Bokes 3020 Napisano pre 2 sati Drug član, 1061 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo društvo, već neko vreme kujem plan da sinu (ima 7 godina) kupim neki dečiji motor ili kvad, da može da se vozika po selu. Tada sam ukapirao da iskustava sa ovom problematikom na forumu ima vrlo malo iako su mnogi pro[li kroz sličnu priču ( @kvaicnenad @doktor @zemunac72 @slave74 @MaxiS ). Plan je da kupim polovan, ne mnogo skup, ali koliko je moguće mehanički očuvan i ispravan, da vidimo kako će to ići, pa bi onda dubili ili gasili ideju. Nisam ovu temu postavio u odeljak KUPUJEM namenski, jer ih tamo već ima nekoliko u zadnjih 6 - 7 godina bez ijednog odgovora. Ideja mi nije samo da mi date preporuku već i da razmenimo iskustva, zato sam i tagovao članove za koje sam pretragom video da su u nekom trenutku imali iskustva sa ovom problematikom (nadam se da neće zameriti). Dakle, za početak bih voleo da podelite svoja iskustva navodeći konkretan model, uzrast deteta, koliko ste se družili i kako se ta priča nastavila ili završila. Ako neko ima da preporuči neki quad ili motor bilo bi od koristi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2658 Napisano pre 1 sat Drug član, 1521 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kupio (po meni prelepog) kineza (mini cross) na KP, za ondašnjih 280€, klinka nije znala da vozi ni bicikl. Imala oko 7 godina. Naucila da vozi bajs, a onda i njega. Vozili se vrlo malo po ulici, vise ga vozio ja nego ona, i od stajanja nije hteo da pali, bio loš karb. Tacnije, ruke bi me bolele od povlacenja poteznice. Zamenio sam kompletno agregat, stavio novi, kostalo me malo vise nego servisiranje karburatora. Dao sam stari agregat i 5.000 din. Palio kasnije na prvu. Kod nas se zadtzao 4-5 godina i sa novim agregatom ga prodam drugu za 100e, da vozi njegov klinac, ali ni njegov klinac ga nije nesto vozio. Prodao ga i on dalje. Sustina je da moj kod nas nije slavno prosao. Presao mozda 10 km za 5 god. Pokusao sam da predstavim moju ljubav detetu, ali, ona se nije nasla. Devojcica vise voli da pise poeziju nego da vozi... Sad ima 15god i mozak joj luta na 100 strana Pre sat vremena, Bokes je napisao: Plan je da kupim polovan, ne mnogo skup, ali koliko je moguće mehanički očuvan i ispravan, da vidimo kako će to ići, pa bi onda dubili ili gasili ideju. Ovo je kljuc! I mislim da je bolje (osecam da se niko nece sloziti) da kupis novijeg kineza. Pa ako zavoli to, onda predji na ozbilnije. Ovaj nas nije bio lose odradjen, vozio ga i ja sa 85 kg. Ovaka je bio naš Pocket Kros 49cc Novo WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Pocket Kros 49cc Novo, 2023. godište, Mini bike (pocket bike), Mladenovac. Cena 350 € - Motori - Polovni Automobili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 6142 Napisano pre 45 minuta Drug član, 1386 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Nemam iskustva o kvadovim ispod 200cc. Ono sto mogu predliziti je da se uzme 125cc, da se ogranici brzina, pa mogu malo i odrasli voziti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kvaicnenad 303 Napisano pre 39 minuta Svrati ponekad, 185 postova Lokacija: Futog Motocikl: SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam klincu kupio onaj najmanji quad (mislim da su sada oko 350e novi) kad je klinac imao neke 4 godine. 2 godine ga je vozao, pa smo ga prosledili kuminom klincu, koji mislim da nije ni seo na njega, jer ga je moj klinac prerastao. Ista prica kao i kolega iznad, karburator je bio losiji, tesko je bilo ustelovati ga. Nekad upali iz prve, nekad ga palim 5 minuta, nekad ne mogu ni da ga upalim, ostavim ga probam sutra a on upali na prvu. Moj klinac ga je izgustirao za sve pare, ja na bajs, on na kvad i vozamo se pored Dunava uzduz i popreko po nasipu i sumi. zadnje gume je potrosio, bile su celave koliko je slajfovao i vozao. Sa nekih 6 godina ga je prerastao, udarao mu je korman o kolena. Pre par meseci je probao taj mali kros i mali mu je. Komsijin klinac ima jedan broj veci kvad 125cc sa menjacom, taj mu je dobar, i taj voza nekad sa njim. E sad, meni se ne daje 600-700 (mozda i vise) eura za taj neki veci kvad ili kros, jer je sada vec stariji, vise se druzi i voza bajsom sa drugarima, mislim da mu ne bi bilo sada zanimljivo samnom da se voza kao ranije, a sam bez nekog odraslog ne bih mu dao da se voza. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4783 Napisano pre 19 minuta Ne silazi, 5559 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Kupio sam klincu kineza poput ovog iznad, oko 5. godine i vozao je par sezona, čak su i svi drugari vozili...prerastao ga je u smislu veličine jer je krupan...u medjuvremenu terao bajs, sada ima 12 godina i mislim se šta da kupim. Mali motori ne dolaze u obzir zbog veličine...mislim se o nekoj dt 125 r, dobre koštaju kao da su od zlata, plus kada dodje vreme ne ulaze u A1. A izbor tanak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...