zoleprole 102 Napisano Ponedeljak u 11:44 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Kać Motocikl: Kawasaki EN500 Prijavi odgovor kao problematičan Kad sedneš na motor, ti već 90% znaš da li je za tebe ili ne, to što će ti dati da malo provozoš po dvorištu ili ako te puste u saobraćaj neće puno uticati na tvoju odluku, svi motori na tako malom testu rade manje više isto, pogotovu tebi početnici. Ali slažem se, ako daju probnu vožnju treba je iskoristiti. Opet kažem vizuelni izgled i osećaj kad sedneš na motor je ono najvažnije pri odabiru motora, jer to te vozi a ne kubikaža i šta su ti rekli na forumu. Ako ćeš se osećati sigurnije i ako imaš predvidjen budžet za to onda uzmi par časova. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3617 Napisano Ponedeljak u 12:22 Drug član, 2075 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Vidi i sa nasim kolegom @jasminko VIR, on drzi auto skolu. A ima nas ovde dosta koji hoce da pomognu, sto kazu kolege slobodno uperi prst i kazi hocu taj, uvek ce biti neka mana ili ces misliti da nesto nije kako treba a u stvari je tvoj strah i ne znanje kako sta treba. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3617 Napisano Ponedeljak u 12:25 Drug član, 2075 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Peppermint je napisao: Glasala bih i ja da imam bar 1,75 i 75kg sa snagom prosečnog muškarca To su samo izgovori Sve se moze kad se hoce, eno dve koleginice koje su normalne gradje voze GS koji ima 250kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balinjera 92 Napisano Ponedeljak u 12:25 (promenjeno) U prolazu, 50 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 30. 3. 2025. at 13:22, Natasa92 je napisao: Inače, zašto svi govorite da uzmem nešto što će se lako prodati, da li je moguće da se zaista prvi motor menja posle 2-3 sezone? Ja svoj auto imam od 2010. godine, i, iako je mator ne bih ga menjala jer ga volim i radi posao. Nekako se tako ophodim i prema ovom izboru motora. Sasvim legitimno pitanje, imamo slican odnos prema stvarima. Medjutim, treba biti svjestan da se prvi motori najvise unistavaju dok se ne naucimo. Ne znam ni jednog vozaca motora koji ga nije ispustio makar jednom sa nogare, neovisno o iskustvu. Iz pozicije dekintiranog pocetnika nema smisla uzeti novi motor male kubikaze jer su relativno skupi u odnosu na mogucnosti. Primjer: uzmes novi motorin sa oklopima, padne ti u mjestu, cujes "krc" - "daj Boze da je kicma" koliko to kosta i koliko se ceka. Na recimo ybr125 nema se sta polomit - iskrivit rucicu ili volan, polomit zmigavac...sve je to nista troska prema plastikama. Led svjetla su super i izdrzljiva dok rade, ali halogenku kad vrisne imas na svakoj pumpi, promjenis sama za 10min. Sad razmisli da imas egzoticni motor sa slabijom (cak i online) podrskom za dijelove (ne mislim na potrosni materijal, toga uvijek ima) - jednostavan pad lako se pretvori u nocnu moru da ti se ogadi i motor i voznja. Moto industrija ne zivi od racionalnih. Zar nije logicnije uzet nesto sto je u financijskim okvirima, a kad se malo usemis, uzmes "dream bike" kojeg ces postedit pocetnickih gresaka. Na kraju, ne brini previse "kako cu ja to" jer ako si jednom polozila, znaci da si psihicki i fizicki sposobna, ostalo je stvar rutine. Promenio Ponedeljak u 12:29 član balinjera 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Natasa92 52 Napisano Ponedeljak u 12:40 U prolazu, 31 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam ga još Prijavi odgovor kao problematičan @balinjerahvala ti, ovo je jedan od najkorisnijih odgovora koje sam dobila. Da li onda Royal Enfield spada u one sa slabijom podrškom? Nisam po forumu videla da se nešto žale na njega. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3617 Napisano Ponedeljak u 12:55 Drug član, 2075 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan U danasnje vreme sto ne polovan je iz razloga sto je mala razlika novo-polovno, bolje pasti sam s njega i znati sta mu bilo nego uzeti nesto sto se ne zna istorija A kad imas nesto novo onda ti u glavi cuvaj, polako njega ce to da boli a i dzep Otici na Polovne automobile, uneti parametre pa sta izadje za te pare, tipa 5g staro, 300-500ccm, abs, izguras sezonu ili dve pa posle sta ti dusa hoce. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robi 361 Napisano Ponedeljak u 14:21 Svrati ponekad, 162 postova Lokacija: Becej Motocikl: FJR1300A Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Natasa92 said: Da li onda Royal Enfield spada u one sa slabijom podrškom? Evo od jednog vlasnika iskustvo, ne znam više o tome, ostalo mi u sećanju da sam ovo pročitao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 11734 Napisano Ponedeljak u 15:17 Ne silazi, 2708 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja kupio motor pre 15 dana, a nisam ni probao ! Misliš da sam neki poznavalac ? Obilazio 5 dana salone novih, gledao polovnjake, i šta misliš, šta sam najviše gledao ? Meni je bilo važno da na svaki sednem i vidim kako mi stopala stoje na asfaltu. Da li punim stopalom, na pola, ili na prstiće. Kada sam video šta mi odgovara, samo je ostalo, nov ili polovan. Ovaj put je prevladao razum, uzeo polovnu Hondu, a nisam je ni probao ! Bila malo frka do semafora, kako ću, težak je. 5 min kasnije, sve normalno... Sledeći motor možda nov, ko zna... I pominješ 1000 evra za opremu. Dobro, sve novo, o.k. Zamisli situaciju, zbog "ne znam čega" odustaneš od vožnje motora posle mesec dana. Jednostavno kraj, neću više... Nov motor prodaješ na PA dosta jeftinije za keš, jer nisi banka pa da ga nekome daš na rate. Zašto jeftinije ? Pa, ako neko ima keš za nov motor, kupiće ga u salonu, ne na PA. A oprema ? Par puta nošena, više nije nova. Aha, to ćemo na KP... Poenta mog pisanja je da (možda) mnogo gubiš. Kupi neki polovan motor za A2 kategoriju, vozi ovu sezonu da vidiš da li se nalaziš ma tome. Oprema, nova kaciga i rukavice, ostalo polovno. Manje gubiš... Kaciga iz Lidla (sad će da me linčuju ! ) 70 evra, rukavice 30, jakna polovna 30 - 50 €, moto patike / čizme ... Mojih 5 banki... 5 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1733 Napisano Ponedeljak u 15:37 Никад не једи жути снег!, 767 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan И на крају дана, купиш онај који те "ради" што би ви млади рекли... Па ја сваки дан возим и сваки пут ми је смешак на лицу кад сиђем у гаражу и видим изнова мој мотор и дивим јој се док слушам како звижди... Знам, свако је луд на свој начин, то стоји, само кажем... п.с. И да, не бих се баш сложио са Блажом (извини брале ), треба дати пара на опрему колико год да можеш да даш, не мораш баш најјефтинију кацигу, ипак ти она главу чува, а и све остало. Зато опрема сваки дан и за сваку релацију, увек у фулу, и на +40. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 11734 Napisano Ponedeljak u 15:58 Ne silazi, 2708 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 Prijavi odgovor kao problematičan pre 19 minuta, Влајко je napisao: не мораш баш најјефтинију кацигу, ипак ти она главу чува, а и све остало. Ovo se potpuno slažem. Mislio sam da uz polovan motor uzme nešto jeftinije, čisto da vidi da li je "radi" motor kao nas. Ako sve legne, onda menjaj i motor za nov, i opremu u fulu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3617 Napisano Ponedeljak u 16:59 Drug član, 2075 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ne bi ja kacigu lošu pa makar uzeta da bude nekad suvozač. Hjc ima ok kacige, za 150e ima dobra. Rukavice do 50e ok, jakna mesh, 150, pantalone 150-200e, obuca dosta vazna ali tu opet ide licna potreba, 100-200e, to je od prilike da se uzme ok oprema. I da, ls2 ima dobre kacige. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoleprole 102 Napisano Ponedeljak u 17:11 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Kać Motocikl: Kawasaki EN500 Prijavi odgovor kao problematičan Ls2 je podigao cene za odprilike 30% da bi se izjednačio sa evropskim cenama, predpostavljam da su sad i plate radnicima u Moto Bike izjednačene sa evropskim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 840 Napisano Ponedeljak u 17:26 (promenjeno) Zainteresovan, 679 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Sa losom opremom ... verovatno bi odustala od motora jos prvog dana . Promenio Ponedeljak u 17:27 član Petre 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 11734 Napisano Ponedeljak u 17:45 Ne silazi, 2708 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi od želje... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1593 Napisano Ponedeljak u 17:47 (promenjeno) Zainteresovan, 699 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Natasa92 je napisao: @balinjerahvala ti, ovo je jedan od najkorisnijih odgovora koje sam dobila. Da li onda Royal Enfield spada u one sa slabijom podrškom? Nisam po forumu videla da se nešto žale na njega. Ćao Nataša. Pošto je kolega ostavio link ka temi u kojoj sam pisao o svojim, mahom, negativnim iskustvima sa distributerom, odlučio sam da se javim i pokušam da ti pomognem savetom. Ukoliko Guerilla nije jedini motor koji ti se sviđa i koji želiš, moj savet bi bio da zaobiđeš Royal Enfield upravo zbog loše podrške i lošeg odnosa prema kupcu. Da želiš isključivo neki moderni klasik, situacija bi bila drukčija, jer u tom segmentu nema prevelike konkurencije, mada bih ti i u tom slučaju savetovao da pre pogledaš Triumph Speed 400 ili Scrambler 400x, zbog gore navedenih razloga. Ali s obzirom da Guerilla to nije, to ti ostavlja mnogo veću slobodu izbora. Takođe, pošto će ti to biti prvi motor koji ćeš u nekom trenutku verovatno poželeti da promeniš, šta god ti sada mislila, najbolja kupovina je motor koji drži cenu i koji ćeš voziti što je duže moguće. Nisam čitao tvoje prethodne postove pa ne znam koliki ti je budžet za kupovinu motora, ali ako kupuješ novi i ako si u mogućnosti, kupi ga na kredit. Nema potrebe da iskeširaš pun iznos čak i ako imaš novac, jer su kamate minimalne, a nivo inflacije takav da će na kraju perioda otplate iznos koji budeš vratila banci biti realno smešan. Ako ti ovakav pristup zvuči ok i ako želiš nakeda, pogledaj Yamahu XSR700. To je verovatno motor koji bih ja sada sebi kupio, ako bih poželeo da zamenim Interceptora, a da to ne bude Triumph Bonneville T120. Takođe Speed 400/Scrambler 400x se nameću kao logičan izbor ako ti se sviđaju klasični motori, a cenovno su u istom rangu ako ne grešim. Ukoliko ti čekanje na rezervne delove po 3 meseca i nemogućnost kupovine dodatne opreme ne predstavljaju problem, onda je i Guerilla ok. Takva situacija može da se promeni i verovatno hoće u nekom trenutku (novi servis o kome sam pisao u odvojenoj temi ima rezervne delove za RE), ali mislim da nema razloga da mučiš sebe. Srećno! Promenio Ponedeljak u 17:49 član Urban Rider 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Teshko 44 Napisano Ponedeljak u 22:25 U prolazu, 22 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV650S K3 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, Natasa92 je napisao: Može malo više informacija povodom tog kursa? Moto trening bezbedne vožnje S.M.ART - ABM ABM.RS Prijavi se na S.M.ART moto trening i za samo 8 sati drastično unapredi veštinu upravljanja motociklom bez... Koliko sam pohvatao kurs je celodnevni 1na1 ili male grupe, sa naglaskom na bezbednost u sarbraćaju. Nije jeftino, ali sa raznih strana čuo sam dobre stvari. Ovo što je @balinjera mogu potvrditi. Jednom sam baš pao i prignječio prste na šaci pokušavajući da ga zadržim. Nikakva naročita šteta, odnosno praktično nevidljiva na mom 22 godišnjaku, osim iskrivljenog "tega" na kormanu. Pored toga sam izgrebao far, rep i retrovizor manipulišući (guranje, okretanje oko nogice-ćopave i dr.) motociklom po garaži. IMO, vidi čega ima dosta u oglasima i šta ti se dopada / odgovara po ceni. Po mom istraživanju Japanci su generalno pouzdani i imaju dobru podršku. Delovi i održavanje su dosta skupi (set diskovi/pločice za moju Suzu 600-700€, lanac/lančanici 150-200€, gume 300€, ...). I da, lanac bi trebalo da se čisti i podmazuje na svakih ~500km. P.S. Pišem ovo ceo dan, stalno me nešto prekida. U međuvremenu sam gledao sajt ABM-a i sada nema grupne ponude ili sam ja nesnađen... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thewitchermr 5 Napisano Ponedeljak u 22:39 U prolazu, 12 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Cfmoto 300nk Prijavi odgovor kao problematičan dodjoste vi do opreme pa casova sigurne voznje, sledece ide navigacija a motor do leta ako se kupi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Natasa92 52 Napisano Utorak u 05:19 U prolazu, 31 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam ga još Prijavi odgovor kao problematičan @thewitchermr Druze, niko te ne tera da ucestvujes u temi, tako da, molim te, mani se takvih komentara. Meni njihova objasnjenja mnogo znace i svaki savet uvazavam. @Teshko pretpostavljam da moras da imas svoj motor, sto znaci da bih ja mozda tek na leto mogla. Ali, mozemo da budemo u kontaktu pa da vidimo sta i kako, sigurno da jesam zainteresovana za tu obuku. Citiraj IMO, vidi čega ima dosta u oglasima i šta ti se dopada / odgovara po ceni. Gledala sam oglase, medjutim kada unesem tri osnovna parametra (naked, 450cc i cena do 4.500eur) izadje mi 20ak motora, i tu onda vidim da mi je bolja opcijia da uzmem nov nego polovan jer se malo cenovno razlikuju. Po Rankovom proracunu kad se saberu cene dodje se do 600-700eur za opremu. Ja sam sebi dala do 1000 jer jelte, mi zene volimo sve to malo preterano da uklopimo da se slaze @Urban Rider Hvala na komentaru, volela bih da cujem sta se tacno desilo pa imas takav utisak o njima. Sto se Triumpha tice, on i polovan dosta kosta (preko 5.500eur) tako da mi iskace malo iz okvira, a ne razumem se dovoljno da bih znala da li taj polovnjak valja ili ne. Hvala svima jos jednom na pomoći i savetima. Treba da obidjem jos nekoliko salona da vidim sta mi pase. Samo jos da se uklopim sa njihovim radnim vremenom, ko za inat svi rade do 16-17h kad i ja i retko ko radi subotom. Divota za klijente sa istim radnim vremenom. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RISTA TRAKTORISTA 57 Napisano Utorak u 06:22 U prolazu, 19 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Natasa92 said: @thewitchermr Druze, niko te ne tera da ucestvujes u temi, tako da, molim te, mani se takvih komentara. Meni njihova objasnjenja mnogo znace i svaki savet uvazavam. @Teshko pretpostavljam da moras da imas svoj motor, sto znaci da bih ja mozda tek na leto mogla. Ali, mozemo da budemo u kontaktu pa da vidimo sta i kako, sigurno da jesam zainteresovana za tu obuku. Gledala sam oglase, medjutim kada unesem tri osnovna parametra (naked, 450cc i cena do 4.500eur) izadje mi 20ak motora, i tu onda vidim da mi je bolja opcijia da uzmem nov nego polovan jer se malo cenovno razlikuju. Po Rankovom proracunu kad se saberu cene dodje se do 600-700eur za opremu. Ja sam sebi dala do 1000 jer jelte, mi zene volimo sve to malo preterano da uklopimo da se slaze @Urban Rider Hvala na komentaru, volela bih da cujem sta se tacno desilo pa imas takav utisak o njima. Sto se Triumpha tice, on i polovan dosta kosta (preko 5.500eur) tako da mi iskace malo iz okvira, a ne razumem se dovoljno da bih znala da li taj polovnjak valja ili ne. Hvala svima jos jednom na pomoći i savetima. Treba da obidjem jos nekoliko salona da vidim sta mi pase. Samo jos da se uklopim sa njihovim radnim vremenom, ko za inat svi rade do 16-17h kad i ja i retko ko radi subotom. Divota za klijente sa istim radnim vremenom. Iako sam mnogo stariji od Vas, kao neko ko je skoro bio u potrazi za motorom jedan savet> ni polovan, ni nov motor ne kupuj dok ne sedneš i ne isprobaš bar sat vremena. Razumno je da sama proceniš razliku izmedju cena polovno/novo. Ja na kraju odlučio da uzmem nov, jer jedino tako znam da će biti apsolutno održavan kako treba. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Scholesy198 2322 Napisano Utorak u 08:09 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Honda CB 500XA Prijavi odgovor kao problematičan @Natasa92 Kako ti se čini ovaj model? Zontes GK 350 WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Zontes GK 350, 2024. godište, Naked, Novi Sad. Cena 4.390 € - Motori - Polovni Automobili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Natasa92 52 Napisano Utorak u 08:14 U prolazu, 31 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam ga još Prijavi odgovor kao problematičan @Scholesy198 Idem u narednih par dana u salon da ga vidim uživo Nisam ga pominjala ovde jer još istražujem, tako da dok ga ne odmerim uživo ne znam ništa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Scholesy198 2322 Napisano Utorak u 08:30 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Honda CB 500XA Prijavi odgovor kao problematičan Imaš i na youtubu domaću recenziju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 95 Napisano Utorak u 08:53 Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan Probao sam ga I nisam odusevljen,slabo ide koliko I'ma kubika I kilovata. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Natasa92 52 Napisano Utorak u 08:54 U prolazu, 31 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam ga još Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, Bobni je napisao: Probao sam ga I nisam odusevljen,slabo ide koliko I'ma kubika I kilovata. Na koji motor misliš? Zontes? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 95 Napisano Utorak u 08:55 Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan Da,posto moj brat trazi isto da kupi I gledali smo jedan polovan ovde u Nisu sa 1500 km predjenih. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...