Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki GSX-8S

Recommended Posts

• Drug član, 925 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Majka mu stara, nek zaposle italijane da im rade dizajn...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1562 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Oni prave tačno ono što kupci žele da pazare. Pa umesto da postavljamo pitanje da li su dizajneri i ljudi iz razvoja novih modela normalni, zapravo bi pitanje bilo da li je nova klijentela malo zastranila sa svojim željama i vizijama kako bi motocikl trebalo da izgleda?

• Drug član, 1098 postova

Ovaj novi MT izgledao kao stari koji je pretpeo havariju pa su mu nabudzili neku nakaradnu masku i onda u oglasu napisali "nije havarisan....maska je zbog prerade u streetfighter".

• Ne silazi, 7539 postova
  • Motocikl: TDM 900

Stariji motocikli su imali karakterističan dizajn da se izdaleka moglo videti iz koje kuće dolazi. Onda su počeli da uklanjaju oklope pa svi izgledaju kao egzoskeleti. Nema oklope, brže se pakuje u fabrici, manje komponenti, manje alata, manje čoveka. Ljudi nisu svesni šta znaci izbaciti izbaciti jedan šraf sa proizvoda. Nema obuke za radnika, uzmeš mu alat, oslobodiš mesto gde mu stoji alat, oslobodiš mesto gde mu stoji šraf i još dva mesta za taj šraf u magacinu. Ukineš jednu stavku za kontrolu. Ne platiš taj šraf. Smanjiš mu vreme izrade i povećaš normu. To je nepojmljivo sa nekoga ko nije direktno u industriji. Takt time na liniji se meri u SEKUNDAMA. 

Pa onda kad nemaš oklope, nemaš farbanje, lakiranje, itd. Farove više ne prave kao nekada. Najlakše da mu ušrafe dva LED modula. Meni lično su dupli farovi npr. na 1999 R1 ili ZX12_R koji su već 20 godina stari lepši od ovih modula. No, to je bolje, moraš da ga platiš skuplje jer je to moderno i LED. Halogeno je zastarelo i demode. Evo ne znam, mene kad uhvati mrak sa dve halogene H7 sijalice ja odmah stanem kraj puta i zovem tatu da dođe prikolicom po mene 🤣

Blatobrane ukinuli, rukohvate... Sedišta mršava, mala i tanka. Ne znam ni da li stavljaju više alat ispod sedišta? Nema više lakiranih površina, nema alumunijuma, hroma, duplih auspuha, Sve neke usrane mat površine i plastifikacije. No dobro, ljudi to vole, to je moderno, lepo... Ne znam, ajde, nek bude da je to samo moj lični ukus. Da ne valja ne bi se pravilo i kupovalo. Ja i dalje cenim i volim motocikl tipa 1100XX, Bandita 1200, R1, to kad vidim da je u super stanju lepše mi je nego većina novih modela.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1562 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Ako su ovakve nakaze od motocikala mogle da nađu put do kupaca, šta ima da se čudimo izgledu ovog Suzukija i sličnih modela...

45-triumph-street-triple-3.jpg

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 4 postova
3 minutes ago, Disko Nindža said:

Ovaj Trijumf je filigranski rad naspram onog Suzukija 8S i Yamahe MT 07-01 :oda2:

Upravo sam hteo ovo da napišem. Ja koji ga vozim pa mi je malo ružnjikav, ali daleko lepši od 40% novih nakeda. Ne mogu da prežalim što nisam našao dobar primerak sa dva okrugla fara... 😁

• Ne silazi, 4922 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
Pre 22 sati, Motorcyclist je napisao:

Bilo je neki dan u podscastu ST MOTO devojka koja je radila u Yamahi. U vrhu su ljudi koji ne voze motore niti ih zanimaju. Samo cifre.

Ne znam ko je dotična devojka, ali sam upoznao ljude iz vrha Yamahe i mogu reći da itekako voze motore i to od svoje rane mladosti.

Isto važi za neke glave iz Bridgestona koje sam takođe imao čast i priliku da upoznam. Možda ovi iz marketinga i finansija ne voze motore, ali ljudi iz razvoja voze.

• Integrisan, 5352 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
5 minutes ago, Jovan Ristic said:

Ne znam ko je dotična devojka, ali sam upoznao ljude iz vrha Yamahe i mogu reći da itekako voze motore i to od svoje rane mladosti.

Isto važi za neke glave iz Bridgestona koje sam takođe imao čast i priliku da upoznam. Možda ovi iz marketinga i finansija ne voze motore, ali ljudi iz razvoja voze.

Anamarija Matoc deset je godina radila za najveće auto-moto kompanije u Francuskoj, Austriji i Nizozemskoj, nakon čega se vratila u Hrvatsku.

MAGAZIN.HRT.HR

Anamarija Matoc deset je godina radila za najveće auto-moto kompanije u Francuskoj, Austriji i Nizozemskoj, nakon čega se vratila u Hrvatsku.

Salud-33-2-900x600.jpg

• Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Znam da i kad vozimo na svetskim/evropskim prezentacijama, uvek ima i dosta Japanaca koji voze kao i nejapanaca, a svi su ili iz razvoja ili iz menadžmenta. Ako uspem da pronađem spiskove po grupama, okačiću. Tu lepo piše ko je ko iz Yamahe. 

na brzinu sam našao listu sa svetske prezentacije MT-09, održane u februaru prošle godine.

Od ljudi iz Japana vozili Shun Miyazawa (glavni ili drugi čovek za Yamahu u Evropi) sa njim sam radio intervju, vozi čovek od svoje rane mladosti.

Drugi iz Japana, YAMADA, Shinya (right)
Project Group, Motorcycle Testing Division, PF Model Development Section, Yamaha Motor Co., Ltd.

Zatim je bilo tu još ljudi iz menadžmenta iz Evrope poput john maillon, ozbiljne face, koji takođe vozi.

Tako je uglavnom u svim fabrikama. Ne radi se samo po brojkama, bitne su i brojke i cifre, ali se i razvojni tim pita mnogo.

Uglavnom, nemojte verovati baš svemu što čujete/pročitate na netu. Ne kažem da devojka nije delimično u pravu, ali dobar deo ljudi koji rade u svim fabrikama su ljudi koji su aktivno vozili/voze motocikle.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja