Jump to content

Moto Zajednica

Kineski "R"-ovi

Recommended Posts

• Drug član, 1096 postova
  • Motocikl: Lep

Danas sam prosetao i na kraju hajde da bacim pogled na kineske oklopnjake o kojima se toliko kod nas pise. Utisak mi je bio bukvalno kao da stojim pored bicikli ili da ne preterujem pored nekih 125-ica... Za nijansu mi je bolje izgledao verujem da je CF dal 675, tako nesto ili je boja kvalitetnija :). Onaj SRK800, pored pokradenog dizajna Dukatija i one dve decije plastike "krila" napred koje strce i nakacane da nema veze sa vezom nigde, (promasene) estetike radi (ne vidim poentu njih na tom motoru) sam takodje doziveo kao nesto malo, kratko... a siguran sam da nije ni tehnicar :D

Ne znam zasto sam ovo napisao. Vidim da se forsiraju samo tako, te kidaju, te ovo, te ono... Istina, nisam ih vozio i istina ni nemam preteranu zelju, ali prvi utisak... nikakav. Na sve to koliko sam video cene su tipa 8000e... ZX4R je 9000e.

Mozda sam ovo napisao da nekoga nerviram ili da jos neku izbaci hejt iz sebe ili samo da spamujem :D

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 7625 postova
  • Motocikl: TDM 900

Promenilo se. Nekada su postojali super sport motocikli ala R6, GSXR, CBR... A ovo danas... Ajde ne mogu da kažem da su loši jer tradicionalan R(R) gotovo da ne postoji. Sada imamo sportske motocikle koji su optimizovani za prosečnog vozača i uličnu upotrebu. Nemaju toliko agresivan položaj sedenja, blaže isporuke snage imaju u nekom korisnijem opsegu za ulicu, itd. Ajd da ih nazovemo "razblaženi R". Pravi super sport se već uveliko preselio na stazu i retko ko to vozi svakodnevno. Što nije loše, samo je drugačije.

Zanimljiv mi je bio jedan osvrt profesionalnog vozača na komparaciju nove Yamahe R9 i GSXR750 iz 2005. Bez zamerke na Yamahu, kaže da je dobar motocikl, lepo se ponaša, itd. ali da je ipak GSXR kad se zapne bolja sprava na stazi. 

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1096 postova
  • Motocikl: Lep
55 minutes ago, Disko Nindža said:

A na civilnom Dukatiju ta krilca kao imaju smisla? :lud: :grr: :lol2: 

Istina da na ulici retko ko i 600ccm moze iskoristiti, ali i ako nisam fan "krilaca" ipak kada ih vidim na Dukatiju od 200+ konja i na San Cung Mungu od 80ks i jos pri tome duplo duza i totalno nezgrapna, jer duzina je bitna, ima makar estestke razlike ako nista drugo :D

@Alekre Da, nazalost R-ovi odavno izumiru ili su sto kazes samo na stazi. Od novih mi se ZX10R jako svidja, a mislim da je Busa best buy i ako nije klasican sportak.

Inace, R9 sam zeleo da "ne hejtujem". Stao sam pored nje i sta znam, nit tamo, nit ovamo, mada po specifikacijama i nekim review-ima deluje interesantno za ulicu. Ali opet, 14.500e ili Busa za 16.000e... Inace, R3 i R7 mi lepse izgledaju na prvu.

Promenio član Abi

• Hronični Motociklopata, 7462 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom

Čistokrvni R-ovi izumiru s razlogom, dojadilo je ljudima da se pate na tvrdim, neudobnim čučavcima, da sede iskrivljeni na jajima umesto na dupetu... nekad je to bio preduslov ako želiš da imaš brzu mašinu, a danas imaš motore sa brutalnim performansama nekadašnjih sportaka a sedi se uspravno.

Po meni Sport-Turing motori tipa Busa, VFR, XX, ZZR, Sprint ST... su bili zlatna sredina, imali su oklop sportsku liniju sa heblama iznad trokuta i solidno udobnim sedištem, onda se se pojavio golać Fazer koji je otišao korak dalje, ima sirovu snagu R1 a sedi se skroz uspravno, i onda se nastavio taj trend i doveo do današnje situacije da su hiper golaći skoro izgurali Sport-Turere sa scene, jedino Busa se još drži, ostalih nema.

Ali pre par godina Sport-Turing doživljava ponovni procvat u nižem segmentu, pojavljuju se manji motori srednje kubikaže koji su u načelu sportisti ali su im heble iznad trokuta kao onomad CBR600F1/F4 Thundercat Yzf600R, NinjaZX6/9R.. a to je aprilija RS 660, nova Triumph Daytona 675, Suzuki GSX8R.. a jedini koji nikad nisu odustali od ovog koncepta su Kawasakijeva Ninja 650r i Honda CBR 650F/R

Što se mene lično tiče, ultra sportskim motorima i nije mesto na javnom putu već na stazi, javni putevi su svakojakog kvaliteta, od ravnih ko pista do neravnih, punih rupa, džomba loše okrpljenih... i tu ti treba motor koji ima ogibljenje/ciklistiku koja će da se nosi s time, sa REALNIM uslovima saobraćaja, i zato mi se sviđa pravac u kojem su kinezi krenuli, volan iznad trokuta, ne preterano ekstremni položaj sedenja.

Moj favorit je Italijanski Kinez MotoMorini Corsaro Sport 750

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja