Jump to content

Moto Zajednica

Ibarska Polumir

Recommended Posts

• Drug član, 875 postova
  • Motocikl: Versys vel'ki, zeleni.

Ne vidim ja tu neku jurnjavu, pre mi liči na fiksiranje pogleda ka kombiju. Kolega na motoru iza je opušteno prošao kroz krivinu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2541 postova
  • Motocikl: Africa RD07
46 minutes ago, Andrej_Hotstepper said:

...aj da bar ovde nemamo takvih komentara. Sve sveci i moralisti. 

Nek baci kamen ko je bez greha. 

Kolegi želim što skoriji oporavak, zna li se šta? 

Forum je pun takvih, ko o čemu, kurva o poštenju. 

Promenio član drmilan_
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 521 postova
  • Motocikl: V2- americki
Pre sat vremena, Andrej_Hotstepper je napisao:

...aj da bar ovde nemamo takvih komentara. Sve sveci i moralisti. 

Nek baci kamen ko je bez greha. 

Kolegi želim što skoriji oporavak, zna li se šta? 

Daj ne pumpaj. Lepo je komentarisano, ako nekome pomogne u voznji super. Svi smo u nekom trenutku isto to doziveli, neko bez placanja skole neko sa! Cisto neiskustvo, vise paxnje obratio na kolegu nego na put. Svaka cast i vozacu kombija sto je izbegao direktni sudar:takoje:

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 2

• Zainteresovan, 463 postova
  • Motocikl: k9

Juce je izgleda bio taj dan... Na auto putu se magarac prestrojava iz leve u desnu traku bez gledanja, i nisam uspeo da ga izbegnem. Udarim ga u zadnji desni bocni deo. Sreca, ostanem na motoru, stanem sa strane, polomljene plastike sa te strane, ja malo oguljen, koleno i podlaktica. Nastavim dalje posle uvidjaja. U povratku naidjem na ovo ulje u Ralji, ali nekako na vreme naidjem pa sam obisao. U Zucu, kod one kafanice, auto se isparkiravao u rikverc, kolega sa, mislim GSom, ga udario u bok. Stao, pitam vidim sve ok, nastavim u urgentni. Tamo jos dvojica kolega. Jedan polomio, valjda, kljucnu kost ili rame, nisam siguran. drugi povredio nogu...

Nije samo do nas

• Tužan 18

• Skuteras, 3743 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Ljudi, posle ovog udarca u kombi, u isti taj kombi je udario jos jedan motor, vozac malo ozbiljnije povredjen. Grupna voznja je najgora varijanta moguca za voznju. Imao sam par takvih prosle godine, tu uvek u nekima proradi takmicarski duh i vozi se bas kako ne treba i kuda ne treba. 

Promenio član muljaz
  • Sviđa mi se 3
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• Hronični Motociklopata, 7520 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom
pre 56 minuta, Motorcyclist je napisao:

Nije. Zato iskljucivo defanzivna voznja i ne preko 100km/h na magistralnim. Pomaze.

Možeš i 150km/h po magistrali samo ne bilo gde i ne po svaku cenu.

Brzinu treba prilagoditi uslovima puta/saobraćaja, nekad moraš i sporije od ograničenja, a nekad možeš opušteno i brže.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Cool tip, 3101 postova
  • Motocikl: Xjr 1300 black lady

Vozim evo tacno 41 godinu. Ni ogrebotina hvala bogu, nijedan pad. Obisli pola planete motorom .Ali uvek vozim sam, nikad sa paljevinama i Rosijima. A ne vozim lagano. Ni jednom mi se nije desilo da predjem u drugu traku. Hvala bogu kad je bilo  slucajeva da drugi udju u moju, nikad nije bilo kriticno da ne moze da se izbegne. Tako da bacam kamen prvi. Nemojte biti Ćaci na motoru, budite Sale.:moto3:

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 3

• Integrisan, 5712 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
6 minutes ago, Disko Nindža said:

Možeš i 150km/h po magistrali samo ne bilo gde i ne po svaku cenu.

Brzinu treba prilagoditi uslovima puta/saobraćaja, nekad moraš i sporije od ograničenja, a nekad možeš opušteno i brže.

Mogu ali necu. 80 je ogranicenje, sa 100 vec krsim.

Da li ce me to spasiti ne mora da znaci ali mozda me je do sada spasilo ko zna koliko puta. 

• Podržavam 1

• Integrisan, 5712 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

I ja sam u prekrsaju, vozim preko 80 na magistrali, u naselju nekad 60-70, ne nosim prvu pomoc od kada sam polozio.

Neki dan na autoputu svi sibaju 150+... ma kao da nema ogranicenja.

• Drug član, 1128 postova
  • Motocikl: Lep

Jbiga, precenio se ili trenutak dekoncentracije. Verujem da je ziv, ali veoma moguce da je zesce sjebao ruku/nogu. Vozac kombija stvarno ni najmanje nije kriv covek. Desilo se ovo mnogima, samo sto neko napisa, neki su imali srecu da ne bude nikoga u suprotnoj traci, neki nisu.

• Sviđa mi se 2

• Hronični Motociklopata, 7520 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom
Pre 12 sati, Motorcyclist je napisao:

I ja sam u prekrsaju, vozim preko 80 na magistrali, u naselju nekad 60-70, ne nosim prvu pomoc od kada sam polozio.

Neki dan na autoputu svi sibaju 150+... ma kao da nema ogranicenja.

Vidiš ja se u naselju mnogo striktnije pridržavam ograničenja skoro uvek vozim 50kmh, samo ponegde 60, dok sam na magistrali daleko češće u prekršaju, ali ne ono tipa 200kmh, već malo ga propustiš kroz svih 6 brzina, dostigneš 140-150, i potom usporiš na normalnih 80-100kmh, i to radim uglavnom dok sam na "svom" terenu u mojoj opštini gde znam svaki put ko mali prst, a kad putujem negde dalje generalno vozim po propisu, nema mnogo divljanja.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1586 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650

Ja ne mogu da verujem sta se i ovde komentarise. 

Koliko god zelim da ovom vozacu motora, i svim vozacima bude dobro, ipak se razlikuje prekoracenje od ovakve voznje (bar sa onog snimka) Prekoracenje i ovo nije ni za poredjenje. Na snimku gore, momak nije samo prekoracio brzinu, vec vozio žustro, obara motor, zaneo se. Malo se precenio.

Samo ga je bog spasao. 

Ibarska je puna nepreglednih krivina, gde mora da se vodi racuna. 

Svakome, pa i meni moze da se desi kiks, da ne ispadne da sam svetac, ali ovako ne vozim... Nemam ja muda za to.

Msm, imam, ali, cekaju me deca kuci...

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 4

• Drug član, 1391 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr

Mislim da je dosta tipova ovde pogrešilo hobi, šah je za vas.. Ovaj na snimku je samo totalno neiskusan, verovatno prva sezona na motoru ili je vozio samo po ravnici... pošao na vožnju sa iskusnijim, ovi malo dali po gasu i eto problema.. kakvo crno peglanje... voze normalno

• Sviđa mi se 5
  • Haha 1
  • Zbunjen 2

• Drug član, 521 postova
  • Motocikl: V2- americki

Evo ima onih koji voze 40 + god i nikad nisu napravili ovakvu gresku.:neznam:. Za ovo je dovoljno 1/10 sekunde distrakcije, lose procene.... Gledamo hiljadu puta na 20 krugu trke, jednostavno motor zahteva potpunu koncentraciju uvek, a ljudi nisu masine:takoje:. Evo izneverovah🥷

• Drug član, 846 postova
  • Motocikl: -
pre 38 minuta, Gajo Sevojno je napisao:

Mislim da je dosta tipova ovde pogrešilo hobi, šah je za vas.. Ovaj na snimku je samo totalno neiskusan, verovatno prva sezona na motoru ili je vozio samo po ravnici... pošao na vožnju sa iskusnijim, ovi malo dali po gasu i eto problema.. kakvo crno peglanje... voze normalno

Vidiš, za mene peglanje nije kad voziš 200+, za mene je peglanje kad voziš brže nego što si sposoban da iskontrolišeš.

Jbg, ako sam zbog toga šahista, nemam ništa protiv.

• Sviđa mi se 7

• Drug član, 740 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu

Ovde je jedina greška brzina i previše samopouzdanja. To što neko zna ili još gore misli da zna da vozi ne daje mu za pravo da na putu vozi brzo koliko on misli da može. Još manje opravdavati ovo i svrstavati u normalno samo zato što su motori u pitanju. Šta da je umesto kombija bio punto sa decom pozadi?

Od 4 motora dva su izletela u istoj krivini nije slučajno. Niko ovde nije bezgrešan, svi vozimo preko ograničenja, ali verujem da većina ne vozi 150+ na magistrali i ne na ovakav način.

Najbitnije od svega je da je prošlo bez fatalnih posledica i nadam se da će momci biti dobro.

• Sviđa mi se 7

• Drug član, 1128 postova
  • Motocikl: Lep

Ja ne videh da ga iko pravda? Bas naprotiv, svi pisemo da je zeznuo stvar.

Da se ne lazemo, udariti motorom u auto/kombi i udariti "dzipom" ili BMW-om 5 (kao mnoga mamina i tatina deca) je daleko od istog. Nije opravdanje naravno, samo je cinjenica da u ovom prvom slucaju u 95% slucajeva nastrada upravo taj na motoru i niko vise, dok u drugom slucaju nastradaju oni u Puntu.

• Podržavam 1

• Drug član, 1391 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr
Pre 9 sati, vex je napisao:

Evo ima onih koji voze 40 + god i nikad nisu napravili ovakvu gresku.:neznam:. Za ovo je dovoljno 1/10 sekunde distrakcije, lose procene.... Gledamo hiljadu puta na 20 krugu trke, jednostavno motor zahteva potpunu koncentraciju uvek, a ljudi nisu masine:takoje:. Evo izneverovah🥷

Mogu misliti kakva je to vožnja sa 40 godina bez greške... bravo. Znaci nikad ti nije kliznuo zadnji na dodavanje gasa, nikad nije prednji klizao pa da ga spašavaš puštanjem kočnice, nikad se nisi zaleteo pa precenio krivinu pa ga obarao do granica mogućnosti gume.. nikad nisi kao pocetnik bar malo ispravio krivinu? Ako je sve to tačno ili si neverovatan talenat ili nikad nisi poterao motor kako treba i kao proizvod toga nemaš pojma da vozis. U mojoj moto karijeri sam upoznao mnogo likova koji su bili ubeđeni da znaju da voze, čak jednog koji je imao 30 godina iskustva i pred zajedničku voznju nam je svima u grupi bio učitelj..a bilo je i onih kojima su tvrdili da im vatra izbija na auspuh kako dobro voze.. i gle čuda,  sastali se na destinaciji koja je prepuna krivina i jako tehnički zahtevna.. ovaj sto je bio sa 30 godina iskustva se ispostavilo da je iskustvo gradio u gradu, nije znao da vozi krivine a ovi sto im vatra na auspuh izbija odmah odustali od vožnje posle sat vremena i proveli ostalih 7 dana predviđenih za voznju u hotelu na all in.. :) 😀 

• Sviđa mi se 2
  • Haha 1
  • Tužan 1
  • Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja