ninalara 441 Napisano Sreda u 20:15 (promenjeno) Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Tracer 9 Prijavi odgovor kao problematičan Planiram da obiđem Istru za predstojeće praznike. Imam 4 dana, možda ukradem i pola petog... Polazak iz Novog Sada. Zbog kratkog vremena i nezanimljive relacije od Novog Sad pa do..., najverovatnije bih vukao motor na prikolici, do prvih prevoja. Ruta po samoj Istri bi bila nešto ovako: Nikad nisam bio u ovom regionu, pa bi pomogli saveti oko rute do Rijeke. Na kom delu putanje od Novog Sada bih trebao preći na dva točka? Koju rutu bi trebalo odabrati do Jadrana, od tačke gde bin prešao na motor? Pošto prikolicu ne mogu zaključati, dosadašnja praksa je bila da tražim smeštaj sa dvorištem ili garažom, gde bezbedno ostavim auto i prikolicu. Ali, to pomalo ograničava opcije smeštaja. Imam već par alternativnih rešenja, ali su dosta van putanje. Možda neko na formu ima neki predlog... Kolega sa slobodnim dvorištem, predlog smeštaja... Nije mi problem ni da malo skrenem sa rute. Što se tiče Istre, mislim da je to, to, ali naravno, svaki savet oko poboljšanja rute je dobrodošao. Kakva je situacija sa radarima, kamerama, kontrolom saobraćajnih prekršaja na toj ruti? Ne pitam jer imam nameru da manijačim, već zato što se uvek može desiti da se pomalo iskoči iz okivra propisa. Promenio Sreda u 20:18 član ninalara 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 6200 Napisano Sreda u 20:25 Drug član, 1778 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam isao veoma slicnu rutu, imas moj putopis pa vidi. Auto mozes u Zagrebu da ostavis lagano ( auto put ) , ali nije ti ni to sad wow , tako da ako ti mnogo ogranicava smestaj - lagano i bajkom do tamo , nije kao da je neizdrzivo.. Radari , kamere - nisam imao problem. Hrvati su preljubazni sto se tice motorista.. no frks ni oko čega 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1046 Napisano Četvrtak u 05:30 Drug član, 3012 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Dare, stavi link na putoPIS.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4457 Napisano Četvrtak u 06:51 Drug član, 366 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Istra je lepa, iako je uz more najlepša ali ako imaš vremena treba obići i kopneni deo, ima što-šta da se vidi....Buzet, Motovun, na burgere u Žminj...lokalni putevi su baš lepi i lagani ali treba obratiti pažnju na pojedinim delovima (naročito u naseljenim mestima) imaju onaj gladak asfal (sve ga manje ima, menjaju na magistrali) po suncu zna da bude baš klizav...Послато са 2306EPN60G помоћу Тапатока 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4965 Napisano Četvrtak u 07:40 Ne silazi, 5588 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da za ovu turu komplikuješ sebi život sa prikolicom, ograničen si smeštajom, moraš da se vratiš na isto mesto, obzirom da imaš 4 dana motorom bolje koristiš vreme... 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 477 Napisano Četvrtak u 08:04 Svrati ponekad, 283 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Isao bih autoputem do ZG pa se tu iskljucio na magistralu, od Karlovca do Rijeke je lep put. Jeste dosadna ravnica, al motorom mozes da ustedis dosta vremena na granici + ne razmisljas o autu i prikolici. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 3193 Napisano Četvrtak u 09:29 Drug član, 1617 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Od Karlovca do Rijeke je baš lep put :-) Gorski Kotar, možda i najlepša regija na najkraćem putu od Beograda do Pule.Sent from my 2107113SG using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ninalara 441 Napisano Četvrtak u 10:54 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Tracer 9 Prijavi odgovor kao problematičan Granica nije problem, ulazim u CRO preko Neština. Tu nikad nema nikoga. Ali, bukvalno nikad nikoga. Osim smeštanja prikolice, ostalo je lako. Brzo napakujem, raspakujem to sve. Prošle godine sam vukao motor na pet tura. Ispraksan sam . Tracer nije baš krstarica i taj zvuk koji pravi CP3 agregat zna da zasmeta posle nekog vremena. Kolima stigneš odmorniji, ne razmišljaš da li je kiša (leti vrućina)... Ima svojih prednosti, ako lokacija smeštanja auta ima smisla. Zato gledam da se kolima dovučem što bliže lepom delu ove rute, što bi bio Karlovac. Nisam isključiv naravno. Ako se ne bude dalo ovako, idem iz NS motorom. 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 6200 Napisano Četvrtak u 12:04 Drug član, 1778 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, rboban je napisao: Dare, stavi link na putoPIS.... Ej , sad citam...lagano ga nema...ili ga je izbrisan ( sto ne verujem ) , ili sam ja mislio da sam pisao njega , a pisao sam nesto drugo... Svakako imam u kompu slike , put gde sam isao i to...pa mogu poslati gde sam isao, gde sam nocio itd itd 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4457 Napisano Četvrtak u 12:31 Drug član, 366 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ne vidim na slici da li ideš Hum - Opatija kroz tunel Učka ili okolo kroz park...ako ideš okolo, što toplo preporučujem, moj predlog je smer Hum - Opatija...moram i da pohvalim istarski ipsilon, brza saobraćajnica, sa puno krivina, od Lupoglava do Kanfanara. Nećeš pogrešiti gde god se budeš uputio. Послато са 2306EPN60G помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ninalara 441 Napisano Četvrtak u 15:45 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Tracer 9 Prijavi odgovor kao problematičan Ispod mape u prvom postu je spisak mesta koja čine zamišljenu rutu. Hum je na listi, ali želim obići Motovun i Grožnjan. Pokolebao si me hvaljenjem deonice Lupoglav - Kanfanar... A, ima li neka preporuka za kroz Gorski Kotar? Da pratim kako vode mape, ili ima neka interesantnija ruta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1797 Napisano Četvrtak u 16:57 abc, 902 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Od Lupoglava do Kanfanara se ne isplati ići. Krug koji si postavio je ok. Pitanje je samo kako sve to spojiti.Ako ti je Hum prvi na spisku imaš tri opcije. Prva je kroz tunel pa na nakon tunela po Y do izlaza za Lupoglav. Druga je da se digneš na vrh Učke i odeš do Vojaka. To je vidikovac s kojeg vidiš kvarnersku i istarsku stranu . Nakon toga se spustaš na kod izlaza iz tunela sa istarske strane. Od tuda možeš na Y pa Lupoglav i Hum ili lokalnim cestama do Huma. Treća opcije je uz obalu po Plominki do Vozlići, Boljun i opet izla iz tunela. Ova opcija se poklapa sa zadnjim danom, pa ne znam da li ima smisla.Prema Buzet je interesantno za pogledati mjesto Kotli. Kotli: Malo istarsko mjesto koje izgleda gotovo nestvarno WWW.JOURNAL.HR Kotli su nenaseljeno selo u unutrašnjosti Istre, istočno od Buzeta, a svojom prekrasnom prirodom privlače turiste iz svih krajeva svijeta. Blizu Buzeta se na nalazi Draguč. Dio puta od Buzeta do Draguča se vozi po cesti gdje se voze brdske utrke. Draguč je mali gradić sa lijepim pogledom na jezero Butoniga. Malo je van rute pa ne znam dali ti to vremenski odgovara.Od Buzeta do Motovuna je lijepa cesta uz rijeku Mirnu.Od Motovuna do Grožnjana možeš uz Mirnu na Ponte Porton pa Grožnjan ili iz Motovuna za Oprtalj pa za Grožnjan. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1797 Napisano Četvrtak u 17:06 abc, 902 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Iz Grožnjana za Buje, Umag, Novigrad.Iz Novigrada preko Antenala za Poreč. Iz Poreča preko Vrsara i Limskog kanala za Rovinj.Na putu iz Rovinja prema Puli su Bale. Mali gradić koji se može brzo obići i dosta je interesantan.Od Pule dalje po tvom planu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VRC 8x 2 Napisano Četvrtak u 17:38 U prolazu, 10 postova Lokacija: Beograd Motocikl: /- Prijavi odgovor kao problematičan Šteta barem do Senja da se ne spustiš. Imaš vremena... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZoraNS 6174 Napisano Četvrtak u 20:47 Drug član, 909 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Kao što ti reče kolega, najbolje je da se stacioniraš u Karlovcu jer je vožnja kroz Gorski kotar prva liga. Dobar put, lepa priroda i nema gužve jer svi koriste auto-put. U Hrvatskoj skoro sva mesta imaju kamere na ulazu ili izlazu iz mesta pa pripazi. Sa motorima smo u prednosti jer nemamo tablicu s prednje strane i možemo da ih vidimo ako obratimo pažnju. Mislim da imaju toleranciju 10 km/h, ali preko toga ide kazna... