thelord 98 Napisano Februar 6, 2009 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Video sam ovo? Sipa se u vruce ulje i ostavi da motor radi 15min u leru i onda se istoci ulje i sipa novo. Navodno potpuno odmasti i ukloni sve naslage iz motora tako da novo ulje duze ostaje cisto? Jel neko ovo koristio? Kakvi su utisci? Sta mislite jel ima stvarno nekog efekta? Cena je oko 800din. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Februar 6, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Na motoru nisam nikad koristio, ali u autu jesam. Strasno je sta sve izadje napolje kad se ispusti ulje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Februar 6, 2009 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Koristio ja. Motor isto ide ;D, ali je stvarno izaslo mnogo vise prljavstine nego bilo kada pre toga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Februar 6, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan ja koristio vise puta ali neuvek . nemoj da preteras sa duzinom stajanja te tecnosti u motoru kad radi a ima da se kupi i na buvljaku jeftinije . pozeljno da se motor malo ljulja da nebi ostalo negde unutra malo . i obavezno zamena ili ciscenje filtera posle istakanja ulja . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Februar 6, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan E da, posle prospianja ulja sipam neko od onih jeftinijih na tocenje. Pustim da radi 10 minuta, pa i njega prospem. Tek onda sipam ono pravo kvalitetno ulje. Tako sam radio na autu, koji je dizelas stare garde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAVEN 26 Napisano Februar 7, 2009 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Aprilia SL1000 Falco & APN 6 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam koristio pri menjanju ulja pre desetak dana. Sa starim uljem pređeno oko 4500km al' na početku sezone uvek menjam. Ulje pre sipanja ovog sredstva nije bilo mnogo zaprljano. Dobro zagrejao motor, nasuo sredstvo i ostavio da radi 15 min. Kad sam ispustio ulje bilo je dosta retko, skroz crno od Gareži iz motora i bilo je kojekakvog trunja i taloga. Tako da ovi sredstvi izgleda radi svoj posao, sudeći po đubretu koje je izašlo iz motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Februar 7, 2009 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan kažu da može da se desi da motor okrene ležaj na radilici. e sad da li je do sredstva ili nepropisnog rukovanja ili stanja agregata ne znam ali meni to nekako ulilo strah. a pogotovo za neke buvljak varijante. možda je bolje rešenje 2-3 češće zamene ulja na 2-3000km i to je to. inače sipao sam ga i ja u motor ali pri prvoj izmeni ulja kad sam ga kupio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Februar 7, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice buvljak varijante ja sam je dosad koristio i nisam imao problem . A sto se tice rada motora 15 minuta da bez jakog gasa i turiranja ugrejana masina na sauhu . Obavezno zamena filtera i malo ljuljanje motora da nezaostane u nekom djepu . Ja licno uvek radim zamenu ulja posle na 2-3.000 km bas iz ovog razloga a nekoristim ga uvek . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6910 Napisano Februar 7, 2009 Drug član, 3059 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Samo jedno pitanje... ako u motocikl ne treba sipati ulje za automobile, zbog lamela, kako onda ovo sredstvo za ciscenje deluje na lamele? Ja sam ga koristio na kolima, na svakoj drugoj promeni ulja, oko 50 000km je bio auto kod mene, cuda su izlazila iz njega kad sipam ovo. Za motocikl, zbog lamela, treba proveriti sa proizvodjacem /pretpostavljam da zastupnik ili prodavac nema pojma jer se nije raspitao, pa moze samo da kaze svoje licno misljenje/. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Februar 7, 2009 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Cuo sam da ovi cistaci motora umeju da naprave picvajz, i da ih ne treba drzati vise od 4-5minuta, jer su oni u sustini odmascivaci i na taj nacin skidaju naslage. Zato i nastane problem, jer odmasti i ono sto treba i ono sto ne treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Februar 7, 2009 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam zainteresovan da ovo sredstvo sipam u Jawu i zoljicu. Samo, sad sam u dilemi kad je Misa pomenuo lamele, kod Jawe su od plute pa nisam siguran da ih ovo cudo ne porucka za uzinu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 98 Napisano Februar 7, 2009 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Cuo sam da ovi cistaci motora umeju da naprave picvajz, i da ih ne treba drzati vise od 4-5minuta, jer su oni u sustini odmascivaci i na taj nacin skidaju naslage. Zato i nastane problem, jer odmasti i ono sto treba i ono sto ne treba. Ja mislim da ne treba izmisljati mlaku vodu tj. ako se vec odlucimo da koristimo ovo onda treba da sledimo uputstva proizvodjaca. Na pakovanju pise 15min. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Februar 7, 2009 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Cuo sam da ovi cistaci motora umeju da naprave picvajz, i da ih ne treba drzati vise od 4-5minuta, jer su oni u sustini odmascivaci i na taj nacin skidaju naslage. Zato i nastane problem, jer odmasti i ono sto treba i ono sto ne treba. Ja mislim da ne treba izmisljati mlaku vodu tj. ako se vec odlucimo da koristimo ovo onda treba da sledimo uputstva proizvodjaca. Na pakovanju pise 15min. Ja bih ipak sledio uputstva proizvodjaca agregata, koji uglavnom kazu da treba izbegavati dugotrajan rad u mestu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Februar 7, 2009 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Jbg, ja sipao, pustio da radi 15 min, prosuo, promenio filter, sipao novo ulje i vozio sledecih 5-6 000 km. Nista nije crklo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Februar 7, 2009 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Koristio sam raznorazne Engine clean-ove (kad god kupim drugi motor) i ni jedan problem dosad nisam imao. Motul, Ipone, Motorex itd itd, imaju baš za motocikle ove stvarčice, pa se ne treba plašiti. Mada mislim da je u TransAlpu to bačena para... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Februar 7, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam vec pisao u drugim temama da mi je bivsi vlasnik motora rekao da ovo obavezno koristim pre menjanja ulja. E sad neki su mi tamo odgovorili da to nema potrebe ali ipak poverovacu coveku koji vec 10godina vozi apriliu i stvarno se vidi da ih odrzava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 98 Napisano Februar 7, 2009 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Koristio sam raznorazne Engine clean-ove (kad god kupim drugi motor) i ni jedan problem dosad nisam imao. Motul, Ipone, Motorex itd itd, imaju baš za motocikle ove stvarčice, pa se ne treba plašiti. Mada mislim da je u TransAlpu to bačena para... Sto mislis da je u TA bacena para? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6143 Napisano Februar 7, 2009 Svakom po zasluzi, 12443 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Valjda što je toliko kvalitetan da mu to ne treba? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Februar 8, 2009 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Valjda što je toliko kvalitetan da mu to ne treba? ;D Tako nešto, samo prevedeno na srpski... Korišćenjem dobrih ulja se gubi potreba za takvim ''aditivima za izbijanje para'', ali ako će neko mirno da spava zbog 800din, pa nek bude... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jumbo 8 Napisano Mart 5, 2009 U prolazu, 24 postova Lokacija: LAZAREVAC Motocikl: VN15 Prijavi odgovor kao problematičan Moze li ovo da izbaci i onu bljuzgu koja se stvori u masini od kondenzata? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...