Jump to content

Moto Zajednica

Vožnja za Nedeljice

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 105 postova
  • Motocikl: CFMOTO 700 MT
Pre 6 sati, yogibear je napisao:

Izvinjavam se zbog pitanja na ovoj temi, ali kolika je to brzina bila, kojom si to brzinom vozio? :)

Nije brzina bila strašna koliko situacije kad se kolona razvuče pa se onda pojuri za čelom kolone i svi počnu da cepaju 120-130 pa onda jako da Koče jer krene stizanje i nabijanje...

Tada smo je bilo malo neprijatno jer je uvek neko bio meni iza repa mog motora, nisam se osećao sigurno...

Inače sam se ja sam vratio u subotu veče, nije mi problem bila brzina, vozio sam uglavnom oko 100-110 a preticao sporija vozila sa 120-130, a bio je i mrak i kiša i ogromna gužva...

Ja sam pre odlaska za Niš imao samo 1.500km pređenih na motoru...

Nemojte pogrešno da me shvatite, meni je sve ovo bilo super i dalje nastavljam, samo malo ta vožnja u masi mora da se navikne...

Meni je ovo prvi motor u životu... Nemam ja problem sa brzinom, samo da mi neko nije baš toliko blizu, da mogu ja da kontrolišem situaciju a ne da zavidim od drugih ... :)

Viđamo se i dalje :)

Sopot dolazim 

Nedeljice sam morao da otkažem, ispala neka neodložna situacija...

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2462 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X
pre 50 minuta, azlatic je napisao:

Nije brzina bila strašna koliko situacije kad se kolona razvuče pa se onda pojuri za čelom kolone i svi počnu da cepaju 120-130 pa onda jako da Koče jer krene stizanje i nabijanje...

Tada smo je bilo malo neprijatno jer je uvek neko bio meni iza repa mog motora, nisam se osećao sigurno...

Inače sam se ja sam vratio u subotu veče, nije mi problem bila brzina, vozio sam uglavnom oko 100-110 a preticao sporija vozila sa 120-130, a bio je i mrak i kiša i ogromna gužva...

Ja sam pre odlaska za Niš imao samo 1.500km pređenih na motoru...

Nemojte pogrešno da me shvatite, meni je sve ovo bilo super i dalje nastavljam, samo malo ta vožnja u masi mora da se navikne...

Meni je ovo prvi motor u životu... Nemam ja problem sa brzinom, samo da mi neko nije baš toliko blizu, da mogu ja da kontrolišem situaciju a ne da zavidim od drugih ... :)

Viđamo se i dalje :)

Sopot dolazim 

Nedeljice sam morao da otkažem, ispala neka neodložna situacija...

To je problem vozača ispred tebe koji džogiraju gas od uzbuđenja i ne ponašaju se shodno vožnji u koloni.

Savet: kad vidiš takvo ponašanje ili ako pretpostaviš da je grupa takvog ponašanja a to ćeš videti po čestom turiranju motora pri početku kretanja grupe,  uhvati poziciju bliže vođi rute tj. bliže prvom motoru ili bliže poslednjem motoru u grupi. Tu će ti biti lakši tempo i nećeš imati toliko oscilacija koje ti prave problem.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1098 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

1. @deda54
2. Tumbe
3. Panksi
4. Ibivan
5. Nebica933

6. Sara

7. Mitrovčani (izmedju 10 i 130 ko šiptari)

8. Atila

9. Fikabg

138. Severian 

139. Lukaimasa

XXX. Vaske4s

150. Lemy (ako KTM upali :) )

• Cool tip, 3035 postova
  • Motocikl: Xjr 1300 black lady
Pre 11 sati, severian je napisao:

Auu, kakav nepotreban pičvajz... Bezveze skroz... Sujete klete. 

Dakle, hajde da ja, kao neko ko je pozvao na prvu ovakvu vožnju i ko je svojim imenom, prezimenom i brojem tablice, iz čiste želje da se fizički zaštite studenti, otvorio prvu temu (i kasnije još nekoliko tema), bar probam da vratim stvar na ono što bi trebalo da nam je svima važno. Pa kome znači - znači, uzmi ili ostavi. :)

Kao prvo, niko nema eksluzivnost da organizuje bilo kakve bajkerske vožnje, ni neka Viber grupa (bilo koja), ni forum, ni ja, ni Pera, ni Ždera, ni Prase, ni bilo ko deseti. Niti je bilo ko izabran/postavljen za predsednika bajkerskog pokreta. Takav ne postoji. Još manje postoji onaj koji jedini priča sa studentima i ovo vam kaže jedan od dvojice ljudi kojima su studenti bukvalno prvim prišli i tražili pomoć (ispred ETF-a, vožnja za Sonju). Tako da pustite gluposti.

Što se ove vožnje tiče, pojma nemam ko je tačno organizuje, niti imam bilo kakav kontakt sa ljudima, osim što sam video za vožnju ovde. Forum je otvoren za sve, tako je bilo na početku i tako je ostalo do sada (na veliku, veliku čast samom forumu). Nikome ne treba bilo čija dozvola za inicijativu! 

Ali, braćo moja, ne vidim trik po kome neko ko organizuje podršku onim H-E-R-O-J-I-M-A u Nedeljicama, razvodnjava energiju ili bilo šta drugo pomenuto gore. Ovo blanko mogu da napišem. Pa to je toliko u skladu sa originalnom idejom, da ne može biti više. Podrška slabijem, progonjenom, onom ko je sve lično stavio na kocku da bi se borio za svoje parče zemlje, ali i sve nas usput! I pri tome rizikuje baš sve, čak i svoju fizičku egzistenciju! Pa, jbm mu miša, ako to nije vredno podrške, a vožnja za doktore jeste (doktori, nemam ništa protiv vas!!), ja sam onda Paja patak!

Naprotiv, mogu da kažem svoj lični utisak - onaj ko bi da zaustavi takvu vožnju, već mi je malo sumnjiv.

Ljudi, ne slušajte nikoga, najmanje slušajte mene, slušajte svoje srce! Na ovu i svaku drugu temu. Pa valjda se za to i borimo...

Ako lične obaveze dozvole, mene eto na vožnji. A na spisak sam se unapred stavio upravo da podržim ideju. Ustvari, sad ću i lične obaveze da pretumbam i probam sigurno da dođem. Ako organizator nešto zajebe, prvi ću biti da to otvoreno kažem!  

I još nešto, ja sam na početku dao reč (i sebi i svojim saborcima) da mene pred kamerama, medijima itd, po ovom bajkerskom pitanju niko videti neće. Pozivam ovoga što je napisao poruku gore da obeća to isto i skine se sa te medijske droge... Manje će onda boleti da pusti ostale divne ljude u pravu na njihove inicijative.

Sad bi stvarno mogli da prestanemo sa glupostima i probamo da zajedno i jedinstveno odgulimo stvar do kraja. Da se ne blamiramo, ni pred sobom, ni pred studentima, ni pred javnosti i to zbog glupavih sujeta. Zaista treba da se nastavi zajedno i bez ovakvih eskapada dalje i ja ću prvi videti da tako bude...

Ja sam prvi pokrenuo temu, molicu kolega da ne preuzimate zasluge. I mene ima da se slusa. :oda2:

• Sviđa mi se 1
  • Haha 2

• Cool tip, 3035 postova

Salu na stranu(nije sala), nadam se da cu se i ja pridruziti u nedelju jer ne ide se subotom u Nedeljice, nego nedeljom jelte... Seveee cekaaj mee.

• Podržavam 1

• Integrisan, 8629 postova
pre 8 minuta, sashac je napisao:

sam prvi pokrenuo temu, molicu kolega da ne preuzimate zasluge.

Ako nas se obojicu sete na dan bezbednosti, sete, ako ne, naše je bilo da radimo... :)

Poenta je, ebo nas dvojicu, slušajte ljudi svoje srce! 

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 728 postova
  • Motocikl: -
Pre sat vremena, severian je napisao:

ebo nas dvojicu

Budi pažljiv šta želiš, da ti se ne bi ispunilo.

Sad u okviru teme i pitanja kome može da se vjeruje:

ne znam lično ni jednog od dotičnih, ali što se mene tiče OK su seve (ne ta Seve pokvarenjaci jedni), Skittles, Yogi, Alexanto, piki.......ako ovako nastavim odoh u pisce.

Previše je tu imena, a i vjerovatno bih nekog preskočio, zato samo treba pogledati prvih par stranica svake od dosadašnjih poziva na vožnju i kaz'će ti se samo.

• Sviđa mi se 2

• Cool tip, 3035 postova
Pre sat vremena, severian je napisao:

Ako nas se obojicu sete na dan bezbednosti, sete, ako ne, naše je bilo da radimo... :)

Poenta je, ebo nas dvojicu, slušajte ljudi svoje srce! 

Nemojte mene ebite Seveta...:dupe2:

• Haha 10

• Svrati ponekad, 226 postova
  • Motocikl: BMW 1200 GSA,BMW R 850R ,Aprilia Mana 850,Honda PCX 125, Liberty 125,Keeway Logic 125,Tomos APN6

Da li ima neko da bi išao preko Lazarevca i Valjeva ?

Promenio član mootoograf

• Svrati ponekad, 149 postova
  • Motocikl: FJR1300A

1. @deda54
2. Tumbe
3. Panksi
4. Ibivan
5. Nebica933

6. Sara

7. Mitrovčani (izmedju 10 i 130 ko šiptari)

8. Atila

9. Fikabg

138. Severian 

139. Lukaimasa

XXX. Vaske4s

150. Lemy (ako KTM upali :) )

160. Robi

Promenio član Robi
Obrisao uvod, drugi put o tome...

• Vlasnik sajta, 5376 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Ok, sklonjeni su postovi koji se odnose na post čiji autor je zatražio da se skloni.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• U prolazu, 9 postova
  • Motocikl: nemam ,)

Ljudi, jel može potvrda neka od strane organizatora? Ko je u komunikaciji sa njima? Viber grupa ne odustaje od toga da protesta nema.57c0bce2ed0c6eadbd065b1408a1e138.jpg

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

• Misbehave Responsibly, 1666 postova
  • Motocikl: FZ6S
17 minutes ago, sashac said:

jbg sad moje gloginje nemaju smisla...:lol3:

Kako to misliš, nemaju smisla !?

Ja se baš poradovao što nas čekaju gloginje  :jee:

Liker za srce

Liker od gloga pije se za bolji rad srca, a preporučena doza je po jedna čašica na dan. Za pripremu je potrebno:

300 grama plodova gloga

1 litar rakije

150 grama šećera.

Valja uzeti bocu šireg otvora i u nju staviti plodove gloga, posuti ih šećerom i preliti rakijom. Dobro zatvoriti i tokom mesec dana povremeno bocu protresti kako bi se šećer otopio. Nakon toga sadržaj boce procediti i presuti u bocu od tamnog stakla. Ovako pripremljen liker ostavi se da odleži još dve sedmice.

U ova rutava vremena treba sačuvati jako i zdravo srce. A i glogov kolac je tradicionalni protiv-otrov za krvopije. ;)

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 862 postova
  • Motocikl: MT-09 Tracer
Pre sat vremena, Panksi je napisao:

Ljudi, jel može potvrda neka od strane organizatora? Ko je u komunikaciji sa njima? Viber grupa ne odustaje od toga da protesta nema.57c0bce2ed0c6eadbd065b1408a1e138.jpg

Od početka je jasno da studenti nemaju nikakve veze sa ovom organizacijom, ali to ne znači da oni imaju ekskluzivna prava na sve proteste u zemlji. Uostalom protesti protiv RT su znatno stariji od studentskog pokreta tako da se očito bitka vodi na više frontova. Trebalo bi stvarno proveriti da li ima organizovan protest u nedelju (ko god da je organizator) da se ne desi da ispadnemo naivčine i da nam to izazove sumnju u sve buduće aktivnosti. Ja nekako najviše verujem Zlatku Kokanoviću, pa ako neko ima načina da to proveri sa njim to nam je najrelevantiji izvor. Ja nisam pristutan na društvenimn mrežama tako da nisam u prilici da ja to proverim...:/

Promenio član ZoraNS
  • Sviđa mi se 2

• Nemanja Stojanović, 1499 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

Ja ne razumem od čega nas to odvlače :)

Da su rekli 15. 03. da idemo negde drugde, pa da kaže bilo ko, da, hoće da smanje količinu ljudi u Beogradu, ali ovako...

Šta se gubi ako odemo, ne razumem.

I da nema protesta, biće kada stignemo to je sigurno.

Ili nam prave neku sačekušu?
Srećno tek sa time :) 

Sve i da ne bude ništa od protesta, verujem da će ljudima tamo značiti za moral da vide da neko i dalje vrednuje njihovu borbu, i da nije pala u zaborav zbog svega drugog.

Nisam se stavio na spisak jer nisam 100% siguran da ću moći, ali ako se poklopi sve, idem, zato govorim o "nama".

A ko ne veruje svakako da će bilo kako pomoći, nek dođe na grupnu vožnju, deluje mi da će biti tamanica grupa da se lepo vozi, a i vreme će konačno biti malo bolje.

• Sviđa mi se 10
  • Hvala 1

• U prolazu, 43 postova
  • Motocikl: BMW 650cs
pre 47 minuta, Skittles je napisao:

Ja ne razumem od čega nas to odvlače :)

Da su rekli 15. 03. da idemo negde drugde, pa da kaže bilo ko, da, hoće da smanje količinu ljudi u Beogradu, ali ovako...

Šta se gubi ako odemo, ne razumem.

I da nema protesta, biće kada stignemo to je sigurno.

Ili nam prave neku sačekušu?
Srećno tek sa time :) 

Sve i da ne bude ništa od protesta, verujem da će ljudima tamo značiti za moral da vide da neko i dalje vrednuje njihovu borbu, i da nije pala u zaborav zbog svega drugog.

Nisam se stavio na spisak jer nisam 100% siguran da ću moći, ali ako se poklopi sve, idem, zato govorim o "nama".

A ko ne veruje svakako da će bilo kako pomoći, nek dođe na grupnu vožnju, deluje mi da će biti tamanica grupa da se lepo vozi, a i vreme će konačno biti malo bolje.

Ja sam u kontaktu sa bajkerima iz Nedeljica sve je organizovano policijska pratnja, hrana, pice,ljudi nas čekaju ko hoće ,hoće 

Veceras će se javiti momak iz lokalnog kluba

Pre 18 sati, maza1 je napisao:

Daj malo vremena, upoznaj se sa ljudima, i kašće ti se samo..

• Sviđa mi se 7

• Svrati ponekad, 428 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie

Malopre sam se čuo sa Vladimirom iz lokalnog kluba Brezjak i oni nas cekaju mada ni njima nije bas jasna organizacija mada nije ni važno. Nas nekolicina ide iz Panceva. Malo je rano 10 u Šapcu al nema veze.

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 8629 postova

Ma nisu Nedeljice New York, kad dodjemo tamo, kome treba bice sve jasno. 

Iskreno, da li nam neko sprema klopu, bas me briga. Poneću sendvič 🤣

Što ne znači da neću jesti, ako klope bude, molim lepo! :)

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

• U prolazu, 43 postova
  • Motocikl: BMW 650cs
pre 15 minuta, Zema je napisao:

Malopre sam se čuo sa Vladimirom iz lokalnog kluba Brezjak i oni nas cekaju mada ni njima nije bas jasna organizacija mada nije ni važno. Nas nekolicina ide iz Panceva. Malo je rano 10 u Šapcu al nema veze.

Dok se skupi narod nece se sigurno krenuti pre pola jedanaest 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja