Grnca 1486 Napisano Jun 8 Vinyl rider, 856 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan ....jer čijem ćemo dupetu udovoljiti ako ne svom ! Ajde da pokrenem ovu temu sa ciljem da vidimo ko šta koristi od ovih pomagala na svom putovanju, u razloge nećemo ulaziti - samo benefit !!! Da krenem od sebe. Staro sedište od VFR-a se ukrutilo (presvlaka) i počelo da ozbiljno stvrdnjava po ćoškovima (sunce, kiša, zima.... godine...) i odlučim da uradim fejs-lifting sedišta kod Pavleta (naravno kod koga drugog nego kod komšije ) i uradio je odličan posao sa zadržavanjem originalnog oblika i boje (volim uvek factory-look) a sa ugradnjom gela za vozača i suvozača i comfort zoni koja muškarcima puno znači. Sedište je spolja zadržalo originalni izgled ali iznutra - ozbiljne promene koje i nisu namenjene očima nego svemu onom što sledi. Drastično udobnije bez rasprave i lepši osećaj u vožnji i nakon nje - s tim da želim da se odmah ogradim , ne postoji ništa na ovom svetu što može da anulira 5-6-10 sati provedeno u sedlu - može da olakša ALI nikako da poništi ( i nadam se da se svi slažemo oko ovoga). Vođen ovim iskustvom, kupio sam podguzni podmetač IronJias koji je solidno debeo (4-5cm) i funkcioniše na vazduh - ima ugrađenu mini pumpicu i rasteretni ventil. Funkcioniše tako što se zakači za sedište sa elastičnim trakama i po želji pumpicom nabijemo pritisak i tako napravimo sebi vazdušno sedište. Iskreno sam očekivao mnogo veći osećaj udobnosti i stalno sam se igrao sa pritiskom u sedištu i rezultat je bio (manje-više) isti. Pravi šok je usledio kad sam prošao kroz tunel, tek tad sam primetio nešto na šta nikad nisam obraćao pažnju - JAJA bato !!! Ventilacija!!! Nemoram da šutiram gumu da bi mi se ODLEPILA !!! E , to je bilo otkrovenje! Gledajući uvek u jednu stranu - nisam zapravo video šta je trebalo - ali sam OSETIO ! No da skratim priču oko vazdušnog jastuka za dupe (i yayas) , ova stvarčica mi je postala nezaobilazan aksesoar na dužim putovanjima . Stečenim iskustvom, kupih 2 komada Tucano Urbano podmetača. Oni su sintetički i imaju unutar sebe 2cm plastične mreže koja je jednako raspoređena svuda i (bar se meni čini) lakše i lepše raspoređuje obliku naših kostiju i mišića i time pravi mnogo pravilniji oblik - uz to je skroz porozan i isto tako luftira ono što treba da luftira (vlasnici VFR-a znaju o čemu pričam, zadnja dva cilindra se nalaze direktno kod prepona i samim tim veoma blizu yaya ) . Postaviću slike svojih podmetača (nije reklama) pa da uporedimo. Verujem da svako od vas ima nešto što nosi na dužim putovanjima ( umalo zaboravih, nekada sam stavljao i običan peškir koji je itekako značio) . Fotografije ću staviti naknadno jer vidim upravo da na sajtu Iron Jias-a nema seat-covera više. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1486 Napisano Jun 8 Vinyl rider, 856 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Prvi je IronJias skaj, izgledom je osmišljen da više odgovara čoperima, kruzerima i ostalim "old school" motorima. Sledeći je takođe IronJias koji je izgledom mnogo univerzalniji i uklapa se izgledom u sve ostalo. Oba imaju pumpicu i rasteretni ventil , kao dušek, napumpaš-izduvaš , kad god hoćeš i koliko god hoćeš. Treći je TucanoUrbano i nekako je "stealth" u odnosu na prethodna dva, naj diskretniji, mekan i vrlo prozračan (komplet površina) i nekako je najbolje od svega. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3326 Napisano Jun 10 Drug član, 1234 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan i ja sam uradio sedište kod Pavla u LLC, samo i jedino radi udobnosti i visine (fabrički je bilo opciono nisko sedište koje meni nikako nije odgovaralo) a tek prošle nedelje sam imao priliku da isprobam. cca. 2000km za 6 dana i nisam oduševljen. Moraće na reklamaciju. Čak mi je fabričko bilo udobnije za sedenje iako su me kolena više mučila zbog oštrijeg ugla. E sad, nemam volju da vozim ove dodatke na sedište, zato sam i platio debelo da se uradi sve što je Pavle predložio. I memory pena, i ta neka navodno comfort zona, i ugao koji je on rekao... Ali da, slažem se da "ne postoji ništa na ovom svetu što može da anulira 5-6-10 sati provedeno u sedlu" - ili bar ja nisam našao pravu stvar pa me interesuje šta će iskusniji reći u ovoj temi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1177 Napisano Jun 10 Drug član, 1142 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam isto loše iskustvo sa LLC, dva puta prepravljao i batalio, uradio ga sam. Pavle je dobar majstor da to oblikuje i sašije ali... to što on zove memory pena to je, bar u mom slučaju, običan sundjer za nemeštaj. To jednostavno nije dobro za sedište, ne pruža dobru potporu i brzo se deformiše. Baš sam svraćao u veliku prodavnicu tih stvari, pena, sudjera, pokazao to i čovek mi rekao da to ne ide za sedišta, i da oni u tim radnjama ne drže te vrste matejala pogodne za sedišta. Sedište mora pre svega da pruža dobru potporu telu, ne valja i ako je puno mekano, mada do dosta zavisi od motora. Iz iskustva drugih, jedino vredi ugraditi gel (deo sundjera se menje sa gelom) ali to radi malo ljudi i mislim da košta dosta. Okreni obrni, ako nemaš baš neko dobro rešenje, najboje ostviti fabrilko. Guza svakako žulja... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24661 Napisano Jun 10 Integrisan, 10253 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Svi sedimo drugacije... Evo prijatelj i ja, slicnih konstitucija totalno drugacije sedimo, moje je sediste prosireno za celih 60mm, u delu do rezervoara gel 20mm (Em ne greje em meko za jajca :D), naslon za krsta priblizen i povisen... Sedne on na moj motor, kaze nikako mu ne odgovara On preferira uze sediste i dalje od rezervoara da bude, guvernal mu je spusten, to meni nikako ne odgovara, totalno cudno upravljanje i polozaj. Znaci nema univerzalnog odgovora, svako po svojim prohtevima mora da odradi, ja volim da potpora bude siroka, tezinu da rasporedim na vecu povrsinu, da imam naslon za krsta, da sedalni deo bude blago zavaljen... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24661 Napisano Jun 10 Integrisan, 10253 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... a jastucice sam sio po potrebi, mrezicu koristim preko leta, kupio dve pa mi ih je snajder spojio u jednu, debelu duplu! Bas pomaze oko znojenja, takodje (pa neka se smeje ko hoce), ako danju (mada uvek putujem nocu) vozimo do Bar-a dole npr. u ves stavim onaj ulozak sa krilcima , dnevni. Lepo mirise, ne unervozi se zadnjica ni na 50 stepeni. Ovo drugo jastuce je cist gel (bez sundjera) 20mm. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2944 Napisano Jun 10 Drug član, 1645 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam i mrezicu, koja je non stop postavljena i preko nabacim jastuce s ali-ja. Jastuce bilo preporod moju bulju i kohones, medjutim, jednom pokislo, ja ga oprah i kao da mi vise nije to to. Tvrdje je i neudobno... Kao da se gel unutra stvrdnuo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 11114 Napisano Jun 10 Hronični Motociklopata, 7590 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Frezer 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Ja razmišljam da uzmem one biciklističke gaće sa gelom iz Decathlon-a. Jel probao neko to, valja ičemu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 11114 Napisano Jun 10 Hronični Motociklopata, 7590 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Frezer 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan @Grnca popravi naslov, dodaj "d" u "poguzne" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 3342 Napisano Jun 10 Drug član, 1668 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja razmišljam da uzmem one biciklističke gaće sa gelom iz Decathlon-a. Jel probao neko to, valja ičemu?Uzeo ja one najjeftinije, probao sam jedan dan neke koje imam za bajs, udobnije je svakako ali su te za bajs sa tregerima a koji će mi tregeri po ovoj vrućini. Za ove iz dekatlona javljam ozbiljne utiske za 10ak dana.Sent from my 2107113SG using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 11114 Napisano Jun 10 Hronični Motociklopata, 7590 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Frezer 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Dekatlonke me interesuju, a one sa tregerima nebi ni uzimao totalno nema smisla na motoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 19669 Napisano Jun 10 Integrisan, 6075 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, PremieRacing said: i ja sam uradio sedište kod Pavla u LLC, samo i jedino radi udobnosti i visine (fabrički je bilo opciono nisko sedište koje meni nikako nije odgovaralo) a tek prošle nedelje sam imao priliku da isprobam. cca. 2000km za 6 dana i nisam oduševljen. Moraće na reklamaciju. Čak mi je fabričko bilo udobnije za sedenje iako su me kolena više mučila zbog oštrijeg ugla. E sad, nemam volju da vozim ove dodatke na sedište, zato sam i platio debelo da se uradi sve što je Pavle predložio. I memory pena, i ta neka navodno comfort zona, i ugao koji je on rekao... Ali da, slažem se da "ne postoji ništa na ovom svetu što može da anulira 5-6-10 sati provedeno u sedlu" - ili bar ja nisam našao pravu stvar pa me interesuje šta će iskusniji reći u ovoj temi. Hvala puno na iskrenim recenzijama, ovo iz prve ruke najvise znaci. Na FB su pisali o nekoliko ljudi koji rade sedista, Stiv, ovaj onaj, ima bar 5-6 ljudi u Srbiji koji rade moto sedista samo aj znaj ko je najbolji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 19669 Napisano Jun 10 Integrisan, 6075 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Sada sam narucio mrezicu. Ovaj jastucic sa Alija je suvise tvrd. Kada bih znao sam preraditi pa ubaciti ovu memory penu iz dormeo jastuka... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doctore 335 Napisano Jun 10 Svrati ponekad, 317 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa twin CRF 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam jel ste probali sa SW Motech TRAVELLER SMART al meni se na duze staze preporodilo podguzje Postoji i kina opcija,jeftinije dosta i nema navlaku na Temu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 19669 Napisano Jun 10 Integrisan, 6075 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Cim cujem to ime odmah znam da nije za mene 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 850 Napisano Jun 10 Zainteresovan, 612 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: CRF 1100 D Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, doctore said: Ne znam jel ste probali sa SW Motech TRAVELLER SMART al meni se na duze staze preporodilo podguzje Postoji i kina opcija,jeftinije dosta i nema navlaku na Temu Imam i koristim 6-7 godina. Vredi sve pare cak anulira i celodnevne voznje, makar tamo gde pokriva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1486 Napisano Jun 10 Vinyl rider, 856 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Disko Nindža je napisao: @Grnca popravi naslov, dodaj "d" u "poguzne" bih ja - ali KAKO ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 11114 Napisano Jun 10 Hronični Motociklopata, 7590 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Frezer 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Cimni nekog od moderatora pa ce oni popraviti naslov. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...