Jump to content

Moto Zajednica

Kutija prve pomoći

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 250 postova
  • Motocikl: Peda TEK 250 Pro 2x

Danas, uz neke dobre vesti posle druženja sa osobama u belom, razočaranje u prodavnicama moto opreme. Takozvana ''kutija'' prve pomoći je obavezna za automobile, ali za motocikle se na tehničkom pregledu traži !?!!!??? da osim kutije PP bude tu i reflektujući prskuk 🫨😲🤬- što je ponekad pravi nonsens - ako se ima u vidu da ni jedan motor R tipa, a i mnogi drugi, nema mesta ispod sedišta gde bi držao taj deo opreme. Jedna moto radnja sa izuzetnom ponudom daje odgovor: NEMA! Druga, sa cenama primerenijim skromnijim zahtevima (ali i primerenog kvaliteta ceni) takoće daju odgovor NEMA. Treća i ne navodi da ima taj deo bezbednosne opreme. Na internAtu ima raznih ponuda ali iskreno tu uz poštene prodavce ima puno onih što obično prodaju M za B, odnosno sadržaj je smejurija koja daje mogućnost policiji da vas tokom kontrole kazni za neodgovarajući sadržaj. Inače, rok trajanja je naznačen i maksimum je 5 godina. Ja razočaran, a i besan po malo, zbog situacije i želje da novog ''đogata'' opremim korektno uđoh u radnju u komšiluku koja prodaje auto delove i opremu. Bez očekivanja da dobijem pozitivan odgovor počeh sa: ''Dobar dan, da nemate nekim čudom PP za motore?'' Šokantam odgovor ljubaznog, šarmantnog prodavca: A zašto ne bi smo imali?. Ja bez teksta 😲🙂😁 Pakuj jednu!!! Čak i cena od 1800 i još nešto dinara korektna. Rok trajanja do februara 2029 (5 godina manje 3 meseca 🙂 . Nisam infulenser ali mislim da ih treba pomenuti: KIT komerc. Svaka čast komšije.

P.S. : Molim admina da, ukoliko sam omašio mesto gde postavih temu, premesti na odgovarajuću poziciju na portalu. Hvala!IMG_20240606_144240.thumb.jpg.2ec646131d34fa368fa44bbc17b1cc94.jpg

• Sviđa mi se 3
  • Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 792 postova
  • Motocikl: Versys vel'ki, zeleni.

Nedavno se povela prica kako si na motoru u prekrsaju ako nosis PP iz auta.

Nosis PP sa vecim sadrzajem, taj isti sadrzaj se nalazi i u PP za motore, samo u manjoj kolicini, ali si ti ipak u prekrsaju jer ne nosis odgovarajucu PP za motor.  :)

E to je nonsens.

• Drug član, 1210 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Iskreno ne znam šta sam pročitao. Većina boljih radnji sa automoto opremom drže i A i B komplet prve pomoći, ponekad nemaju na stanju ali zovem pa proverim. Reflektujući prsluk je makar univerzalan i pasuje i od auta :-) A je l' te zbunio zakon ili što na tehničkom traže obaveznu opremu?

E dobro pitanje pošto idem sutra na TP, jel treba komplet sijalica na TP?

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

• Podržavam 1

• Drug član, 1210 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
Nedavno se povela prica kako si na motoru u prekrsaju ako nosis PP iz auta.

Nosis PP sa vecim sadrzajem, taj isti sadrzaj se nalazi i u PP za motore, samo u manjoj kolicini, ali si ti ipak u prekrsaju jer ne nosis odgovarajucu PP za motor. 

E to je nonsens.
Mislim da nije istina ali ne mogu da tvrdim sad a nemam vremena da pročešljam pravilnik.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

• Drug član, 792 postova
  • Motocikl: Versys vel'ki, zeleni.

Pa kazem, stvarno bi bila velika budalastina da se tako tumaci zakon. Al, ako tamo neko nije stavio zarez ili tacku gde treba...

• -, 1747 postova
  • Motocikl: /
3 hours ago, DorćolAC said:

ali za motocikle se na tehničkom pregledu traži !?!!!??? da osim kutije PP bude tu i reflektujući prskuk

Taj tehnicki sto to trazi verovatno i ne radi motore, posto nisu ni procitali pravilnik...

• Zainteresovan, 507 postova
  • Motocikl: suzuki sv 650 s,kawasaki z750,honda nsr 125 f2,cf450atv

Mislim da je bezveze imati je ,nemojte me razumeti pogresno polovina nezna ni da je koristi ili joj je skupo da je otvori,elem a jer je ko otvorio i proverio datume unutra tek to nema smisla...

Promenio član aleksuzuki 650sv

• Drug član, 996 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Meni u repu uvek stoji prva pomoc, rezervna sijalica zbog mene a ne zbog policije i prsluk sklopljen tako da zauzima minimalni prostor. Kupio neki tanak na buvljaku. Prvu pomoć imam i staru i nju sam otvorio da bih uzeo makaze, jako su kvalitetne. Ostalo stoji u njoj kao i prvog dana i stojaće i narednih pedeset godina ali mora da ima rok upotrebe kao i sve. Pa čak i te makaze.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja