mada i na aflatu je sigurno prava zver. Ja vozim 790 i neverovatno je koliko je taj motor sposoban. Posle toga, tu je Tuareg, Trasalp... Ako je iole ozbiljniji off u pitanju, i u tehničkom smislu i u trajanju (svaki možeš da preguraš sa društvom 200m, ali ne možeš ceo dan ) onda bih iz jednačine izbacio motore tipa Strom 1050, jer stvarno ne vidim poentu ovog motora van asfalta osim mučenja. Ako je povremeni off, vozim se asfaltom ali skrenem na neki makadam kilometar dva do nekog manastira, kafane, onda svaki radi posao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 457 Napisano Jul 8 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE (u dolasku) Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj i Husqvarnu Norden 901 Expedition u sustini ista platforma kao ktm 890r isto ogibljenje malo vise naklonjena turing( u smislu bolja zastita od vetra, ergonomija drugacija...) imas tempomat, grejace rucica sedista itd itd Cena je veca u odnosu na ktm890 adv za nekih 800€ ali ogibljenje koje je na tom motociklu vredi mnogo vise... Trenutno imas jedan primerak u kompp co, mislim da je jedan i ostao na lager. Mozda dobijes i neki popust. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14807 Napisano Jul 8 Integrisan, 7953 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Onaj sa WP vilama je prava priča. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 848 Napisano Jul 8 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Cudi me da jos niko nije preporucio 1200/1250 GS kad vec pricamo o mid size motorima 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2681 Napisano Jul 9 Andragog, 5251 postova Lokacija: On off road Motocikl: NAVIGATOR V2 and EXC Prijavi odgovor kao problematičan Sada je R1150GS mid size.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borkosan 673 Napisano Jul 9 Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Marketing masinerija nas zamlacuje samo tako. Skoro svaka recenzija motora oko 600-700 ccm ide sa zakljuckom entry level, pocetnicki, ako ulazite u svet motociklizma bla bla. Nisu samo motocikli tu na tapeti vec generalno dosta proizvoda se forsira tako koliko primecujem ali kod motora me to nervira. Mozda zato sto vozim 300 ccmDa ne offujem, za mid size bih glasao za novi Transalp, preko toga Afrika.Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3360 Napisano Jul 10 Drug član, 1243 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan On 7/4/2025 at 10:03 PM, Miyamoto_Musashi said: ...Vozim već treću godinu...i gledam mid-size adventure sa oko 100 konja, 900 kubika i cenom do 15k nov. Za sada mi se najvise dopada KTM 890 Adventure ali ... otvoren sam i za druge opcije tipa BMW 900 GS , Trimph Tiger 900, itd. Da li možete sa mnom da podelite iskustva sa tim tipom motor i koji bi najradije preporučili? Ja kao večiti partibrejker mogu samo da ti kažem - kupi šta se tebi sviđa i šta tebi paše. Svi su predlozi korektni, ali i subjektivni. Stvarno sve predloženo dolazi u obzir, ali je opet sve predloženo dosta različito. Jesi li se ti bar 'suzio' na par nekih modela? Kupuješ novo? Tako? Ako si Hondom zadovoljan nema razloga da novom TransAlpičkom ne budeš zadovoljan. A opet, možda bi da promeniš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 858 Napisano Jul 10 Zainteresovan, 617 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: CRF 1100 D Prijavi odgovor kao problematičan Nakon 75 hkm na NC-u mogu da kažem da je Afrika sve ono što sam priželjkivao na NC-u. Očekivano, sve je bolje na Africi ali ako se uzme u obzir i cena NC je za mene nabolji motor. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miyamoto_Musashi 2 Napisano Jul 10 U prolazu, 7 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XA Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, PremieRacing said: Ja kao večiti partibrejker mogu samo da ti kažem - kupi šta se tebi sviđa i šta tebi paše. Svi su predlozi korektni, ali i subjektivni. Stvarno sve predloženo dolazi u obzir, ali je opet sve predloženo dosta različito. Jesi li se ti bar 'suzio' na par nekih modela? Kupuješ novo? Tako? Ako si Hondom zadovoljan nema razloga da novom TransAlpičkom ne budeš zadovoljan. A opet, možda bi da promeniš Nisam jos uvek suzio, tek sad krecem sa test voznjama jer sam bio van zemlje. Manje vise mi je neki plan da probam KTM 890, Triumph Tiger, BMW 900 GS, Afriku i mozda Desert X ali je on vec preskup. Otici cu i do Kineza da vidim sta ima ali mislim da necu icu u tom smeru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3513 Napisano Jul 10 (promenjeno) Drug član, 1655 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Tiger 900 rally pro , sad Jovan izbaci da imaju popus" Promenio Jul 10 član Džim Džarmuš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 457 Napisano Jul 10 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE (u dolasku) Prijavi odgovor kao problematičan Prijateljski savet Pogledaj i Haskija ako vec gledas ktm 890adv Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...