Jump to content

Moto Zajednica

CFMOTO 800MT Explore - Dugoročni test

Recommended Posts

• Ne silazi, 5119 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
On 21. 9. 2025. at 21:47, Bencivenga je napisao:

Pozdrav Jovane,

Da li si se približio magicnoj cifri?

Imas li nekih novih stvari za reci nakon predjenih 10k plus.

Explorer zaista djeluje kao best buy opcija za neka duga putovanja, ako covjek želi kupiti novi motor.

Vozi se skoro svaki dan, sledeće nedelje bi trebalo da uradim na 15k servis i u oktobru imam par putovanja na kojim ću stići do 20.000 km.

Nisam pisao jer u prinicpu nisam ništa ni radio na motoru. Sipao gorivo, vozio, dotegao lanac 2 puta i podmazivao ga. Sad kako je blizu 15.000 km oseti se da se ulje malo razbilo i to je u principu to.

Jedna blizu MiG-a 29 u Reptar muzeju vazduhoplovsta u Mađarskoj.

IMG_4463.thumb.JPG.19f4d2a9655c4712d49dc79df1d337ee.JPG

CF sam na kratko zamenio MiG-om 21:

IMG_4437.thumb.jpg.65b9aab36c96f6dff74766c9345fee88.jpg

Promenio član Jovan Ristic
  • Sviđa mi se 12

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Vozimo se i dalje, nego nema ništa novo za pisati što je i dobro jer znači da sve radi kako treba.

Posetili između ostalog Bač, Orašac, Oplenac i još neka mesta. Nije sve dokumentovano, čisto ubacujem par slika kao dokaz da se vozimo:

Zeman doš'o, valja vojevati...

IMG_4572.thumb.jpg.b19838fb27a64ce13622ea70a95ce717.jpg

Tvrđava u Baču:

IMG_4556.thumb.jpg.616375bc88f0727a30d03672394c11ea.jpg

Uporedno ove godine testiramo i Premier Devil kacigu, to jest privodimo test kraju. Ovo je prvi put da smo baš tipski radili test kacige. Celu sezonu je nošena (uporedno sa AGV K6S koja je moja kaciga) da bi je nosio u svim vremenskim uslovima i svim godišnjim dobima.

IMG_4565.thumb.jpg.786393598a476c21f5a8a9cbd610c78c.jpg

• Sviđa mi se 3

pre 9 minuta, Motorcyclist je napisao:

Sto se nisi javio kad si bio u Bacu?

Prvo nisam znao da si iz Bača :D

Drugo, bilo je hladno, sa pretećom kišom i bio sam nešto bolestan. Svakako planiram ponovo da posetim tvrđavu kad bude lepše vreme (na proleće) i tad neću zaboraviti da se javim.

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 6600 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
8 minutes ago, Jovan Ristic said:

Prvo nisam znao da si iz Bača :D

Drugo, bilo je hladno, sa pretećom kišom i bio sam nešto bolestan. Svakako planiram ponovo da posetim tvrđavu kad bude lepše vreme (na proleće) i tad neću zaboraviti da se javim.

Nisam iz Baca al 10km od. Vazi :)

• Sviđa mi se 1

Stigao do 15.000 km (uradili servis na 14.850 km). Utiske sa servisa (pozitivni su) ću opisati kad izbacim tekst. I dalje sve okej, lanac će uskoro biti za zamenu, gume se neverovatno još drže (ali će i one pred sezonu verovatno biti zamenjene), kočione pločice su još okej.

IMG_4592.thumb.jpg.c8fc73de6fc0ac777f59c03b598ee857.jpg

P.S. Ekran nije pukao ili slično u donjem levom ćošku, još imam onu fabričku zaštitu. Koristim je da ne bih izgrebao ekran, već foliju pošto često pipnem ekran sa rukavicama, kad je prašnjav i slično. Video sam da tih folija ima i na aliexpresu, te toplo preporučujem da se stavi kao zaštita.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1445 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Lanac vec za zamenu? 

pre 42 minuta, Rider000 je napisao:

Lanac vec za zamenu? 

Još 2.000 - 3.000 km bi mogao da izdrži. Delimično je moja krivica što je tako. Isprobavao sam Dr. Wack dry lube sprej za lanac. Međutim, na par dugih vožnji pri visokoj temperaturi, soldinom opterećnju motocikla i visokim brzinama nisam podmazao lanac na predviđenih 350 - 400 km (koliko na tom spreju piše) već sam podmazao na 900 - 1000 km koliko su te dnevne vožnje iznosile.

Takvih brzih i zahtevnih dnevnih vožnji bilo je 3 - 4 i mislim da sam tu prilično skratio radni vek lanca. On još uvek odlično stoji na lančanicima, ali se vidi da linkovi više nisu dobri, već ostaj po malo zaglavljeni.

• Drug član, 2773 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Barem na 450mt su stavili lanac lošeg kvaliteta. Koliko ja vidim toliko i traju - 12 do 15 - 16 hiljada km, zavisno od uslova.

pre 24 minuta, živke je napisao:

Barem na 450mt su stavili lanac lošeg kvaliteta. Koliko ja vidim toliko i traju - 12 do 15 - 16 hiljada km, zavisno od uslova.

Šta je tu je, lančanici su još uvek baš u dobrom stanju. Videćemo da pri zameni stavimo neki drugi lanac, tipa RK ili nešto drugo. Pokušaćemo da ispregovaramo sa nekom firmom da uzmemo nešto drugo što je konkurentno da uporedimo.

Takođe za gume tražimo nešto što još nema kod nas, a koristi se preko u inostranstvu i pitanje je kad će doći kod nas, pa da na vreme ispitamo da li vredi ili ne. To je već u pregovoru i razmatranju.

pre 26 minuta, živke je napisao:

Šta piše na lancu ? Na 450MT je navodno DID VP2 .

D.I.D. 520VE

• Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja