Jump to content

Moto Zajednica

Marija_90

Članovi
  • Broj tema i poruka

    10
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Marija_90

  • Rođendan Jul 10

Profile Information

  • Pol
    Žena
  • Lokacija
    Mladenovac
  • Interests
    Fotografija, priroda, hrana, lenčarenje i naravno motori, ne nužno ovim redosledom. :)
  • Motocikl
    Kawasaki Er5

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Marija_90's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

43

Reputacija u zajednici

  1. @Luka9905 Hvala za preporuku, @DraganNS, hvala za link. Danas je kupljeno motorče. Pojela me je nervoza kad smo se prvi put videli, jedva sam se setila kako se pokreće motor i još pritom vozim tudj motor a to me baš opterećuje. Kad smo danas završili sa papirologijom, kako sam sela, tako je sva nervoza nestala i bez ikakvih problema ga doterah do kuće. @Gordak985 ja samo mogu ponovo da kažem hvala, biće mažen i pažen. Hvala svima na savetima i na rečima podrške. Vidimo se na drumu.
  2. Ništa, ako već mislite da mogu da se snadjem na Eru onda da sačekam gore pomenutog kolegu da se javi ako ima lep primerak na prodaju.
  3. Čuj ja se obradovah za adapter za komp koji čekam da mi stigne jer ću moći da povežem dva monitora a kamoli za kupovinu motora.
  4. Hvala Luka na lepim rečima i savetima. Danas sam saznala da je na žalost prijatelj odustao od prodaje tako da ću morati da potražim nešto drugo. Što se ulaganja tiče, sve mi je jasno i spreman sam na troškove, ja sam tip osobe koji želi uvek da ima ispravno i pouzdano vozilo. Jedino što me je brinulo da li bih mogla, zbog manjka iskustva, da se izborim sa tom nekom većom kubikažom i jačinom motora jer imam brigu da ću navući strah ako se dese situacije u kojima bih teže iskontrolisala motor (ne pričam o velikim brzinama jer sam generalno pažlji vozač i ne volim da divljam). Hvala još jednom na lepim rečima i nadam se da ćemo imati prilike da se sretnemo na putu.
  5. Hvala puno, samo više volim naked modele nego racing.
  6. Narode, hvala Vam najlepše na savetima! Ne znam kako da Vam se odužim osim pićem (naravno bezalkoholno) kada se sretnemo na putu.
  7. Pozdrav narode. Prvo da se izvinim ako sam postavila temu gde joj nije mesto, prvi put kačim i pokušala sam u deo "Pomoć prijatelja" ali iz nekog razloga nemam opciju da pišem tamo išta. Da ne dužim puno, trebaju mi vaši saveti i iskustva. Položila sam za A kategoriju u novembru, nemam iskustva na motoru osim što sam vozila u auto-školi (Yamaha xj6) i malo sa instruktorom van časova. Dobila sam ponudu da kupim Kavu er5, 1999 god. sa kilometražom oko 30000 (ne mogu da se setim tačno) od prijatelja iz Bratislave. Motor je iz Finske dovežen u Slovačku i kod njega je nekih 6 godina. Dečko ne zna da li je prešao jedva 10000km sa njim za sve te godine a poslednjih godinu dana da li ga je dva puta vozio. Uredno održavan, dečko je picajlza tako da u to ne sumnjam i isto me ne brine kilometraža. Nudi mi motor za 1000 evra jer smo prijatelji i samo bi da ga proda pošto se seli u Španiju. Po istraživanju na forumu cenim da bi me carina (čekam procenu od špeditera) i da se dotera (ako imate nekoga za preporuku kod radi Slovačku, dajte slobodno) izašlo negde cirka 600 evra (uvek računam sve skuplje varijante). Pošto nemam iskustva i nisam probala nikada taj motor, da i vi mislite da bih mogla da se izborim sa njim ili da idem na nešto od 250 kubija za početak? Znam da je ovo dosta subjektivno ali cenim da imate dosta iskustva da možete da mi udelite neki savet. Visoka sam 170cm i vala ima me i u višku, skupa 110kg da budem precizna. Nisam imala problema da držim xj6 niti mi je teško padalo da ga kontrolišem ali sam i dalje kruta na motoru. Za ulazak u krivinu moram da spustim brzinu, imam strah da oborim motor, oborim ga malo ali cenim da nije to to (naravno ni ne očekujem da vozim kao oni na trkama gde legnu sa motorom) ali mislim da još nisam dovoljno opuštena zbog manjka iskustva. Pokušala sam sve u što kraćim crtama ali informativno. Hvala unpared za pomoć.
  8. Dobrodosao. Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
  9. Koliko vidim, ovo što si poslao mu dodje isto kao Primus. Hvala puno za info.
  10. Pozdrav narode, Prvi put pokrećem temu te se nadam da sam odradila sve kako treba. Kako uskoro treba da krenem sa časovima, potreban mi je savet oko kupovine prve kacige. Volela bih da je flip-over i da je fluoroscentna jer želim da budem oučljivija ostalim vozačima. Razmišljam se izmedju HJC i100, Airoh Rev 19, Airoh Mathisse kao i Scorpion Exo-Tech Primus ili Anime. Mathisse mi je legla super, lepo drži, i jedva sam čula ljude u prodavnici oko sebe. Kod nje mi je mana što nema fluo varijanta pa bih doplatila nekih 60, 70 evra da mi odrade print što bi na kraju sve skupa ispalo oko 400 evra ovde u Italiji dok bi me u Srbiji bez printa izašla 47000. Takodje, nema SHARP test a predak ovog modela je imao 2 zvezdice. Jedino čemu se nadam je da je bolja od predaka jer su imali Rev 19 model koji je stariji i imao je 4 zvezdice te se nadam da su pravili novi model na osnovu njega. Težina joj je oko 1700 +- 50g Airoh Rev 19 ima fluo i cena u Italiji je oko 300 evra. Kod nas je 47000 i na SHARP testu ima 4 zvezdice. Težina joj je 1700 +- 50g. HJC i100 ima fluo samo nije nešto najsrećnije odrađena šara jer bih ja go još više da se vidi. Nema SHARP test i ne znam joj težinu. Na netu piše oko 1880 ali je problem što sam našla različite informacije tako da ne mogu da tvrdim da je to tačno. Takođe sam gledala i Scorpion Exo-Tech Primus koja isto nema SHARP test. Težinu ne znam, net daje info te da je 1700 te da je 1550 mada mislim da su pomešali Primus i Anime model koji je Carbon. No, cena u Srbiji za Primus je 41000 dok Anime ne mogu da nadjem a u Italiji im je oko 300 evra, kao i Airoh kacigama, 30 evra gore-dole. Mogo bi mi značilo ako ima neko da me posavetuje i da mi pomogne oko odabira. Znam da u suštini mora prvenstveno da legne, stoga se nadam da cu imati vremena da ovih dana obrnem krug po Đenovi i da isprobam što više modela kako bih mogla da imam neku konkretniju sliku ali bi mi značilo ako ste imali prilike da koristite neku od ovih pa da podelite valjali išta od toga ili u kom smeru da idem. Hvala najlepše.
  11. E, kad je dete sa sela, ništa nije problem pa čak niti da li je muško ili žensko. Hvala za info i za detaljnije objašnjenje.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja