Jump to content

Moto Zajednica

SYM Jet 14 200

Recommended Posts

• Ne silazi, 5272 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Meni su Bando nekako najkvalitetnije i najduže traju, od zamenskih. Prodaje ih Motoland. Mogu i Malossi da prođu, vidi u Motobikeshopu. RMS su ubedljivo najgore, pa to bolje preskoči. Al mislim da ti je prerano za menjanje. Možda da samo otvoriš CVT i produvaš, tj ukloniš prašinu i opiljke, za sad. I tom prilikom da izmeriš gramažu i veličinu OEM rolnica, da ne bude iznenađenja.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 232 postova

Sada sam na 6300km. Pa sam mislio da ih prekontrolišem i na sledećem servisu ako ima potrebe zamenim.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Ne znam kako je na SYM, al Kymco OEM rolnice su kvalitetne i baš dugo traju, mogu i 20.000 km da izguraju. Klizači možda nešto manje, tako da si verovatno još daleko od potrebe za zamenom.

Ja sam se igrao sa gramažom, probao malo lakše i teže, da vidim efekat... I uvek se vratim na original, najbolje su odmerene fabrički :) 

• Haha 1

I ja ću ostati na ovoj,fabričkoj,gramaži. Sviđa mi se kako povlači i ubrzava sa njima. Max.brzinu svakako ne mogu da mu povećam,zbog samih tehničkih mogućnosti agregata.

• Podržavam 1

Kad već pričamo o rolnicama, imam i ovakve TechPulley slajdere odavno, još od prošlog skutera... Ponovo sam ih probao nedavno.

1518_0.jpg

Mnogo lep efekat daju. Pri startu podignu obrtaje za jedno 500 rpm, u odnosu na rolnice, i skuter lepše kreće, a kad ubrzaš, drže na nižim obrtajima za istu brzinu kao rolnice. Lepo, glatko i linearno ubrzavaju, pogotovo od 40-90 km/h, ma milina jedna.

Osim što neće preko 100, u odnosu na 130 max sa rolnicama :) Ne otvaraju varijator do kraja neki q, nešto im smeta, dal poklopac varijatora nije odgovarajućeg oblika, šta li? Isekao sam im i ova krilca, al ne pomaže, isti đavo :( 

Sve kao hoću da naručim i klasične Dr.Pulley slajdere, kao ove dole, da probam da li će sa njima biti bolje, ali sve nalazim nešto sa preskupom poštarinom, pa mi žao da rizikujem :) 

dp21x17-dr-pulley-variator-sliding-weights-21-x-17-95g130g_10.jpg

Promenio član boza_kg

Poštarina za slanje u tamni vilajet izgleda da mora da košta...
Ja bih ostavio fabriku jer sam zaista zadovoljan kako nosi mene i gospođu uzbrdo. Pre neki dan sam u Jugovićevoj ulici u Požarevcu ( požarevljani znaju kolika je to uzbrdica ) sa bratom (85 kg ) bez problema iz mesta do vrha izvukao 60km/h. U zbiru smo nekih 165 kg.... Od te kubikaže i dva ventila ja zaista ne očekujem više.

• Sviđa mi se 1

Slažem se. Ovo me čisto kopka, zašto neće da otvori do kraja koi moi, probudi dete u meni, nego da mi zaista nešto pa i treba :) 

Video sam na netu da obruse varijator,vrlo malo, i onda rolnice bez problema idu do samoga kraja...

• Ne silazi, 3984 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb
5 hours ago, boza_kg said:

Ne znam kako je na SYM, al Kymco OEM rolnice su kvalitetne i baš dugo traju, mogu i 20.000 km da izguraju. Klizači možda nešto manje, tako da si verovatno još daleko od potrebe za zamenom.

Ja sam se igrao sa gramažom, probao malo lakše i teže, da vidim efekat... I uvek se vratim na original, najbolje su odmerene fabrički :) 

...dagiebem ko misli da je uspeo da izvuče bolje od inženjera.. Pa ne dobija se tamo poso preko stranke.. 😉 

• Sviđa mi se 1

Tamo se dobija preko partije... default_0a-smiley.gif
Nego da li si sada prilikom otvaranja motora menjao i nešto oko varijatora? Konkretno rolnice i klizače?

E, zavisi. Na nekim, jačim skuterima, staviš 10-ak% lakše rolnice i nešto jaču centralnu oprugu, i bude tu fina dobit. Ubrzava bolje i glatkije, uz nijansu veće potrošnje goriva i zanemarljivi gubitak u krajnjoj brzini.

Na ovim kao moj, a pogotovo 2-ventilcima kao i vaši pretpostavljam, bar po mom iskustvu, nema vajde. Sa lakšim rolnicama beži u više obrtaje, što mu ne prija, a time i više muči kvačilo po gradu, jer prerano hvata i proklizava... Dobro je sve to fabrika odmerila, nema razloga da se "popravlja" uopšte.

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 3984 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb

Set semeringa je kupljen pre nedelju dana.. Ja ga još nisam rasturio.. "nemam kad".. 

Moram da ostanem posle posla i da ga rasklopim na miru.. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja