DorćolAC 225 Napisano Jun 6 Svrati ponekad, 250 postova Lokacija: У души - Дорћол! (Београд) Motocikl: Peda TEK 250 Pro 2x Prijavi odgovor kao problematičan Danas, uz neke dobre vesti posle druženja sa osobama u belom, razočaranje u prodavnicama moto opreme. Takozvana ''kutija'' prve pomoći je obavezna za automobile, ali za motocikle se na tehničkom pregledu traži !?!!!??? da osim kutije PP bude tu i reflektujući prskuk - što je ponekad pravi nonsens - ako se ima u vidu da ni jedan motor R tipa, a i mnogi drugi, nema mesta ispod sedišta gde bi držao taj deo opreme. Jedna moto radnja sa izuzetnom ponudom daje odgovor: NEMA! Druga, sa cenama primerenijim skromnijim zahtevima (ali i primerenog kvaliteta ceni) takoće daju odgovor NEMA. Treća i ne navodi da ima taj deo bezbednosne opreme. Na internAtu ima raznih ponuda ali iskreno tu uz poštene prodavce ima puno onih što obično prodaju M za B, odnosno sadržaj je smejurija koja daje mogućnost policiji da vas tokom kontrole kazni za neodgovarajući sadržaj. Inače, rok trajanja je naznačen i maksimum je 5 godina. Ja razočaran, a i besan po malo, zbog situacije i želje da novog ''đogata'' opremim korektno uđoh u radnju u komšiluku koja prodaje auto delove i opremu. Bez očekivanja da dobijem pozitivan odgovor počeh sa: ''Dobar dan, da nemate nekim čudom PP za motore?'' Šokantam odgovor ljubaznog, šarmantnog prodavca: A zašto ne bi smo imali?. Ja bez teksta Pakuj jednu!!! Čak i cena od 1800 i još nešto dinara korektna. Rok trajanja do februara 2029 (5 godina manje 3 meseca . Nisam infulenser ali mislim da ih treba pomenuti: KIT komerc. Svaka čast komšije. P.S. : Molim admina da, ukoliko sam omašio mesto gde postavih temu, premesti na odgovarajuću poziciju na portalu. Hvala! 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3228 Napisano Jun 6 Drug član, 792 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Nedavno se povela prica kako si na motoru u prekrsaju ako nosis PP iz auta. Nosis PP sa vecim sadrzajem, taj isti sadrzaj se nalazi i u PP za motore, samo u manjoj kolicini, ali si ti ipak u prekrsaju jer ne nosis odgovarajucu PP za motor. E to je nonsens. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano Jun 6 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno ne znam šta sam pročitao. Većina boljih radnji sa automoto opremom drže i A i B komplet prve pomoći, ponekad nemaju na stanju ali zovem pa proverim. Reflektujući prsluk je makar univerzalan i pasuje i od auta :-) A je l' te zbunio zakon ili što na tehničkom traže obaveznu opremu?E dobro pitanje pošto idem sutra na TP, jel treba komplet sijalica na TP?Sent from my SM-S911B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano Jun 6 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nedavno se povela prica kako si na motoru u prekrsaju ako nosis PP iz auta. Nosis PP sa vecim sadrzajem, taj isti sadrzaj se nalazi i u PP za motore, samo u manjoj kolicini, ali si ti ipak u prekrsaju jer ne nosis odgovarajucu PP za motor. E to je nonsens.Mislim da nije istina ali ne mogu da tvrdim sad a nemam vremena da pročešljam pravilnik.Sent from my SM-S911B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3228 Napisano Jun 6 Drug član, 792 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Pa kazem, stvarno bi bila velika budalastina da se tako tumaci zakon. Al, ako tamo neko nije stavio zarez ili tacku gde treba... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4040 Napisano Jun 6 Nemanja Stojanović, 1376 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pa kako bi se inače prodavali i kompleti za motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MoToM 3862 Napisano Jun 6 Ne silazi, 5006 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Triumph Daytona 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Sad će da uvedu i pp aparat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7704 Napisano Jun 6 -, 1747 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, DorćolAC said: ali za motocikle se na tehničkom pregledu traži !?!!!??? da osim kutije PP bude tu i reflektujući prskuk Taj tehnicki sto to trazi verovatno i ne radi motore, posto nisu ni procitali pravilnik... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vandrokaš 648 Napisano Jun 6 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900 GSA Prijavi odgovor kao problematičan A hbg ... jedna od deficitarnih stvari na motoru je prostor. Prva pomoć za motore je bar manja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aleksuzuki 650sv 627 Napisano Jun 7 (promenjeno) Zainteresovan, 507 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: suzuki sv 650 s,kawasaki z750,honda nsr 125 f2,cf450atv Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je bezveze imati je ,nemojte me razumeti pogresno polovina nezna ni da je koristi ili joj je skupo da je otvori,elem a jer je ko otvorio i proverio datume unutra tek to nema smisla... Promenio Jun 7 član aleksuzuki 650sv Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1582 Napisano Jun 7 Drug član, 996 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Meni u repu uvek stoji prva pomoc, rezervna sijalica zbog mene a ne zbog policije i prsluk sklopljen tako da zauzima minimalni prostor. Kupio neki tanak na buvljaku. Prvu pomoć imam i staru i nju sam otvorio da bih uzeo makaze, jako su kvalitetne. Ostalo stoji u njoj kao i prvog dana i stojaće i narednih pedeset godina ali mora da ima rok upotrebe kao i sve. Pa čak i te makaze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elmilorad 120 Napisano Jun 7 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda CBF 1000A Prijavi odgovor kao problematičan Jel ' kupovao neko u Nišu,može neka preporuka? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5425 Napisano Jun 7 Drug član, 1948 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ako se dobro sećam - ovde sam uzeo pre par godina. Ali najbolje pozovi. https://maps.app.goo.gl/Row3jV62ku83Bmzh6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...