djika 10 Napisano Novembar 4 U prolazu, 0 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam Djika, imam 30 godina i još uvek ne vozim motor. Godinama maštam o putovanjima nekim tour/adv motorom pa se nadam da se to i realizuje na proloće!Planiram da upišem školu u narednim nedeljama ali nisam siguran je l’ to moguće u ovom jesenje-zimskom periodu.Svaka preporuka na temu auto škole i dobrog adv/tour početničkog motora je dobrodošla! Pozdrav! 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peppermint 425 Napisano Novembar 4 Svrati ponekad, 69 postova Lokacija: Beograd, Voždovac Motocikl: Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodošao na forum gde vlada prijateljstvo (možda ponekad malo čudno ali samo dok se ne navikneš ). Za preporuke lakše je ako navedeš iz kog si grada a u slučaju većih mesta i dela grada, tako kolege mogu da preporuče školu koja je relativno u blizini. Tokom zime možeš polagati teoriju (ako nemaš AM) pa sa prvim lepim vremenom odvezeš časove, polaganja škole kreću da zakazuju već od marta ukoliko je topla zima. Za motocikl pomaže visina/težina, kako planiraš da se družite (svaki dan posao - kuća, vikend vožnje, kraća putovanja, duža putovanja), svakako tvoj budžet najviše odredjuje šta možeš sebi priuštiti. I sa nadom da neću biti dosadna jer su i meni to govorili a posle je bilo povuci - potegni sa parama, prvo oprema a onda motocikl. Svakako ćeš dobiti gomilu dobrih saveta a onda lepo lagano sedneš na svaki model o kom razmišljaš i samo će ti se kazati šta je za tebe. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djika 10 Napisano Novembar 4 U prolazu, 0 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodošao na forum gde vlada prijateljstvo (možda ponekad malo čudno ali samo dok se ne navikneš ). Za preporuke lakše je ako navedeš iz kog si grada a u slučaju većih mesta i dela grada, tako kolege mogu da preporuče školu koja je relativno u blizini. Tokom zime možeš polagati teoriju (ako nemaš AM) pa sa prvim lepim vremenom odvezeš časove, polaganja škole kreću da zakazuju već od marta ukoliko je topla zima. Za motocikl pomaže visina/težina, kako planiraš da se družite (svaki dan posao - kuća, vikend vožnje, kraća putovanja, duža putovanja), svakako tvoj budžet najviše odredjuje šta možeš sebi priuštiti. I sa nadom da neću biti dosadna jer su i meni to govorili a posle je bilo povuci - potegni sa parama, prvo oprema a onda motocikl. Svakako ćeš dobiti gomilu dobrih saveta a onda lepo lagano sedneš na svaki model o kom razmišljaš i samo će ti se kazati šta je za tebe.Hvala na lepoj dobrodošlici, Peppermint! Živim u Beogradu a što se tiče auto škole nije mi presudna lokacija jer svakako vozim auto pa mi neće biti problem da putujem. Na forumu sam do sada video preporuke za Vir/Zonu pa mi to deluje kao dobra opcija za sad. Inače, za auto sam polagao 2010/11 tako da imam AM kategoriju Što se tiče visine/težine, 186cm/100kg, a što se tiče motora, u početku bih naravno gledao što više po gradu i vikend turamanda se ispraksujem a onda kasnije neka duža putovanja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9609 Napisano Novembar 4 Ne silazi, 2264 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, i dobrodošao ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peppermint 425 Napisano Novembar 4 Svrati ponekad, 69 postova Lokacija: Beograd, Voždovac Motocikl: Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti se uklapa Banjica u putanje tokom dana moja preporuka je za instruktora Milivoja u autoškoli Formula 7 čije sedište je u kućicama u Crnotravskoj kod bazena. Za njih znam da planiraju polaganje već početkom marta ukoliko ne bude snega. A kategorija se vozi na MT-07. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djika 10 Napisano Novembar 4 U prolazu, 0 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan pre 28 minuta, Peppermint je napisao: Ako ti se uklapa Banjica u putanje tokom dana moja preporuka je za instruktora Milivoja u autoškoli Formula 7 čije sedište je u kućicama u Crnotravskoj kod bazena. Za njih znam da planiraju polaganje već početkom marta ukoliko ne bude snega. A kategorija se vozi na MT-07. Uklapa se a i Mart mi zvuči odlično. Kontaktiraću ih ovih dana da se raspitam. Hvala na preporuci! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scofield 99 Napisano Novembar 4 Svrati ponekad, 16 postova Lokacija: Apatin Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marcos 404 Napisano Novembar 4 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1-S Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Dobro došao budući kolega!Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 601 Napisano Novembar 4 (promenjeno) Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Dobro dosao, i ja sam u slicno vreme poceo sa motorom, sa 28/29 godina. Do tada sam puno vozio kola (uglavnom iz uzivanja, staza, tjuning, putovanja itd). Motor bih preporucio sa ABS-om, bolje nesto novije, zbog bezbednosti prvenstveno, a i motori ne gube na vrednosti nesto. Ako si u mogucnosti najbolje nov i nesto oko 200kg je idealno i za avanturu i za turing, a i za ucenje - da mozes sam da ga podignes ako se zaglavis na nezgodnim mestima van puta (uzbrdno/nizbrdo), padnes, lako ga kontrolises itd. (CFmoto 450MT, CB500X, VStrom, neki da ima bar 19" prednji tocak za ADV segment dosta znaci). Ja sam krenuo sa Transalpom XL600V. Oko opreme, ja ne vidim sta ima tu posebno, kaciga, rukavice, i neka ok jakna (i za kisu najobicniji komplet gornji+donji deo). Ostalo moze i klasicno (kozne duboke patike/cipele, farke, meni je to sve ok). Sto vise i sto pre vozati i uciti... Promenio Novembar 4 član Blackened 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8009 Napisano Novembar 4 Drug član, 1699 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav i dobro nam došao! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djika 10 Napisano Novembar 4 U prolazu, 0 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Dobro dosao, i ja sam u slicno vreme poceo sa motorom, sa 28/29 godina. Do tada sam puno vozio kola (uglavnom iz uzivanja, staza, tjuning, putovanja itd). Motor bih preporucio sa ABS-om, bolje nesto novije, zbog bezbednosti prvenstveno, a i motori ne gube na vrednosti nesto. Ako si u mogucnosti najbolje nov i nesto oko 200kg je idealno i za avanturu i za turing, a i za ucenje - da mozes sam da ga podignes ako se zaglavis na nezgodnim mestima van puta (uzbrdno/nizbrdo), padnes, lako ga kontrolises itd. (CFmoto 450MT, CB500X, VStrom, neki da ima bar 19" prednji tocak za ADV segment dosta znaci). Ja sam krenuo sa Transalpom XL600V. Oko opreme, ja ne vidim sta ima tu posebno, kaciga, rukavice, i neka ok jakna (i za kisu najobicniji komplet gornji+donji deo). Ostalo moze i klasicno (kozne duboke patike/cipele, farke, meni je to sve ok). Sto vise i sto pre vozati i uciti...Wow, hvala Blackened na detaljnom i temeljnom odgovoru! Znao sam oduvek da je bajkerska zajednica nešto posebno i stvarno sam dobio lepu dobrodošlicu!Što se tiče motora, i ja sam razmatrao neke od ovih koje si preporučio. Za sad naginjem malo više možda ka kinezima (CFmoto ili Vogue) jer bih možda mogao da se ukopim sa budžetom za nov model. Hondu ili Stroma bih već korišćene jurio. Svakako, imam vremena do Marta da se odlučim.Pozdrav! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bilence 73 Napisano Novembar 4 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodosao, koleza. I Peppermint i Blackend su ti odlicne savete dali. Ja sam bio u slicnoj situaciji kao ti i na kraju sam se odlucio za Hondu CB500XA. Mozda ti moj prvi post bude od koristi jer sam puno korisnih informacija dobio tamo. Zapravo, kad razmislim, apsolutno sve sto sam odradio u vezi polaganja, izbora motora, pristupu voznji, itd. je bilo izvedeno iz njihovih odgovora, i sada nakon godinu i po dana od toga mogu ti reci da bolje nije moglo. Zaista mnogoooo znace reci iskusnih vozaca kojih je, na nasu srecu, dosta ovde. Samo srecno i hrabro kroz skolu, i kada budes kupio mezimca okaci slike ovde da parimo oci. I naravno uzivajjjjj u procesu. Cheeriooo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4705 Napisano Novembar 4 BJB Maxi Scooter Club, 5998 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav @djika i dobrodošao na ove stranice želim ti da odabereš dobar motor, dobru školu i da se sit navozaš i obidješ sve što poželiš motorom. Mali savet, nema potrebe za besomučnim citiranjima, dovoljno je da taguješ forumaše kojima želiš da odgovoriš kao što sam ja tebe tagovao sa znakom @ i imenom forumaša u nastavku. Kad se taj nick "zaplavi", on će dobiti info da si ga označio isto kao i kad ga citiraš. Time štedimo prostor na forumu i mnogo je preglednije svima nego da svako malo čitaju duple postove (citirano+odgovor) Što se tiče izbora motora, uzmi u obzir i nadolazeći Zontes 368G ADV maxiskuter, obzirom da si naveo da je za početak pretenzija grad i vikend vožnjice okolo. Svakako kao neko ko vozi i očaran je sa CF Moto 450 MT, pogledaj i njega. Zontesa ti navodim jer ima dosta praktičnosti kod njega. U ceni dobijaš roll barove, podesivi vizir, maglenke, centralni štender, prostor ispod sedišta od 50-tak litara. To ti u startu štedi 400-500 eura kod odabira motora. Još jednom - dobrodošao! 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djika 10 Napisano Novembar 4 U prolazu, 0 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan @Bilence@alexanto Bolje vas našao! Hvala vam ljudi od srca! Baš mi znači ova podrška, komentari i informacije! Bilence, pročitao sam upravo detaljno tvoj prvi post i sve komentare, i dobio odgovore na veliki broj pitanja koja sam imao. Prema tome, čim pazarim kačim slike ovde! Još jednom - hvala vam! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bilence 73 Napisano Novembar 5 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Puno srece i avantura ti zelimmm 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujka 92 Napisano Novembar 6 U prolazu, 21 postova Lokacija: Nyborg, Danska Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav i dobrodosao na forum 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...