Jump to content

Moto Zajednica

Samo_dobra_kola_011: Uvoz i prodaja automobila iz Norveške

Recommended Posts

  • Svrati ponekad, 202 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Suzuki sv650N

Drage kolege bajkeri,

 

Nakon detaljne analize kompletnog tržišta, brat i ja smo se odlučili da započnemo uvoz i prodaju automobila iz Norveške. Sa nekima sam se upoznao lično, a sa nekima virtuelno. Brat je Milan, a ja sam Luka. Strastveno volimo automobile i motore, tako da će ovo biti nešto što zaista volimo i što radimo od srca.

 

O automobilima imamo dovoljno znanja da možemo da prepoznamo šta je dobro, a šta loše. Daleko od toga da se razumemo u mehaniku, ali predznanje svakako da postoji. Volje, želje i motivacije za novim učenjem ne manjka, tako da verujem da će znanje samo da se nadograđuje.

 

Mi smo oni likovi koje prijatelji pozivaju da idemo sa njima kada gledaju neki auto. 

 

Na žalost, do svakog znanja došli smo na teži način usled najčešće lošeg izbora. Što se kaže, učili i platili samo na svojim greškama. Imali smo priliku svačega da se nagledamo, od uvredljivo vraćenih kilometara, povađenih i softverski pogašenih delova, pa do poplavljenih i teško havarisanih automobila. Stekli smo utisak da tržištem vladaju lošiji automobili.

 

Motiv i cilj su da prodajemo samo dobra kola, otuda i naziv samo_dobra_kola_011, i da oformimo bazu klijenata koji će nam se uvek
rado vratiti i koji će nas rado preporučiti. Ideja je nastala usled toga što smo stvarno više umorni od vraćenih kilometara i automobila u lošem stanju, tj. od kupovine proizvoda koji su tzv. „mačka u džaku“. Pokušaćemo maksimalno da približmo da kupac stvarno zna šta kupuje.

 

Svaki automobil koji ponudimo došao je sa proverenom servisnom istorijom, kompletnom servisnom dokumentacijom, garantovano pravom kilometražom i prethodnom izvršenom proverom preko aplikacije Auto moli (identično što i Carvertical). Za svaki automobil priložićemo fotografije prilikom kupovine, fotografije sa carinskog skladišta kada je stigao u Srbiju, video snimke, istoriju svega što je urađeno pre oglašavanja, kompletnu servisnu dokumentaciju i pomenuti Auto moli izveštaj u PDF formatu kao dodatni dokaz o tome da automobil nije bio havarisan i da je kilometraža ta koja piše. Garantujemo da je automobil bio u voznom stanju i da je do mesta za isporuku došao na točkovima, jer sve što kupimo ima važeće odobrenje od strane EU (tehnički pregled) koje je poprilično rigorizno.

 

Zašto Norveška? Pa sve ima svoje prednosti i mane, verujem da su problemi skandivaskih automobila već daleko poznati kod nas. Prednosti su što su kola besprekorno održavana, što je tamo spuštanje kilometara kažnjivo, i što su cene zaista u odnosu na ostale države poprilično fer. Odnos cene i kvaliteta je prihvatljiv. Poređenja radi, automobil u sličnom cenovnom rangu se može nabaviti u evropskim državama samo ukoliko ima 350+ hiljada kilometara, ili u opisu stoji EXPORT ili DEFEKT. Mana je korozija, najčešće strada podvozje, a nekada to pređe i na delove karoserije.

 

Uglavnom, sve što stigne zahteva određeno mehaničko ili limarijsko ulaganje, što verujem da je u današnjici sasvim očekivano i razumljivo kada su automobili iz uvoza u pitanju. Kao što rekoh, mana skandinavskih vozila je korozija i po tome su poznati (bije ih loš glas ). Kada kažem da najčešće strada podvozje, mislim na delove kao što su viljuške, most, kočione čeljusti, opruge amortizera, i ti da kažemo lako zamenljivi delovi.

 

Mi ćemo obezbediti da na svakom automobilu budu otklonjeni svi mehanički nedostaci, da budu proverene dizne i DPF (po potrebi remontovane/opran), da bude otklonjena sva korozija ukoliko postoji na bilo kom delu karoserije (ako deo može da se zameni, biće stavljen nov deo - profesinalno farbanje se podrazumeva) i da podvozje bude kompletno očišćeno i sređeno (naneto antikorozivno sredstvo koje krajnje ima dejstvo prajmera i ofarbano bojom sa Epoxy bazom). Dalje, svaki automobil će biti višeslojno ispoliran sa nanetom keramičkom zaštitom i odrađenim kompletnim detailingom enterijera koji uključuje i detaljno dubinsko pranje. Sve navedeno će biti odrađeno nezavisno od toga da li ćemo za dati auto bili u plusu ili minusu.

 

Da ne stvorite pogrešnu sliku, naravno da nema svaki auto mehaničko ili limarijsko ulaganje, niti je to model poslovanja, kupujemo automobil u što je bolje mogućem stanju, ali dok ne stigne ne znamo pravo stanje.

 

Naša politika je da spremimo vozila da su u sedi i vozi stanju, da su mehanički besprekorna i bezbedna, da estetski izgledaju fantastično i da maksimalno približimo onaj osećaj ulaska u novi auto. Želimo da autić osvežimo potpuno i da mu vratimo blistavi sjaj, a uz to da budući kupac do narednog malog servisa ne razmišlja.

 

Prevarama se nikakvim ne bavimo. Prikazujemo potpuno tansparetno stanje pre i posle. Nijedan jedini detalj nećemo sakriti. To je uslov našeg poslovanja, pa po cenu opstanka.

 

Razumemo da su mišljenja podeljena, to svakodnevno vidimo i čujemo, i da ono što mi mislimo da je dobar auto za nekoga neće biti, da će ga naša transparentnost odbiti i da će za njega značiti da prodajemo loše automobile (da ne kažemo krševe). Svakako, ljudska molba da se naša iskrenost poštuje i da se pre iznošenja bilo kakve javne kritike prvo informišete o načinu poslovanja auto placeva u Srbiji kako bi imali pravu i zdravu diskusiju.

 

Koncept nije da se po automobilu zarađuju hiljade evra, niti da od ovog posla živimo. Zarade će biti male, ali iza kvaliteta proizvoda možemo ponosno da stojimo svojim likom i delom. I vala ima da se hvalimo na sva zvona. :sampion: Obojici nam je ovo dodatni posao i nešto što nam predstavlja životnu pasiju.

 

Zamene za vaš automobil nećemo prihvatiti, dok svaki automobil koji kupite od nas rado ćemo uzeti nazad u zamenu za neki drugi (samo pod uslovom da je nastavljeno vođenje servisne istorije kroz datu servisnu knjigu i u skladu sa propisanim servisnim intervalima). U kvalitet našeg proizvoda moramo i sami da verujemo.

 

Garanciju ne možemo da dajemo, ali svakako da nećemo ostati ravnodušni ukoliko se u nekom periodu od kupovine sa kolima nešto iznenada dogodi, a možemo da procenimo da smo mi to ipak trebali da znamo ili smo mogli da sprečimo.

 

Negde smo prepoznali da najviše u srednjem segmentu (cena od 3 do 10k) nedostaje kvalitetan izbor automobila, i za sada ćemo biti bazirani na rad u tom segmentu.

 

Da rezimiramo zašto mi, a ne drugi:

  • Kupac zna šta kupuje;
  • Kilometraža je prava i originalna;
  • Automobil u stanju bez ulaganja;

 

Svako ko se pozove na Bjbikers forum, imaće ozbiljno dobar popust.

 

Poverenje se zaslužuje i gradi tako da je svaka provera moguća i apsolutno dozvoljena.

 

Zaista bi mi bilo drago da ovo može da nam uspe, da će se naš iskren i realan pristup ceniti, kao i da će naš kvalitet biti prepoznat. Zato, poželite nam sreću!

 

Ispisao sam se muški, znam da smara, ali jednostavno moram adekvatno da nas predstavim i da opišem naš način poslovanja. Možemo reći da mu ovo dođe kao neki opšti uslovi poslovanja.

 

Možete nas pronaći na instagram stranici samo_dobra_kola_011, a vozila se najčešće nalaze na Vračaru, na Crvenom Krstu, garažirani.

 

Moj kontakt telefon je 0606219700. Za sva pitanja stojim na raspolaganju.

Pozdrav i svako dobro!

Promenio član Luka9905
  • Sviđa mi se 13
  • Podržavam 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 423 postova
  • Lokacija: Petrovac na Mlavi
  • Motocikl: CBR 900RR

Svaka čast! Način poslovanja koji ste izabrali je, nažalost, teži put da se kod nas razvije biznis i uspe, ali je apsolutno ispravan i za svaku pohvalu. Puno sreće i uspeha!

 

p.s.

 

Nadam se da ćete ovde postavljati ponudu automobila (makar samo link ka oglasu). Ja npr. ne koristim Instagram, niti planiram kupovinu za sebe u skorije vreme, ali često me ljudi iz okruženja priupitaju za razne automobile i u toku sam da planiraju kupovinu, pa tako mogu neobavezno da ponudim nekome automobil koji bi mu eventualno bio zanimljiv.

Promenio član AndjeoPakla
  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 202 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Suzuki sv650N

Prvi nam je Golf 7:

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Volkswagen Golf 7 4Motion HighLine, 2014. godište, Karavan, Dizel 1968 cm3, vozilo prešlo 191736 km, Vračar. Putnička vozila - Polovni Automobili

 

Auto stigao sa blagom korozijom na više mesta, sajtne, i zadnja krila. Bukvalno je svuda imao po par tačkica. Oštećenja sanirana, rupe u karoseriji očišćene i ispunjene voskom, i delovi kompletno ofarbani. Podvozje kompletno sređeno, skinuta sva površinska korozija sa viljuški i mosta, naneto antikorozivno sredstvo, prefarbano i voskirano 🙂

 

U pitanju je 2.0 dizel, sa 4x4 pogonom, u Highline paketu opreme.

 

Odrađen je servis, letnje gume su dot 23, zimske gume su sa ekserima na drugom setu alu felni. Koliko sam se do sada informisao, ekseri mogu da se skinu sa guma i da se voze tako. 

 

Ono što mislim da je sledeće na kolima za zamenu jesu diskovi. Nekako mi kasniji odziv imaju, ili je meni neobično. Tehnički je automobil prošao bez problema. Moguće i da je do toga što je automobil nekoliko meseci stajao.

 

Očitan na originalnoj VW dijagnostici, nema prijavljenih grešaka, dizne su u super parametrima, DPF je čist (ako se sećam, majstor mi reče 6gr, ili 6 nečega). Posedujemo Auto Moli izveštaj.

Ukoliko vas autić zanima, javite se preko Bjbikers i daćemo fer popust. 😊

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 202 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Suzuki sv650N

Druga nam je Kuga u najavi. 

 

Trenutno je kod mehaničara, ima problem sa 4x4, prijavljuje grešku u komunikaciju između računara i diferencijala. Na crevu interkulera malo pušta, to će biti sređeno, biće odrađen mali servis i kompletan pregled automobila. Sve što bude za zamenu, biće zamenjeno. 

 

Nedostaje originalni radio i koža oko menjača je ispala. 

 

Nakon mehaničkog sređivanja, ide na poliranje i dubinsko pranje. 

 

2008. je godište, 2.0 dizel, pogon 4x4, panorama, grejači sedišta, kožna sedišta, dva seta felni (letnje dot21, jako dobre), 233k kilometara sa servisnom istorijom. 

 

Cena će biti formirana kada se sve završi. 

IMG-20240930-WA0025.jpg

IMG-20240930-WA0012.jpg

IMG-20240930-WA0026.jpg

IMG-20240930-WA0024.jpg

IMG-20240930-WA0011.jpg

IMG-20240930-WA0023.jpg

IMG-20240930-WA0021.jpg

IMG-20240930-WA0022.jpg

IMG-20240930-WA0014.jpg

IMG-20240930-WA0018.jpg

IMG-20240930-WA0020.jpg

IMG-20240930-WA0019.jpg

IMG-20240930-WA0016.jpg

IMG-20240930-WA0030.jpg

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 202 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Suzuki sv650N

Treći auto je Škoda SuperB, 2011. godište, karavan, sa 250k kilometara, 1.6 TDI sa 105KS.

 

On nam je BINGO, jako smo dobro prošli. Ima dosta korozije, ali zato i ulaganja u mehaniku. Ali šta je tu je, biće sređena u fulu, profitirali mi ili ne. 

 

Limarijski ima dosta ulaganja, prednje desno krilo da se zameni zbog korozije, da se srede sajtne, oba zadnja krila, zadnja vrata, branici (imaju od kamenčića dosta oštećenja), tako da smo odlučili da auto ofarbamo kompletno u krug. Sva korozija će biti otklonjena. Podvozje će takođe biti sređeno. 

 

Trenutno je kod mehaničara, čekamo detaljan izveštaj šta sve treba da se uloži. Radi jako lepo, mirno i tiho, znamo da je neophodan mali servis i da nešto i prednjem levom točku lupa. 

 

Nedostaje nam bravica kasete ispred suvozača, gume su loše, pa i felne, i nedostaje ona pokrivka oko ručne. 

 

Dolazi sa kompletnom servisnom istorijom. 

 

Cenu ćemo formirati kada se sve završi. 

IMG-20240930-WA0044.jpg

IMG-20240930-WA0043.jpg

IMG-20240930-WA0046.jpg

IMG-20240930-WA0047.jpg

IMG-20240930-WA0045.jpg

IMG-20240930-WA0050.jpg

IMG-20240930-WA0048.jpg

IMG-20240930-WA0049.jpg

IMG-20240930-WA0051.jpg

IMG-20240930-WA0052.jpg

IMG-20240930-WA0055.jpg

IMG-20240930-WA0054.jpg

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 202 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Suzuki sv650N

@AndjeoPakla Jeste teži put. Za sada prihvatamo izazov, pa ćemo da vidimo. 🙂 

 

Oni koji su prepoznali naše automobile kao dobre prilike su trgovci, love nas po carinskom skladištu 🤣 Čak su nam i fer ponude davali sa ok zaradom, ali eto, zainatili smo se da ovo bude naša priča i da sa velikom pažnjom picnemo i osvežimo svaki auto.

Jedva čekam da vam pokažemo pre i posle efekat.

 

@Gordak985 Hvala!

@Alexandra995 Hvala! Hvala i za izradu nalepnica! Kako spremimo koji autić biće zalepljene 😊

  • Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 86 postova
  • Lokacija: BG
  • Motocikl: u potrazi

Kakvo je stanje sa cenama polovnih elektricnih vozila u N ?

Nisam nikada gledao oglase za automobile (bil) tamo ali mozda ima npr. 5 godina star Tesla povoljno...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 202 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Suzuki sv650N
30 minutes ago, kick88 said:

Kakvo je stanje sa cenama polovnih elektricnih vozila u N ?

Nisam nikada gledao oglase za automobile (bil) tamo ali mozda ima npr. 5 godina star Tesla povoljno...

Od električni video sam da su Renault ZOE i Citroen C zero, poprilično povoljni. 

 

Pojavi se s vremena na vreme Tesla, ali je to bolje pratiti na aukcijama. Svakako može povoljnije da se kupi nego kod nas 🙂

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 377 postova
  • Lokacija: Ravni Banat

Neka je srećom posao, predanost i iskrenost su tu, želja za napredovanjem takođe, imate ozbiljne uslove za uspeh koji vam od srca želim. 

  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 50 postova

Nemoj da odbijate ponude trgovaca/preprodavaca. Ako je ponuda fer,ne vidim razlog zašto bi je odbili. Pa cilj je da se što pre proda uz korektnu zaradu,neko moje skromno mišljenje,i ulaže u dalju nabavku...

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.





×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja