Jump to content

Moto Zajednica

SYM Jet 14 200

Recommended Posts

• Ne silazi, 5035 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Ti vazdušno hlađeni SYM 200 agregati, trebalo bi da su 2-ventilski. Tajvanci to još uvek koriste. Imaju po jedan veliki ventil usis i izduv, umesto 2+2 manja (ili 1+2 na nekim Piaggio modelima) To omogućava jednostavniji (i jeftiniji) dizajn agregata, bolji obrtni moment na nižim obrtajima, što je idealno za kreni-stani gradsku vožnju. Vrte se na nižim obrtajima od 4-ventilskim uglavnom, ne treba im neko fensi ulje, pouzdani su, malo troše... Ali se zato guše i gube dah na većim brzinama i visokim obrtajima. Potrošnja goriva se osetno poveća tek kada ih teraš blizu limita.

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 31 postova
  • Motocikl: SYM Jet14 Evo 200

Ne guse se uopste, nikad nisam imao probleme sto se tice toga… Mozda bi bilo problem da na 35c stojis u mesto desetak minuta ali to se obicno nikad ne desi jer nadjes nacin da se provlacis po guzvi…

Ne guši se u smislu da se pregreva i slično, nego mu zafali vazduha pri velikim brzinama. Tipa, ide super i ubrzava do 100-110 km/h, i onda mrtvilo, odvrćeš gas a on se samo dere, počne da vibrira, jedva nabira još neki km za 5 minuta... Nema tu prostora za preticanja i sl, na većim brzinama, opet da istaknem.

I moj je skuter 2 ventilski, vodeno hlađen. Smetalo mi je takvo ponašanje u početku, ali s obzirom da po gradu ide na vrhu gasića, na manjim i srednjim brzinama je kao pesma, malo troši i jednostavan je za održavanje, naučio sam da prihvatim njegove mane i vrline. Skuter je to, nije trkalica.

• U prolazu, 31 postova

100-110 je prevelika brzina za taj agregat a i opsto kao skuter. To ja na limit. Nije on napravljen da ide i podnosi sa lakoce tih 100km/h. Do 75km/h razvija jako brzo posle toga je sporije. Uglavno 85-90 je neka brzina koja mu prija. I neces imati problema

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

Pre 2-ventilskog Agility-a, Euro5 koji ima 276cc, imao sam Kymco People GTi, 299cc Euro3, sa 4 ventila. Ovaj prethodni je kao od šale mogao preko 140 km/h po GPS-u, drastično je moćniji bio na većim brzinama. Ali zato je dosta više i trošio, po gradu pogotovo. Sve ima svojih prednosti i mana...

A koliko čitam, nove vodeno hlađene SYM 125-ice su 4-ventilske. To otprilike znači da su po performansama, tj. snazi i krajnjoj brzini u rangu sa 200 vazdušarama, ali je kod 200 modela zato izraženiji obrtni moment na nižim obrtajima.

• Svrati ponekad, 178 postova

Upravo to je Alex iz SYM Bukurešt naveo kada je išao sa prijateljima na Transfagarašan. Pogotovo je isticao obrtni moment njegovog vazdušara u odnosu na vodom hlađene 125 ce od njegovih prijatelja.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Kad bi se trkali SYM 125-ica vodeni 4v i 200 vazdušar 2v, do 100 km/h, to bi otprilike izgledalo: do pola puta, 200 ostavi manjeg ihaha iza sebe, na pola puta 125-ica sustiže već, i možebiti pretiče za malo na 100 km/h.

Sve u svemu, za grad i manje brzine, starija tehnologija pobeđuje :) Na većim brzinama, 4 ventila su superiornija.

Promenio član boza_kg

• U prolazu, 31 postova

Primetio sam da mozda maaaloo bolje vuce kad je hladnije vreme primer dvadesetak stepena dvadeset pet, ali to je nijansa, jako je mala razlika. Nije imao probleme prosle godine cak i na vise od 40… Pamtim dana kad sam ga preuzmeo bilo 43 stepena tog dana. Redovna promena ulje, filter vazduha i to je to. Prednost je sto nemas termostat, nemas antifriz, creva, hladnjak i slicno. Kad na vodeno hladjenje imas problem sa neki od tih stvari primer procuri ti voda tu se zavrsava voznja tog trenutka… Agregat je mali nije problem i nije neophodno da je vodeno hladjen…

Da,i ja sam upravo to primetio. Nijansa je u pitanju. Letos, na ko zna kojoj temperaturi, fino je nosio ženu i mene..

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 31 postova

1. Drzac osnovni- 65€

2.Vibration dampener- 25€ Preporucuje se za da ublaze vibracije koje se prenose na telefonu

3. Maska za telefon - 40€.

Nema kod Kalco jeftino… Sviraj Salim se mozda je mozda nije mnogo ali ako vidis da ima drzace za 5 eura mnogo je hahah. Kao brend ovaj quad lock kotira dobro i uglavnom ljude gi hvale

• Ne silazi, 2989 postova
  • Motocikl: Connect gy6 125

probao ja na obican nosac telefona da montiram mobilni i skinuo.Mnogo tu vibracija ima,sjebace kameru.Telefon mi je skuplji od nosaca.

Ja za vožnju koristim telefon koji mi stojao u fijoci,Xiaomi 8. Ubacio Sygic navigaciju i teraj. I ako se zezne nešto,nema veze,ionako je stajao u fijoci... Koristim neki nosač sa Temua od oko 10ak evra....

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 31 postova
probao ja na obican nosac telefona da montiram mobilni i skinuo.Mnogo tu vibracija ima,sjebace kameru.Telefon mi je skuplji od nosaca.

E zato je taj dampener. Kao amortizercic je. Fino deluje

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja