Jump to content

Moto Zajednica

🏍️ U RITMU SLOBODE – POZIV NA FESTIVAL (Kosjerić, 7. Jun)

Recommended Posts

• Integrisan, 8754 postova
Pre 12 sati, Marko05 je napisao:

Ма говњива мотка и удри и једне и друге.

E, zbog ovakvog stava i imamo Vucica i njegove. 

Nikako nisu isti ti jedni i ti drugi, koliko god ti drugi bili cvecke. 

Dok narod misli da jesu isti, služba vam je prodala svoj najuspešniji projekat ikada. Antipolitiku. Što je samo drugo ime za status quo. 

To je ujedno i ključna, ali fatalna, greška studentarije (i ovih njihovih tapsaca po ramenu, koji defokusiraju energiju pobune kroz devalviranje akcija). Ogradjivanje od prirodnih saveznika. Tj to sto su posisali taj stav.

Isto kako je ZLF npr u suštini sjb  prošlu iteraciju pobune. 

Tj. u Kosjeri to ustvari nije bio slučaj i zato i jeste postignut ogroman uspeh. 

Sad lepo istrajno i pametno dalje. 

A, pametno znaci - bukvalno svi koji su protiv kartela, koji nam je oteo Republiku, svi ZAJEDNO. Tj bar u nekom obliku saradnje, bez blesavog sr*nja među prirodnim saveznicima. 

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 201 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000

Dok narod misli da jesu isti, služba vam je prodala svoj najuspešniji projekat ikada. Antipolitiku. Što je samo drugo ime za status quo. 

To je ujedno i ključna, ali fatalna, greška studentarije (i ovih njihovih tapsaca po ramenu, koji defokusiraju energiju pobune kroz devalviranje akcija). Ogradjivanje od prirodnih saveznika. Tj to sto su posisali taj stav.

Tj. u Kosjeri to ustvari nije bio slučaj i zato i jeste postignut ogroman uspeh. 

Upravo je suprotno. U većini slučajeva zbog ovih drugih imamo Vučića.

Da oni nisu želeli "kajmak", Vučić ne bi ni postojao, već bi ova zemlja dobila slobodne institucije i zakone, koji bi naveli sistem da radi po pravdi.

Ja lično pratim, i svim srcem podržavam studentsku filozofiju, jer se bazira na čišćenju i jednih i drugih. (Drugo ime za početak rada institucija)

I svi imamo pravo da se nadamo da će to da zaživi i da ćemo u nekoj bliskoj budućnosti izlaziti da glasamo za nekoga koga cenimo, i sa kim se slažemo, a ne za manje zlo.

Druga stvar sa kojom se ne slažem, jeste da mi uopšte treba da komentarišemo, šta je greška studenata a šta ne. Možemo samo da merimo šta su postigli, a šta mi nismo.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Sviđa mi se 3

• U prolazu, 60 postova
  • Motocikl: /-

Невероватно да опет он први саопштава резултате.
Синоћ су сви у пола девет пренели да смо добили на 27 од 29 бирачких места и тек након три сата он саопштава да је добио за 50 гласова.

Nije neverovatno nego logično ako su ta 2 nedostajuća mesta bila velika i ako su tu dobili veliki broj glasova i ako se ponovo brojalo jer je rezultat bio izjednačen. Samo matematika.

• U prolazu, 60 postova

Upravo je suprotno. U većini slučajeva zbog ovih drugih imamo Vučića.

Da oni nisu želeli "kajmak", Vučić ne bi ni postojao, već bi ova zemlja dobila slobodne institucije i zakone, koji bi naveli sistem da radi po pravdi.

Kako bi to imali? Slobodne institucije bi nastale same i zakoni bi sami sebe sprovodi li. Samo od sebe bi došlo i niko ne bi popušio priču prescučenih radikala???
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Kako bi to imali? Slobodne institucije bi nastale same i zakoni bi sami sebe sprovodi li. Samo od sebe bi došlo i niko ne bi popušio priču prescučenih radikala???

Nisam dovoljno stručan da kažem tačno kako, pa ne ulazim dublje u tu temu. Ono u šta verujem, jeste da privlačenjem ljudi koji apsolutno nemaju ambicije u politici, na tu političku scenu, jedino može da urodi plodom.

Čestit i stručan čovek, uvek može da napravi neverovatno velike stvari. Verujem da takvih ljudi ima u Srbiji i dalje, samo da još za njih ne znamo.

Druga stvar, a možda bi trebalo da bude i prva, zatvor. Za svakoga ko je kršio zakon za zloupotrebu položaja tokom zadnjih 50 godina. I to bi bila dobra poruka.

Tema je svakako jako široka, imam tu što šta da napišem, kao i svako od nas, samo što bi to zahtevalo roman.

pre 49 minuta, Bojan_87 je napisao:

Druga stvar sa kojom se ne slažem, jeste da mi uopšte treba da komentarišemo, šta je greška studenata a šta ne. Možemo samo da merimo šta su postigli, a šta mi nismo.

Pokazuješ matricu razmišljanja koje uoropascava naše društvo jako dugo... Mozda čak od samog nastanka. Skloni smo neupitnim autoritetima. Kraljevima, raznim, pa Tići, Slobi, čak i od rahmetli Djindjica narod pravi posthumno jedan takav (na šta se on u grobu prevrće vrv), pa Vučić... I sada to mitsko bezgrešno biće "Studenti". Na koje mnogi samo prebacuju potrebu za autoritetom. Koga samo treba slediti, nema šta da mislimo, nije naša odgovornost... 

Zgodno. I pogrešno. 

Retko ko podržava više od mene i ove i neke ranije pobune, ako ne i baš sve. Ali, od tapsaca po ramenu niko u životu nema koristi, pa neće ni naše mlađe kolege sada. 

Upravo takvo razmišljanje nosi dobru dozu odgovornosti za početak okupacije od strane brutalnog populizma i kriminala, u kojoj smo. 

Naravno, ne očekujem da se složimo. Ti ćeš prvi za mesec dva biti u derneku defetizma i posledične kuknjave, ja ću i dalje pokušavati. Iako mi to skoro pa uopšte ne treba, čak sam i fizički sve manje tu. 

Pre nego skočiš da odgovoriš, pokušaj da razmisliš šta kažem. A to je, dok god su ti npr Msrinika, Jovanović, debeli Lazović, Cuta... Jbm li ga koga jos tu imate... isti kao bukvalne ubice i kriminalci, jahace te ti kriminalci. 

A studenti bez svih saveznika nece moci. Ogradjivanje od nekoga zbog toga sto ga Kurir i sta ha znam ko pljuje je taktička greška. Jer, sutra će pljuvati i njih. Pitaj ZLF (radio to isto, prolazi sada od drugih isto). 

Ali, kako god... 

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 1517 postova
  • Motocikl: Гулим ђонове...
44 minutes ago, severian said:

A, pametno znaci - bukvalno svi koji su protiv kartela, koji nam je oteo Republiku, svi ZAJEDNO. Tj bar u nekom obliku saradnje, bez blesavog sr*nja među prirodnim saveznicima. 

Не слажем се, успех у Косјерићу је постигнут, али је поништен вољом једног главоње након три сата.

Невероватно је да нико не може да преброји 8.000 листића читава три сата. 

Све док главнокомандујући то не учини, никакви РИКови, Црте... ч*да, м*да, не саопштавају резултате.

Толико о независности институција.

Ми смо у пола 9 добили информације да је у већини мањих, сеоских БМ изгубио са 30-50-70... гласова разлике.

И онда је почела игранка.

Ко је био до поноћи на лицу места зна о чему се ради.

И на крају та иста опозиција излази и као ок, покрали су изборе, али добро смо прошли, шта има везе, очекивано.

Не кажем ја да су сви исти, практично никог из опозиције не знам у Косјерићу, нити је то битно, искључиво сам за промене, па и на горе, али да се мења.

Суштина је да се она енергија од јуче безвезе расипа, како на локалном тако и на републичким нивоу.

Sta bi ti uradio u toj situaciji, recimo u 22h? Konkretno. 

Edit: da pojasnim svoj diskurs ajde... Ko god se bavi izborima, mora da zna da je to jedan turbo ozbiljan logistički projekat. Mora, mislim MORA, da ima SVE zapisnike, sa SVIH, mislim SVIH, biračkih mesta PRVI. Sedenje po kafićima i paradiranje je isto ok, ali ovo mora. App, zapisnici, baza, sistem veze... Jbt, ima vas/nas pametnih... To je ozbiljan projekat. 

Promenio član severian
  • Podržavam 1

1 minute ago, severian said:

Sta bi ti uradio u toj situaciji, recimo u 22h? Konkretno. 

Јбг кад те неко покраде или нешто слично, обично не кажеш опуштено него решаваш проблем.

Конкретно позвао бих народ да се бори за своје гласове, начин нек бирају сами.

Не мора инстант, у наредним данима.

Видим да су вечерас у 19h позивали на окупљање, али нисам испратио шта се дешавало.

Једноставно, ако се тек тако помириш са крађом, чему онда све оно вишедневно, чак и месечно цимање.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Sa ovim se već slažem. Inače, editovao sam post, da napišem i šta je ustvari bitno. 

Ukratko, mora jako vredno i jako pametno.

I onda, sa takvim dokazima, hrabro i do kraja. 

Bez njih (dokaza) isto moze, ali je slabije. Kapiraš? 

Све јасно, само се плашим да ће се све заборавити кроз пар дана.

Надам се да грешим.

Pokazuješ matricu razmišljanja koje uoropascava naše društvo jako dugo... Mozda čak od samog nastanka. Skloni smo neupitnim autoritetima. Kraljevima, raznim, pa Tići, Slobi, čak i od rahmetli Djindjica narod pravi posthumno jedan takav (na šta se on u grobu prevrće vrv), pa Vučić... I sada to mitsko bezgrešno biće "Studenti". Na koje mnogi samo prebacuju potrebu za autoritetom. Koga samo treba slediti, nema šta da mislimo, nije naša odgovornost... 

Zgodno. I pogrešno. 

Retko ko podržava više od mene i ove i neke ranije pobune, ako ne i baš sve. Ali, od tapsaca po ramenu niko u životu nema koristi, pa neće ni naše mlađe kolege sada. 

Upravo takvo razmišljanje nosi dobru dozu odgovornosti za početak okupacije od strane brutalnog populizma i kriminala, u kojoj smo. 

Naravno, ne očekujem da se složimo. Ti ćeš prvi za mesec dva biti u derneku defetizma i posledične kuknjave, ja ću i dalje pokušavati. Iako mi to skoro pa uopšte ne treba, čak sam i fizički sve manje tu. 

Pre nego skočiš da odgovoriš, pokušaj da razmisliš šta kažem. A to je, dok god su ti npr Msrinika, Jovanović, debeli Lazović, Cuta... Jbm li ga koga jos tu imate... isti kao bukvalne ubice i kriminalci, jahace te ti kriminalci. 

A studenti bez svih saveznika nece moci. Ogradjivanje od nekoga zbog toga sto ga Kurir i sta ha znam ko pljuje je taktička greška. Jer, sutra će pljuvati i njih. Pitaj ZLF. 

Ali, kako god... 

Ne znam odakle si shvatio da jurim autoritete, a ne da vidim zajednički cilj sa studentima.

Drugo što ne znam gde si pročitao je, da su svi isti. Ja sam samo naglasio da svi treba da pdgovaraju, i da je opozicija direktno kriva, što imamo Vučića.
Takođe, stvar koju si prevideo, na svake izbore do sada sam izašao da glasam protiv Vučića, ma koliko se ne slagao sa ostalima.

Treće i poslednje, imam problem sa tim da predviđaš gde ću ja biti za dva meseca, i da me poistovećuješ sa citiram: "tapšačima po ramenu". Ja do sada sebi nisam dao za pravo da to radim, niti ću dati.

pre 5 minuta, Bojan_87 je napisao:

stvar koju si prevideo, na svake izbore do sada sam izašao da glasam protiv Vučića, ma koliko se ne slagao sa ostalima.

Ovo je apsolutno dovoljno da budemo saveznici. A, upravo o tome i pričam. Detalji su manje važni, treba istrajno izlaziti i glasati. Svi zajedno. Bez previše cepidlacenja, jer ponude za svakog ima. Pa posle da gradimo sistem i budemo na mrtvoj straži, da se ovo opet ne dogodi (tj po treći put). 

Pri tome ne mislim na antipoliticke projekte službe, tipa Beli, Nestorović, Zavetnica, Rusi itd, naravno. To je glasanje za status quo. 

U tome se potpuno slažem, i na taj način i funkcionišem.

Ali je ono što potenciram od prvog posta, to da želim nešto više, i da su u meni studenti probudili nadu da je nešto više i bolje moguće. I pratim ih, i pratiću ih u tome.

Upravo to nešto više, zahteva da odgovaraju svi koji su zaslužili, onoliko koliko su zaslužili.

Iskreno, ne bih produbljivao ovu diskusiju, jer je nezahvalno ispisati sve što mi je na umu. Situacija jeste dosta kompleksna i trenutno je daleko od crno bele, već duboka siva zona.

• Sviđa mi se 1

pre 8 minuta, Bojan_87 je napisao:

. I pratim ih, i pratiću ih u tome.

Kao i ja. Uostalom znaš to. 

Ali, duboko imam problem sa onim što si izjavio, kako ne treba preispitivati njihove odluke. 

Itekako treba i to je korisno. Samo u sukobu argumenata prave se dobre rezultante. Od tapsanja po ramenu i slepog sledjenja, koristi nema ni zajednička borba, ni nase društvo, a na kraju ni sami studenti. Potreba za neupitnim autoritetom je nešto na čemu treba kao društvo da radimo, deo je naše matrice razmišljanja i to nije dobro. 

Dakle, operativno u svakoj akciji, slediti i dati sve od sebe. A van toga, misliti, raspravljati, kritikovati i primati kritiku. 

To je ono gde se ne razumemo, ali u ovom trenutku, kao što rekoh, dovoljno je da nadjemo ono u cemu se razumemo... 

• Sviđa mi se 1

Kao i ja. Uostalom znaš to. 

Ali, duboko imam problem sa onim što si izjavio, kako ne treba preispitivati njihove odluke. 

Itekako treba i to je korisno. Samo u sukobu argumenata prave se dobre rezultante. Od tapsanja po ramenu i slepog sledjenja, koristi nema ni zajednička borba, ni nase društvo, a na kraju ni sami studenti. Potreba za neupitnim autoritetom je nešto na čemu treba kao društvo da radimo, deo je naše matrice razmišljanja i to nije dobro. 

Dakle, operativno u svakoj akciji, slediti i dati sve od sebe. A van toga, misliti, raspravljati, kritikovati i primati kritiku. 

To je ono gde se ne razumemo, ali u ovom trenutku, kao što rekoh, dovoljno je da nadjemo ono u cemu se razumemo... 

Bilo bi glupo i neiskreno da se svi u potpunosti složimo u svemu.

Imam ja još argumenata, ali to ćemo nekom drugom prilikom, jer je stvarno nezahvalno za pisanje.

• U prolazu, 60 postova

Čestit i stručan čovek, uvek može da napravi neverovatno velike stvari. Verujem da takvih ljudi ima u Srbiji i dalje, samo da još za njih ne znamo.

Druga stvar, a možda bi trebalo da bude i prva, zatvor. Za svakoga ko je kršio zakon za zloupotrebu položaja tokom zadnjih 50 godina. I to bi bila dobra poruka.

Pa neće ni to baš tako lako ići. Imaš sad premijera stručnog lekara, kao i par lekara pre njega koji su stručni u tome čime se bave ali politika =0.

Stručnost može da ispliva kao ključni kvalitet samo ako sistem to nagrađuje i podržava ali opet i to mora neko da organizuje.
U zatvore nisu ni komunisti uspeli da smeste sve koje su želeli, pa tako neće niti bilo koja buduća vlast. To treba zaboraviti, utoliko pre što je sada očigledno da se pobeda može ostvariti samo ako nekoga prevedeš sa druge strane na ovu stranu.

• U prolazu, 60 postova

Невероватно је да нико не може да преброји 8.000 листића читава три сата. 
Све док главнокомандујући то не учини, никакви РИКови, Црте... ч*да, м*да, не саопштавају резултате.
Толико о независности институција.
Ми смо у пола 9 добили информације да је у већини мањих, сеоских БМ изгубио са 30-50-70... гласова разлике.
И онда је почела игранка.

Crta je prva objavila rezultate pre 22h. Posle su ljudi sa društvenih mreža sami sabrali podatke sa fotografisanih zapisnika i dobili isti rezultat tj. razliku od 51 glasa.
U 8.30 možeš da dobiješ baš samo te podatke sa biračkih mesta gde ima do 200 listića u kutiji. To je ok.

Pa neće ni to baš tako lako ići. Imaš sad premijera stručnog lekara, kao i par lekara pre njega koji su stručni u tome čime se bave ali politika =0.

Stručnost može da ispliva kao ključni kvalitet samo ako sistem to nagrađuje i podržava ali opet i to mora neko da organizuje.
U zatvore nisu ni komunisti uspeli da smeste sve koje su želeli, pa tako neće niti bilo koja buduća vlast. To treba zaboraviti, utoliko pre što je sada očigledno da se pobeda može ostvariti samo ako nekoga prevedeš sa druge strane na ovu stranu.

Moraćemo da se složimo, da se ne slažemo.

Za komuniste ne mogu da tvrdim, nisam bio ni rođen u to vreme. Ali jednu stvar znam, da je moja porodica dosta propatila pod komunistima.

• Svrati ponekad, 182 postova
  • Motocikl: Dl 650/22

Za prve ozbiljne izbore protiv višestruko opremljenije , organizovane  grupe (kod njih mediji, pare, sud, sup, naoruzanje, zlo …) sa onim sto se ima (volja, pamet, svest, poštenje…) rezultat više nego odličan.

Treba samo izvuci zakljucke i definitivno gledati kako otpor raste.

Cak i moja baba kaže “ovaj pokrao izbore, ali mu nije bilo lako”

A biće im sve teze.

• Podržavam 1

• Ne silazi, 1199 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE

Znaju oni koliko je bilo teško za ovako tesan rezultat a pri tome angažovani su svi resursi i skoncentrisani na dva mesta. Koliko god prikrivao zabrinutost i nervozu nije on glup i jako dobro zna šta su ovi izbori pokazali.

Sent from my M2006C3MII using Tapatalk

• Podržavam 2

Pre 2 sati, DuleTs je napisao:

A biće im sve teze.

Ja se nešto oko ovoga baš slažem sa prof Pajticem... Kako lepo on reče, uz izraz "Pirova pobeda", od juče slobodno može da se upotrebi i "Vučićeva pobeda". 

Vrlo koncizna, a tačna, dijagnoza situacije u ova dva mesta. 

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 939 postova
  • Motocikl: Yamaha R1
Pre 10 sati, VRC 8x je napisao:

Imaš sad premijera stručnog lekara,

Izvukao si iz konteksta i uzeo samo jedan od kriterijuma koji su bili navedeni i odgovorio iskljucivo na taj, dok si onaj drugi izostavio:

Pre 11 sati, Bojan_87 je napisao:

Čestit i stručan čovek

Ne zauzimam stranu niti iznosim svoje misljenje na konkretnu temu vec samo, kvalitetne diskusije radi, nemojmo da izvrcemo i odgovaramo selektivno da bi nametnuli svoj stav...

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1525 postova
  • Motocikl: SMC 300

Nemojte zaboraviti da se na jednoj izbornoj strani nalazi jedan covek, a na drugoj vise njih, koji  posle mogu posvadjati oci u glavi.

Drugo, Seve ti stalno menjas pricu. Prvo si trvdio da samo treba slusati studente, i nista ne pitati, a sada dosta drukcije.

Kako god, imali smo stotine hiljada ljudi u Bg na protestu, i tada su mogli da ucine nesto. Neko im je utuvio u glavu stop. Ne idite dalje. 

Danas su se skupovi osuli, a idu i odmori. Bice sve jalovije. 

Usput poznajem jednog coveka dugo, mogu reci da mi je prijatelj. Ukljucio se u politiku. Ajoj ,koja je to sad prica, a jos nije postao to sto su mu obecali. Ako pobede. Ne svidja mi se. Cak ga vise ne smatram prijateljem.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 791 postova
  • Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000
pre 57 minuta, Bor-i-slave je napisao:

Usput poznajem jednog coveka dugo, mogu reci da mi je prijatelj. Ukljucio se u politiku. Ajoj ,koja je to sad prica, a jos nije postao to sto su mu obecali. Ako pobede. Ne svidja mi se. Cak ga vise ne smatram prijateljem.

Sa većinom se to dogodi kad se uhvate u to kolo politike, funkcija, privilegija... 🤔 

• Podržavam 1

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja