Urban Rider 1629 Napisano April 7 Zainteresovan, 710 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pošto vidim da ti se sviđa Guerilla u kombinaciji bele i plave, ostaviću ti ovu sliku ispod, bez nekog posebnog razloga 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilgar 1306 Napisano April 7 Drug član, 852 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan Evo kawe z650rs u crvenoj boji, a ima i zelena, ne mora tamne boje. 650 kubika naspram one yamahe od 300 ne bih poredio. Polako i temeljno. Sent from my moto g54 5G using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 109 Napisano April 7 Svrati ponekad, 119 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan @Natasa92I obavezno pantalone kupi posto kada odes na put negde I padne temperatura ispod 15 stepeni neces moci da vozis.Sto se tice dodatne opreme sve moze da se donese I da stigne iz inostranstva.torbe koje si izbacila su lepe Ali I paprene.ja sam recimo prtljag resio ovako https://yamahabarel.com/proizvod/oxford-aqua-d-50-duffle-moto-torba-crna/ imam clean look motor kada idem blize jedino kada idem negde dalje upakujem I to je to a daleko jeftinije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Natasa92 112 Napisano April 7 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Guerrilla 450 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi da se razumemo, za put planiram full opremu. Planinarim jednom mesečno, tako da sam vrlo upoznata sa tim koliko je bitna dobra oprema (među planinarima važi izreka "ne postoji loše vreme, samo loša oprema" - a verujem da to važi i u svetu bajkera). Ali, isto tako, ne oblačim se isto kad šetam po Beogradu i po nekoj planini. Tako će biti i za motor, ovo što mi treba sitno po gradu sam planirala u moto patikama i svojim pantalonama, a bilo šta dalje bi išla full oprema. @Bobni super su ove torbe, razmatrala sam i njih. Hvala za link. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14020 Napisano April 7 Integrisan, 7715 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ti ne shvataš da je najveća šansa da te skrljaju dok voziš to sitno po gradu. Skroz si pogrešno percipirala rizik. No dobro, ti kalkuliši svojim rizikom. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Natasa92 112 Napisano April 7 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Guerrilla 450 Prijavi odgovor kao problematičan @Urban Rider vidim sada što si nezadovoljan krisničkom uslugom. Ceo dan čekam ponudu (za koju ti treba max 5 minuta da sklopiš) i onda mi na sve to pošalju je pred sam kraj radnog vremena i pogreše boju mtora -.- Stvarno su debili. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1783 Napisano April 7 Drug član, 1381 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Alekre je napisao: Ti ne shvataš da je najveća šansa da te skrljaju dok voziš to sitno po gradu. Skroz si pogrešno percipirala rizik. No dobro, ti kalkuliši svojim rizikom. Dodao bih da se pored većeg rizika da te neko pokupi u gradu, značajno povećava i rizik da ti prokliza stopalo dok stojiš na semaforu pa dok pokušavaš da spaseš nov lep motor, izvrneš zglob u kul moto patikama.. mozda previše gnjavimo i smaramo i verujem da misliš da preterujemo.. Ali veruj mi na reč da ovde na forumu ne postoji niko ko nije oborio motor u mestu u prvoj godini moto karijere... a i retki su bez pada i povreda.. mozda neko ko previše male kilometraze pravi pa da se izvuče bez nekog incidenta.. velika većina ljudi koji prave od 10.000km pa naviše godišnje su svašta doživeli. Evo moj lični primer, vozim 13 godina, presao sam za to vreme nekih 300.000km, pao sam dosta puta. Do duše vozim i ofroad i stazu, tu se skupi dosta padova ali na samoj ulici sam omastio jedno 3 ili 4 puta fino.. prvi pad sam odležao 40 dana u bolnici i izgubio neke delove tela. Da mogu da vratim vreme, kupio bih odmah kvalitetnu opremu, ne bih verovao teoriji da na mokrom imaš 70% gripa ( trenja, da gume drže na asfaltu) i ne bih nikada u grupi vozio van svojih mogućnosti.. Malo sam te isprepadao ali sve sa najboljom namerom. Ovo sam isto ispričao i ćerki kad je izrazila želju da počne da vozi motor.. ima tu jos sta da se kaže. Prelistaj forum i svakakvih pametnih stvari mozes pročitati.. ( ima i gluposti ) 3 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 257 Napisano April 7 Svrati ponekad, 146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Bobni je napisao: ja sam recimo prtljag resio ovako Upravo to i ja razmišljam da kupim, pošto ne želim da montiram kofere sa strane na moj NX500. Koliko je 50 litara, daj mi otprilike šta staje unutra, tj. koliko možeš da se spakuješ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 257 Napisano April 7 Svrati ponekad, 146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, Natasa92 je napisao: ovo je plan kako bi izgledao sa dodatnom opremom koju mogu odmah da naručim super ti je ovo, lepo izgleda, samo ja bih preskočio zaštitu za hladnjak, jer ne vidim da će ti ikada biti potrebna. ali, ako ti ta dodatna cifra ništa ne menja, onda samo napred A za zaštitnu opremu, kupuj šta hoćeš, kada dođe leto ionako ništa nećeš nositi I drago mi je što si krenula u proceduru, pa makar i sa pogrešnom bojom motora Javljaj šta se dešava, a dok čekaš, gledaj na jutjubu savete, pre svega kako da se pozicioniraš u saobraćaju i sl stvari Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 109 Napisano April 7 (promenjeno) Svrati ponekad, 119 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan 25 minutes ago, markommarko said: Upravo to i ja razmišljam da kupim, pošto ne želim da montiram kofere sa strane na moj NX500. Koliko je 50 litara, daj mi otprilike šta staje unutra, tj. koliko možeš da se spakuješ? Imas 50 I 70 litara.Kupio sam 50litara tokom sajma sada,nisam je jos koristio.Ali sam probao,ubacio sam ves Koji sam oprao znaci puna masina I jos je bilo mesta.nadam se da sam ti pomogao.Platio sam je oko 11000. Promenio April 7 član Bobni 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 257 Napisano April 7 Svrati ponekad, 146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan @Bobni Jesi, super, hvala ti. Moraću kada budem imao slobodan dan da malo prozujim po radnjama da vidim šta imaju, odnosno kako izgleda uživo, jer na sajtovima ne mogu da steknem pravu sliku 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 109 Napisano April 7 Svrati ponekad, 119 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan Nema na cemu,jasno nije isto uzivo I slika.u Bgdu imas veci izbor radnji mozda ima neka slicna jeftinija. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SikiNs 50 Napisano Ponedeljak u 16:45 U prolazu, 6 postova Lokacija: Ronchi dei Legionari Italia Motocikl: Benelli TRK 702 X Prijavi odgovor kao problematičan @Natasa92 i ja da dodam iz licnog iskustva samo full full i full oprema uvek i uvek , pre 12 godina jedan od padova zavrsava sa 15 dana komom i oprovak od preko 2 godine da nisam imao full opremu ne bih preziveo toliko od mene . I do coska samo uvek u opremi bilo +40 ili -10 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3800 Napisano Ponedeljak u 17:10 Drug član, 2136 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Na +40 oprema ili se ne vozi 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peppermint 767 Napisano Ponedeljak u 18:41 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Beograd, Voždovac Motocikl: Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK Prijavi odgovor kao problematičan Od prvog dana, svaki put ali bukvalno i ako se samo pomeram 100m niz ulicu, kaciga, jakna sa štitnicima i rukavice. Prvih šest meseci sam taktizirala i vozila u običnim pantalonama i tvrdjim patikama. Valjda me Bog spašavao u to vreme. Sad isključivo moto pantalone i čizme. Kupila sam letnje koje dišu i prezujem se na poslu. Vozim dok temperatura ne dostigne toliko da shvatam da će mi pozliti. Jednom stajala u koloni 10 minuta u uzanoj jednosmernoj uličici na suncu na 42 stepena zbog nekog čukanja ispred mene, kad sam shvatila da ću se onesvestiti ugasila motor, sišla, skinula kacigu, sela na ivičnjak. Čovek iza mene mi doneo flašicu vode, pomerio motor sa strane ako krene kolona i ostao pored mene dok mi nije bilo opet dobro. Tada sam sledećih par dana išla kolima na posao. Za godinu dana zbog toga što ne spuštam celo stopalo preturila se bar deset puta. Dva puta me spasila kaciga da ne moram na snimanje glave jer iako je udarac bio iz ugla nekoga sa kacigom više nego smešan mislim da bih bez nje prošla mnogo gore. Dva puta mi nogu spasila poluduboka moto patika. Poslednji put mi je cela težina motora ostala baš na rubu patike a noga u uspravnom položaju dok ja ležim. Jedva sam izvukla nogu, mislila sam da će boleti danima a ništa nisam osećala. Ali sam kupila čizme. Jednom sam izvadila štitnike iz pantalona i imala ljubičasto koleno tri nedelje. Da nisu bile debele moto farmerke imala bi i odrano gratis. Ramena, laktovi, nikad ništa jer je jakna uvek tu. Najčešće se preturaš ispred kuće, na odredištu, kad ideš samo na minut da nešto završiš. Noga proklizne na suvom, kamen se pojavi na skroz ravnom, nagib raskrsnice i ne vidiš dok ne spustiš nogu. Nekako prihvatiš da je to moguće i najvažniji savet - uvek zamoli za pomoć kad dižeš motor. Jer ledja ne praštaju ni 150kg a veruj mi da u tom trenutku samo misliš na motor i zaboraviš sve tehnike ispravnog podizanja. i još jedan savet kog je teško pridržavati se - kada se preturiš ne batrgaj se ispod motora i ne skači na noge lagane ko gazela. Ne juri te lav, ima vremena da ustaneš polako i pažljivo proveriš da li si se povredila. Adrenalin pumpa i u prvom trenutku ništa ne osećaš osim nadljudske snage. Ali telo je ipak tvoje i treba mu vreme da se lagano podigne. Veruj mi, posle odredjenog vremena prestaneš da misliš na padove, sećaš se nekih ustajanja jer se i tako samo ona broje. I voziš se kad god možeš. Drugar, sto godina vozi ozbiljne motore, krenuo na Rudnik, na avalskom putu dok su svi stajali na semaforu tip ga udario otpozadi i preturio. Njega sa preko 100 i motor sa preko 200kg. Srećom full oprema, kaciga spasila glavu, čizme sprečile prelome ali noga koja je ostala pod motorom je bila ljubičasta duže od mesec dana. Oprema i samo full oprema. Jer nije do tebe i toga kako ti voziš, često je do drugih a tu te čuva samo kvalitetna oprema. Ako je na tebi a ne u koferu ili kod kuće. Baš sam ko neka baba 4 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Natasa92 112 Napisano Ponedeljak u 19:09 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Guerrilla 450 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, moram samo svima da vam svima kažem - kapa dole i veliko hvala! Lekcija naučena, ni 2m na motoru bez opreme, jasno kao dan. Gledaću onda sve da nabavim u startu. Nisam kontala da je proklizavanje toliko česta stvar. @Peppermint posebno hvala na podeli iskustva, iz primera se najbolje uči. Inače, na temu torbi što je neko pominjao, ja mogu da kažem da sam se u torbu od 50L spakovala za 3 dana na Staroj Planini (Highlander događaj ako je neko čuo), tako da verujem da može i te kako da se spakuje stvari u 50L. @markommarko hvala, drago mi je da se nekome dopada. Zašto misliš da ne treba zaštita za hladnjak? Što se saveta tiče, zapratila sam par dobrih stranica na IG, pratim onog shonemotovlog na YT, fino objašnjava, i plus sam se prijavila za onu ABM radioncu. Tako da da, istražujem i radim na tome A ponudu su ispravili i poslali, još samo da odem i istresem sebi pare iz džepa 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peppermint 767 Napisano Ponedeljak u 19:17 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Beograd, Voždovac Motocikl: Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK Prijavi odgovor kao problematičan kad žensko reši pomeri planine ali postigne svoje samo napred i uskoro da se sretnemo na nekoj vožnji 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3800 Napisano Ponedeljak u 19:43 Drug član, 2136 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Sve to dobro a gde nadje Shoneta od toliko stvarno ljudi od kojih mozes da naucis. Postavio sam bio linkove 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Natasa92 112 Napisano Ponedeljak u 19:50 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Guerrilla 450 Prijavi odgovor kao problematičan Što, šta mu fali? Znam da jesi, nego sam njega počela da gledam i pre nego što si mi dao linkove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3800 Napisano Ponedeljak u 19:57 Drug član, 2136 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Paaaa kako bi ti rekao, on snima za preglede i lajkove, Gledam ga i ja ali ne ono sto pokazuje za voznju nego recenzije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 2539 Napisano Ponedeljak u 21:32 Drug član, 823 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Sad kad Nata za RE počne da priča da je brutalan! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 257 Napisano Ponedeljak u 22:09 Svrati ponekad, 146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Natasa92 je napisao: Zašto misliš da ne treba zaštita za hladnjak? Jer on štiti hladnjak od kamenčića i sl stvari sa kolovoza, kojih baš i nema na kolovozu, već po makadamu i ako odeš na off-road. Sumnjam da ćeš to uopšte ikada raditi na način kao da imaš neki enduro motor, već ćeš voziti pažljivo, a tada kamenčići ne lete Ali, kao što rekoh, ako ti nije izdatak, dodaj ga. A evo ti i tri najkvalitetnija jutjubera kada je reč o moto obuci. Ima i drugih, ali ovi su ti osnova i više od toga: https://www.youtube.com/@MotoControlEn/videos https://www.youtube.com/@DanDanTheFireman/videos https://www.youtube.com/@MotoControlEn/videos 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Natasa92 112 Napisano Utorak u 06:37 (promenjeno) U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Guerrilla 450 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Marko, već sam sačuvala linkove koje mi je Ranko ranije dao. Ajd sad mala pomoć oko dogovaranja sa prodavcem. Poslali su veoma šturu ponudu, bez dodatnih informacija, pa planiram da im pošaljem mejl nazad sa pitanjima. Ima li nešto iz vašeg iskustva što bi bilo korisno da pitam? Na primer u ponudi se ne pominje rok isporuke, garancija, šta ona obuhvata i slično. Promenio Utorak u 10:52 član Natasa92 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14020 Napisano Utorak u 07:09 Integrisan, 7715 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Donji štitnik, bacanje para. Mali vizir, bacanje para. Štitnik hladnjaka, bacanje para. Ravno sedište sa logotimo bacanje para. Uvek će neko da kaže, znaš pa to treba, pa šta ako, šta ako ovo... Izgovor uvek možeš da nađeš da kitiš motor glupostima. Pa da se kaže, eto ima opremu... Uštedi sebi 63.000 i kupi nešto normalno. 4 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Natasa92 112 Napisano Utorak u 07:15 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Guerrilla 450 Prijavi odgovor kao problematičan Tebe bih najljubaznije zamolila da ne komentarišeš ovu temu. Toliko si negativan da nemam reči. Na sve imaš neki bezobrazni nepotrebni otpor. Moj je izbor na šta ću da bacam pare, lepo sam napisala da se cene ne komentarišu baš zbog ovakvih reakcija. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...