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4457 Napisano Četvrtak u 21:16 Drug član, 366 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Vremena je dovoljno za sve, ukoliko ne sedneš pored mora da odmoriš i popiješ nešto, tada vreme teče mnoooogoo brže u bilo kom mestu...@e-mayl Kolega bravo za Kotlič i Draguč, skroz sam ispustio iz memorije, Kotlić je specijalno za preporuku.Jedno je sigurno, biće ti lepo gde god i kojim god putem išao.Послато са 2306EPN60G помоћу Тапатока 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1797 Napisano Četvrtak u 21:22 abc, 902 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Kao što ti reče kolega, najbolje je da se stacioniraš u Karlovcu jer je vožnja kroz Gorski kotar prva liga. Dobar put, lepa priroda i nema gužve jer svi koriste auto-put. U Hrvatskoj skoro sva mesta imaju kamere na ulazu ili izlazu iz mesta pa pripazi. Sa motorima smo u prednosti jer nemamo tablicu s prednje strane i možemo da ih vidimo ako obratimo pažnju. Mislim da imaju toleranciju 10 km/h, ali preko toga ide kazna...Do 100km/h je tolerancija 10 km/h, a preko 100 km/h je 10%. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ninalara 441 Napisano juče u 06:00 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Tracer 9 Prijavi odgovor kao problematičan On 10. 4. 2025. at 18:57, e-mayl je napisao: Blizu Buzeta se na nalazi Draguč. Dio puta od Buzeta do Draguča se vozi po cesti gdje se voze brdske utrke. Iz kog smera je bolje provozati ovu deonicu? On 10. 4. 2025. at 18:57, e-mayl je napisao: Od Motovuna do Grožnjana možeš uz Mirnu na Ponte Porton pa Grožnjan ili iz Motovuna za Oprtalj pa za Grožnjan. Koji je bolji put Motovuna do Grožnjana? Preko Oprtalja ili Ponte Portona? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1797 Napisano juče u 06:29 abc, 902 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Iz Motovuna se do Oprtlja ide preko Livada. Cesta Oprtalj - Grožnjan je lokalna pa je samim time i uža i nešto lošija.Preko Ponte Portona je puno bolja i brža cesta. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 497 Napisano juče u 20:05 Zainteresovan, 441 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Koper,SLO Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Obiđoh sa ženom danas Kotle. Prelijepo! A tek cesta Kotli -Motovun-Buje. Duge,brze krivine,odličan asvalt,lijepa priroda i ne previše saobraćaja -savršeno! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1797 Napisano juče u 21:39 abc, 902 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ostao sam "dužan" za rutu do Draguča.Do njega se može doći iz dva smjera. Ako ideš prvo u Kotle postoji uska lokalna cesta kojom se skraćuje put i ne mora se raditi krug do Buzeta. To izgleda ovakoIz Draguča se prema Buzetu ide djelomično istim putem kuda si došao a to izgleda ovakoZadnji dio te rute prolazi po stazi gdje se voze brdske utrke.Druga opcija je da odeš do Buzeta pa da odeš do Draguča i da se vratiš istom cesto u Buzet. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ninalara 441 Napisano juče u 22:11 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Tracer 9 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam ispratio na snimku, trka se vozi u smeru Buzet - Draguč. Vidaci, Maricni, a cilj je u Penčićima. Tako? Odličan snimak, svaka čast za Donalda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1797 Napisano pre 15 sati abc, 902 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam ispratio na snimku, trka se vozi u smeru Buzet - Draguč. Vidaci, Maricni, a cilj je u Penčićima. Tako? Odličan snimak, svaka čast za Donalda. Tako je. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1783 Napisano pre 6 sati Drug član, 1382 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan On 10. 4. 2025. at 12:54, ninalara je napisao: Granica nije problem, ulazim u CRO preko Neština. Tu nikad nema nikoga. Ali, bukvalno nikad nikoga. Nisi išao u sezoni kad se gasterbajteri vraćaju nazad.. Ja jednom tu zaglavio 5 sati.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 6200 Napisano pre 4 sati Drug član, 1778 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i mog obilaska... 1 dan : BG- Zagreb 2 dan : Zagreb - Poreč 3 dan : Poreč - Portorož 4 dan : Portorož - Zagreb 5 dan : Zagreb - BG 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...