Bolence91 432 Napisano Avgust 17 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Bor Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Drug je uzeo Qj Fort 400 za 2025 model sa grejacima rucica i sedista. U povratku sa naseg putovanja kod Velike Plane skuter je promenio zvuk i poceo cudno da radi. Skuter je trenutno u servisu gde je jedina informacija da su uvazili garanciju i ceka se novi agregat. Da napomenem da je skuter presao samo 5500km. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nian 20 Napisano Avgust 21 U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ Fort 4.0 Prijavi odgovor kao problematičan Oprema zavisi od godista. Doduse Kinezi u godinu dana promene tri paketa. Prvo se pojavio Fort 350, pa 4.0, a sada ima i 400. Motor je isti 350ccm i 34ks, ali su nivoi opreme razliciti. Fort 350 i prvi 4.0 nemaju grejace sedista i rucica. Nemaju kamere i TCS. Sada i 4.0 i 400 imaji tu opremu. Bezveze je sto je i za grejace rucica i sedista kao i za TCS potrebno uci u meni. Ja ima Fort 4.0 bez te opreme kupljen u oktobru 2024. Do sada sam presao 9000km. Isao sam do Trebinja, Neuma, Mostara, Sarajeva, po Vojvodini, do Djerdapa itd. Iz BGDa sam. Uglavnom sam putovao sa njim. Do sada nisam imao nikakvih problema. Uradio sam servis na 1000km oko 8000 dinara i drugi na 6000km, takodje nesto vise od 8000din. Imam karticu udruzenja Na dva tocka pa imam popist u Autoprometu gde sam kupio motor. Potrosnja mi se krece oko 3.5l, a do Trebinja je umeo da spusti i blago ispod 3l. Mislim da mi nikada nije presao 3,7l. Visok sam 185cm i do brzina od 120km/h zastita od vetra je ok. Ne znam kolika je max. brzina, vozim umereno. Brzine do 120 pa i 130 sasvim fino podnosi i sa dvoje. Meni 110 najvise prija zbog vetra. Sediste je udobno i nikada me nije zabolela zadnjica, ali malo klizi. Gospoja mi se zali da i ona klizi, ali joj je udobno. Svetla su sasvim ok i nocu. Ogibljenje bi bilo pozeljno podesiti sa dvoje. Sa jednom osobom fabricki podeseno ne oseca rupe mnogo. Ubrzanje je ok za skuter sa 350ccm, cak i sa dvoje mi nije bio problem da preticem. Nije bas ko neki jaci motor, ali ko je umeren, sasvim ok. Nadam se da sam ok preneo iskustva za ovih 9000 predjenih km. Planiram u septembru do C.G. i verovatno opet do Djerdapa. Da u periodu razrade meni su rekli da ne prelazim 6000 obrtaja do 1000km. Ja sam se toga i pridrzavao. Ulje nisam nikada dosuo. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 384 Napisano Avgust 21 Svrati ponekad, 336 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan Klizanje može da ti reši Srđan iz Surčina preradom sunđera sedalnog dela, ako ne menjaš fabričku navlaku nije ni skupo. Meni je to uradio na SR3 i mnogo sam dobio na udobnosti i komforu vožnje što se baš oseti na dužim putovanjima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nian 20 Napisano Avgust 21 U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ Fort 4.0 Prijavi odgovor kao problematičan pre 53 minuta, nuk je napisao: Klizanje može da ti reši Srđan iz Surčina preradom sunđera sedalnog dela, ako ne menjaš fabričku navlaku nije ni skupo. Meni je to uradio na SR3 i mnogo sam dobio na udobnosti i komforu vožnje što se baš oseti na dužim putovanjima Razmisljao sam se o tome. Mozda probam i sa onim podmetacima sa Temua i slicno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nian 20 Napisano Avgust 21 U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ Fort 4.0 Prijavi odgovor kao problematičan Ono sto bih dodao o motoru je da navigacija radi super i da je ekran odlicno vidljiv i pri jakom suncu. Lose su uradili poziciju kontakt brave pa ako se ne koristi NFC kartica, kljuc moze da se slomi prilikom slilaska sa motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kabac 108 Napisano Avgust 24 U prolazu, 63 postova Lokacija: Temerin Prijavi odgovor kao problematičan On 8/21/2025 at 9:18 PM, nian said: Ono sto bih dodao o motoru je da navigacija radi super i da je ekran odlicno vidljiv i pri jakom suncu. Lose su uradili poziciju kontakt brave pa ako se ne koristi NFC kartica, kljuc moze da se slomi prilikom slilaska sa motora. Ja nisam uspeo navigaciju naterati da radi. Oznacava trenutnu poziciju ali ne mogu da zadam putanju - iz tog razloga koristim "mirroring" telefona. Za polozaj kontakt brave se potpuno slazem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasarados 6 Napisano Avgust 25 U prolazu, 11 postova Prijavi odgovor kao problematičan Meni navigacija radi odlično za sada, jedina zamerka je što posle gašenja motora mora ponovo da se loguje.Inače posle godinu dana mora da se plaća. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
branik 28 Napisano Avgust 26 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 11. 6. 2025. at 21:32, sasarados je napisao: Pozdrav svima. Od skora sam vlasnik QJMOTOR FORT 400. Motor je nov i u fazi "razrade" i čini mi se da je jako "slab" na usponu, pa me interesuje zna li neko da li je on zakljucan da ne moze da pokaze punu snagu. Pozdrav i od mene. Od pre koju desetinu km sam vlasnik forta 4.0. Ne bih rekao da ima ikakvu blokadi, jer ako mu je ovo stvarna snaga, onda sam promašio temu. Rečeno mi je da do prvog servisa ne prelazim 4.500 obrtaja, bar ne na duže i ne naglo. Utisak mi je da se agregat tek tu negde iznad 4.5 budi i onda doživljava progresivan razvoj snage, mada i dotle ima sasvim solidnu vrednost obrtnog momenta. Videćemo kako će to izgledati kasnije. Ali, ovo je skuter ipak, a ja u ozbiljnim godinama, pa je cilj i poenta u opuštenoj ali još uvek dinamičnoj vožnji. Nisam provalio kako rade kamere, i pored aplikacije. Sa prodavcem je bilo sve ok, osim što sam dobio elektronsko uputstvo, ali za 350, dakle stariji model, gde o kamerama nema ni pomena. Prvi kilometri na nižim obrtajima najavljuju prilično povoljnu potrošnju. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasarados 6 Napisano Avgust 27 (promenjeno) U prolazu, 11 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam sa mojim Fort 400 već prešao preko 3300km, i vrlo sam zadovoljan u svakom pogledu. Da. motor nema blokadu ali ja to nisam zano u fazi razrade na malom gasu i malom broju obrtaja motor je "tih i miran ". Što se tiče kamera postoji aplikacija koja se zove Roadcam Poveže se mobilni sa motorom i onda je moguće gledati snimke kamere i prebacivati na telefon. Taj proces prebacivanja je jako spor ali šta je tu je. Kamere nisu nešto extra, ali snimci mogu biti korisni. Ovde je link za instalaciju i korišćenje : Možda ima još neki bolji ali i ovo može biti korisno. Pozdrav. Promenio Avgust 27 član sasarados 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6085 Napisano Avgust 27 Ne silazi, 4506 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Meni to zvuči da je baš kako treba. U gradu i manjim brzinama i treba da je miran i uglađen, a da se razmaše na otvorenom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sgolub 97 Napisano Avgust 27 U prolazu, 82 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym cruisym 300 Prijavi odgovor kao problematičan 80.703 Aufrufe · 873 Reaktionen | QJ Motor Fort 350GS #QJMotor... WWW.FACEBOOK.COM QJ Motor Fort 350GS #QJMotor #Fort350GS. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
branik 28 Napisano Septembar 9 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 27. 8. 2025. at 8:23, sasarados je napisao: Ja sam sa mojim Fort 400 već prešao preko 3300km, i vrlo sam zadovoljan u svakom pogledu. Da. motor nema blokadu ali ja to nisam zano u fazi razrade na malom gasu i malom broju obrtaja motor je "tih i miran ". Što se tiče kamera postoji aplikacija koja se zove Roadcam Poveže se mobilni sa motorom i onda je moguće gledati snimke kamere i prebacivati na telefon. Taj proces prebacivanja je jako spor ali šta je tu je. Kamere nisu nešto extra, ali snimci mogu biti korisni. Ovde je link za instalaciju i korišćenje : Možda ima još neki bolji ali i ovo može biti korisno. Pozdrav. Instalirao sam aplikaciju, telefon na wifi vidi kameru, ali nisam uspeo da povežem. Šta god sam kucao da mi je ličilo na lozinku, nije uspelo. Istovremeno, pomoću Carbit ride povezao sam telefon na displej. Mnogo mi fali što baš ništa o tome nema u uputstvu, a i ja baš nikakvog iskustva nemam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 384 Napisano Septembar 9 Svrati ponekad, 336 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan Šifra je uglavnom 12345678 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
branik 28 Napisano Septembar 10 (promenjeno) U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Probaću, hvala Promenio Septembar 10 član branik Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasarados 6 Napisano Septembar 10 U prolazu, 11 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene je šifra 8 osmica a koja je šifra kod vas može da se vidi na displeju u meniju poslednja stavka je ocitavanje greske, drzanje na dugme ENTER izbaci sifru. Ali ta sifra vam nije potrebna jer se uparuje sa QR kodom sve to postoji na Yutube lepo objašnjeno. Kad se da kontakt dugo se drži dugme ENTER preko 3 sekunda i onda se na ekranu motora vidi QR kod, na telefonu se uključi aplikacija i ukljuci da kamera očita QR kod sa ekrana motora. Tako će sam da se upari program i motor.Ovde vam je link videa kako se to radi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
branik 28 Napisano pre 4 sati U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 10. 9. 2025. at 19:38, sasarados je napisao: Kod mene je šifra 8 osmica a koja je šifra kod vas može da se vidi na displeju u meniju poslednja stavka je ocitavanje greske, drzanje na dugme ENTER izbaci sifru. Ali ta sifra vam nije potrebna jer se uparuje sa QR kodom sve to postoji na Yutube lepo objašnjeno. Kad se da kontakt dugo se drži dugme ENTER preko 3 sekunda i onda se na ekranu motora vidi QR kod, na telefonu se uključi aplikacija i ukljuci da kamera očita QR kod sa ekrana motora. Tako će sam da se upari program i motor.Ovde vam je link videa kako se to radi. Hvala, ali pisah, to sam uradio. Preko carbit ride povezao sam sve što može. Problem su kamere, prednja i zadnja. Ne uspevam a ih povežemo. Telefon ih vidi, ali kad treba da se poveže, samo vrti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...