Jump to content

Moto Zajednica

Izmene ZOBS-a

Recommended Posts

• U prolazu, 68 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

Evo, ko ima neki predlog kako da se promeni ZOBS, može to da uradi, da pošalje mejl sa predlogom na zobs.predlozi@abs.gov.rs

https://www.euronews.rs/srbija/drustvo/145973/abs-izrada-novog-zakona-o-bezbednosti-saobracaja-poziv-gradanima-da-dostave-predloge/vest

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• moto merkat °°, 4905 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

Lep gest ali to ne funkcionise tako, mozda ispadnem skeptik ali zakoni se usaglasavaju sa eu propisima i zakonima jer smo to potpisali (ovo nema veze sa politikom, datira iz proslog veka) tako da nema sta da izmisljamo toplu vodu, narocito "strucni" gradjani. 

Zamislite koliko ce predloga stici i to ce oni sve kao da obrade i predloze... msm neozbiljno skroz a ovakav predlog se moze povezati sa dnevno politickim desavanjima. 

@markommarko izvini sto ovako pisem, ne bih da pomislis da ti se useravam u temu, lep gest od tebe sto si podelio :takoje:

Ovo je samo moje licno misljanje :neznam:

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 1816 postova
  • Motocikl: mali strom

Nema od toga nista. MAS je davno kao velika organizacija pokusavao sa jakim argumentima i razgovorima na visem nivou pokusavao svasta nesto i prc.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 68 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

@bdada Ma sve kul. Znam da mora da se usaglašava sa EU propisima, ali svaka zemlja ima i svoje specifičnosti, a samim tim i zakone koji to uređuju. Da li je mrka kapa ili nije (kao što @ivica744 kaže da je MAS pokušavao), ne znam, ali optimista sam - ako se ne proba, ne može ni da se uspe 🙂 Kao što ni loto ne možeš da dobiješ ako ne uplatiš tiket, iako je šansa za dobitak prilično mala

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 3068 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

Kakav bre zakon, kakva država, ovde se saobraćajna signalizacija razlikuje u NSu i BGu! Kao dve države da su. 

U NSu ne postoji zeleno svetlo za levo, nema, otuda i gužve, skrenuti levo u NS je debilizam.

U BGu neki debil skonta da je trepćuće zeleno opasno...

Svako radi kako hoće.. 

• Podržavam 3

Ja sam poslao predlog/pitanje da li će se uopšte uzeti u razmatranje da se kod nas uvede da vozači sa B kategorijom mogu da odslušaju kratak kurs nakon kojeg mogu da voze skuter do 125cc (definisana je i snaga i da mora biti automatski menjač/kvačilo). 

U EU su mnoge zemlje to usvojile skoro, znam za Rumuniju, time žele da smanje broj ljudi koji rade dnevne vožnje po gradu automobilima, da smanje gužve, zagađenje.. 

Budimo realni, svako jutro u 95% automobila je samo vozač (uključujući i mene zimi). 

I zanima me, koje predloge je dalo naše udruženje motociklista? 

Umemo da prepišemo samo represivne mere i ono što paše KARTELIMA osiguravajućih kuća (nisam slučajno upotrebio ovaj termin). 

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 871 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Koliko se secam i Nemacka je usvojila to pravilo. 

• Svakom po zasluzi, 12424 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Можда би наш @ivica744 нешто написао да га нису извређали и отерали са форума

Screenshot_2024-12-29-10-34-33-732-edit_com.android.chrome.thumb.jpg.dd67624d650366ba83adf92b6b878e55.jpg

57 minutes ago, Arakis said:

Можда би наш @ivica744 нешто написао да га нису извређали и отерали са форума

Screenshot_2024-12-29-10-34-33-732-edit_com.android.chrome.thumb.jpg.dd67624d650366ba83adf92b6b878e55.jpg

To je ono što sam napisao u nekoj od tema, ja razumem da ljudima prekipi, ali da i dalje treba ostati zarad mnogih drugih, razmišljanja će nam se razlikovati ali i dalje imamo zajedničku opsesiju i ciljeve.. Po nečemu smo grupa. 

• Podržavam 2

• Zainteresovan, 448 postova
  • Motocikl: R1150GS

Predlozi ce najverovatnije biti prikupljeni i analizirani jer su to u obavezi.Bas zbog te EU,e sad da li ce biti prihvaceni ili ne to je neka druga stvar. Mislim da kao pojedinci malo mozemo da promenimo,ali da bi kao organizacija mogli da uradimo dosta...ako se organizujemo 🙄

• Vinyl rider, 824 postova
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина
On 20. 11. 2024. at 8:12, Andrej_Hotstepper je napisao:

Kakav bre zakon, kakva država, ovde se saobraćajna signalizacija razlikuje u NSu i BGu! Kao dve države da su. 

U NSu ne postoji zeleno svetlo za levo, nema, otuda i gužve, skrenuti levo u NS je debilizam.

U BGu neki debil skonta da je trepćuće zeleno opasno...

Svako radi kako hoće.. 

i u Spaniji je svuda zabranjeno skretanje levo pa saobracaj (gle cuda) funkcionise jos bolje !!!

On 11/20/2024 at 8:12 AM, Andrej_Hotstepper said:

Imas uslovno 🤣,taman dok se upali,pa onaj prvi dok skonta da je upaljeno,pa dok krene...1 vozilo prodje maksimalno

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

To je sjajno pravilo, samo što ovde neće moći da funkcioniše...jer nas prosto za to boli kurac! Eto tako po srpski.

Toga ima na više mesta, ali se to NE POŠTUJE. Taman posla da Srbin ide okolo i potroši 100 grama nafte i 2 minuta. Nema zida, znači može.

Sve reforme, zakoni, pravila..padaju u vodu pred srpskim karakterom. Onim istim koji ume da poštuje zakon, da bude trpeljiv, gostoprimljiv, otvorenog srca...ali i potpuno, potpuno i često...drugačiji.

• Sviđa mi se 2

5 hours ago, Andrej_Hotstepper said:

Da da.

Lepo. Imaš znak, u ovom fazonu 

Left-Turn-Reroute-feat-02-e1461093308861-640x320.jpg.f45393a94ceafc8cee172ec4049bfc3d.jpg

Jasno mi je kako funckionise zabrana skretanja u levo ali mi nije jasno da je SVUDA zabranjeno skretanje u levo? 

Bulvalno gogle maps .Barselona,prva ulica iza centra...nema zabrane skretanja u levo

Promenio član Patriota

• Andragog, 5005 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

U Slovackoj pesaci i vozila nikada nisu zajedno . Crveno svima pesaci idu, crveno pesacima vozila idu  Tada moze skretanje ulevo jer pesaci stoje dok oba pravca vozila se ne smene. 💪

Promenio član srbac

• moto merkat °°, 4905 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD
Pre 5 sati, pronto je napisao:

To je sjajno pravilo, samo što ovde neće moći da funkcioniše...jer nas prosto za to boli kurac! Eto tako po srpski.

Toga ima na više mesta, ali se to NE POŠTUJE. Taman posla da Srbin ide okolo i potroši 100 grama nafte i 2 minuta. Nema zida, znači može.

Sve reforme, zakoni, pravila..padaju u vodu pred srpskim karakterom. Onim istim koji ume da poštuje zakon, da bude trpeljiv, gostoprimljiv, otvorenog srca...ali i potpuno, potpuno i često...drugačiji.

IMG_20241230_192322.thumb.jpg.042429bf2e4a5e553092e46b46a2ead1.jpg

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja