punisa 16 3800 Napisano Decembar 28, 2024 Astro Puki krsi sva pravila!, 933 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam nov u moto svetu ,a ni u skuter svetu. Štaviše mnogi me znaju kao virtuoza na 2 tocka bez premca,medjutim imam pitanje za ovu siroku moto zajednicu. Moze li x max 125ccm 2024 god. da potera ljudski u stvari da li je to racionalna kupovina. Probao sam ga i obzirom na moja 73kg ide lepo,zastita od vetra obzirom na moja 173cm odlicna. Udobnost i polozaj voznje nesto najbolje sto sam probao od skutera. Motor svakako imam ali skuter mi treba za grad i to skuter sa zastitom tela koje ovaj skuter pruza odlicno. E sad taj skuter ima 185 kg i gabarite motora , nekako mu taj agregat ne pripada ,a opet ne mogu da kazem da ide mnogo lose. Cena je prijateljska i zato ga razmatram a opet za te pare mogu da kupim sym ili kymca od 300ccm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RobiNS 273 Napisano Decembar 28, 2024 (promenjeno) Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: Rumenka - Novi Sad Motocikl: Yamaha Xmax 125 Tech MAX (2022) Prijavi odgovor kao problematičan Ja ću ti preneti moje subjektivno mišljenje: Vozim XMax-a 125cc već tri godine i prešao sam skoro 30.000 km. Svaki dan (zimi ne) do posla i po gradu (30-50km) sam ili sa suprugom (90 ili 90 + 60 kg) i meni ništa bolje ne treba. Na tim putevima je svakako ograničenje 80km/h. Nemam želju da vozim preko 100km/h (može on i više kada se zaleti), čak i kada idemo dalje od 50-ak kilmetara po Vojvodini uživam na 85-90 km/h. Bilo je koji put i po 200 i više km na dan ali retko. Oko udobnosti i praktičnosti nema šta da ti pričam ako si probao (ja sam 185cm 90kg) meni sve paše. Ono što je najvažnije je da probaš (a već si probao) i to je jedini način da ustanoviš da li tebi to odgovara i što se snage i udobnosti tiče. U BG je malo drugačije možda zbog brdovitog terena. A ako bi da potegneš na otvorenom putu - češće obilaziš, jurcaš ili se trkaš - onda možda i nije za tebe. Nadam se da sam ti pomogao. Lep pozdrav. Evo moje "mašine" a pisao sam sve to i u mojoj temi Promenio Decembar 28, 2024 član RobiNS 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3800 Napisano Decembar 28, 2024 Astro Puki krsi sva pravila!, 933 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala @RobiNS na odgovoru. Imam ja mojih 1200ccm za van grada ,skuter mi treba iskljucivo za grad. Zivim na vozdovcu ovde su ti brda svako malo ali kratka do 300m . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoB 650 Napisano Decembar 28, 2024 Svrati ponekad, 353 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Beverly 250, Honda NC750X RH09 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da je 125cc ipak malo, nekako sam misljenja bolje da ima kad zatreba, a sigurno ce zatrebati, nego posle da jurim nesto jace i gubim dodatno vreme i novac. Skoknuce se sigurno skuterom na brzaka malo van grada, izacice se na autoput i slicno... Imao sam Beva 125cc i bas brzo sam ga menjao za 250cc 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1360 Napisano Decembar 28, 2024 Drug član, 1139 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja Imam x Max 125 2014 godiste i x city 250 2007. X max ide lepo ali mu fali malo snage, uzbrdo se oseti manjak snage dok city vuče skoro kao i po ravnom, ako se ne planira autoput 125 kubika završava poso bez problema 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RobiNS 273 Napisano Decembar 28, 2024 (promenjeno) Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: Rumenka - Novi Sad Motocikl: Yamaha Xmax 125 Tech MAX (2022) Prijavi odgovor kao problematičan Ja znam da je tendencija (naročito kod nas muškaraca) što jače to bolje ali je meni prava mera mnogo bolji izbor. Kada voziš jaču mašinu nećeš se vući 80-90 na sat na ravnom putu već ćeš naravno "nagaziti" i obilaziti automobile. To nije moj izbor. Potrošnja 2,5L - jeftinije održavanje i registracija su elementi koji idu u prilog ali je meni sigurna vožnja najvažnija, ne žurim kroz život već uživam dok vožnja traje, svi ćemo jednom stići do kraja... al ne treba žuriti. Naravno, to je jedno viđenje. DarkoB - neko to isto misli za 250cc, ništa ispod 500 Promenio Decembar 28, 2024 član RobiNS 3 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4940 Napisano Decembar 28, 2024 Drug član, 3737 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja vidim ovde dve dileme. Prva, oko performansi, mislim da bi Xmax 125 služila više nego dobro za potrebe za po gradu, baš kao i mnogi drugi skuteri A1 klase, a pogotovo što već ima veliki motor za kada mu se voza na dugačko i na široko. Druga, oko cene. Da li je racionalno dati ~5.000€ (ili koliko već) za novu ili skoro Yamahu, ako bi druge 125-ice vršile pos'o, isto tako lepo, a za manje para? Koleza je konfekcijski broj može da bira model, skoro svaki će mu odgovarati. To već mora sam da prelomi, ako mu se sviđa, može da si priušti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15888 Napisano Decembar 28, 2024 Integrisan, 9305 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Kod ovakvog zbivanja nije mi toliko bitno 125/250 jer je svakako bolji 250 ali služiće valjano i 125. Tu mi je bitno da točak bude 16', disk disk kočenje, solidno oslanjanje, dosta prostora pod sediste, oem grejači ruku i može neka utičnica, solidna zaštita od vetra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3800 Napisano Decembar 28, 2024 Astro Puki krsi sva pravila!, 933 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Satelis said: Kod ovakvog zbivanja nije mi toliko bitno 125/250 jer je svakako bolji 250 ali služiće valjano i 125. Tu mi je bitno da točak bude 16', disk disk kočenje, solidno oslanjanje, dosta prostora pod sediste, oem grejači ruku i može neka utičnica, solidna zaštita od vetra. Bas sve to i ima. Jedino sto to ima i tih 125ccm mada mozda ja tupim,realno ce me sluziti adekvatno po gradu,pa i po gazeli po kojoj se najvise juri 80kmh Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4915 Napisano Decembar 28, 2024 BJB Maxi Scooter Club, 6017 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, RobiNS je napisao: meni sigurna vožnja najvažnija, ne žurim kroz život već uživam dok vožnja traje, svi ćemo jednom stići do kraja... al ne treba žuriti. Ovo treba staviti u sve priručnike za vozače svih kategorija i na one kajrone iznad puteva umesto onih "držite odstojanje" i sl. Ili makar zajedno sa njima 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoB 650 Napisano Decembar 28, 2024 Svrati ponekad, 353 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Beverly 250, Honda NC750X RH09 Prijavi odgovor kao problematičan Ne radi se ovde o zurbi pa uzeti jaci, da bi "uzivao" ali misljenja sam da 125cc ne moze da ti pruzi bas taj uzitak o kome je rec, bar za moja shvatanja 250/500cc u gadu su bas bas blizu . B Uzbrdo iza kamiona ili nekog busa u crnom oblaku nije bas prijatno sedeti i cekati da ti se ukaze prilika, dok sa 250cc moze manevr dosta brze da se uradi... rekao boh da 125cc zadovoljava samo grad, 250cc grad, magistrala, auto put... 500cc kao i 250cc samo sto ima bolje performanse i krajnju brzinu na otvorenom... U krajnjem slucaju, svako zna sebe i svoje potrebe, pa po tome neka i bira 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4940 Napisano Decembar 28, 2024 Drug član, 3737 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ša znam, ima 125-ica svojih čari i nekog šmeka, lepo je ponekad vratiti se osnovama, dobar je to osećaj. Moje sokoćalo nosi oznaku 300, ali tu je negde, ili jedva jači od 250-ice, al nije za bogami auto put. Prođem neke kratke deonice, povremeno, na primer Mladenovac-Bg, ima puno uzbrdica, a brzo se vozi i pretiče, pa eto, nekako ipak tu prečesto završim "iza kamiona ili nekog busa u crnom oblaku" Moje skromno mišljenje - da već imam motor za putovanja, kao kolega, 125-ica mi je skroz OK, da služi za po gradu. S druge strane, da biram Xmax 125 ili novi SYM ili Kymco 300 po sličnoj ceni, onda bih ovo drugo svakako, ne bih se mnogo dvoumio. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3800 Napisano Decembar 28, 2024 Astro Puki krsi sva pravila!, 933 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro razumeo sam poruke. A ona sazeto glasi mnogo je dati 4500e za 125ccm ali sa druge strane ako ti taj skuter odgovara putuj po gradu sa njim Igumane 1 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4940 Napisano Decembar 28, 2024 Drug član, 3737 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Baš tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6405 Napisano Decembar 28, 2024 Drug član, 1822 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Na tih 4500€ dodas jos 1500 i kupis cf 450MT, i za grad i za oko grada i za njivu i za svalerku 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3800 Napisano Decembar 29, 2024 Astro Puki krsi sva pravila!, 933 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro to su sada druge teme. Ja sam vise hteo da cujem misljenja od malom agregatu u velikom skuteru. Sto je neobicno,mada je danas taj trend " down sizing" agregata pa je i ovo u skladu sa time. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4940 Napisano Decembar 29, 2024 Drug član, 3737 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Nije to ništa novo. Po Evropi ima dosta zamalja kojima A1 kategorija ide uz B. Veliko je interesovanje za tu 125cc, klasu, a kupaca ima različitih. Mnogi i ne žele da se bakću sa novim polaganjima, a žele udoban ili "najbolji" skuter u klasi, i tako to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3800 Napisano Decembar 29, 2024 Astro Puki krsi sva pravila!, 933 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan A i gde ces @Sharky - Alex svalerku na CF-moto. Svalerke su kompromis sa zivotom ali su beskompromisne kada su u pitanju materijalna dobra Svalerka mora na BMW eventualno na neki pirincani made in Japan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1283 Napisano Decembar 29, 2024 Drug član, 406 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nmax 155 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uzeo nmax 155 da ga teram po gradu. Mislim da za neke delove Beograda 125 kubika jeste malo. Neki okidač mi je bio kad sam video kako Indonežani teraju te 150ice, arče ih za sve pare, probao i uverio se koliko je to u stvari milina voziti po gradu. Ta klasa skutera je u svetu jako popularna, ovde kod nas nije zato što izlazi iz okvira za A1 kategoriju. U odnosu na xmax 125 iz moje perspektive više snage taman koliko treba, manja težina, možeš ga proterati gde god da poželiš. Mana je sigurno položaj sedenja i udobnost, ali je to opet subjektivna stvar i postprodaja zbog gorepomenute kategorije... Možeš da svratiš kod mene i da pogledaš nmax, bez obaveze. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4940 Napisano Decembar 29, 2024 Drug član, 3737 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan @vucko23 šta si dobio, a šta izgubio u odnosu na Bev 300 koji si imao ranije? A inače, bar po tehničkim specifikacijama na papiru, NMax 155 je sličan po perfomansama nekim jačim 125-icama, kao što su Piaggio Medley, Aprilia Sr Gt, novim kinezima - Zontes, QJ Motor modelima itd. Naravno, bitno je kako se ponaša u praksi, ali nije sve u kubikaži hoćureći. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1283 Napisano Decembar 29, 2024 Drug član, 406 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nmax 155 Prijavi odgovor kao problematičan @boza_kg tek je u periodu razrade, pa ga ni ne ganjam kao što sam Beva. Zezao sam se baš ove godine sa motorima, kupio 3 i prodao 3 Svima je poznato kakva je situacija u gradu sa saobraćajem i ovako jedno prevozno sredstvo mi je neophodno, za motocikl ćemo videti. Ovako na prvu jako je uglađena jamahica, malo manje prostora ispod sedišta nego kod Beva, na polasku sa semafora ne vidim mnogo razlike. Fabrički vizir je kao da nema ništa, vidim da su ljudi zadovoljni oem povišenim, tako da ću uzeti u obzir, ali ne smeta mi koliko sam očekivao. Oseti se da fali 16ica napred, ali je stvarno kao biciklić da voziš, lagan je, upravljiv i bolja je pozicija sedenja, u odnosu na Beva mogu noge da se opruže. Mislim da za po gradu nisam mnogo izgubio, videćemo kako sa suvozačem ide samo da razradim mašinu po ps, za otvoreno je po meni ipak 300 kubika potrebno i ujedno kompromisna kategorija ako će neko samo jedan motor da ima u garaži. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4940 Napisano Decembar 29, 2024 Drug član, 3737 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam probao NMax 125 na kratko u Grčkoj, dao mi brat Grk da probam krug. 2 stvari su me iznenadile - malih je gabarita, a ima solidno prostora za noge, i nekako je baš, baš zabavan za vožnju. Doduše, kad sam na odmoru, sve mi je lepše nego inače, ali terao bih ja to rado 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...