Jump to content

Moto Zajednica

Jakna

Recommended Posts

• U prolazu, 16 postova

Zdravo društvo, nameravam da kupim jaknu za motor A2 kategorije. Jedino što imam na umu je da jakna ima štitnike (logično), ali nisam sigurna koju da uzmem i šta sve da gledam.

Jel ima neko neki savet? 

Hvala unapred!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 2152 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0

@Simijonović po pisanju,pretpostavio sam da si ženskog pola.Ako te zanima,imam od supruge jaknu,IXS sa protektorima i zimskim uloškom,u odličnom stanju,nošena par puta,njoj je velika,u pitanju je ,,S" veličina.Ako te zanima...cena neće biti velika.

• Hvala 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Ne uzima se jakna u odnosu na kategoriju motora, već ona koja može što bolje da te zaštiti....bez obzira što nećeš (za početak) da obaraš do lakta.

Kako je već rečeno...da obavezno ima štitnike u zoni ramena i lakata i da je od adekvatnog materijala. Cordura, Goretex...a može i od kože. Ako je moguće, da ima termo uložak...da je probaš obavezno prilikom kupovine i da pretpostaviš ili obučeš ispod nje nešto što bi inače obukla za vožnju. Da gledaš što pre da se u potpunosti opremiš.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 2

• U prolazu, 71 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

Više-manje svaka u moto radnji će ti odgovarati. Pitaj prodavce, većinom su ljubazni i spremni da pomognu. Ako ne planiraš da uzimaš  jednu za zimu, a jednu za leto, uzmi samo za leto. Evo ti primer i jakne i radnje, ali imaš više radnji u gradu sa različitim markama i modelima, pa nađi onu koja ti se sviđa, jer će ti trajati

WWW.MOTOLAND.RS

Pristupačna, prozračna, vodoodbojna tekstilna jakna prvenstveno namenjena za urbanu vožnju. Bilo da preferirate

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 16 postova
On 11. 12. 2024. at 7:44, pronto je napisao:

Ne uzima se jakna u odnosu na kategoriju motora, već ona koja može što bolje da te zaštiti....bez obzira što nećeš (za početak) da obaraš do lakta.

Kako je već rečeno...da obavezno ima štitnike u zoni ramena i lakata i da je od adekvatnog materijala. Cordura, Goretex...a može i od kože. Ako je moguće, da ima termo uložak...da je probaš obavezno prilikom kupovine i da pretpostaviš ili obučeš ispod nje nešto što bi inače obukla za vožnju. Da gledaš što pre da se u potpunosti opremiš.

Jasno, hvala!

Promenio član Simijonović

• U prolazu, 16 postova
On 11. 12. 2024. at 16:07, markommarko je napisao:

Više-manje svaka u moto radnji će ti odgovarati. Pitaj prodavce, većinom su ljubazni i spremni da pomognu. Ako ne planiraš da uzimaš  jednu za zimu, a jednu za leto, uzmi samo za leto. Evo ti primer i jakne i radnje, ali imaš više radnji u gradu sa različitim markama i modelima, pa nađi onu koja ti se sviđa, jer će ti trajati

WWW.MOTOLAND.RS

Pristupačna, prozračna, vodoodbojna tekstilna jakna prvenstveno namenjena za urbanu vožnju. Bilo da preferirate

Okejj, hvala puno!

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 683 postova
  • Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650
Pre 23 sati, Simijonović je napisao:

Nisam još, prvo skupljam opremu pa do sezone, dve, uzimam motor.😄

Ako ti je neko rekao da se oprema kupuje pre motora, dao je i je pogrešan savet.

Čak da i u ovom trenuku znaš tačno koji ćeš motor i u kojoj boji da kupiš za godinu ili dve (pod pretpostavkom da ti je bitno da opremu uklopiš da stilom i bojom motora), sačekaj sa kupovinom, jer sva oprema ima određeni životni vek, čak i ako stoji i ne koristi se. Takođe može da se desi da se ugojiš ili smršaš pa da ti oprema koju sada kupiš ne odgovara u trenutku kada ti zatreba.

Ako se plašiš da nećeš imati novac za kupovinu opreme nakon što kupiš motor, moj naiskreniji savet je da ostaviš taj novac sada sa strane i kupiš jaknu i ostatak opreme nakon što kupiš motor.

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

• U prolazu, 16 postova
pre 2 minuta, Urban Rider je napisao:

Ako ti je neko rekao da se oprema kupuje pre motora, dao je i je pogrešan savet.

Čak da i u ovom trenuku znaš tačno koji ćeš motor i u kojoj boji da kupiš za godinu ili dve (pod pretpostavkom da ti je bitno da opremu uklopiš da stilom i bojom motora), sačekaj sa kupovinom, jer sva oprema ima određeni životni vek, čak i ako stoji i ne koristi se. Takođe može da se desi da se ugojiš ili smršaš pa da ti oprema koju sada kupiš ne odgovara u trenutku kada ti zatreba.

Ako se plašiš da nećeš imati novac za kupovinu opreme nakon što kupiš motor, moj naiskreniji savet je da ostaviš taj novac sada sa strane i kupiš jaknu i ostatak opreme nakon što kupiš motor.

Okej, hvala Vam puuno na savetu!

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja