navajo 205 Napisano pre 15 sati (promenjeno) U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GN 125 & GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se ako sam propustila informaciju i ako je neko već izneo ovu ideju, ali šta mislite o tome da se sve članice foruma, kao i koleginice koje voze, a nisu članice, okupe i isprate ovaj osmomartovski marš na motorima? https://www.instagram.com/p/DG0BYI2M7SR/?igsh=ZmEzNDlucTAweTNv Promenio pre 15 sati član navajo 4 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
navajo 205 Napisano pre 14 sati U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GN 125 & GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan Studenti u blokadi objavili su plan protesta najavljenih za 8. mart u centru Beograda, kada će se radnici i radnice iz različitih sektora okupiti na Studentskom trgu u 13 sati, a pridružiće im se studenti i pružiti im podršku. Na skupu kako je najavljeno, žene će biti u prvim redovima. Posle okupljanja, planirana je šetnja prema Višem javnom Tužilaštvu. Prema planu objavljenom na Instgramu, od 13:15 okupljeni će održati osamnaestominutnu tišinu za 15 žrtvava tragedije u Novom Sadu i tri žrtve femicida u ovoj godini. Nakon tišine se kreće prema Tužilaštvu, gde će od 14:30 obratiti studentkinje, a od 14:45 planirano je pola sata buke. Studenti su pozvali sve da obuku nešto ljubičasto, kao simbol borbe za ravnopravnost. Na „Osmomartovski marš“ pozvala i organizacija „Osmi mart svaki dan“ pod parolom „Bez nas sve(t) staje!“, sa ciljem da se ukaže na prava žena. Radnice i radnici različitih profesija najavili su protest na Trgu republike od 15 časova, ali će se radnici okupljati na nekoliko lokacija u gradu, odakle će šetati ka centralnom gradskom trgu. Neke od lokacija bi trebalo da budu zgrada ministarstava zdravlja, prosvete i kulture i upravne zgrade EPS-a, Pošte i GSP-a Beograd i drugih. U 18 časova na Trgu republike trebalo da se održi skup „Rame uz rame sa studentima”. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 19776 Napisano pre 13 sati Integrisan, 8601 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hiljadu vatri, koje se stapaju u jedan požar! Bravo! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
navajo 205 Napisano pre 13 sati (promenjeno) U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GN 125 & GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan Studentkinje, radnice i zene na motorima, zajedno...kako mocna simbolika prava za koje su se zene kroz istoriju krvavo borile!!! Nadam se da ce se koleginice prepoznati u ovoj ideji, javiti i podrzati, kako bismo uopste imali osnova da se obratimo studentima i predlozimo akciju. Hoćemo li žene? Promenio pre 13 sati član navajo 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makikt 3348 Napisano pre 12 sati Zainteresovan, 735 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lucifer Prijavi odgovor kao problematičan Bravo za ideju! Mislim da je sjajna i da je treba podstaći da se realizuje. Jako mi je krivo što nisam bliže, a još više što mi je noga u gipsu pa ne mogu doći da se priključim akciji. Nadam se da će se koleginice sa foruma a i van njega odazvati pozivu. Trebalo bi. Iako smo u velikoj manjini u svetu motociklizma, ipak nas ima Ovo je lep povod da se žene motociklistkinje okupe, pokažu solidarnost, ali i svoju lepotu i snagu! Ne znam koliko ovde koleginica ima, a ni koliko njih redovno prati forum, pa se bojim da puno njih neće ovaj predlog ni pročitati a možda bi se rado priključile i podržale. Ja nisam član ali čini mi se da sam čula da postoji grupa na fb koja okuplja motociklistkinje. Možda treba i tamo proširiti ovu ideju sa linkom za diskusiju i dogovor ovde na forumu. Čisto da bi što više žena koje voze čulo predlog. Nadam se da će se koleginice odazvati i da će kolona žena na motorima upotpuniti osmomartovski marš 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
navajo 205 Napisano pre 12 sati U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GN 125 & GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan Predlozila sam ideju na viber grupi koja okuplja oko stotinak zena koje voze i cekam da vidim hoce li biti zainteresovanih. Naravno, nisu sve iz Beograda, tako da ipak, zbog logistike, ocekujem da podrsku najvise pruze koleginice iz Beograda. Bez podrske, nema smisla da se uopste obracamo studentima sa idejom. Bilo bi mi krivo da propustimo ovakvu sansu da na pravi nacin obelezimo 8.mart, maršom koji bi simbolizovao najvaznija prava za koja su se zene izborile..pravo da se obrazuju, da rade, da budu politicki aktivne i da imaju pravo glasa, ali i pravo da voze, a zena na motoru je nekako moćan simbol osvojenih sloboda i prava. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makikt 3348 Napisano pre 12 sati Zainteresovan, 735 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lucifer Prijavi odgovor kao problematičan Mogu tagovati par koleginica za koje znam da su članice foruma kako bi ova informacija, predlog došao do njih pa da se možda i neka od njih uključi u diskusiju. Izvinjavam se unapred koleginicama što im na ovaj način skrećem pažnju na temu ali i tako nas ima malo, pa bar da predlog ne ostane nezapažen A ideja je zaista sjajna i šteta je ne realizovati. @GR 46 @pepermint @araS @Kalesin @4FoxSake @Marija_90 @Alexandra995 @Peppermint 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
navajo 205 Napisano pre 11 sati (promenjeno) U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GN 125 & GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan Hvala. Videcu da sutra pustim neku objavu i na fejsu, cisto da vidim ima li odziva. Nemamo mnogo vremena za organizaciju, a treba se studentima obratiti na vreme, kako bi znali da li im se uopste dopada ideja i da li zele da budemo deo marša. Ne bih zelela da im se obratim, pa da se na kraju sama pojavim na motoru. Mislim, ne bi mi bilo prvi put, jer smo moj motor i ja bili redovni samotnjaci na protestima protiv Rio Tinta, ali ovo je ipak jedinstvena prilika da stanemo jedne uz druge i pokazemo svu nasu snagu! Promenio pre 11 sati član navajo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makikt 3348 Napisano pre 11 sati Zainteresovan, 735 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lucifer Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, navajo said: Hvala. Videcu da sutra pustim neku objavu i na fejsu, cisto da vidim ima li odziva. Nemamo mnogo vremena za organizaciju, a treba se studentima obratiti na vreme, kako bi znali da li im se uopste dopada ideja i da li zele da budemo deo marša. Ne bih zelela da im se obratim, pa da se na kraju sama pojavim na motoru. Mislim, ne bi mi bilo prvi put, jer smo moj motor i ja bili redovni samotnjaci na protestima protiv Rio Tinta, ali ovo je ipak jedinstvena prilika da stanemo jedne uz druge i pokazemo svu nasu snagu! Tako je! Žene javljajte se! Nemojte ovu priliku da propustite. Navajo ima sjajan predlog važan za sve nas. Nemojte ostati nevidljive i na marginama. Ovo je možda u većini muški sport ali ima i nas mnogo i nismo ništa manje važne, a ni slabije od naših dragih kolega Kolona motociklistkinja kao deo osmomartovskog marša bi sjajno upotpunila sliku onoga za šta su se žene izborile kroz istoriju! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GR 46 5082 Napisano pre 27 minuta Sreca i osmeh su kljuc svega ..., 408 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ... Pčelica :) ... FZ6 N... Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Ana i Makice ( želim ti brz oporavak i što pre na motor ). Ne bi nikoga da uvredim ali nekako iskreno mislim da su zene danas jako pogubile kompas u nekim stvarima .. Licno sam vaspitana drugacije i volim sto je tako .. Volim što sam žensko kom niko ne zabranjuje da budem , slaba a ni izuzetno jaka kada treba .. Dosta toga nam pokazuje istorija a ko ima malo vremena neka pogleda koliko je zena uspevalo na raznorazne nacine u raznoraznim slojevima da napravi uspehe i istakne se svojim delima, hrabrošću samo sa odlukama... Nisam majka niti ću nazalost to ikada biti ali nekako osećam da ne postoji jače biće od majke i da je to dovoljan pokazatelj - dokaz za sve .. ali ne treba trljati drugima nos zbog toga .. Treba biti mudar i pametan jer je sve u životu izbor , pa nekad kroz trnje a nekad po svili.. I ako je od pocetka sveta sve nekako bilo odredjeno na podele, mislim da su one dobre ne da se ratuje nego da se upotpunjuje Lično ,volim bre pravog muskarca pa to ti je Misljenja sam da u zivotu on kao takav treba da bude bar par koraka ispred zene .. Naravno apsolutno ne odobravam nasilje , torturu, zlostavljanje i ponizavanje ali mislim da to ima veze sa osobom a ne sa polom .. Znam a bila sam svedok kada zene toliko ponizavaju i svakako se ponasaju prema svojim muškima da je to bilo uzasno .. zar stvarno mislite da ne postoji nasilje nad njima i šta sve jedna žena izgovori pa to ne može niko ... Eto ,mozda gresim ,mozda sam u pravu ali jednostavno tako mislim ... Više sam volela ovaj praznik kada je cela ulica mirisala na cvece , kada sve komsije donose bukete komšinicama , kada je bio najvazniji osmeh i sreća tog momenta .. to treba negovati a ne stalno ratovati ćiji je praznik , što bi to radili , ko ih šiša i slično bla bla bla .. al dobro jedno je sigurno sve sto jeste i sto nije bez toga će svet nastaviti dalje da se vrti a vi vidite gde ste.... Dajem neku vrstu podrške za prave stvari ovaj put naravno mentalno ali fizički ipak ne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...