Jump to content

Moto Zajednica

Koliko košta periodična registracija motocikala i koji su problemi iste?

Recommended Posts

• Drug član, 1483 postova
  • Motocikl: SMC 300
2 hours ago, PremieRacing said:

Reče čovek koji nikad nije registrovao motor 'periodično', čoveku koji godinama unazad registruje motor 'periodično'.     :takoje:

A btw - sve lepo piše u članku prvog posta ove teme.

Sve što pišemo, sve što komentarišemo piše u članku. Neko je potrošio vreme i energiju da nam sve sažvaće. Hvala Jovane. Ali ne, ipak mora da se 'diskutuje' na osnovu ličnog mišljenja i rekla-kazala informacija bez da se uopšte pročita članak i prvi post. I ovo se ne odnosi na tebe Slave, nemoj uopšte da se nađeš prozvanim.

Nego neka, nema veze, kome treba, ko hoće - ima sve potrebne informacije kako da pristupi i kako da se postavi u osiguravajućoj kući, u agenciji za registraciju i na kraju krajeva i u šalter sali policije. U ovoj temi samo zajednički rešavamo sitne začkoljice i probleme  needukovanosti i nerazumevanja raznoraznih šalter službenika na pobrojanim mestima. 

@ZoraNS javiću. Pogledaću moju polisu. Veruj mi da taj navedeni problem nikad nisam imao, niti jedne godine unazad. Svaki put bez problema ja sam unapred izračunam koliko bi trebalo da platim polisu u odnosu na punu cenu, i svaki put mi je bilo naplaćeno u skladu sa tabelom bez problema.

Prvih par godina to nisu mogli da mi urade/prodaju u agencijama za registraciju već sam morao da idem lično u kancelariju osiguravajuće kuće, a tamo sam bez problema dobijao polisu na period koji mi odgovara i plaćao u skladu sa tabelom. Bilo je i kod Delte, i kod Unique, mislim čak i ono neko kragujevačko Millenium ali nisam više siguran. Tada sam morao i da idem lično u policiju po nalepnicu. Sada, poslednjih par godina bez problema dobijem adekvatnu polisu i nalepnicu u agenciji za registraciju, s' tim što nalepnice za periodične registracije ne mogu da štampaju agencije pa moram da sačekam dan/dva da mi donesu iz MUP-a. 

Pa treba pazljivo citati. To vazi za sve.  Ja sam rekao da koriste tu tabelu , koja datira iz vremena SFRJ. Nisam rekao da je ne  koriste. Tabela iznosa za putnicka vozila sa RP tablicama.

Prosle godine sam se bas potrudio oko registracije teskog cetvorocikla na skraceni period, ali sam odustao. Necu sad da citam svoje stare postove, i da li su u ovoj temi, ali ja sam opisao proceduru, takodje napomenuo gde je jeftin tp, sto je Zoran potvrdio. Isao sam tri puta u SUP kod inspektora zaduzenog za registraciju vozila. Koji daje sture informacije cisteci neku sklopociju od pistolja. Ali saznao sam dosta. 

I tacno je da OZ nude te cene za polise na skraceni period, ali sam naglasio, da smo imali priliku tu tabelu da zamenimo za neku drugu. Povoljniju za nas.

A tebi to smesno, vidim.

Promenio član slave74
  • Sviđa mi se 1
  • Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1483 postova
  • Motocikl: SMC 300

Sad evo potrazih na netu iznose za privremene tablice, ali nalazim samo ove tkz probne papirne tablice.

Ja sam stari cika, pamtim vreme SFRJ, kad se moglo privremeno uvesti uglavnom putnicko vozilo. NA limenim tablicama je pisalo RP il tako nesto. Za njih je postojala ta mogucnost osiguranja. Pa jos 90ih sam pokusavao da platim iznos polise iz te tabele na 6 meseci, ali iz osiguravajuce kuce su mi rekli no no.Samo za RP.

Jbt ja sam pionir periodicne registracije motocikala, od mene je sve to pocelo 😀

• Haha 2

• Drug član, 915 postova
  • Motocikl: MT-09 Tracer
pre 47 minuta, PremieRacing je napisao:

Evo moje prošlogodišnje iskustvo, napisao odmah nakon registracije. Ovih dana idem da produžim pa ću javiti ishod...

Aj samo zaviri i javi čiju polisu od prošle godine imaš pa ću proveriti i sa njima. Bojim se da je to bio tek početak te priče pa da se neko zeznuo...:neznam:

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1213 postova
  • Motocikl: Uly

Sorry drug, "stisle me obaveze" a, ako ćemo iskreno, zaboravio sam   :rolleyes:

IMG_20250411_182316.jpg

IMG_20250411_182355.jpg

Promenio član PremieRacing
  • Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja