Jump to content

Moto Zajednica

CFMOTO 800MT Explore - Dugoročni test

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 199 postova
  • Motocikl: Voge SR3 , Aprilia Scarabeo 125

Zar ne bi potrošnja bila veća u tom slučaju osim ako nije bilo dosta kreni- stani vožnje?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2103 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Terao si ti to dobro Jovane 😀

Meni ukupna prosecna potrosnja 5,8 a sigurno sam 80% od ukupne kilometraze vozio po gradu (Beogradu)

IMG_8477.jpeg

• Drug član, 2077 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm
On 16. 5. 2025. at 21:13, nuk je napisao:

Zar ne bi potrošnja bila veća u tom slučaju osim ako nije bilo dosta kreni- stani vožnje?

Kapiram da je potrošnja manja,jer je vozio 80-100 na mestima gde bi vozio dosta više, samim tim i trošio vise.. Bar sam ja tako shvatio..

Svakako dobra potrošnja i ok autonomija koja se sa njom može očekivati.

• Sviđa mi se 3

• Ne silazi, 5018 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
On 19. 5. 2025. at 12:02, ProMaster je napisao:

Kapiram da je potrošnja manja,jer je vozio 80-100 na mestima gde bi vozio dosta više, samim tim i trošio vise.. Bar sam ja tako shvatio..

Tako je, nije bilo stani kreni, već u 5. na 100 na sat je potrošnja manja nego kad ga vozim u 6. na 150 - 180 kmh koliko sam ga držao na autoputu gde nema ograničenja.

Stigo sinoć kući, zaokružio juče ukupno 1.301 km.

Ujutru krenuo rano, vreme mi nije bilo naklonjeno. Na pojedinim deonicama temperatura bila svega 3 stepena. Kroz Češku opet naoblačno, opet hladan vetar. Srećom u solidnu opremu, grejače ručica i sedišta.

Usput sam napravio pauzu na Brnu, jer naša ekipa trenutno tamo vozi TD. Proveo 2 sata tamo i rešio da se brzo izgubim jer su noge počele da mi se tresu kad su popalili motore i izašli na stazu. Bilo mi i žao i drago što sam svratio. Apsistencija od vožnje na stazi uzela maha, ali dobro, vratiću se dogodine na stazu pa će i to nestati.

Da se vratim na put. Kroz Slovačku i Mađarsku se vreme popravilo i sunce izašlo. Nemam ništa za prijaviti neobično, osim da u povratku nisam imao toliko radova na putu i gužvi. Pošto sam u odlasku ka tamo forsirao motor naročito na autoputu kroz Nemačku, jer jelte nema ograničenja, bi mi pomalo i žao što sam ga maltretirao, takav je posao i ja ga volim.

Zaokruženo na satu 7.228 km. Ostlao mi još da danas/sutra naspem pun rezervoar i da vidim koliko je potrošio u povratku. Poslužio je dobro 800MT, nemam nikakve zamerke. I dalje ostajem pri sledećim zamerkama: potreban je "remote adjuster" zadnjeg amortizera jer jelte reč je o touring motoru i ako se sa opterećenjem ne dotegne predopterećenje opruge, zadnji kraj potone i onda rastereti prednji i pri većim brzinama može da "ljulja" što je posledica voblinga. 

Druga zamerka je što je sedište moglo biti udobnije, ali sam se izgleda navikao, jer me ništa ne boli nakon puta.

Ono što bih izdvojio kao najveće prednosti:

- Prostor na motoru, prilično je komotan

- dobro štiti od vetra

- odlična navigacija

- odlična autonomija (bolja nego što sam očekivao)

- u ovom slučaju mnogo su mi značili grejači ručica i sedišta

Ovaj put me odvažio da u narednim vožnjama ipak pravim duže ture, ušlo mi pod kožu.

IMG_3857.thumb.jpg.b8093039b6a11481bfc6306de23f3868.jpg

IMG_3906.thumb.jpg.0816ca89301f94df8bf72a2f01011a45.jpg

Nadam se da su svi iz društva prijavili ženama da su otišli da voze stazu:

IMG_3861.thumb.jpg.ab9433e7e7648437ffc819021d6f6c39.jpg

• Sviđa mi se 13
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 5018 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Sabrao potrošeno gorivo u povratku. Vozio sam sporije kroz Nemačku, jer je bilo rano jutro i hladno, što se značajno odrazilo na potrošnju. Generalno mislim da sam u povratku vozio opuštenije.

Pređeno 1.301 km, potrošeno 70,71 litra goriva, što mu prosečno dođe oko 5.435 litara na 100 km. Dva puta sam sabirao sve. Napominjem da sam bio sam na motoru (sa rancem i opremom težak oko 91 - 93 kg) i sa dva bočna kofera sa stvarima. 

• Sviđa mi se 7

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja